logo

-- EDITORIAL || CULTURA || SPORT || PAGINA ELEVILOR || DINCOLO DE TISA || INTERVIU || DIASPORA SIGHETEANA || PSIHOLOGIE || CULINAR || EDITORIAL --


ŞTIRI
Campania de consultare publica “Construim impreuna Sighetul de Maine!”s-a incheiat PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Vineri, 24 Februarie 2012 14:10
Campania de consultare publica “Construim impreuna Sighetul de Maine” s-a incheiat astazi, 24 februarie. Pe parcursul a 18 zile peste 2200 de sigheteni au transmis organizatorilor campaniei, probleme pe care ei le considera prioritare pentru Sighet prin chestionarele completate. In ceea de a doua etapa se vor centraliza raspunsurile si vor da publicitatii concluziile campaniei.
 
“Cei 2200 de sigheteni care au raspuns la initiativa PNL au aratat ca sighetenilor chiar le pasa de ceea ce se intampla cu acest oras si responsabilizeaza urmatorul edil al orasului. Este clar ca vremea vorbelor a trecut, acum este nevoie de un om al faptelor.” a mentionat Ovidiu Nemes, presedintele Partidului National Liberal Sighetu Marmatiei.
 
Aceasta campanie de consultare publica desfasurata in luna februarie este una dintre actiunile demarate de Partidul National Liberal Sighet. Solutiile cu privire la problemele semnalate in perioada campaniei de consultare, vor fi prezente pe platforma politica cu care PNL Sighet se va prezenta la alegerile locale in iunie.
Ultima actualizare Vineri, 24 Februarie 2012 14:16
Citeşte mai mult...
 
Sunt exploziile de gaze o fatalitate? PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Marţi, 21 Februarie 2012 16:57
În urma progresului tehnologic înregistrat în ultimii 100 de ani, omul modern a devenit din ce în ce mai comod şi nu mai poate concepe viaţa fără utilităţi ca apa curentă, energie electrică, gaze naturale. Concepţia (proiectarea), execuţia şi exploatarea reţelelor de distribuţie a utilităţilor urbane, în special a celor cu risc ridicat în exploatare, impun pe de o parte cunoştinţe interdisciplinare dar şi de strictă specialitate, iar pe de altă parte disciplină tehnologică – respectarea întocmai a unor reglementări tehnice specifice, reglementări care sunt elaborate şi permanent actualizate în baza acumulării de cunoştinţe specifice în domeniu. Aceste reglementări tehnice sunt obligatorii, aplicarea lor este impusă prin lege şi/sau ordin ministerial şi sunt publicate în Monitorul Oficial. Nerespectarea lor poate conduce la avarii cu consecinţe deosebit de grave (deseori cu imense pagube materiale şi victime umane) – situaţii care, evident, ar trebui să atragă consecinţele penale pe măsură şi despăgubirile civile aferente!. Din păcate, deseori, în urma avariilor, în special a celor cu consecinţe grave, operatorii / administratorii reţelelor de distribuţie caută vinovaţii în rândul victimelor, se plâng de condiţii meteorologice nefavorabile – invocă FATALITATEA! În tehnică nu există „minuni” - există în schimb multă indisciplină tehnologică şi, din păcate, uneori şi multă necunoaştere. În acest context, consider necesar ca, în legătură cu exploziile de gaze în serie recente din Sighet, să precizez următoarele:
1. – explozie de gaze nu există fără infiltraţii şi/sau degajări de gaze necontrolate, care la rândul lor se produc fie în reţeaua de distribuţie (cum a fost recent în Sighet), fie în instalaţia de utilizare (cea dintre contorul individual şi gura de foc / de ardere (plita, maşina de gătit, centrala termică etc.);
2. – din punct de vedere răspundere civilă şi penală, nu este relevant modul de detonare a amestecului exploziv gaz/aer format (ce poate fi declanşat de un întrerupător electric, ţigară aprinsă, descărcări electrostatice specifice articolelor de îmbrăcăminte din fibre sintetice etc.) – este relevant defectul prin care s-au produs degajările necontrolate de gaze;
Citeşte mai mult...
 
Declaratie politica: De ce lăsăm istoria să se repete ? PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Marţi, 21 Februarie 2012 10:15

Domnule Preşedinte, doamnelor şi domnilor colegi!

Undeva departe de capitala Ţării, de forfota câteodată agresivă a lumii agitate de Bucureşti, un orăşel din basme, mândru şi tihnită de istorie , devine din nou arhicunoscută, Sighetu Marmaţiei! Cu farmecul de odinioară, ce a lăsat amprenta puternică până în zilele noastre, un oraş de marcă, capitală la fel al Maramureşului istoric este scuturat din nou de gemete, strigăte, durere adâncă, reală . Da, suntem din nou pe colţul Memorialului durerii , loc de pelerinaj al celei mai grele perioade al comunismului . Loc, unde oameni de seamă al unei naţiuni, au fost exterminaţi, şterşi sau cel puţin încercaţi să fie şterse de pe paginile istoriei ,că nu era nevoie de minte, cultură şi personalitate. Era gândirea unei ere , ce a lăsat amprenta şi povara distrugerii umane până în zilele noastre. Acolo, în acel loc, pe colţul unei străzi din oraşul sufletului meu, se aude din nou un strigăt disperat al celor care ard în sensul bun al cuvântului, lăsând a doua oară să se marcheze locul ca de tristă amintire ale zilelor noastre.

 

Evenimentele apărute din senin ,ce vor marca pentru totdeauna viaţa unor familii, dacă nu prin pierderea celor dragi, prin amintirea dureroasă al unei nopţi de iarnă. Două deflagraţii, foarte mulţi răniţi, autorităţi surprinse din nou, poate obstrucţionate în mișcarea lor haotică, mişcări al unor oameni care nu ar avea ce căuta în locul şi funcţia pe care o deţin. Oare chiar nu am reuşit să refacem valorile umane?
Citeşte mai mult...
 
Reforma sistemului de sănătate sau « ieşirea din sistem PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Marţi, 21 Februarie 2012 10:10

În anul 2000, în judetul Maramureş, erau înregistraţi aproximativ 1.000 bolnavi de cancer. În ultimii ani, se înregistrează o creştere alarmantă a numărului de cazuri noi de tumori maligne, de la 1.381 cazuri în anul 2008, la 1.387 cazuri în anul 2009 şi la 1.437 cazuri noi în anul 2010. Din nefericire, la 1400 de cazuri noi de bolnavi de cancer anual, exista 700-800 de decese, însă numărul cazurilor noi depistate de cancer este în creştere. Dacă până acum câţiva ani, cancerul era considerat o boală de uzură şi intervenea după vârsta de 50 de ani, în ultimul timp, această boală se întâlneşte la toate vârstele, inclusiv la copii, fiind a doua cauză a mortalităţii infantile, fiind depăşit doar de accidente.

 

Alarmat este faptul că, potrivit unei cercetari statistice a Uniunii Europene, până în 2015, se va dubla din nou numărul bolnavilor de cancer. Majoritatea bolnavilor de cancer din judeţul nostru este depistată în fazele târzii ale maladiei. Cauzele sunt multiple, ţin atât de neglijenţa pacienţilor, cât şi de lipsa unui program de screening eficient. Din păcate, la noi în judeţ nu se mai fac screening-uri de câţiva ani. Datorită acestor screening-uri în occident aceste afecţiuni sunt depistate în stadii incipiente, supravieţuirea fiind foarte bună. De asemenea, cu toate că mamografiile sunt consacrate de multă vreme, iar în vest se vorbeste de RMN-ul în depistarea cancerului de sân, la noi nu se fac astfel de testări.
Citeşte mai mult...
 
Conferinta de presa cu seful Politiei Romane PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Luni, 20 Februarie 2012 18:34
 
Românii grăbesc pasul spre bănci, ca să ia ultimele credite pe care și le mai permit PDF Imprimare Email
Joi, 16 Februarie 2012 08:58

Din noiembrie 2011 şi până acum, împrumuturile au prins viteză pentru că debitorii se tem că noile norme ale băncii centrale le vor tăia accesul la sumele dorite. Trei dintre băncile locale au primit deja avizul pentru a acorda credite potrivit noului Regulament al băncii centrale. Restul creditorilor fac tot posibilul să acorde cât mai multe împrumuturi pe vechile norme, în asentimentul clienţilor, care au dat buluc la bancă la finalul lui 2011 şi în acest început de an, pentru a mai lua împrumuturi relaxate pe vechile norme.

 

Pe o piaţă unde oricum nu prea se cer credite, temerile clienţilor privind restricţionarea împrumuturilor par ireale. Cu toate astea, ele sunt fundamentate luând în calcul că, potrivit calculelor băncilor, mulţi nu vor mai avea acces nici la sumele relativ mici pe care voiau să le obţină. Astfel, explică Simona Stanciu, mulţi clienţi refinanţau unul sau mai multe împrumuturi prin intermediul unui credit de nevoi personale cu ipotecă ceva mai mare decât valoarea împrumuturilor refinanţate, pentru a îşi asigura şi o sumă suplimentară.
Citeşte mai mult...
 
Studiul care arată cât e gravă de problema corupţiei în România PDF Imprimare Email
Joi, 16 Februarie 2012 08:51

96 la sută dintre români consideră corupţia o problemă majoră. Aceasta este concluzia ultimului sondaj european privind percepţia acestui fenomen. Eurobarometrul mai arată că românii sunt cei care cred în cea mai mare măsură că politicienii nu fac suficient pentru combaterea corupţiei.

 

 Situaţia este încă şi mai gravă în Grecia, unde 98% dintre cetăţeni au această opinie, iar în Portugalia şi Cipru, 97% dintre respondenţi cred că în ţara lor corupţia este o problemă. Procente egale celui înregistrat în cazul României au fost în Ungaria, în timp ce în Bulgaria 95% dintre cetăţeni au apreciat că în ţara lor corupţia este o problemă majoră. Românii sunt cetăţenii Uniunii Europene care au dat cele mai multe răspunsuri afirmative la întrebarea: "V-a cerut cineva sau aţi oferit mită pentru serviciile prestate în ultimul an?".

 

 31 % dintre români au spus "Da" în timp ce, în Olanda, doar 1% din populaţie s-a confruntat cu o astfel de situaţie, iar la nivelul statelor UE media a fost de 8%. Studiul mai arată că, dintre toate statele UE, 61% dintre românii intervievaţi consideră în cea mai mare măsură că politicienii nu fac suficient pentru combaterea corupţiei. La polul opus se află Danemarca, unde numai 14% cred acest lucru.

Citeşte mai mult...
 
Guvernul schimbă programul bugetarilor PDF Imprimare Email
Joi, 16 Februarie 2012 08:48

Premierul Mihai Razvan Ungureanu a cerut schimbarea programului bugetarilor. Potrivit unei adrese a Secretariatului General al Guvernului, din 10 februarie 2012, înregistrată la Ministerul Educaţiei, trimisă către toate unităţile de învăţământ din Cluj, se dispune "uniformizarea programului de lucru al aparatului de lucru al Guvernului, precum şi al instituţiilor publice centrale".

 

În această ordine de idei, se vor dispune măsurile necesare pentru instituirea în cadrul instituţiei un program de lucru care se va desfăşura, de luni până vineri, între orele 8:00 şi 16:00, cu respectarea dispoziţiilor legale privind activitatea de relaţii cu publicul. Potrivit MEDIAFAX, Secretarul general al Guvernului, Dezsi Attila, a anunţat, sâmbătă, că programul de lucru al ministerelor, prefecturilor şi instituţiilor deconcentrate din ţară va fi armonizat, începând de luni, iar activitatea acestora se va desfăşura între orele 8.00 şi 16.00, la solicitarea premierului.

Citeşte mai mult...
 
Comunicat de presa: Opriti distrugerea trenurilor de pe caile ferate romane! PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Marţi, 14 Februarie 2012 19:03
Senatorul Sorin Bota, senator de Maramures si seful departamentului de transporturi si infrastructura din PSD, considera ca inchiderea singurei linii de cale ferata existente in Maramures, tronsonul Viseu-Sighetul Marmatiei, sub pretextul ca aceasta nu ar fi rentabila, reprezinta un alt cadou oferit catre clientela PDL-ista. Domnia sa atrage atentia asupra faptului ca, acest argument nu este valabil din moment ce linia ferata (infrastructura si transport) poate fi considerata rentabila de catre transportatorii privati. Domnul senator Bota, explica faptul ca este firesc ca, in conditiile in care criteriul in baza caruia se face subventionarea liniei, sa fie numarul de vagoane atasate trenului si nu numarul de calatori transportati, linia de cale ferata sa nu aduca profit. Acest lucru se intampla asadar pentru ca, desi subventionate, ternurile ajung sa circule goale, fara a transporta calatori.
 
Compania CFR calatori trebuie lasata sa-si gestioneze traseele si nu sa fie fortata sa le inchida pentru a fi redeschise de transportatorii privati. Aceasta nu inseamna ca transportul privat trebuie subminat sau desconsiderat; dar pe de alta parte, activitatea companiilor de stat trebuie sustinuta iar falimentarea acestora nu trebuie facuta cu buna stiinta ca fiind una din solutiile viabile care ar rezolva problemele cu care acestea se confrunta. In aceste conditii, se impune si schimbarea modului de subventionare a trenurilor si renuntarea la ideea ca opinia publica poate fi usor pacalita! Nu in ultimul rand, seful departamentului de transporturi din PSD sustine ca un echilibru intre sectorul de stat si cel privat este esential. De asemenea, echilibrul in cadrul diferitelor mijloace de transport trebuie si el asigurat de catre stat. Rentabilizarea companiilor feroviare de stat trebuie privit ca un obiectiv clar-delimitat. Potrivit domniei sale, aceste ultime trei puncte mentionate, reprezinta unele din prioritatile pe care PSD-ul in particular cat si USL-ul le vor urmari in viitoarea guvernare.
Citeşte mai mult...
 
Ce este ACTA - Anonymous PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Duminică, 12 Februarie 2012 09:34
 
Vremea in Maramures PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Joi, 09 Februarie 2012 09:11

Valori ale temperaturilor aerului pe parcursul nopţii şi dimineţii: -22 grade Celsius la Târgu Lăpuş; -21 grade Celsius la Copalnic, Leordina şi Fereşti; -20 grade Celsius la Petrova;-18 grade Celsius în Baia Mare, Vişeu de Sus, Dragomireşti şi Ardusat; -17 grade Celsius la Borşa; -16 grade Celsius la Iezer; -15 grade Celsius la Sighetu Marmaţiei şi Cavnic; -14 grade Celsius la Ocna Şugatag, Călineşti, Văleni, Bârsana, şi Săpânţa; -12 grade Celsius în Pasul Gutâi şi Baia Sprie.

 

Vremea va fi astăzi, în judeţ, conform meteorologilor, deosebit de rece, geroasă noaptea şi dimineaţa. Cerul va fi temporar noros şi izolat, în cursul zilei, va ninge slab. Vântul va sufla în general slab, la moderat. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între -9 grade Celsius şi -5 grade Celsius, iar cele minime între -16 grade Celsius şi -13 grade Celsius, izolat mai coborâte în depresiuni, până la -20 grade Celsius.
Citeşte mai mult...
 
Ger în zonele joase din Maramureş! PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Joi, 09 Februarie 2012 09:09

Vremea a fost rece, geroasă noaptea şi dimineaţa. Temperatura aerului la Târgu Lăpuş a indicat, în cursul nopţii, valoarea de minus 22 grade Celsius. Cerul a fost degajat ziua, dar a prezentat înnorări în cursul serii şi al nopţii. Vântul a suflat în general slab, dar în zona montană înaltă a prezentat intensificări de până la 55 km/h, la Iezer. Stratul de zăpadă măsura, ieri, 63 cm, la Firiza-Lac. Temperaturile maxime au fost cuprinse între -1 grad Celsius şi 3 grade Celsius. Circulaţia rutieră se desfăşoară în condiţii de iarnă pe toate sectoarele publice de drumuri publice din judeţ. Conducătorii întâlnesc zăpadă frământată cu grosimea de până la 1 cm pe DN18, în Pasul Prislop (între km 154 şi km 180) şi pe DN17C, Dealul Ştefăniţei.

Citeşte mai mult...
 
Sute de maramureseni, inclusiv patroni si alesi locali, sunt suspectati ca si-au ”aranjat” contoarele de gaz PDF Imprimare Email
Miercuri, 08 Februarie 2012 15:50
O frauda de proportii au descoperit in Maramures angajatii furnizorului de gaz, care de cateva saptamani fac verificari la contoarele abonatilor. Despre prejudiciul inregistrat nu s-a pomenit nimic, la fel cum, intr-o prima faza, si controalele au fost facute cu discretie, oficialii companiei spunand doar ca acestea au loc cand exista reclamatii. Abia cand a inceput sa circule o lista cu numele unor presupusi hoti de gaz si pe care se regasesc nume sonore din viata publica - patroni cu afaceri de milioane, demnitari si alesi locali si judeteni, au inceput sa vina reactii dinspre E.ON Gaz, dar nicidecum unele care sa provoace deranjuri prea mari in comunitate.
 
Pana la aceasta ora, se stie ca sute de cetateni si agenti economici din Maramures au fost prinsi ca fura gaz, unii dintre ei fiind anchetati de politie. La controalele facute in teren de angajatii companiei de furnizare, numeroase contoare au fost gasite “intepate”, cum se spune in jargon, adica astfel modificate incat sa inregistreze un consum mai mic. Metodele cu care sunt “aranjate” contoarele de gaz sunt diferite, scopul este insa acelasi: interventia asupra mecanismului de inregistrate a consumului.
Citeşte mai mult...
 
Trafic rutier în condiţii de iarnă PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Marţi, 07 Februarie 2012 09:27

Vremea a fost deosebit de rece, geroasă noaptea şi dimineaţa. Cerul a fost mai mult noros şi în prima parte a zilei a nins.Cantitatea maximă de apă rezultată în urma precipitaţiilor sub formă de ninsoare a fost de 1,1 l/mp, la Firiza-Lac. Vântul a suflat slab la moderat.Temperaturile maxime au fost cuprinse între -8 grade Celsius şi -4 grade Celsius. Pe arii restrânse a fost semnalată ceaţă. Stratul de zăpadă măsura, aseară, 46 cm la Târgu Lăpuş.

 

 Majoritatea sectoarelor de drumuri naţionale au carosabilul umed. Conducătorii auto care se deplasează în trafic întâlnesc zăpadă frământată cu grosimea de până la 1 cm pe următoarele sectoare de drumuri naţionale: DN18, Pasul Gutâi (între km 15 şi km 42); DN19, Dealul Huta-Certeze; DN18 pe sectoarele din zona localităţilor Petrova şi Vişeu de Sus; DN17C, Dealul Ştefăniţei. Pe sectorul DN18, în Pasul Prislop zăpada frământată măsoară până la 2 cm (între km 156 şi km 180). Vântul suflă cu viteze de până la 60 km/h, pe DN18 la Borşa şi în Pasul Prislop. Angajaţii societăţilor au intervenit cu 11 autoutilaje cu lamă pentru îndepărtarea zăpezii de pe carosabil şi au împrăştiat 86 tone de material antiderapant.
Citeşte mai mult...
 
Jandarmeria vegheaza PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Vineri, 03 Februarie 2012 07:39

 În urma unei sesizări primite la dispeceratul Jandarmeriei Maramureş, din partea personalului unui magazin situat de pe strada Bogdan Vodă din Sighetu Marmaţiei, cu privire la faptul că o persoană a sustras produse din incinta magazinului, la faţa locului s-a deplasat o echipă operativă de jandarmerie care l-a identificat pe Ioan M. de 40 ani, din Sighetu Marmaţiei, care este susceptibil de săvârşirea infracţiunii de furt calificat.
În data de 01.02.2012, în jurul orei 18:30 acesta s-a deplasat la magazin, unde de la raionul cu cosmetice a luat 30 de deodorante şi ape de toaletă, de diferite mărci, pe care le-a ascuns în geanta pe care o avea asupra lui. La casele de marcat, acesta nu a achitat produsul ascunse, fapt pentru care la ieşirea din magazin a fost oprit de către personalul de pază al magazinului şi condus în camera de control, până la sosirea jandarmilor. Prejudiciul cauzat a fost recuperat şi predat pe bază de dovadă reprezentantului magazinului. Dosarul cu actele premergătoare a fost predat Parchetului de pe lângă Judecătoria Sighetu Marmaţiei, pentru continuarea cercetărilor.

Citeşte mai mult...
 
Masuri de protejare a instalatiilor de apa impotriva inghetului PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Joi, 02 Februarie 2012 15:10
Temperaturile foarte scazute din ultimele zile au cauzat probleme conductelor de apa. Se impune astfel luarea unor masuri suplimentare pentru diminuarea neplacerilor cauzate de inghetul la instalatiile de apa, problema cu care s-au confruntat zeci de utilizatori ai serviciului in ultimele zile.
 
In conformitate cu legislatia in vigoare, instalatia interioara de alimentare cu apa (dupa contor) apartine beneficiarului care are obligatia intretinerii si repararii acesteia. Recomandam abonatilor sa blocheze accesul aerului rece in incintele (camine de apometre, case de scara, subsoluri) pe unde trec instalatiile, prin montarea geamurilor acolo unde ele lipsesc, sesizarea societatii noastre pentru acele situatii exceptionale in care ar lipsi capacele de pe caminele de apometru, golirea subsolurilor de ape uzate si nu in ultimul rand chiar izolarea termica suplimentara a conductelor cu materiale specifice. Nu trebuie uitata nici verificarea conductelor de apa si a eventualilor robineti montati pe instalatie, pentru a va asigura ca nu exista fisuri sau pierderi de apa care ar putea favoriza inghetarea conductelor.
Citeşte mai mult...
 
Luni, 30 ianuarie, a avut loc evaluarea activitatii Centrului Regional de Cazare si Proceduri pentru solicitantii de azil de la Somcuta Mare PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Marţi, 31 Ianuarie 2012 13:12

Oficiul Român pentru Imigrări este structura specializată, cu personalitate juridică, organizată în subordinea Ministerului Administraţiei şi Internelor, la nivel de direcţie generală, care exercită atributele ce îi sunt date prin lege pentru implementarea politicilor României în domeniile migraţiei, azilului şi al integrării străinilor, precum şi a legislaţiei relevante în aceste domenii.
Combaterea şederii ilegale a străinilor pe teritoriul României constituie un domeniu bine reprezentat, fapt care converge spre realizarea acestui obiectiv principal stabilit prin lege în sarcina Oficiului Român pentru Imigrări; fermitatea deosebită şi promptitudinea de care  s-a dat dovadă sunt reliefate de rezultatele deosebite obţinute.
 
Centrul Regional de Cazare şi Proceduri Maramures a fost înfiinţat în anul 2006, fiind unul dintre centrele importante de acest gen de pe frontiera de nord a ţării. Acesta are competente în procesarea cererilor de azil depuse de străini la autorităţile din judeţele: Maramures, Satu Mare, Sălaj, Bistriţa, Cluj, Sibiu, Alba, Mureş si Harghita.
 
Misiunea Centrului Regional Maramures este aceea de a exercita atribuţiiile, ce îi sunt date în competenţă prin legislatia in vigoare, cu privire la primirea si cazarea solicitantilor de azil, care nu dispun de mijloace materiale pentru întreţinere pe durata procedurii de azil sau pentru motive justificate de interes public, în limita locurilor disponibile, si a celor care au primit o formă de protectie în România.

Ieri, 30 ianuarie a.c. în cadrul unei şedinţe prezidată de către domnul chestor principal de poliţie dr.Nelu Pop, directorul general al Oficiului Român pentru Imigrări(ORI), a fost prezentată Evaluarea activităţii desfăşurate, în anul 2011 a Biroului pentru Imigrări Maramureş şi a Centrului Regional de Cazare şi Proceduri pentru Solicitanţii de Azil Maramures.

Citeşte mai mult...
 
« ÎnceputAnterior21222324252627282930UrmătorSfârşit »

Page 30 of 50

Dr.Max - Farmacie

Sustine Sighet-Online.ro

Amount: 


Banner
Banner
Banner
DICTIONAR ONLINE:

Vremea


.
.
.

©Copyright 2008 - 2013 Sighet-Online.ro    Termeni si conditii  |  Sitemap  |  RSS  |  Despre noi  |  Contact