logo

-- EDITORIAL || CULTURA || SPORT || PAGINA ELEVILOR || DINCOLO DE TISA || INTERVIU || DIASPORA SIGHETEANA || PSIHOLOGIE || CULINAR || EDITORIAL --


ŞTIRI
Accident usor produs in sensul giratoriu din fata ISU Sighetu Marmatiei PDF Imprimare Email
Scris de Adi Oros   
Vineri, 02 Ianuarie 2015 19:42

Vineri, 2 ianuarie, in jurul orelor 18:30 s-a produs un accident in sensul giratoriu din fata sediului ISU - pompieri din Sighetu Marmatiei. Evenimentul a avut loc pe fondul neacordarii de prioritate in sensul giratoriu de catre un autoturism inmatriculat in Franta care circula dinspre strada Dragos Voda. La apropierea de sensul giratoriu, avand si o oarecare viteza, nu a oprit pentru a acorda prioritate unui autoturism marca Logan, care circula regulamentar dinspre Piata 1 Decembrie 1918 si avea prioritate in sensul giratoriu. Accidentul s-a soldat doar cu avarierea celor doua autoturisme, cel inmatriculat in Franta suferind avarii insemnate.

Un echipaj al Politiei Rutiere care s-a deplasat la fata locului a luat act de evenimentul produs si a dispus masurile care vor fi luate ulterior fata de cei doi conducatori auto implicati in eveniment.

Informatiile ne-au fost furnizate de un agent de politie rutiera de la fata locului.

 
Borsenii se pregatesc sa dea in judecata CNADNR dupa ce si-au distrus masinile in gropile de pe DN 18 PDF Imprimare Email
Joi, 03 Iulie 2014 08:54

Dupa ce la finele lunii iunie au protestat in fata Primariei din Borsa, soferii din zona au inceput sa stranga semnaturi pentru a le trimite guvernantilor impreuna cu doleantele lor. Grupul de Initiativa Civica „DN 18 - O permanenta minciuna”, care a initiat strangerea de semnaturi, a decis sa incerce in acest mod sa sensibilizeze autoritatile de la Bucuresti cu privire la starea jalnica in care se gaseste aceasta sosea. 

Printre altele, semnatarii acestui document vor trebui sa raspunda daca isi doresc sa continue protestele. O alta intrebare vizeaza chiar actionarea in judecata a Companiei Nationale de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania (CNADNR). 

Ultima actualizare Joi, 03 Iulie 2014 11:57
Citeşte mai mult...
 
Avertizare meteo de ploi si vijelii in Maramures si alte 19 judete din tara PDF Imprimare Email
Joi, 03 Iulie 2014 08:52

Administratia Nationala de Meteorologie a emis astazi, 3 iulie, o avertizare cod galben de ploi, valabila de azi, de la ora 18.00, pana maine, 4 iulie, la ora 06.00, in 20 de judete si Bucuresti. Printre zonele aflate sub avertizarea meteo se numara si judetul Maramures. 

In intervalul mentionat instabilitatea atmosferica va fi accentuata in estul si sud-estul Transilvaniei, in cea mai mare parte a Moldovei si a Munteniei, precum si in zona de munte. Vor fi averse ce vor avea si caracter torential, frecvente descarcari electrice, intensificari ale vantului ce pot lua aspect de vijelie si, pe arii restranse, caderi de grindina. 

Citeşte mai mult...
 
Incalzirea globala a dus la revenirea unor boli disparute de 40 de ani PDF Imprimare Email
Sâmbătă, 28 Iunie 2014 07:39

Incalzirea globala a facut ca boli disparute de peste 30-40 de ani sa revina in Europa, iar boli intalnite numai la tropice sa apara si in bazinul mediteranean, a spus Victor Olsavszky, reprezentant al Organizatiei Mondiale a Sanatatii (OMS), la Bucuresti. 

"In regiunea europeana avem trei categorii de vectori care transmit anumite boli, multe din import, odata datorate tantarilor: febra Dengue, Chikungunya, malaria si febra West Nile. Apoi sunt boli datorate mustelor flebotome, celebri tauni, leishmanioza din import, si capuselor- boala Lyme, encefalita de capuse, febra hemoragica. Impactul este unul important pentru ca observam o crestere a acestor cazuri in ultimii ani, iar aceasta se datoreaza incalzirii globale, schimbarilor climatice. Cu alte cuvinte regasim o serie de vectori cu care nu ne-am intalnit in ultimii ani. In Romania au aparut tantari care nu existau. In Italia, Chikungunya a fost descoperita dupa ce disparuse de mai bine de 30-40 de ani. A reaparut acesta boala. Acesta a fost un prim semnal ca acesti vectori migreaza datorita schimbarilor climatice, incalzirii globale. Ceea ce intalneam numai la tropice incepem sa intalnim si in bazinul mediteranean si ceva mai sus spre paralela 45", a explicat reprezentantul OMS. 

Citeşte mai mult...
 
500 de borşeni asteptati in stradă pentru proteste - Gropile de pe DN 18 scot oamenii din case PDF Imprimare Email
Marţi, 24 Iunie 2014 08:06

In data de 24.06.2014, la ora 12:00, in orasul Borsa,  Grupul de Initiativa Civica “DN 18- O permanenta minciuna”, va organiza o manifestatie de protest vizavi de situatia dezastruoasa in care se afla tronsonul de drum care leaga Moiseiul de Iocaobeni (judetul Suceava).

La protest sunt asteptate sa ia parte persoane din Moisei, Cirlibaba si Ciocanesti, localitati afectate deasemenea de nefinalizarea acestui drum. In total vorbim despre 500 de oameni care spera ca prin acest protest sa miste lucrurile si sa inceapa lucrarile la acest drum care leaga doua judete.

“Consider ca a sosit momentul in care Orasul Borsa sa fie prezentat la adevarata sa valoare, nu doar cu evenimente negative din partea locuitorilor.  Avand in vedere  ca  localitatea nu a beneficiat in 20 de ani de nici o investitie din partea Guvernelor  Romaniei (nici macar drumul national DN18), poate fi o cauza a “rebeliunii civice” de pana acum a locuitorilor.

Citeşte mai mult...
 
Scoala Gimnaziala nr 2 din Sighetu Marmatiei a sarbatorit astazi Ziua Nationala a Romaniei PDF Imprimare Email
Scris de Scoala Gimnaziala nr 2   
Vineri, 29 Noiembrie 2013 14:55

Ziua Nationala a Romaniei a fost sarbatorita in unele locuri mai repede in acest an.

Astfel la Scoala Gimanziala Nr. 2, elevii îndrumaţi de cadrele didactice au sărbătorit Ziua Naţională a României, într-un cadru festiv.

Cântecele, versurile şi relatările istorice au adus un plus de farmec serbării pregătite de elevi.

Coordonatori acestui eveniment sunt doamna directoare Oprişanu Carmen, catedra de istorie condusă de d-na prof. Pop Rodica, prof. de muzică Loga Ştefan, prof.inv.primar Nan Lidia, care a confecţionat ecusoane împreună cu elevii clasei a IV-a A si resp. Comisia Muncii Educative prof. Sandu Laura.

 

 
90% dintre maşinile poliţiei şi-au îndeplinit norma. La sate sunt biciclete pentru poliţişti PDF Imprimare Email
Marţi, 19 Noiembrie 2013 10:47

90% din parcul auto al Inspectoratului de Poliţie al judeţului Maramureş şi-a îndeplinit norma. Asta înseamnă că sunt multe maşini de poliţie pe drumurile din judeţ care ar fi tocmai bune pentru programul RABLA, însă neavând alte maşini la dispoziţie sunt folosite aceleaşi de ani de zile. Conducerea IPJ Maramureş încearcă să rezolve problema cumva, mai ales că judeţul Maramureş nu este unul care are drumuri tocmai demne de laudă.

„Avem un parc auto, după cum ştiţi şi am mai discutat aceste lucruri, care în procent ridicat şi-a îndeplinit norma de rulare. Prin prisma asigurării siguranţei civice a comunităţii avem în interes abordarea acestui subiect cu Autoritatea Teritorială de Ordine Publică pentru necesarul de fonduri ca nivelul de operativitate să fie asigurat.

Citeşte mai mult...
 
Strada Iuliu Maniu a fost lipsita de curent datorita distrugerii unui stalp de inalta tensiune PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Marţi, 12 Noiembrie 2013 14:23

Luni seara, in jurul orelor 23:00 pe strada Iuliu Maniu s-a produs un grav eveniment rutier, dar care din fericire nu s-a soldat cu victime ci doar cu avarierea totala a unui stalp de inalta tensiune, fapt ce a dus la intreruperea furnizarii de energie electrica in zona.

Martori aflati in trecere prin zona relateaza ca masina avea viteza si probabil soferul a pierdut controlul volanului intrand in stalpul de curent aflat in fata intrarii in restaurantul ''Casa Veche''. Masina este un Audi inmatriculat in Anglia, iar soferul si pasagerul din dreapta au fugit de la locul accidentului.

Echipele de interventie ale societatii Electrica S.A au intervenit de urgenta, dar din pacate nu au reusit in cursul noptii sa repare avaria, destul de grava de altfel. Marti, in jurul orelor 10:30 se lucra la pozitionarea unui nou stalp de curent pe locul celui distrus.

Vezi foto
 
Măsuri speciale de efectuare a controlului vamal asupra bagajelor personale la frontiera externă a Uniunii Europene PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Vineri, 01 Noiembrie 2013 12:55

Începând cu data de 15 noiembrie 2013, la frontierele externe ale comunităţii europene (Serbia, Ucraina şi Republica Moldova), se vor aplica instrucţiuni speciale pentru următoarele categorii de bunuri introduse de către călători, pe teritoriul României, în bagajele personale: produse din tutun, băuturi alcoolice, carburant, flori şi plante de ornament, ulei de floarea soarelui, zahăr rafinat, făină, tărâţe, fructe şi legume proaspete. Aceste bunuri pot fi introduse în România în anumite limite cantitative, prevăzute de legislaţia în vigoare şi afişate la biroul vamal, introducere lor fiind permisă doar o dată la şapte zile de la ultima declarare scrisă. Cantităţile care depăşesc limitele prevăzute de legislaţia în vigoare pentru aceste categorii de bunuri sunt considerate importuri de bunuri cu caracter comercial ce poate fi efectuat numai cu respectarea reglementărilor vamale şi fiscale în vigoare. Aceste instrucţiuni se vor aplica în fază pilot începând cu data de 1 noiembrie 2013 la Biroul vamal Sighet.

Citeşte mai mult...
 
Abuz fizic asupra unui copil care beneficiaza de protectie speciala. Angajatul DGASPC Maramures a fost dat suspendat PDF Imprimare Email
Vineri, 01 Noiembrie 2013 11:16

“La data de 31 octombrie 2013 directorul general al DGASPC Maramures Nicolae Boitor a fost instiintat printr-un telefon anonim despre savarsirea unui abuz fizic, comis de catre un angajat al institutiei, asupra unui copil care beneficiaza de o masura de protectie speciala.

In urma controlului efectuat de catre directorul general pentru a verifica veridicitatea sesizarii s-a constatat faptul ca aspectele sesizate telefonic se confirma.

Pentru respectarea prevederilor legale in vigoare privind protectia si promovarea dreptului copilului, directorul general Nicolae Boitor a dispus urmatoarele masuri:

-consilierea de specialitate a copilului;

-constituirea unei comisii de cercetare disciplinara care sa efectueze cercetarea displinara a angajatuui care a comis fapta;

-suspendarea raporturilor contractuale de munca ale angajatului care a comis fapta pana la finalizarea cercetarii disciplinare prealabile;

-constituirea unei comisii interne care sa cerceteze imprejurarile in care fapta a fost comisa si nerespectarea procedurilor interne de catre personalul angajat.

In ruma finalizarii cercetarilor va vom comunica concluziile si masurile dispuse” a precizat directorul general al DGASPC Maramures, Nicolae Boitor.

Citeşte mai mult...
 
Noua persoane care calatoreau intr-un microbuz ranite la Campulung la Tisa PDF Imprimare Email
Vineri, 25 Octombrie 2013 07:19

Un accident de circulatie s-a produs in noaptea de joi spre vineri, in jurul orei 02.40 pe drumul national 19, pe raza localitatii Campulung la Tisa. Conform primelor informatii in eveniment a fost implicat un microbuz. Noua persoane au fost ranite in urma accidentului. Mai multe echipaje ale Serviciului Judetean de Ambulanta Maramures, pompierii militari dar si echipaje de politie s-au deplasat la locul accidentului. Dupa trierea victimelor, cinci persoane au ajuns la Spitalul Municipal Sighetu Marmatiei pentru investigatii medicale suplimentare. Alte patru persoane care au suferit leziuni corporale minore au refuzat transportul la spital. Cei care calatoreau cu microbuzul se intorceau acasa de la munca din Italia. Se pare ca soferul a adormit la volan. Politistii continua cercetarile.

Citeşte mai mult...
 
Contrabanda cu tigari ascunse intr-o pubela de gunoi PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Vineri, 25 Octombrie 2013 07:12

Azi dimineaţă, în jurul orei 06.30, în incinta PTF Sighetu Marmaţiei, polițiștii de frontieră au observat un cetăţean român, angajat al unei societăţi comerciale de salubrizare, care încerca să iasă cu o pubelă din punctul de frontiera.

Existând suspiciuni că acesta transportă ţigări de provenienţă ucraineană, lucrătorii noştri au oprit bărbatul şi au procedat la efectuarea unui control amănunţit asupra persoanei şi pubelei destinată colectării gunoaielor menajere din punct.

Cu această ocazie, în pubelă au fost descoperite două plase cu ţigări de provenienţă ucraineană, de diferite mărci.

Bărbatul, identificat ca fiind Andrei B., de 35 ani, din judeţului Maramureş, a declarat polițiștilor de frontiera ca țigările nu-i aparțin, el trebuind doar sa le transporte prin punctul de frontiera, fără a trezi suspiciuni autorităților.

Au fost extinse verificările, ocazie cu care s-a constatat că în activitatea infracţională este implicat şi Stelian S., de 39 ani, domiciliat tot pe raza judeţului Maramureş.

În urma inventarierii plaselor, s-a constatat că acestea conţin 460 pachete ţigări, de provenienţă ucraineană, în valoare de peste 4.000 lei.

Citeşte mai mult...
 
Ţigări de contrabandă depistate la frontieră PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Miercuri, 23 Octombrie 2013 09:34

Poliţiştii de frontieră din cadrul ITPF Sighetu Marmaţiei au descoperit şi confiscat aproximativ 5.000 pachete cu ţigări de provenienţă ucraineană.

Patru bărbaţi sunt cercetaţi pentru săvârşirea infracţiunilor de contrabandă şi deţinere în afara antrepozitului fiscal a produselor accizabile supuse marcării, fără a fi marcate sau marcate necorespunzător.

Ieri, 22 octombrie a.c., în jurul orei 09.00, un echipaj din cadrul Sectorului PF Sighetu Marmaţiei a observat, într-o zonă muntoasă împădurită, trei persoane care transportau colete voluminoase, pe un drum forestier, înspre interiorul ţării.

Poliţiştii de frontieră au acţionat pentru reţinerea persoanelor, efectuând somaţiile legale prin voce, moment în care acestea au abandonat coletele şi au încercat să fugă.

Bărbaţii au fost reţinuţi imediat de către lucrătorii noştri şi identificaţi ca fiind Nicoale M, de 20 ani, Valentin D., de 28 ani şi Nicolae A., de 28 ani, toţi domiciliaţi pe raza judeţului Maramureş.

Citeşte mai mult...
 
Altercaţie intr-un club din Sighetu Marmaţiei. Un tanar din Bihor a fost lovit de mai multi indivizi PDF Imprimare Email
Luni, 21 Octombrie 2013 11:05

În noaptea de sâmbătă spre duminică, în jurul orei 01.00, poliţia a fost sesizată de un tânăr de 23 de ani din Bihor că, în timp ce se afla într-un club din Sighetu Marmaţiei, a fost victima unei agresiuni. Poliţiştii care s-au deplasat la faţa locului au constatat că în incinta localului a avut loc o altercaţie între mai multe persoane care a degenerat şi a continuat şi în afara clubului. Victima a fost lovită de mai mulţi tineri care au fost identificaţi de poliţişti şi sunt cercetaţi acum pentru săvârşirea infracţiunilor de ultraj contra bunelor moravuri şi lovire. De asemenea, poliţiştii s-au sesizat din oficiu că administratorul clubului nu a luat măsuri pentru asigurarea ordinii publice în local prin personal specializat, astfel că pe numele lui a fost întocmit dosar penal.

Ultima actualizare Luni, 21 Octombrie 2013 11:26
Citeşte mai mult...
 
Preotul Justin Luţai: Dacă s-a furat vreo cruce din Cimitirul Vesel eu îmi dau demisia din preoţie PDF Imprimare Email
Vineri, 20 Septembrie 2013 15:55

"Eu nu pot să comentez ancheta. Din ceea ce am întreprins până a cum, pot să vă spun că am contestat amenda pe care am primit-o din partea Poliţiei de 5000 lei. Săptămâna viitoare vom afla primul termen şi avocatul a descoperit anumite lacune, chestiuni procedurale, juridice. Ce pot să vă spun e următorul lucru.

Oamenii nu s-au documentat, a fost o acţiune făcută la comandă, o răzbunare de natură politică a prefectului şi nu vreau să intru în alte amănunte. Nici eu, nici taică-meu şi nici nimeni din Săpânţa nu a furat cruci, nu s-au furat cruci, nu s-au sustras cruci. Ce a  făcut prefectul a fost foarte urât. Practic el a infestat întreaga presă judeţeană şi naţională şi ne-a acuzat că furăm cruci, că sustragem cruci, practic  într-un cuvânt prefectul ne-a făcut infractori.

Nu a pronunţat cuvântul, însă aşa reiese. Habar nu a avut ce se întâmplă în Cimitirul Vesel şi s-a grăbit să facă anumite afirmaţii. În Cimitirul Vesel există crucile pe care le-aţi văzut. Există anumite morminte care sunt goale în sensul că sunt încadrate de patru scânduri acolo. Acele morminte sunt cumpărate de zeci de ani de anumite familii. Nu e înmormântat nimeni acolo şi ei îngrijesc mormintele respective.

Citeşte mai mult...
 
Au fost identificate locurile de aterizare a aeronavelor în Maramureş, în situaţii de urgenţă PDF Imprimare Email
Vineri, 20 Septembrie 2013 15:47

După ce autorităţile locale şi specialiştii din cadrul MAI au efectuat un zbor de recunoaştere în Maramureş, au fost identificate mai multe puncte de aterizare pentru elicopterele SMURD şi cele ale MAI. Punctele de aterizare vor fi folosite în cazul producerii unor situaţii de urgenţă, în vederea reducerii timpilor de răspuns.
Echipajul aeronavei, compus din comandor Daniel Persu, lt. Ilie Giurgiu şi mm. Cristian Badiu, împreună cu responsabilii de la bord, a convenit ca în municipiul Baia Mare aterizarea elicopterelor SMURD se se facă lângă Spitalul Judeţean de Urgenţă "Dr. Constantin Opriş", iar pentru elicopterele mai mari, aterizarea se va face la Aeroportul Internaţional Baia Mare sau pe terenul de atletism de lângă Sala Sporturilor.

Heliporturi noi la Sighetu Marmaţiei, Vişeu, Târgu Lăpuş şi Fărcaşa.
În municipiul Sighetu Marmaţiei, pentru elicopterele SMURD - o platformă urmează să fie amenajată în curtea Spitalului Municipal, iar pentru elicopterele mai mari, zborul se va face în incinta Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Sighetu Marmaţiei.
În oraşul Vişeu de Sus, pentru elicopterele SMURD o platformă urmează să fie amenajată în apropierea Spitalului Orăşenesc, iar pentru elicopterele mai mari – pe terenul de fotbal.

Citeşte mai mult...
 
CIA recunoaste existenta "Zonei 51" PDF Imprimare Email
Sâmbătă, 17 August 2013 12:53
 Agentia Centrala de Informatii (CIA) din SUA a recunoscut existenta poligonului militar secret cunoscut sub numele de "Zona 51" ("Area 51"), intr-un document recent desecretizat despre programul avioanelor de spionaj U-2, informeaza BBC.
 
Documentul a fost obtinut de o institutie universitara americana. In document este descrisa achizitionarea, in 1955, a unui teren in statul Nevada cu scopul de a-l folosi pentru testarea avioanelor de spionaj. 
 
In document se face referire si la asocierea dintre "Zona 51" si presupusele sesizari de obiecte zburatoare neidentificate (OZN-uri), arata BBC.
 
Fasia de teren in desert, din zona lacului secat Groom, a fost aleasa pentru ca este situata in apropierea unei baze pentru teste nucleare.
Citeşte mai mult...
 
« ÎnceputAnterior21222324252627282930UrmătorSfârşit »

Page 21 of 50

Dr.Max - Farmacie

Sustine Sighet-Online.ro

Amount: 


Banner
Banner
Banner
DICTIONAR ONLINE:

Vremea


.
.
.

©Copyright 2008 - 2013 Sighet-Online.ro    Termeni si conditii  |  Sitemap  |  RSS  |  Despre noi  |  Contact