logo

-- EDITORIAL || CULTURA || SPORT || PAGINA ELEVILOR || DINCOLO DE TISA || INTERVIU || DIASPORA SIGHETEANA || PSIHOLOGIE || CULINAR || EDITORIAL --


ŞTIRI
Maramuresenii vor primi cu intarziere facturile la gaz PDF Imprimare Email
Luni, 28 Noiembrie 2011 16:13
O parte dintre maramureseni isi vor primi cu o intarziere de aproape doua saptamani facturile la gaz. Oficialii societatii E.ON Energie Romania au aratat ca decalajul emiterii facturilor a aparut din cauza ca autoritatile locale nu au transmis la timp bazele de date cu persoanele care beneficiaza de ajutoare de incalzire. Procesul de emitere a facturilor de gaze naturale a fost decalat. Astfel, o parte dintre maramureseni isi vor primi facturile in luna decembrie, cu o intarziere de aproape doua saptamani.
 
Oficialii societatii E.On Energie Romania au precizat ca va exista aceasta intarziere, deoarece „autoritatile locale nu au transmis la timp bazele de date cu persoanele care beneficiaza de ajutoare de incalzire si cuantumul acestora”. In acest context, compania va reemite facturile care vor contine si ajutorul de incalzire, facturile initiale urmand sa fie anulate.
Citeşte mai mult...
 
27 baxuri cu ţigări confiscate in urma unei perchezitii domiciliare PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Luni, 28 Noiembrie 2011 12:10

Poliţiştii de frontieră maramureşeni au mai descoperit 27 baxuri cu ţigări de provenienţă ucraineană cu ocazia continuării cercetărilor în cadrul acţiunii de amploare declanşată în data de 23 noiembrie a.c., pentru destructurarea unei grupări infracţionale axate pe contrabanda cu ţigări. 
In cursul zilei de 25 noiembrie a.c., în continuarea cercetărilor politistii de frontiera din cadrul IJPF Maramures, sub coordonarea procurorilor DIICOT – Serviciul Teritorial Cluj, au mai efectuat o percheziţie domiciliară la locuinţa unui suspect de pe raza localităţii Piatra, ocazie cu care au fost descoperite 13.250 pachete cu ţigări de provenienţă ucraineană în valoare de aproximativ 116.000 lei.

Persoana în cauză este cercetată sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de complicitate la contrabanda.

Reamintim ca in data de 23.11.2011, poliţiştii de frontieră maramureşeni, sub coordonarea  procurorilor DIICOT – Serviciul Teritorial Cluj, au procedat la efectuarea unui număr de 35 percheziţii, în diferite locaţii de pe raza judeţului, pentru destructurarea unui grup infracţional ce se ocupa cu contrabanda de ţigări.

Citeşte mai mult...
 
210 litri de alcool confiscaţi PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Luni, 28 Noiembrie 2011 09:33

Polițiștii de frontieră maramureșeni au descoperit intr-un autoturism 210 litri alcool pentru care conducătorul acestuia nu a putut prezenta documente de provenienta. 

In cursul zilei de 27 noiembrie a.c., un autoturism condus de Dumitru P., de 51 ani, din localitatea Tirsolt, jud. Satu Mare, a fost oprit pentru control pe DN 18 de către un echipaj din cadrul I.J.P.F. Maramures – S.P.F. Vișeu de Sus.

La controlul efectuat politistii de frontiera au constatat ca in autoturism se aflau 6 recipienti din plastic care contineau 210 litri alcool, pentru care soferul nu a putut prezenta documente de provenienta.

Conducătorul auto a declarat ca cei 210 litri de alcool îi aparţin şi intenţiona să ii comercializeze pe raza localităţii Vişeu de Sus.

Citeşte mai mult...
 
Tronsoane cu polei pe drumurile judeţene din zonele limitrofe ale localităţilor Cavnic, Budeşti, Călineşti şi Ocna Şugatag PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Luni, 28 Noiembrie 2011 09:26
Vremea a fost rece, cu cer variabil şi înnorări temporare. Pe parcursul zilei de ieri a căzut burniţă şi izolat ninsoare la Cavnic. Vântul a suflet moderat cu intensificări în zona montană, unde a atins viteze de până la 86 km/h. Temperatura scăzută de pe parcursul nopţii (-5 grade Celsius), umiditatea datorată râului Cavnic şi curenţii de aer rece au favorizat condiţii propice pentru formarea poleiului pe unele tronsoane de drum ( pe DJ 184 în oraşul Cavnic, în zona podurilor şi podeţelor, pe partea montană a oraşului Cavnic, în Pasul Roata şi până la intersecţia cu drumul judeţean DJ 109F care asigură accesul spre localitatea Strâmbu Băiuţ; pe DJ109F în zona pârtiilor de schi spre localitatea Budeşti, dar şi pe DJ 185 Călineşti-Bârsana).
 
Angajaţii societăţii care asigură şi întreţin viabilitatea acestor drumuri judeţene au intervenit cu uitlaje şi au împrăştiat 14 tone de material antiderapant pentru a combate poleiul şi a asigura desfăşurarea traficului rutier. La această oră, drumurile judeţene DJ 184, DJ 109F şi DJ 185 sunt umede şi pe unele sectoare sunt semnalate porţiuni cu polei. Pe celelalte sectoare de drumuri judeţene chiciura căzută a contribuit la formarea poleiului pe unele zone. S-a acţionat de către angajaţii societăţii judeţene de drumuri şi poduri cu un 16 utilaje şi au fost răspândite 75 tone de material antiderapant pentru prevenirea şi combaterea poleiului. Pe aceste sectoare de drumuri judeţene, carosabilul este, acum, curat şi umed. Sectoarele de drumuri naţionale au carosabilul curat şi umed.
Citeşte mai mult...
 
La furat de lemne PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Vineri, 25 Noiembrie 2011 10:13

În baza planului comun de acţiune dintre Inspectoratul Judeţean de Jandarmi „Pintea Viteazul” Maramureş  şi Direcţia Silvică Maramureş, pentru prevenirea şi combaterea delictelor silvice „Scutul Pădurii 2011”, jandarmii maramureşeni în cooperare cu reprezentanţii Ocolului Silvic Sighetu Marmaţiei, au desfăşurat o acţiune, pe traseul Baia Mare – Mara - Colibi şi Săpînţa. A fost surprins Mihai O. de 42 ani, din Sighetu Marmaţiei, ca fiind susceptibil de săvârşirea infracţiuni de tăiere ilegală de arbori şi furt de arbori.

În data de 22.11.2011, în jurul orei 11:00, acesta s-a deplasat cu tractorul în locul numit „Cioatele lui Şter”, în pădurea aparţinând O.S. Sighetu Marmaţiei, de unde a tăiat doi arbori de esenţă fag, nemarcaţi, pe care i-a fasonat şi i-a încărcat în remorca de după tractor, moment în care a fost surprins de către jandarmi. 

Dosarul cu actele premergătoare întocmite a fost predat Parchetului de pe lângă Judecătoria Sighetu Marmaţiei, pentru continuarea cercetărilor.

Citeşte mai mult...
 
Restrictii de circulatie pe timp de iarna, pentru vehiculele cu masa mai mare de 3,5 tone PDF Imprimare Email
Miercuri, 23 Noiembrie 2011 16:51
Din 1 decembrie, vor intra in vigoare restrictii de circulatie pe unele sectoare de drumuri din Maramures, valabile pentru masinile cu masa totala mai mare de 3,5 tone. Hotararea a fost adoptata in ultima sedinta, de catre consilierii judeteni. Masurile se vor aplica pe DJ 184 Baia Sprie – Cavnic, dar si pe drumul judetean 109 F, la iesirea din localitatea Cavnic pana in Ocna Sugatag.
 
 
In sezonul de iarna, vehiculele cu masa totala maxima autorizata mai mare de 3,5 tone nu vor avea acces pe drumurile judetene 184 si 109 F, de la iesirea din Cavnic pana in Ocna Sugatag, la intersectia DJ 109 F cu DJ 185, spre localitatea Calinesti. Vor fi exceptate de la aceasta masura masinile mari destinate transportului de persoane, dar si transporturile de animale vii sau produse perisabile, precum si autovehiculele ce participa la diferite interventii, transporturi postale sau pentru distribuirea de carburanti. Restrictiile de circulatie vor fi valabile in intervalul 1 decembrie 2011 -15 martie 2012. “Pe drumurile respective, anotimpul de iarna determina o intensificare a deplasarilor auto, mai ales in scop turistic catre partiile de schi.
Citeşte mai mult...
 
Argint nemarcat si produse cu eticheta netradusa, descoperite in magazinele din Maramures PDF Imprimare Email
Marţi, 22 Noiembrie 2011 20:24
Bijuterii cu probleme au descoperit la ultimele controale comisarii de la Protectia Consumatorilor Maramures. Nereguli au fost gasite insa si in privinta produselor cosmetice si chiar a jucariilor, motiv pentru care verificarile s-au lasat cu amenzi in valoare de 11.000 de lei. Intr-un magazin din Baia Mare s-au descoperit 57 de grame de argint fara marcaj, care a fost confiscat si predat Trezoreriei Statului.
 
In acest caz, operatorul economic s-a ales si cu o amenda de 3.000 de lei. Amenzi s-au dat si intr-un magazin din Targu Lapus, unde s-au gasit haine cu etichete netraduse in limba romana, iar in alte doua unitati din Baia Mare au fost aplicate sanctiuni pentru lipsa traducerii in limba romana a etichetelor in cazul unor produse cosmetice. In alte trei magazine din municipiul baimarean nu erau afisate preturile la jucarii. De asemenea, s-au gasit pulpe vrac vandute fara sa contina elementele de identificare.
Citeşte mai mult...
 
Reabilitarea termica a locuintelor se va face din bani europeni PDF Imprimare Email
Marţi, 22 Noiembrie 2011 20:19
Ministerul Dezvoltarii Regionale vrea sa foloseasca fonduri europene pentru reabilitarea termica a cladirilor de locuit. Schema de finantare urmeaza sa fie prezentata in prima parte a anului viitor, aceasta urmand sa fie inclusa in Programul Operational Regional 2007-2013, prin Axa Prioritara 1 – Sprijinirea dezvoltarii durabile a oraselor.
 
Pentru finantarea lucrarilor de reabilitare termica prin fonduri europene, in prezent sunt discutate modificarile care trebuie operate in interiorul programului, precum si aspectele de natura tehnica, care sa permita realizarea acelor activitati astfel incat sa raspunda cerintelor europene in materie, dupa cum a precizat Razvan Murgeanu, secretar de stat in cadrul MDRT.
Citeşte mai mult...
 
Legea cainilor fara stapan a fost adoptata de deputati si va da unda verde eutanasierilor PDF Imprimare Email
Marţi, 22 Noiembrie 2011 13:55
Camera Deputatilor a adoptat, astazi, 22 noiembrie, legea cainilor fara stapan, care prevede posibilitatea eutanasierii dupa ce autoritatile locale consulta populatia prin sondaje de opinie, referendumuri sau adunari de cartier. Decizia a fost luata cu 168 de voturi favorabile, 111 impotriva şi 14 abtineri.
 
 
Inainte de acordarea votului final, deputatul PSD Aura Vasile a cerut reintoarcerea proiectului de lege la comisia de administratie, aratand ca exista un demers semnat de 57 de parlamentari in acest sens. Propunerea de reintoarcere la comisia de specialitate a fost insa respinsa de deputati cu 159 de voturi impotriva, 133 de voturi favorabile şi cinci abtineri. Pe 18 octombrie Camera Deputatilor a decis amanarea votului la legea cainilor fara stapan, la propunerea liderilor de grup ai Coalitiei, pentru ca administratiile locale sa adune semnaturi pentru acest proiect.
 
 
Potrivit raportului intocmit de Comisia de administratie asupra proiectului pentru modificarea si completarea OUG 155/2001 privind aprobarea programului de gestionare a cainilor fara stapan, eutanasierea cainilor fara stapan se va putea realiza dupa ce autoritatile locale consulta populatia prin sondaje de opinie, referendumuri sau adunari de cartier.
Citeşte mai mult...
 
Intarzieri la procesarea dosarelor de pensionare PDF Imprimare Email
Marţi, 22 Noiembrie 2011 07:17
Anul acesta s-au depus peste 17.000 de cereri de pesionare. Numarul include atat dosarele noi de pensionare, ale celor care au finalizat perioada activa, cat si cazurile de recalculare solicitate de pensionarii in plata.
 
“Avem peste 17.000 de cereri de pensionare noi si de recalculare, cum ar fi adaugiri de sporuri. Noua lege a aparut la 1 ianuarie, au urmat normele, programele au venit cu intarziere. De aceea este o oarecare intarziere in solutionarea unor cereri, dar in aceasta luna se lucreaza din plin. In noiembrie, majoritatea cetatenilor care au depus cereri vor primi aceste diferente si ne straduim ca, pana la finele acestui an, toti sa primeasca drepturile banesti ce li se cuvin”, a afirmat Lucica Pop, directorul executiv al Casei Judetene de Pensii Maramures.
Citeşte mai mult...
 
CFR schimba clasificarea trenurilor odata cu noul calendar de circulatie PDF Imprimare Email
Joi, 17 Noiembrie 2011 14:08
CFR Calatori va schimba clasificarea trenurilor odata cu noul mers al trenurilor, care va fi valabil incepand cu data de 11 decembrie. Astfel, denumirile trenurilor vor fi de trei tipuri: Intercity (IC), InterRegio (IR) si Regio (R), care vor inlocui vechile tipuri - Accelerat, Personal si Rapid. Schimbarea clasificarii trenurilor a fost o cerinta expresa in Memorandumul incheiat cu Fondul Monetar International.
 
Avand in vedere implicatiile trecerii la aceste trei noi ranguri de tren din punct de vedere al bazelor de date si al aplicatiilor de vanzare a biletelor, pana la data de 8 decembrie 2011 inclusiv se vor putea emite legitimatii de calatorie la ghiseele de emitere din statii si agentii de voiaj si prin intermediul celorlalte servicii complementare (xSellKiosk sau vanzare online) numai pentru trenurile prevazute in actualul plan de mers (inclusiv pentru trenurile cu circulatie in data de 9 decembrie 2011).
Citeşte mai mult...
 
Guvernul va taia in an electoral din veniturile proprii ale primarilor PDF Imprimare Email
Vineri, 11 Noiembrie 2011 18:21

Guvernul va reduce anul viitor cota acordata autoritatilor locale din impozitul pe venit si va sista platile catre bugetul local din impozitul pe pensii, astfel ca primarii vor pierde, in an electoral, o sursa sigura de aproape 2 miliarde lei si vor depinde de banii impartiti de Executiv. Sumele transferate la bugetul de stat reprezinta in jur de 6% din veniturile proprii ale autoritatilor locale, care s-au ridicat anul trecut la aproximativ 30 de miliarde lei.

 

Veniturile totale ale autoritatilor locale au fost in 2010 de 50 de miliarde de lei, din care 15 miliarde lei sume defalcate din TVA si 5 miliarde lei subventii, adica sume alocate discretionar de Guvern. In urma acestor decizii, cota lunara defalcata din impozitul pe venit repartizata autoritatilor locale va fi redusa de Guvern cu 5,5 puncte procentuale, de la 77% la 71,5%, iar incasarile din impozitul pe veniturile din pensii vor fi varsate integral la bugetul de stat. Conform legii actuale, cota din impozitul pe venit incasat la bugetul de stat trebuie alocata autoritatilor locale lunar, in termen de maximum cinci zile lucratoare de la finele lunii in care a fost incasat impozitul.

Citeşte mai mult...
 
Bancomatele BRD nu functioneaza vineri, intre orele 03:00 si 06:30 PDF Imprimare Email
Miercuri, 09 Noiembrie 2011 19:32
BRD va opri temporar, vineri, 11 noiembrie, intre orele 03:00 si 06:30, reteaua de ATM-uri si POS-uri, ca urmare a unor lucrari de mentenanta a sistemului informatic de carduri, a anuntat miercuri banca.
 
 
In acest interval orar, cardurile bancare emise de BRD - Groupe Societe Generale nu vor putea fi utilizate pentru plati la comercianti si retrageri de numerar, in Romania sau in strainatate.
Citeşte mai mult...
 
Doza zilnica de contrabanda cu tigari - politistii de frontiera au confiscat din nou tigari in valoare de 65.000 lei PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Marţi, 08 Noiembrie 2011 08:01

Poliţiştii de frontieră maramureşeni au descoperit şi confiscat 150.000 ţigarete (7.500 pachete ) de provenienţă ucraineană în valoare de aproximativ 65.000 lei. 

În data de 07 noiembrie a.c., in jurul orei 18.30, poliţiştii de frontieră din cadrul sectorului PF Sarasău au observat o persoană care a trecut ilegal frontiera de stat din Ucraina în România, peste apa râului Tisa cu ajutorul unei bărci pneumatice.

Ajuns pe malul românesc suspectul a început să descarce mai multe colete voluminoase.

Lucrătorii noştri au intervenit pentru reţinerea persoanei în cauză fiind nevoiţi să folosească armamentul din dotare deoarece aceasta nu s-a supus somaţiilor legale prin voce, fiind trase două focuri de avertisment în plan vertical.

În acel moment bărbatul a sărit în apa râului Tisa, reuşind să treacă pe malul ucrainean unde a fost reţinut imediat de autorităţile de frontieră ale statului vecin.

Citeşte mai mult...
 
Politia si RAR vor face un album foto cu anvelopele masinilor PDF Imprimare Email
Marţi, 01 Noiembrie 2011 18:20
Incepand de astazi, 1 noiembrie, toti soferii sunt sfatuiti sa isi echipeze masinile cu anvelope de iarna, daca nu vor sa suporte amenzi usturatoare. Pentru moment insa, chiar si aceia care circula cu cauciucuri de vara vor scapa de sanctiuni, deoarece conducatorii auto vor fi taxati numai in situatia in care soseaua este acoperita de zapada, polei sau gheata. Controalele anvelopelor vor fi facute de catre politisti, impreuna cu inspectorii Registrului Auto Roman (RAR), iar cauciucurile vor fi fotografiate pentru a putea constitui proba in instanta.
 
 
In aceste conditii, atelierele auto din Baia Mare abia fac fata cererilor soferilor care vor sa-si echipeze masinile pentru iarna. Amenzi pentru cauciucurile de iarna nu vor fi aplicate cel putin in aceasta perioada, meteorologii prognozand inca o saptamana de vreme buna. Din momentul in care vor incepe ninsorile, oamenii legii vor incepe verificarile anvelopelor cu care sunt dotate masinile. „
Citeşte mai mult...
 
CPECA Maramures isi continua actiunile antidrog PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Marţi, 01 Noiembrie 2011 14:34

În ultima decadă a lunii octombrie a.c., specialiştii Centrului de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog al Judeţului Maramureş au desfăşurat o multitudine de activităţi antidrog în unităţile de învăţământ gimnaziale şi liceale din judeţ, cu o pronunţată tentă preventivă, vizând în principal riscurile şi efectele negative ale consumului de noi substanţe cu proprietăţi psihoactive, subsumate campaniei naţionale „ABSENTUL” – iniţiate de Agenţia Naţională Antidrog, sub sloganul: „Este  mutarea ta. Fără etnobotanice!” 

Activităţile sus menţionate s-au contextualizat celor patru coordonate ale Centrului de Prevenire, Evaluare  şi Consiliere Antidrog al Judeţului Maramureş, după cum urmează: 

Ultima actualizare Marţi, 01 Noiembrie 2011 15:27
Citeşte mai mult...
 
Romania, sub povara dependentei energetice? PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Joi, 20 Octombrie 2011 09:45

Dependenta Europei fata de importurile de energie nu este doar un simplu mit.

Cele mai multe state din Uniunea Europeana sunt mai mult decat dependente fata de importurile de petrol si gaze naturale, dupa cum arata o statistica realizata de Econtext.

Povara dependentei

Practic, intregul bloc comunitar tremura sub povara dependentei fata de importurile de energie. Cu o singura exceptie: Danemarca.

Dupa lungi discutii despre dependenta energetica a Romaniei, Econtext va prezinta o statistica referitoare la acest subiect.

Adica, o statistica referitoare la gradul de dependenta al statelor europene fata de importurile de energie. Iar concluzia este trista: 26 din 27 de state din UE sunt importatori neti de energie.

Prin importuri de enegie se intelege achizitiile de petrol si gaze naturale. Cei mai importanti furnizori de petrol si gaze naturale ai statelor din UE sunt Rusia (asigura 33% din importurile de petrol si 40% din importurile de gaze naturale) si Norvegia (16%, respectiv, 23%).

Citeşte mai mult...
 
« ÎnceputAnterior31323334353637383940UrmătorSfârşit »

Page 34 of 50

Dr.Max - Farmacie

Sustine Sighet-Online.ro

Amount: 


Banner
Banner
Banner
DICTIONAR ONLINE:

Vremea


.
.
.

©Copyright 2008 - 2013 Sighet-Online.ro    Termeni si conditii  |  Sitemap  |  RSS  |  Despre noi  |  Contact