logo

-- EDITORIAL || CULTURA || SPORT || PAGINA ELEVILOR || DINCOLO DE TISA || INTERVIU || DIASPORA SIGHETEANA || PSIHOLOGIE || CULINAR || EDITORIAL --


ŞTIRI
Mii de maramureseni au devenit cetateni maghiari cu acte in regula PDF Imprimare Email
Vineri, 13 Ianuarie 2012 14:43
Mii de maramureseni au cerut, pana acum, cetatenia maghiara, de la intrarea in vigoare a legii care le da posibilitatea etnicilor din afara Ungariei sa obtina aceasta calitate. Reprezentantii Casei Teleki din Baia Mare spun ca, in continuare, primesc zeci de solicitari din partea celor care doresc dubla cetatenie. Aproape 8.000 de maramureseni au cerut informatii de la Casa Teleki despre cum pot obtine cetateania maghiara, conform legii votate de Parlamentul din Budapesta.
 
Reprezentantul institutiei baimarene, Felix Hupka, spune ca in continuare interesul in randul maramuresenilor ramane ridicat cand vine vorba despre posibilitatea obtinerii dublei cetatenii. „In biroul din Baia Mare, din 1 decembrie 2010 de cand functioneaza, au fost in jur de 8.000 de persoane care s-au interesat de cetatenia maghiara. In acest moment, colegii au inchise 2.500 de dosare.
Citeşte mai mult...
 
SMURD Maramures a implinit 2 ani de activitate PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Marţi, 10 Ianuarie 2012 08:13

În cei doi ani care au trecut de la operaţionalizarea primelor trei staţii S.M.U.R.D. din judeţ, care funcţionează în Baia Mare, Sighetu Marmaţiei şi Vişeu de Sus, personalul serviciului a fost permanent la datorie, 24 de ore din 24 şi a intervenit cu profesionalism şi promptitudine pentru salvarea celor aflaţi la nevoie.

Datele statistice înregistrate în această perioadă arată clar eforturile depuse de medicii, asistentele şi paramedicii pompieri S.M.U.R.D. în sprijinul comunităţii. Astfel, de la înfiinţare până în data de 09.01.2012, numărul intervenţiilor S.M.U.R.D. a ajuns la 7539. Din total, pe parcursul anului 2010 s-au înregistrat 3872 intervenţii, în 2011- 3552, iar de la începutul acestui an- 115 acţiuni.

Pe categorii, cele mai multe intervenţii S.M.U.R.D. au fost cele de acordare de asistenţă medicală persoanelor cu traumatisme- 2536 de cazuri, urmate ca număr de cele la afecţiuni medicale- 1499, intervenţiile în cazuri de afecţiuni neurologice şi psihiatrice- 657 şi cele de prim-ajutor la accidente rutiere- 509 cazuri.

La sfârşitul anului trecut, pentru reducerea timpului de răspuns al echipajelor la solicitările cetăţenilor, au fost operaţionalizate alte trei staţii S.M.U.R.D.: Fărcaşa, în 20.12.2011, Târgu Lăpuş în 21.12.2011 şi Bogdan Vodă, în 28.12.2011, care au acţionat imediat după deschidere. Paramedicii pompieri de la S.M.U.R.D. Fărcaşa au executat de atunci 29 de intervenţii, colegii lor de la Târgu Lăpuş au participat la 23 de acţiuni, iar SMURD Bogdan Vodă a fost chemat în ajutor în 10 cazuri.

Citeşte mai mult...
 
BNR a redus dobânda-cheie la un minim istoric. Creditele în lei se vor ieftini PDF Imprimare Email
Joi, 05 Ianuarie 2012 13:29
Creditele în lei s-ar putea ieftini în următoarea perioadă, după ce Banca Naţională a României (BNR) a decis astăzi să reducă dobânda de politică monetară cu 0,25 puncte procentuale, de la 6% la 5,75% pe an. Acesta este un nivel minim istoric. Reducerea ratei dobânzii de politică monetară la nivelul de 5,75% se aplică începând de vineri, 6 ianuarie. Banca Naţională a decis să reducă dobânda-cheie pentru a doua şedinţă consecutiv. Astfel, acest semnal va ajunge şi la dobânzile la credite.
 
De regulă, reducerea ratei dobânzii de politică monetară se transmite, treptat, şi la credite. În noiembrie, când BNR a făcut o mişcare similară, Mugur Isărescu, guvernatorul băncii centrale, preciza că nu se va înregistra o "mişcare" imediată din partea băncilor comerciale. "Nu vedem o mişcare imediată din partea băncilor comerciale. Trebuie să aşeze şi ele lucrurile, să refacă echililibrul între pasive şi active.
Citeşte mai mult...
 
Modificările Codului Fiscal au intrat în vigoare PDF Imprimare Email
Joi, 05 Ianuarie 2012 09:29

Modificarile Codului Fiscal care au intrat în vigoare la 1 ianuarie 2012 prevăd majorarea accizelor la motorină, dar şi facilitati pentru mediul de afaceri şi măsuri pentru combaterea evaziunii fiscale. Astfel, accizele la motorină au crescut cu 4,4%, de la 358 euro/tonă la 374 euro/tonă, ceea ce va atrage creşterea cu 2% a preţurilor. Modificările vizează şi o serie de măsuri pentru stimularea mediului de afaceri şi combaterea evaziunii fiscale.

 

Au fost introduse reguli fiscale pentru contribuabilii din sistemul bancar care aplică Standardele Internationale de Raportare Fiscala (IFRS), acestea constand în: neimpozitarea sumelor nete înregistrate la începutul anului 2012 rezultate din constituirea şi eliberarea provizioanelor ca urmare a aplicarii IFRS, atâta timp cât acestea sunt menţinute in contul de rezerve; acordarea deducerii provizioanelor IFRS şi a provizioanelor suplimentare datorate filtrelor prudenţiale aplicate de BNR; asigurarea neutralităţii fiscale pentru diferenţele rezultate din aplicarea tratamentului contabil actual şi tratamentul prevăzut de IFRS pentru diferitele elemente de venituri şi cheltuieli specifice domeniului bancar.
Citeşte mai mult...
 
Interes crescut pentru agricultura în sistem ecologic PDF Imprimare Email
Joi, 05 Ianuarie 2012 09:26

Agricultura ecologică este un domeniu tot mai vânat de producătorii agricoli din ţară, anul 2011 fiind unul semnificativ în ceea ce priveşte creşterea numărului de operatori activi din sistem. Şi producătorii agricoli maramureşeni s-au înghesuit anul trecut să treacă de la agricultura convenţională la cea ecologică. Astflel, agricultura ecologică din Maramureş şi-a triplat, în 2011, numărul operatorilor activi din sistem, iar creşterea subvenţiilor în acest domeniu ar putea aduce, la finele lui 2012, o dublare a agricultorilor care vor intra în sistemul de certificare ecologică.

 

„Este un fapt îmbucurător că a crescut numărul operatorilor din sistemul ecologic. Dacă la finele lui 2010 în Maramureş existau doar 16 producători ecologici înregistraţi în evidenţele noastre, în 2011 numărul acestora s-a majorat până la 80.
Citeşte mai mult...
 
3 ianuarie, zi nebancară: băncile NU efectuează tranzacţii PDF Imprimare Email
Marţi, 03 Ianuarie 2012 10:28

Dacă v-aţi făcut azi planuri pentru a vă plăti facturile ori vreo rata la bancă, amânaţi drumul până mâine. Pe 3 ianuarie, nicio bancă nu realizează tranzacţii. Chiar dacă unele sucursale sau agenţii vor fi deschise, clienţii nu vor putea face plăţi în ţară şi în străinătate, indiferent de instrumentul de plată. Banca Naţională a României a declarat ziua de 3 ianuarie nebancară, pentru a permite băncilor să testeze sistemele informatice în contextul trecerii la un nou standard de raportare contabilă. Mâine, programul băncilor va reveni la normal.

Ultima actualizare Marţi, 03 Ianuarie 2012 11:30
Citeşte mai mult...
 
Cu aproape 12 kilometri de partii de schi, Maramuresul este pe locul 4 in topul national PDF Imprimare Email
Luni, 02 Ianuarie 2012 16:46
Maramuresul este pe locul 4 in clasamentul national al infrastructurii de schi, iar cea mai lunga partie din judet, cea de la Mogosa, cu o lungime de 2,2 kilometri, este pe locul 9 la nivel national. Pana acum, in Romania au fost omologate 130 de partii de schi in 17 judete.
 
Cu 11,8 kilometri de partii, Maramuresul este pe locul 4 in topul national al infrastructurii de schi, dupa judetele Brasov (24,4 km), Prahova (22,2 km) si Harghita (12,8 km). Potrivit datelor Ministerului Dezvoltarii Regionale si Turismului, cea mai lunga partie din judet, cea de la Mogosa, este pe locul 9 la nivel national, cu o lungime de 2,2 kilometri - cea mai lunga partie din tara este Drumul Rosu din Poiana Brasov, cu 4,6 km. La nivel national sunt omologate partii de schi in 17 judete (Brasov, Parhova, harghita, Maramures, Suceava, Caras-Severin, Hunedoara, Alba, Cluj, Sibiu, Bihor, Gorj, Mures, Neamt, Covasna, Iasi si Arad).
Citeşte mai mult...
 
Zeitgeist 2011: Sa ne reamintim cum a fost anul acesta in lume PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Sâmbătă, 31 Decembrie 2011 19:29
 
Semne bune, anul…N-are. Ce ne asteapta in 2012? PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Vineri, 30 Decembrie 2011 20:47
Echipa Sighet Online s-a gandit sa va ofere o viziune in linii mari asupra a ceea ce ne asteapta in 2012 din punct de vedere social, economic si politic. Chiar daca la final de an se fac statistici, se incheie proiecte, se realizeaza balante, noi ne-am gandit sa trecem de aceste clisee. Prin “globul fermecat” al mass-mediei, prezicem urmatoarele:
 
1. Licee cu clase mai putine din 2012
Unităţile de învăţământ de nivel liceal cu promovabilitate sub 15% la examenul de bacalaureat 2011 "vor proiecta pentru clasa a IX-a, zi, un plan de şcolarizare diminuat cu cel puţin o clasă". Unităţile de învăţământ de nivel liceal unice la nivel de localitate, precum şi cele care au câte o clasă a IX-a, a X-a, a XI-a şi a XII-a sunt exceptate de aceste reglementări.
Citeste mai multe, aici.
Ultima actualizare Luni, 02 Ianuarie 2012 15:58
Citeşte mai mult...
 
Maramuresenii vor avea parte de zapada, de Anul Nou PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Vineri, 30 Decembrie 2011 10:27
Un revelion alb ii asteapta pe cei care vor sarbatori trecerea dintre ani in Maramures. Cel putin asta anunta meteorologii, care spun ca atat in noaptea de sambata spre duminica, cat si in 1 ianuarie 2012, vom avea parte de zapada. In ultima zi din 2011, temperaturile vor fi cuprinse intre minus 1 grad si 4 grade, iar in noaptea de Anul Nou, minimele termice vor ajunge pana la minus 8 grade Celsius. Meteorologii prognozeaza ca, in zilele urmatoare, temperaturile vor fi normale pentru aceasta perioada.
 
In timpul zilei, mercurul din termometre va urca pana in jurul valorii de 6 grade Celsius, iar noaptea valorile termice vor scadea pana la minus 4 grade, in Borsa. Noaptea de revelion va aduce insa ninsori si temperaturi scazute, de pana la minus 8 grade Celsius. „In noaptea de revelion vor fi temperaturi scazute, cu valori cuprinse intre minus 8 si minus 3 grade Celsius, iar pe parcursul zilei temperaturile vor oscila intre minus 1 grad si 4 grade Celsius.
Citeşte mai mult...
 
Programul Casieriilor SC VITAL SA in perioada Sarbatorilor de iarna PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Joi, 22 Decembrie 2011 12:34
In perioada Sarbatorilor de iarna (Craciun si Anul Nou), programul casieriilor SC VITAL SA, atat din Baia Mare, cat si din celelalte localitati in care operam, va fi urmatorul:
 
Vineri, 23.12.2011 si vineri, 30.12.2011 – toate casieriile SC Vital SA vor fi deschise dupa programul normal de lucru
 
Luni 26.12.2011 si luni 02.01.2012, casieriile SC VITAL SA vor fi inchise
 
Programul de incasare in celelalte zile se va desfasura dupa orarul normal de lucru. Uram pe aceasta cale tuturor utilizatorilor serviciilor noastre precum si colaboratorilor Craciun Fericit si La Multi Ani!.
Citeşte mai mult...
 
Taxa auto 2012 - Cât plăteşti în plus pentru o maşină second-hand PDF Imprimare Email
Joi, 22 Decembrie 2011 10:22

Atunci când cumperi o maşină înmatriculată în România înainte de 1 ianuarie 2007 vei fi nevoit să plăteşti o taxă de poluare. Noua taxă auto, valabilă din 2012, se aplică şi maşinilor second-hand aduse din străinătate, indiferent de vechimea acestora. O taxă de poluare pentru maşinile inmatriculate în România anterior anului 2007 este marea noutate pentru taxa auto 2012, înscrisă într-o lege adoptată în Parlamentul României.

Ultima actualizare Joi, 22 Decembrie 2011 10:27
Citeşte mai mult...
 
Locuri de munca in Danemarca PDF Imprimare Email
Marţi, 20 Decembrie 2011 16:42
Persoanele cu experienta in agricultura pot castiga in jur de 1.200 de euro pe luna daca au norocul sa fie selectate de angajatorii danezi. In reteaua Eures sunt disponibile 25 de locuri de munca la ferme din Danemarca, a informat Mircea Mos, director executiv adjunct al Agentiei Judetene de Ocupare a Fortei de Munca Maramures. Se cauta stagiari, lucratori calificati in fer-me de crestere a animalelor, lucratori in sere sau persoane care au lucrat la cultivarea legumelor si fructelor.
 
Candidatii trebuie sa aiba intre 18 si 30 de ani si sa fi absolvit liceul agricol sau o facultate in profil agricol, in urma cu maxim un an. Se mai cere carnet de conducere si experienta in condusul tractorului. Salariul oferit este de 1.260 euro brut pe luna. Cei interesati pot obtine mai multe informatii pe site-ul www.eures.anofm.ro.
Citeşte mai mult...
 
Pomii de Craciun se vand cu preturi intre 20 si 250 lei PDF Imprimare Email
Marţi, 20 Decembrie 2011 16:29
Zeci de comercianti si-au facut aparitia prin piete pentru a vinde pomi de Craciun. Afacerea nu mai este asa buna ca anii trecuti, din cauza ca lumea e tot mai saraca si, in plus, concurenta e din ce in ce mai mare. Daca sunteti dispusi sa scoateti din buzunar peste 100 de lei, veti avea de Craciun un brad frumos. Insa si daca ati redus la minim bugetul, tot nu veti merge cu mana goala din piata, deoarece comerciantii au si marfa ieftina.
 
“Avem brazi pentru fiecare< molid cu 20 de lei bucata, dar si brazi de lux in doua culori, verde deasupra si alb dedesubt, care costa pana la 250 de lei. Acestia sunt din specia Normaniana, puietul a fost adus din Norvegia si Danemarca si a fost plantat de varul meu in Alba Iulia. Si-a cumparat pamant acolo si are o pepiniera. In functie de marime, acestia costa intre 50 si 250 lei”, a spus Daniel Gratian, vanzator in Piata Izvoarele. El a adaugat ca aceasta afacere nu este asa rentabila pentru ca investitia este mare si trebuie sa astepti mult pana cresc brazii pentru a putea fi valorificati.
Citeşte mai mult...
 
De la 1 ianuarie 2012 cresc amenzile de circulaţie PDF Imprimare Email
Luni, 19 Decembrie 2011 18:01
Noile penalizări prevăzute de lege pentru regimul de circulaţie se vor majora începând de anul viitor. Potrivit Codului Rutier aflat în vigoare, cuantumul punctului de amendă se stabileşte automat, în funcţie de salariul minim brut pe economie. Acesta este stabilit prin hotărâre de guvern şi intră în vigoare la începutul anului. Se ştie că salarul minim de la 1 ianuarie va fi de 700 de lei, iar valoarea punctului de amendă reprezintă valoric 10% din salariul minim. Astfel, un punct – amendă va fi de 70 de lei, faţă de 67 de lei cât este în prezent.
 
Pentru cei interesaţi, iată cum se vor modifica cele mai frecvente amenzi date de poliţişti pentru abaterile de la lege.
Folosirea telefonului mobil – 2 puncte de penalizare şi amendă cuprinsă între 147 şi 220 de lei (amenda veche 134 şi 201);
Ultima actualizare Luni, 19 Decembrie 2011 18:15
Citeşte mai mult...
 
Consumatorii vor putea returna produsele achiziţionate în ultimele două zile PDF Imprimare Email
Luni, 19 Decembrie 2011 16:49
Deputatul PSD Victor Socaciu a înaintat Parlamentului o propunere legislativă prin care consumatorii să aibă dreptul să returneze produsele achiziționate în termen de două zile de la achiziționarea acestora, fără a prezenta un motiv anume și fără a plăti penalități. Conform aceluiași text de lege, comerciantul va avea obligația să restituie cumpărătorului suma achitată dacă clientul prezintă bonul fiscal.
 
"Produsele trebuie să fie în aceeaşi stare în care au fost achiziţionate, în ambalajul original şi împreună cu etichetele şi documentele care l-au însoţit", se menţionează în propunerea legislativă depusă pe 12 decembrie, care urmărește modificarea OG 99/2000 privind comercializarea produselor şi serviciilor de piaţă. "Comerciantul are obligaţia să ramburseze sumele plătite de consumator.
Citeşte mai mult...
 
Ieri, www.Sighet-Online.ro a atins recordul de 2 684 de vizitatori unici PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Marţi, 13 Decembrie 2011 19:18

 

Pentru ca au fost persoane care au dorit sa stie unde anume se poate gasi o statistica cu traficul pe site, va spunem ca ne puteti gasi pe adresa www.trafic.ro, la cautare adaugati www.sighet-online.ro si veti obtine o statistica completa, plus o comparatie cu alte site-uri. Ieri seara a fost atins un nou record de vizitatori unici pe site. Acest lucru inseamna ca au fost inregistrate 2 684 de IP-uri unice, ieri. Cele mai accesate stiri au fost cele legate de incendiul din zona Vadu Izei, insa si alte articole au starnit interesul cititorilor. Pentru ca exista 2 site-uri de stiri in Sighet, aveti mai sus recordurile pe care ambele site-uri le-au inregistrat pe ziua de ieri.

 
« ÎnceputAnterior31323334353637383940UrmătorSfârşit »

Page 32 of 50

Dr.Max - Farmacie

Sustine Sighet-Online.ro

Amount: 


Banner
Banner
Banner
DICTIONAR ONLINE:

Vremea


.
.
.

©Copyright 2008 - 2013 Sighet-Online.ro    Termeni si conditii  |  Sitemap  |  RSS  |  Despre noi  |  Contact