logo

-- EDITORIAL || CULTURA || SPORT || PAGINA ELEVILOR || DINCOLO DE TISA || INTERVIU || DIASPORA SIGHETEANA || PSIHOLOGIE || CULINAR || EDITORIAL --


ŞTIRI
ISU Maramures tine sub observatie cursurile de apa judetene si intervine acolo unde este cazul PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Sâmbătă, 21 Noiembrie 2015 15:30

În cursul zilei de astăzi, 21.11., începând cu ora 9:30, în județul Maramureș s-a instituit codul portocaliu. În acest context, pompierii militari maramureșeni au intervenit în următoarele situații:

       - în localitatea Crăciunești se intervine pe albia râului Tisa pentru ridicarea unui dig de protecție cu saci de nisip pentru protejarea stației de captare apă și pompe, cu efective ale ISU MM , IJJ MM, IPJ MM, ITPF MM, SGA Maramureș și personal din cadrul comitetelor locale pentru situații de urgență.

                        În zona Piatra, comuna Ruscova, se acționează pentru aducerea la mal a două utilaje care au rămas în albia râului Tisa.

De asemenea, tot personalul Detașamentului de Pompieri Sighetu Marmației, aflat în tura liberă, a fost alarmat și se află pe teren pentru a monitoriza zonele cu risc și pentru a interveni acolo unde se impune.

Până în acest moment, în județul Maramureș au fost inundate 2 ha de teren arabil, 10 ha de pășuni și fânațe, a fost afectat DJ 171 A pe o porțiune de aproximativ un kilometru în localitatea Șieu. Au mai fost inundate 12 ha de teren arabil și 12 ha de fânațe în localitățile Giulești și Berbești.

Citeşte mai mult...
 
Comandamentul de iarnă, convocat de prefectul Anton Rohian PDF Imprimare Email
Vineri, 20 Noiembrie 2015 16:40

Administrația Națională de Meteorologie a emis o avertizare meteorologică – cod portocaliu valabilă pentru Maramureș în intervalul 21 noiembrie, ora 02 – 22 noiembrie, ora 12.

Fenomenele vizate constă în ploi însemnate cantitativ, intensificări ale vântului, ninsori în zonele montane și submontane.

Prefectul județului, Anton Rohian, a convocat în această dimineață Comandamentul de iarnă, pentru a vedea stadiul de pregătire de reacție a instituțiilor statului în condiții meteo deosebite. Autoritățile se așteaptă ca ninsorile să cadă doar la înălțimi de peste 1.000 metri, la altitudini mai joase fiind așteptate ploi.

În ceea ce privește debitele râurilor, majoritatea sunt sub medie și nu se așteaptă probleme pe râurile cadastrate. Sunt posibile ieșiri din matcă ale pârâurilor – afluenți. În Bazinul Firiza sunt așteptate cantități de apă variind între 53 litri/mp și 69 litri/mp.

Citeşte mai mult...
 
Un tanar sighetean propune un proiect muzical inedit pentru Sighetu Marmatiei PDF Imprimare Email
Scris de Adi Oros   
Luni, 09 Noiembrie 2015 17:33

Un tanar sighetean, pe numele lui Mihai Oprisanu, vrea sa incerce ceva nou pentru mediul muzical sighetean. Si pentru aceasta cauta cativa tineri sau mai putin tineri pentru a crea un grup vocal care sa interpreteze diferite piese muzicale, piese de cover, muzica corala, folk si altele. 

Proiectul in sine se vrea de la inceput a fi unul ambitios, fiind ceva foarte nou pentru orasul nostru si ceva ce in alte parti se practica de vreme indelungata. Sa asculti un cor barbatesc, indiferent de cati membri are in componenta sa, este ceva senzational si placut pentru cel care apreciaza muzica corala. Initiatorul proiectului are el insusi o voce de bas extrem de puternica, el fiind de ani buni membru in corul ,,Buna Vestire,, al catedralei din Sighetu Marmatiei.

Acum multa vreme a existat in Sighet o corala formata din elevi de la mai multe licee din oras, se numea corala ,,Dor,, si era dirijata de - pe atunci profesor de muzica- Marin Pihuleac. Corala a avut un foarte mare succes, ea interpretand diferite piese religioase si laice.

Citeşte mai mult...
 
Ninge viscolit în zona Vârful Pietrosul Rodnei, unde s-a depus un strat de zăpadă PDF Imprimare Email
Marţi, 29 Septembrie 2015 16:39

Cu toate că suntem abia la sfârşitul lunii septembrie, iarna se pare că a venit deja în Maramureș. În orașul Borșa de la poalele Pietrosului Rodnei ninge viscolit de mai bine de 12 ore, iar stratul de zăpadă a ajuns la 3 centimetri de la altitudinea de 1.800 de metri în sus.

„În noaptea de 28 spre 29 septembrie a început să ningă, iar la altitudini de peste 1.800 de metri stratul de zăpadă viscolită atinge 2 – 3 centimetri. Ninge în continuare viscolit. La Stația meteo de pe Vârful Pietrosu termometrele înregistrau -3 grade Celsius”, a precizat Daniel Timiș, șeful Serviciului Public Salvamont Borșa.

Citeşte mai mult...
 
Cum a inventat CNADNR semnătura electronică pe hârtie ca să-i amendeze pe şoferi pentru rovinietă PDF Imprimare Email
Miercuri, 23 Septembrie 2015 10:13

Mai mulţi şoferi s-au trezit cu amenzi sau direct cu executări silite pentru că au circulat fără rovinietă cu ani în urmă, fără însă ca CNADNR să îi informeze în mod legal despre faptul că au fost amendaţi. Din această cauză, s-au deschis mai multe procese, şoferii fiind în prezent ajutaţi şi de decizia Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie din februarie 2015, care stabileşte că un proces verbal care nu este semnat de mână de un agent constatator este nul de drept, chiar dacă contravenţia a fost constatată prin mijloace video – camerele pentru rovinietă instalate pe şosele. Decizia instanţei supreme a venit tocmai după ce Avocatul Poporului a semnalat exact problema că pe unele procese verbale trimise acasă şoferilor se menţionează că au fost semnate electronic.

Un astfel de şofer a câştigat în primă instanţă procesul cu CNADNR, după ce contestase procesul verbal de contravenţie, arătând instanţei că pentru o abatere din 2011, s-a trezit direct executat silit de CNADNR tocmai în 2014, fără să fi fost vreodată înştiinţat că a încălcat legea. Astfel, pe lângă amenda de 350 de lei (28 de euro pentru o rovinietă pe un an, plus amenda de 250 de lei), şoferul trebuia să plătească şi costurile executorilor judecătoreşti, adică încă 370 de lei – în total 735 lei.

Citeşte mai mult...
 
Panouri orientative pentru salvarea arhitecturii tradiţionale în localităţile din Maramureş PDF Imprimare Email
Miercuri, 23 Septembrie 2015 07:54

Demersurile de salvare a satului tradiţional continuă. Autorităţile judeţene speră ca prin montarea unor panouri cu oferte de construcţie de case tradiţionale să determine maramureşenii să construiască tradiţional şi fără betoane şi inoxuri. Aceste panouri, cel mai probabil, vor putea fi văzute spre finalul anului, începutul lui 2016.

„Am avut discuţii recente cu cei de la Ordinul Arhitecţilor, legate de punerea în fiecare localitate din judeţ a unor afişaje care să cuprindă modul în care ar trebui să se construiască în Maramureş. Am vorbit şi cu cei de la Silvic, ca să găsim o soluţie. Vom pune aceste panouri cel puţin în comunele unde s-a văzut că există deschidere din partea autorităţilor locale de a încerca salvarea satului. Vorbim de panouri cu oferte de construcţie de case tradiţionale. Vor fi trei module de case recomandate”, a explicat reprezentantul Guvernului în teritoriu, Anton Rohian.

Astfel de panouri vor putea fi întâlnite pe Valea Vişeului, Valea Izei, în zona Lăpuşului, Cupşeni, Ariniş, Asuaj sau Bicaz şi mai puţin în localităţile care, susţine prefectul, sunt aproape urbanizate, cum sunt Recea, Groşi sau Seini.

Citeşte mai mult...
 
Structurile Ministerului de Interne au confiscat aproape 500 mc de masa lemnoasa PDF Imprimare Email
Joi, 17 Septembrie 2015 14:29

Inspectoratul Judetean de Politie Maramures, dar si Inspectoratul Teritorial al Politiei de Frontiera Sighetu Marmatiei au primit solicitari din partea presei pentru acordarea de informatii referitoare la activitatile celor doua institutii in domeniul silvic in decursul lunii august 2015. Din raspunsul primit a rezultat ca ambele institutii au confiscat masa lemnoasa, au aplicat sanctiuni contraventionale si au constatat infractiuni la domeniul silvic cu nemiluita. Si toate in crestere in raport cu luna precedenta. Mai grav este faptul ca infractiunile silvice au cresc cu cu aproape 60% fata de aceeasi perioada a anului trecut.

Iata raspunsul dat de IPJ Maramures: „In cursul lunii august 2015, la nivelul judetului Maramures au fost aplicate 45 de sanctiuni contraventionale la regimul transportului de material lemnos si a fost confiscata cantitatea de 429,23 mc de masa lemnoasa. De asemenea, au fost inregistrate 45 de infractiuni silvice, constatandu-se o crestere cu 33% fata de luna iulie a acestui an, respectiv de 57,8% fata de luna august 2015″.

Citeşte mai mult...
 
Fashion Week 2015 la New York - Sigheteanca Andreea Clara Racz a facut sa se opreasca circulatia pe una din principalele strazi ale metropolei americane PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Sâmbătă, 12 Septembrie 2015 09:18

Fashion Week 2015 la New York - Sigheteanca Andreea Clara Racz a facut sa se opreasca circulatia pe una din principalele strazi ale metropolei americane.

Ultima actualizare Sâmbătă, 12 Septembrie 2015 13:05
Citeşte mai mult...
 
Expozitia de etnografie de la Muzeul Maramuresan va fi temporar inchisa PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Joi, 10 Septembrie 2015 13:26

 

Muzeul Maramureşan din Sighetu Marmaţiei anunţă închiderea temporară a Expoziţiei de etnografie, de pe str. Bogdan Vodă, nr. 1, începând cu data de 11 septembrie 2015, deoarece se vor efectua lucrări de reparaţii şi conservare în spaţiile expoziţionale.

Ultima actualizare Joi, 10 Septembrie 2015 14:01
Citeşte mai mult...
 
Traversarea prin loc nepermis are urmarile ei PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Miercuri, 09 Septembrie 2015 13:57

Una dintre principalele cauze ale producerii accidentelor rutiere o reprezintă traversarea neregulamentară. Ieri, un bărbat din Sighetu Marmaţiei a fost rănit în urma traversării neregulamentare a străzii.

Ieri, în jurul orei 13.00, poliţiştii din Sighetu Marmaţiei s-au sesizat din oficiu că pe strada Iapa din municipiu s-a produs un eveniment rutier soldat cu o victimă. Un bărbat de 72 de ani aflat la volanul unui autoturism, a surprins şi accidentat un pieton de 77 de ani, care s-a angajat în traversarea străzii prin loc nepermis şi fără să se asigure.

Pietonul, rănit uşor, a fost transportat la spital, dar nu a necesitat internarea. Conducătorul auto nu se afla sub influenţa băuturilor alcoolice în momentul producerii accidentului.

Citeşte mai mult...
 
Criza imigranţilor, departe de final. Raportul alarmant al UNHCR care priveşte întreaga Europa PDF Imprimare Email
Marţi, 08 Septembrie 2015 17:58

Aproximativ 400.000 de refugiaţi sunt aşteptaţi să ajungă în Europa după ce vor traversa Marea Mediterană până la finalul anului 2015, în timp ce alţi 450.000 ar veni în 2016, potrivit unui raport publicat de Înaltul Comisariat ONU pentru Refugiaţi (UNHCR), informează site-ul agenţiei de presă AFP.
   
UNHCR a publicat, marţi, un nou raport prin care anunţă că numărul refugiaţilor care vor traversa Marea Mediterană şi vor ajunge în Europa va creşte până la finalul anului 2015 până la 400.000, în condiţiile în care 360.000 au realizat deja această călătorie.

PUBLICITATE
 

   
"Pentru 2015, UNHCR estimează că circa 400.000 de refugiaţi care vor solicita protecţie socială în Europa după ce vor traversa Mediterana. În 2016, numărul refugiaţilor ar putea ajunge la 450.000", se precizează în raport.
   
Un raport anterior al UNHCR publicat pe 28 august anunţa că peste 300.000 de refugiaţi au traversat Marea Mediterană în 2015 în încercarea de a ajunge în Europa, iar aproximativ 2.500 au murit sau au dispărut pe parcursul acestei călătorii.

Citeşte mai mult...
 
Restrictii de circulatie pe drumul Baia Sprie – Barsana PDF Imprimare Email
Miercuri, 15 Iulie 2015 08:41

Stadiul in care se afla lucrarile de reabilitare pe traseul de drum judetean Baia Sprie (DN18) – Cavnic (DJ184) – Ocna Sugatag (DJ109F) – Calinesti (DJ185) – Barsana (DJ185, in lungime de 56,01955 km, concura la aglomerarea traficului si, implicit, la blocaje in trafic, la prelungirea timpilor de asteptare si la ingreunarea operatiunilor utilajelor de executie a lucrarii si a circulatiei vehiculelor pentru situatii de urgenta.

Deoarece vehiculele cu masa totala sau cu gabaritul depasit sunt cele care influenteaza in mod negativ traficul, avand o actiune nefasta asupra casetelor de supralargire a platformei drumului, este necesara instituirea de restrictii de circulatie privind masa totala maxima admisa.

In conformitate cu prevederile art. 44 din O.G. nr. 43/1997, privind regimul drumurilor, cu privire la masa totala admisa pentru vehiculele rutiere cu masa totala de peste 7,5 tone, incepand cu 15 august 2015, Consiliul Judetean Maramures va institui restrictii de circulatie pe urmatorul sector de drum: DJ 184 (Baia Sprie – Cavnic, in lungime de 22,578 km, de la km 0+000 la km 22+578), DJ 109F (Cavnic – Ocna Sugatag, in lungime de 20,151 km, de la km 74+837 la km 94+988) si DJ 185 (Ocna Sugatag – Calinesti – Valeni – Barsana, in lungime de 13,291km de la km 7+933 la km 21+224).

Pentru transportul rutier de marfuri, exista variantele alternative de deplasare pe DN1C (Baia Mare – Seini), DJ 109I (Seini – Orasul Nou), DN19 (Orasul Nou – Remeti – Sighetu Marmatiei) si DN18 (Baia Sprie – Sighetul Marmatiei).

Ultima actualizare Miercuri, 15 Iulie 2015 10:13
Citeşte mai mult...
 
ANMH prognozeaza un iulie calduros in Maramures PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Luni, 29 Iunie 2015 10:43

Până la sfârşitul lunii iunie, valorile termice vor avea uşoare variaţii, dar în general vor fi mai scăzute decât cele specifice perioadei, cu maxime, în medie regională, de 23…25 de grade. În primele zile ale lunii iulie, vremea va deveni local călduroasă, valorile fiind în creştere de la o zi la alta, astfel că maximele temperaturii aerului vor ajunge la 30…31 de grade, mediat pe regiune. Minimele termice se vor situa uşor sub mediile multianuale în prima parte a intervalului, apoi vor creşte continuu. Fenomene asociate instabilităţii atmosferice se vor semnala în data de 24 iunie şi în intervalul 28 - 30 iunie, în restul perioadei probabilitatea de ploaie fiind redusă.  

La munte -  Până la sfârşitul lunii iunie, valorile termice vor fi în general apropiate de cele normale ale perioadei, cu maxime, în medie regională, de 14…18 grade, apoi vremea se va încălzi considerabil. Minimele termice vor caracteriza o vreme răcoroasă la începutul intervalului, apoi vor creşte continuu. Fenomene asociate instabilităţii atmosferice se vor semnala local în perioada 24 - 30 iunie, când vor fi posibile, pe suprafeţe mici, cantităţi de apă mai însemnate, în restul intervalului de referinţă fiind de aşteptat ploi izolate, de scurtă durată.  

Citeşte mai mult...
 
O femeie din Poienile de Sub Munte a fost violata in miez de noapte de un tanar de 22 ani PDF Imprimare Email
Luni, 29 Iunie 2015 09:06

Caz socant la Poienile de Sub Munte. Un barbat din localitate a alertat politia ca o femeie in varsta de 56 de ani a fost victima unui viol. Acesta a declarat ca victima a fost acostata de o persoana necunoscuta si sub amenintari a intretinut relaxii sexuale cu aceasta. 

Incidentul s-a petrecut in noapte de sambata spre duminica. In urma cercetarilor politistii au identificat un suspect. Este vorba de Ioan Priala, un tanar in varsta de 22 ani din localitate. Acesta a fost imediat retinut si a fost dus la Judecatoria Viseu de Sus cu propunere de arestare preventiva. Magistratii au decis ca in urmatoarele 30 de zile suspectul sa stea in spatele gratiilor sub acuzatia de viol. El a fost adus in arestul IPJ Maramures.   

Citeşte mai mult...
 
Clubul Sportiv Scolar Sighetu Marmatiei are de azi un microbus in garaj! PDF Imprimare Email
Scris de Adi Oros   
Vineri, 29 Mai 2015 15:19

Clubul Sportiv Scolar Sighetu Marmatiei a reusit in cele din urma sa obtina ceea ce era un lucru absolut necesar si vital pentru activitatea clubului, mai ales in ceea ce priveste deplasarile loturilor reprezentative ale sectiilor din cadrul clubului - si anume un microbus de 18 locuri nou-nout care tocmai a fost ridicat de la reprezentanta Ford din Bucuresti de catre domnul director Emil Kosztelnik. El a declarat ca este un mare pas inainte pentru activitatea clubului, cu ajutorul masinii reusindu-se pe viitor sa se faca anumite deplasari mult mai usor si la costuri mult mai scazute.

Obtinerea acestui microbus s-a facut cu sprijinul Inspectoratului Scolar Judetean Maramures prin Ministerul Educatiei si Cercetarii Stiintifice.

Ultima actualizare Vineri, 29 Mai 2015 17:58
Citeşte mai mult...
 
IPJ Maramures a pornit selectia de viitori ofiteri si subofiteri de politie PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Joi, 28 Mai 2015 09:59

Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Maramureş declanşează activitatea de selecţie a candidaţilor pentru concursurile de admitere în instituţiile de învăţământ ale Ministerului Afacerilor Interne precum şi ale Ministerului Apărării Naţionale şi Serviciului Român de Informaţii pe locurile alocate Ministerului Afacerilor Interne

La nivel naţional, a fost declanşată activitatea de recrutare a candidaţilor pentru admiterea în unităţile de învăţământ ale Ministerului Afacerilor Interne precum şi ale Ministerului Apărării Naţionale şi Serviciului Român de Informaţii. Candidaţii, fete şi băieţi, vor concura pe aceleaşi locuri.

Numărul de locuri aprobate instituţiilor de învăţământ proprii şi subordonate Ministerului Afacerilor Interne - sesiunea de admitere 2015, pentru care structurile teritoriale ale Poliţiei Române efectuează recrutarea sunt cuprinse în tabelul alăturat.

Citeşte mai mult...
 
INSPECTORATELE ȘCOLARE LA PURICAT – Percheziții în șapte județe, inclusiv Maramureș, într-un dosar de evaziune fiscală cu un prejudiciu de 3,14 milioane de euro PDF Imprimare Email
Marţi, 19 Mai 2015 08:54

Polițiști din cadrul DGPMB efectuează marți 80 de percheziții în municipiul București și în județele Argeș, Ilfov, Constanța, Giurgiu, Maramureș, Sibiu și Buzău, într-un dosar penal având ca obiect săvârșirea infracțiunilor de evaziune fiscală, spălare de bani, delapidare și conflict de interese.
Potrivit unui comunicat al DGPMB, la acțiune participă 210 polițiști, sub supravegherea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel București.

Din datele și probele administrate în cauză rezultă că persoanele bănuite au organizat concursuri școlare, și-au însușit fondurile colectate din taxele de participare, nu au reținut și vărsat la bugetul de stat impozitele cu reținere la sursă și au înregistrat în contabilitatea fundațiilor cheltuieli fictive.
Prejudiciul produs prin săvârșirea infracțiunilor este estimat la 3,14 milioane de euro.

Citeşte mai mult...
 
« ÎnceputAnterior11121314151617181920UrmătorSfârşit »

Page 20 of 50

Dr.Max - Farmacie

Sustine Sighet-Online.ro

Amount: 


Banner
Banner
Banner
DICTIONAR ONLINE:

Vremea


.
.
.

©Copyright 2008 - 2013 Sighet-Online.ro    Termeni si conditii  |  Sitemap  |  RSS  |  Despre noi  |  Contact