logo

-- EDITORIAL || CULTURA || SPORT || PAGINA ELEVILOR || DINCOLO DE TISA || INTERVIU || DIASPORA SIGHETEANA || PSIHOLOGIE || CULINAR || EDITORIAL --


ŞTIRI
Polei pe mai multe sectoare de drumuri judeţene Zăpadă frământată în Pasul Prislop PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Luni, 12 Decembrie 2011 09:25
Vremea a fost caldă pentru această perioadă a anului. Cerul a fost variabil. Izolat, la începutul intervalului a nins slab în zona montană înaltă. Vântul a suflat slab, la moderat, însă a prezentat intensificări de până la 72 km/h în zona montană înaltă, unde a spulberat zăpada. Ceaţă a fost prezentă în zone joase.Stratul de zăpadă măsura 18 cm la Iezer. Angajaţii societăţii care asigură şi întreţin viabilitatea DJ 184 Baia Sprie-Cavnic şi DJ 109F Cavnic-Budeşti au intervenit cu utilaje cu lamă pentru curăţarea de zăpadă a unor tronsoane de drum.Temperatura scăzută (-4 grade Celsius) şi curenţii de aer rece au contribuit la formarea poleiului pe sectoare ale DJ 184 şi DJ109F.
 
Preventiv, dar şi pentru combaterea acestuia au fost răspândite 40 tone de material antiderapant. Carosabilul celor două drumuri judeţene este curat şi umed. Poleiul s-a format şi pe mai multe sectoare de drumuri judeţene din zona localităţilor Bogdan Vodă; Valea Vişeului, Poienile Izei, Botiza, Săcel, Rozavlea, Suciu de Sus, Băiuţ şi Târgu Lăpuş.
Citeşte mai mult...
 
FOTO: Eclipsa totala de Luna, vizibila astazi si din Romania PDF Imprimare Email
Sâmbătă, 10 Decembrie 2011 12:14

 Ultima eclipsă a anului 2011. În după-amiaza zilei de 10 decembrie are loc ultima eclipsa a anului 2011. Este vorba despre o eclipsă totală de Lună care este vizibilă din nord-estul Americii de Nord, Oceanul Pacific, Australia, Asia, Oceanul Indian, estul Africii şi Europa. Eclipsa face parte din seria Saros 135, fiind o eclipsă cu durata totalităţii de 51 de minute. Fenomenul este destul de important, fiind cea de-a doua eclipsă totală de Lună a anului 2011 şi ultima de acest fel până în aprilie 2014.

 

Pentru România eclipsa este şi mai importantă, fiind ultima eclipsă importantă din această perioadă, următorul fenomen asemănător producându-se abia în anul 2015. Eclipsa de Lună din 10 decembrie 2011 debutează la ora 13.33 cu intrarea Lunii în penumbra Pământului. Apoi la 14.45 începe eclipsa parţială, iar la 16.06 eclipsa totală. În România Luna răsare abia la în jurul orei 16.30, chiar la maximul fenomenului (16.32). Va fi destul de dificilă observarea Lunii eclipsate total chiar la răsărit, pe cerul luminat al serii. Eclipsa totală se termină la 16.57, iar la momentul respectiv Luna va putea fi deja observată deasupra orizontului nord-estic. După ora 17.00 spectacolul eclipsei se poate vedea bine din România şi anume fazele parţiale de final până la ora 18.17.

Ultima actualizare Sâmbătă, 10 Decembrie 2011 12:24
Citeşte mai mult...
 
Inchisoare pentru munca la negru PDF Imprimare Email
Vineri, 09 Decembrie 2011 10:27
In primele 11 luni ale anului, inspectorii de munca au descoperit 285 de persoane care lucrau la negru. Angajatorii nu le-au incheiat contracte de munca, pentru a nu fi nevoiti sa plateasca darile la stat. Nu e de mirare ca recurg la aceasta metoda, avand in vedere ca aproximativ 58% din salariul angajatului trebuie dirijat in conturile statului. Insa legea s-a inasprit si aceste practici se sanctioneaza drastic, inclusiv cu inchisoarea. Si, cu toate acestea, numai luna trecuta, 17 firme au fost gasite cu lucratori fara forme legale.
 
 
“Din cele 25 de persoane care lucrau la negru, cinci au fost femei, iar una avea sub 18 ani”, a informat Delia Tarlea, inspector sef al Inspectoratului Teritorial de Munca Maramures.
Citeşte mai mult...
 
Primul roman amendat pentru neechiparea autoturismului cu cauciucuri de iarna, conform noilor prevederi legale, este un maramuresean! PDF Imprimare Email
Vineri, 09 Decembrie 2011 10:01
Soferul ghinionist (si totodata inconstient) a fost surprins de un echipaj al Politiei Rutiere in Pasul Gutai din judetul Maramures. El a primit o amenda de 1.005 lei, a fost penalizat cu 15 puncte si i-a fost retinut certificatul de inmatriculare. Soferul a fost amendat deoarece drumul era acoperit de zapada, iar acesta nu avea cauciucuri de iarna.
 
De la 1 noiembrie 2011, circulatia autovehiculelor pe drumurile publice acoperite de zapada, polei sau gheata fara anvelope de iarna se pedepseste cu puncte de penalizare, amenda si retinerea certificatului de inmatriculare.
Ultima actualizare Vineri, 09 Decembrie 2011 10:22
Citeşte mai mult...
 
Profitul anual al Bisericii, o sumă cu 8 zerouri. Opoziţia cere mai mulţi bani "pentru credincioşi" PDF Imprimare Email
Joi, 08 Decembrie 2011 09:13

Veniturile Patriarhiei Române şi a eparhiilor principalelor culte din ţară depăşesc anual suma de 100 de milioane de euro. Într-o vreme de criză, în care companiile dau faliment pe capete, am putea zice că "Biserica" reprezintă cea mai profitabilă afacere actuală, dacă nu din toate timpurile.

 Opoziţia cere şi mai mulţi bani pentru biserici

Senatorii şi deputaţii, majoritatea din Opoziţie, au depus peste 1600 de amendamente (circa 20%) în încercarea de a obţine cât mai mule fonduri pentru lăcaşurile de cult. Explicaţia aleşilor: au acţionat la cererea comunităţilor locale, a cetăţenilor, dar şi a feţelor bisericeşti.

"Sunt credincios. Mă duc la biserică cel puţin o dată pe lună şi măcar o dată la trei luni merg la mănăstire. Eu mă duc la aceste biserici şi văd cum stă să cadă acoperişul. Sunt lucruri pe care le văd cu ochii mei. Ce să facem, să aşteptăm ca reparaţiile să se facă din banii credincioşilor? Omul dacă dă doi lei pentru el e mult", a declarat senatorul Liviu Câmpanu, care cere 880.000 lei pentru lăcaşurile de cult.

Citeşte mai mult...
 
Clubul de dans „Mini Maxi” din Sighetu-Marmaţiei a cucerit mai multe premii la Cupa „Dance Art” de la Târgu Mureş. PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Joi, 08 Decembrie 2011 08:34

În aceste zile, la Târgu Mureş s-a desfăşurat concursul de dans sportiv dotat cu Cupa „Dance Art” la care, clubul de dans „Mini Maxi” din Sighetu-Marmaţiei a cucerit locurile I, II şi III la diferite grupe de vârstă.

 

Printre laureaţi se numără perechea Răzvan Hâncu/ Ayda Gheorghei, Tatai Mark/ Miruna Cârlan, deţinători a mai multe premii naţionale.

Citeşte mai mult...
 
De săptămâna viitoare, Sighetu-Marmaţiei va avea cursă directă de Târgu Mureş PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Joi, 08 Decembrie 2011 08:31

Cu începere de săptămâna viitoare, societatea Mara Transport din Sighetu-Marmaţiei introduce cursă directă de autobuz cu Târgu Mureş. Acesta va circula zilnic cu plecare de la ora 5:20 şi va ajunge la Târgu Mureş la ora 10:20. Întoarcerea este de la ora 14:00 cu sosire la Sighet la ora 19:00.

Ultima actualizare Vineri, 09 Decembrie 2011 12:14
Citeşte mai mult...
 
Ministerul Muncii va verifica abia anul viitor certificatele de handicap emise in Maramures PDF Imprimare Email
Miercuri, 07 Decembrie 2011 10:07
Sindicalistii Cartel Alfa Maramures se asteapta ca verificarile cu privire la certificatele eliberate pentru persoanele cu handicap din judet sa fie efectuate abia la inceputul anului viitor. Liderul Florin Hossu spune ca are semnale ca, numai dupa finalizarea controalelor din Sibiu, aflate acum in desfasurare, o comisie de la Ministerul Muncii se va deplasa in Maramures pentru a descoperi eventualele cazuri fictive de persoane cu dizabilitati.
 
Dupa ce au existat numeroase probleme cu plata drepturilor salariale pentru asistentii persoanelor cu handicap din judet, sindicalistii Cartel Alfa Maramures spun ca au semnale ca problemele s-au rezolvat. Banii au ajuns in teritoriu si trebuie doar sa fie distribuiti asistentilor persoanelor cu dizabilitati. Totusi, pentru a evita ca astfel de probleme sa apara si in viitor, sindicalistii de la Cartel Alfa au cerut sa se efectueze verificari pentru a se vedea daca toate certificatele pentru persoanele cu handicap au fost acordate in mod justificat.
Citeşte mai mult...
 
Impozitarea cu 16% a veniturilor micilor producatori - "moartea pietelor" PDF Imprimare Email
Miercuri, 07 Decembrie 2011 10:01
Micii producatori care isi vand produsele in pietele agroalimentare vor plati, anul viitor, un impozit de 16% din veniturile realizate, conform noilor norme de modifcare a Codului Fiscal. Pana acum, aceasta categorie de persoane era exceptata de la plata impozitului. Decizia a fost luata fara consultarea specialistilor din agricultura, care au avertizat ca aceasta norma va fi aproape imposibil de aplicat. De cealalata parte, micii producatori agricoli spun ca vor renunta sa vanda in pietele agroalimentare sau ca vor creste pretul produselor, fapt care se va repercuta asupra tuturor cetatenilor. Incepand de anul viitor, micii producatori de legume, fructe, flori si cereale vor plati impozit pe venit. Conform proiectului de modificare a Codului Fiscal, inclusiv vanzatorii din pietele agroalimentare vor plati la bugetul de stat 16% din veniturile nete.
 
In actualul Cod Fiscal, sunt impozitate doar veniturile obtinute in spatii de productie si cele realizate de cei care isi vand productia catre unitati specializate de colectare, micii producatori care isi valorifica produsele in piete sau direct catre consumator fiind exceptati de la plata impozitului. „Amendamentele care ar veni pe anul 2012 pe Codul fiscal, ar veni cu impozitarea suplimentara la mici producatori agricoli. Fiscalizarea acestor mici producatori este o procedura anevoioasa, tinandu-se cont ca ei nu sunt inregistrati juridic”, a delarat Virgil Tantas, directorul Directiei pentru Agricultura si Dezvoltare Rurala (DADR) Maramures.
Citeşte mai mult...
 
Proiect pentru stoparea mitei electorale PDF Imprimare Email
Marţi, 06 Decembrie 2011 09:40

Cluburile Studentesti Liberale din Romania au demarat proiectul national “Studentii nu-si vand votul” printr-o campanie de informare si constientizare in randul tinerilor cu privire la efectele negative generate de cumpararea voturilor.

 

Scopurile acestei campanii sunt orientarea studentilor si a tinerilor la luarea unei decizii individuale in ce priveste votul pentru viitoarele campanii electorale, scaderea absenteismului electoral si cresterea nivelului procentual al prezentei la vot, refuzul oricarei “invitatii” la mita electorala sau instiintarea tinerilor si electoratului in general, cu privire la frauda electorala, care se pedepseste conform legii. Promovarea campaniei in mediul on-line se realizeaza prin intermediul unui website, care cuprinde mesajele si materialele actiunii, precum si o sectiune de dezbateri.
Citeşte mai mult...
 
Tronsoane cu polei şi ceaţă pe DJ 109F! PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Marţi, 06 Decembrie 2011 09:37

Vremea s-a încălzit faţă de zilele precedente. Cerul a fost noros, iar pe arii extinse, mai ales în cursul zilei au căzut precipitaţii sub formă de ploaie care au avut şi caracter de aversă. La munte ploile s-au transformat în lapoviţă şi ninsoare. Cantitatea maximă de apă căzută şi înregistrată 50,2 l/mp, la staţia hidrologică Cavnic, în interval de 24 de ore. Vântul a suflat la slab, cu intensificări de până la 50 km/h. În zona montană înaltă, vântul a atins viteze de până la 144 km/h. Izolat a fost semnalată ceaţa. Stratul de zăpadă măsura 26 cm, la Iezer.

 

 În această dimineaţă, in zona montană a Cavnicului a nins fulguit pe DJ 109F. Umiditatea, temperatura scăzută (o grade Celsius) şi curenţii de aer rece au favorizat formarea poleiului pe mai multe tronsoane ale drumului judeţean, spre localitatea Budeşti. Angajaţii societăţii care întreţin şi asigură viabilitatea drumului au intervenit şi răspândit două tone de material antiderapant pe sectorul de drum din zona cantonului pentru combaterea poleiului. La această oră, carosabilul este umed.
Citeşte mai mult...
 
Programul zilei de 5 decembrie PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Luni, 05 Decembrie 2011 10:36
 
Carosabil umed pe reţeaua de drumuri publice din judeţ PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Luni, 05 Decembrie 2011 09:38
Vremea s-a încălzit faţă de zilele precedente. Cerul a fost noros, iar pe arii extinse au căzut precipitaţii sub formă de ploaie care au avut şi caracter de aversă. În zona montană înaltă precipitaţiile au fost sub formă de lapoviţă. Cantitatea maximă de apă înregistrată 40,5 l/mp, la staţia hidrologică Cavnic.
 
 
Vântul a suflat la slab, la moderat, cu intensificări în zona montană înaltă de până la 43 km/h. Izolat a fost semnalată ceaţa Reţeaua de drumuri publice din judeţ (naţionale şi judeţene) au, la această oră, carosabilul umed. Nu s-a intervenit cu material antiderapant, datorită temperaturilor pozitive şi precipitaţiilor sub formă de ploaie. Circulaţia rutieră se desfăşoară în condiţii normale de trafic.
Citeşte mai mult...
 
Valori meteo inregistrate pana in acest moment PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Vineri, 02 Decembrie 2011 09:41
Valori ale temperaturilor aerului:
-8 grade Celsius la Copalnic;
-6 grade Celsius la Petrova;
-5 grade Celsius la Borşa şi Târgu Lăpuş;
-4 grade Celsius la Vişeu de Sus şi Leordina;
-9 grade Celsius la Borşa;
-8 grade Celsius la Fereşti;
-7 grade Celsius la Ardusat;
- 2 rade Celsius în Baia Mare şi Sighetu Marmaţiei,
-1 grad Celsius la Fereşti şi Bogdan Vodă şi 1 grad Celsius în Pasul Gutâi.
Meteorologii au prognozat pentru astăzi o încălzire a vremii faţă de intervalul precedent, în Maramureş. Cerul va fi variabil. Pe parcursul nopţii vor cădea, local, precipitaţii predominant sub formă de ploaie care vor favoriza producerea poleiului. Vântul va sufla slab, la moderat.
Citeşte mai mult...
 
Tronsoane cu polei pe DJ 184 şi DJ 109F PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Vineri, 02 Decembrie 2011 09:33
Vremea a fost rece, cu cer mai mult noros în centrul şi sudul judeţului. În prima parte a zilei de ieri a nins în municipiul Baia Mare. Temperatura scăzută de pe parcursul nopţii, (-7 grade Celsius) umiditatea şi curenţii de aer rece au favorizat formarea poleiului pe carosabilul DJ 184 (în oraşul Cavnic, în partea montană a acestuia, în Pasul Roata şi la intersecţia cu DJ109F spre localitatea Strâmbu-Băiuţ), respectiv DJ 109F, în zona pârtiilor de schi şi spre localitatea Budeşti. Angajaţii societăţii care asigură şi întreţin viabilitatea celor două drumuri judeţene au intervenit cu utilaje şi au răspândit opt tone de material antiderapant.
 
La această oră, carosabilul celor două drumuri judeţene este umed. Pe celelalte sectoare de drumuri judeţene circulaţia rutieră se desfăşoară în condiţii normale şi nu a fost nevoia de intervenţia drumarilor. Majoritatea sectoarelor de drumuri naţionale sunt curate şi uscate. Tronsoane cu carosabil parţial umed sunt pe DN 1C, la ieşirea din localitatea Lăpuşel, în zona de pădure (aici s-au împrăştiat preventiv pentru a combate formarea poleiului patru tone de material antiderapant) şi pe DN18, în Pasul Prislop (s-a intervenit cu două tone material antiderapant).
Ultima actualizare Vineri, 02 Decembrie 2011 10:20
Citeşte mai mult...
 
Facilităţi fiscale pentru administrarea creanţelor fiscale ale unităţilor administrativ-teritoriale PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Marţi, 29 Noiembrie 2011 11:17

Prefectul Sandu Pocol a declarat că a fost publicat în Monitorul Oficial al României nr. 838 din 25 noiembrie a.c.,, ordinul comun al Ministrului Administraţiei şi Internelor şi Ministrul Finanţelor Publice nr.259/2848 cu privire la aprobarea normelor pentru administrarea creanţelor fiscale ale unităţilor administrativ-teritoriale sau ale subdiviziunilor administrativ-teritoriale ale municipiilor în vederea anulării unor obligaţii fiscale accesorii administrate de către compartimentele de specialitate. Ordinul a fost emis în conformitate cu Codul de procedură fiscală, republicată cu modificările şi completările ulterioare (art.XI din Ordonanţa Guvernului nr.30/2011 pentru modificarea şi completarea Legii nr.571/2003), se aplică pentru obligaţiile fiscale ale unităţilor administrativ-teritoriale. Prefectul de Maramureş a spus: "Pentru obligaţiile fiscale accesorii aferente obligaţiilor fiscale restante la data de 31 august a.c., se acordă unităţilor administrativ teritoriale următoarele facilităţi: anularea unei cote de 50% din majorările de întârziere aferente obligaţiilor fiscale principale, dacă obligaţiile principale şi majorările din cota de 50% din majorările de întârziere, calculate până la data plăţii sunt stinse prin plată sau compensare până la sfârşitul lunii decembrie; anularea unei cote de 25% din majorările de întârziere aferente obligaţiilor fiscale principale, dacă obligaţiile principale şi cota de 75% din majorările de întârziere, calculate până la data plăţii sunt stinse prin plată sau compensare până la data de 30 iunie 2012".

Citeşte mai mult...
 
Valori meteorologice inregistrate pana acum PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Marţi, 29 Noiembrie 2011 09:58

Valori ale temperaturilor aerului:

-8 grade Celsius la Borşa;

-4 grade Celsius la Vişeu de Sus şi Leordina şi Cavnic;

 -3 grade Celsius la Fereşti şi Baia Sprie;

 -2 grade Celsius la Petrova, Copalnic şi Ardusat;

 -1 grade Celsius în Baia Mare şi Sighetu Marmaţiei;

0 grade Celsius la Târgu Lăpuş.

Citeşte mai mult...
 
« ÎnceputAnterior31323334353637383940UrmătorSfârşit »

Page 33 of 50

Dr.Max - Farmacie

Sustine Sighet-Online.ro

Amount: 


Banner
Banner
Banner
DICTIONAR ONLINE:

Vremea


.
.
.

©Copyright 2008 - 2013 Sighet-Online.ro    Termeni si conditii  |  Sitemap  |  RSS  |  Despre noi  |  Contact