logo

-- EDITORIAL || CULTURA || SPORT || PAGINA ELEVILOR || DINCOLO DE TISA || INTERVIU || DIASPORA SIGHETEANA || PSIHOLOGIE || CULINAR || EDITORIAL --


ŞTIRI
Detectoarele de radar provoacă accidente în Maramureş. Ar putea fi scoase în afara legii PDF Imprimare Email
Miercuri, 20 Ianuarie 2016 11:09

Poliţiştii de la Rutieră vin cu propunerea ca amenzile de la circulaţie să fie folosite pentru amenajări rutiere, care înseamnă trotuare, parcări, iluminat public sau semafoare.

„Noi am militat, printre altele, pentru scoaterea în afara legii a detectoarelor de radar. Asta, pentru că viteza este principala cauză generatoare de accidente rutiere în România. Apoi, milităm pentru folosirea exclusivă a amenzilor din circulaţie pentru amenajări rutiere. Treceri de pietoni, semafoare, parcări, sensuri giratorii sau pentru iluminat public. Pentru că sunt multe localităţi unde din cauza absenţei fondurilor acest iluminat public nu există pe timp de noapte.

Multe localităţi sunt în beznă. Noaptea e foarte lungă acum, nu sunt trotuare, pietonii nu respectă prevederile legii, care spune că trebuie să aibă o sursă de lumină, să aibă îmbrăcăminte deschisă la culoare şi altele. Dacă amenzile din circulaţie s-ar folosi pentru iluminatul public, atunci nu ar mai fi probleme că nu sunt fonduri”, a explicat Dorin Gherman, şeful Biroului Poliţiei Rutiere Maramureş.

Citeşte mai mult...
 
Explozie puternică astăzi la un cafe-bar din Rona de Sus PDF Imprimare Email
Miercuri, 20 Ianuarie 2016 11:05

Actualizare actualMM.ro -  Răsturnare de situație în cazul exploziei de la Rona de Sus. Deflagrația a fost provocată de o grenadă și, potrivit unor surse neoficiale, persoane necunoscute au aruncat prin geam o grenadă care a ajuns în interiorul bucătăriei de lângă bar. Aceste persoane ar fi rackeți ucraineni care, se pare, au ajuns la Rona de Sus pentru a-și recupera banii pe care ar fi trebuit să îi ia în urma unor afaceri cu țigări de contrabandă.

 

O explozie puternică s-a produs astăzi dimineață la un cafe-bar de pe raza localității Rona de Sus. Conform unor surse ale ActualMM.ro explozia nu a produs victime, aceasta soldându-se doar cu pagube materiale. În acest moment criminaliștii sunt la fața locului pentru a efectua cercetarea de specialitate.

Sursele ActualMM.ro au precizat faptul că explozia s-ar fi produs în jurul orei 3.30 de minute și nu a fost anunțată la 112. Explozia a produs pagube materiale la un cafe-bar din Rona de Sus. Informația a fost confirmată pentru ActualMM.ro de primarul comunei Rona de Sus, Ioan Romaniuc. “Am auzit o bubuitură puternică. A fost explozie. Nu am știut ce se întâmplă pentru că nimeni nu a anunțat nimic. Știu că acum sunt polițiștii la cafe-barul respectiv. Au fost doar pagube materiale” a declarat primarul Romaniuc, pentru ActualMM.ro.

Ultima actualizare Miercuri, 20 Ianuarie 2016 17:20
Citeşte mai mult...
 
Ger în majoritatea regiunilor începând de luni noapte până joi; temperaturile pot scădea la minus 20 grade PDF Imprimare Email
Luni, 18 Ianuarie 2016 16:39

Administrația Națională de Meteorologie a emis, luni, o informare de ger și intensificări ale vântului valabilă începând de luni noapte până joi dimineață.

Potrivit meteorologilor, vremea va fi deosebit de rece în majoritatea regiunilor. În sudul, estul și centrul țării vor fi temperaturi maxime preponderent negative, iar dimineața și noaptea va fi ger, cu minime de—15...-10 grade, iar izolat în Muntenia, Oltenia și sud-estul Transilvaniei se vor înregistra valori termice în jurul a—20 grade.

În noaptea de luni spre marți (18/19 ianuarie) și în prima parte a zilei de marți (19 ianuarie), în Moldova, Dobrogea și estul Munteniei, temporar, vântul va mai avea intensificări, cu viteze de 45...50 km/h, izolat peste 60 km/h în zona litorală, spulberând zăpada depusă în zilele precedente.

Citeşte mai mult...
 
Mai puţini bani pentru primării şi Consiliul Judeţean Maramures în acest an PDF Imprimare Email
Sâmbătă, 16 Ianuarie 2016 17:38

Dacă anul 2015 a fost un an „de aur” pentru administraţiile publice locale din punct de vedere al alocărilor bugetare, în acest an cuvântul de ordine este „austeritate”. În plin proces de construcţie a bugetelor locale s-a revenit la vechea formulă şi au fost eliminate pragurile minimale impuse anul trecut.

”Bugetul în acest an faţă de anul trecut este mai mic. Alocările bugetare către autorităţile locale au fost diminuate faţă de anul 2015. În 2015, cu exceptare la prevederile Legii Finanţelor Publice Locale, s-a folosit o altă formulă pentru constituirea bugetelor primăriilor, a consiliilor judeţene cu praguri minime de finanţare”, a declarat Gabriel Zetea, vicepreşdintele CJ Maramureş.

Astfel, în anul 2015, prin pragul inimal impus, o comună beneficia de un buget minim de 1.500.000 lei, un oraş – minim 6.000.000 de lei, primăriile de oraşe municipii – minim 300.000.000 de lei şi consiliile judeţene – minim 800.000.000 de lei.

Citeşte mai mult...
 
Se schimbă limita de viteză în localitate - solicitare trimisa Ministerului Transporturilor PDF Imprimare Email
Vineri, 15 Ianuarie 2016 18:49

Viteza maximă de deplasare în interiorul localităţilor s-ar putea schimba, dacă Guvernul va ţine cont de o solicitare în acest sens.

Autovehiculele ar putea avea voie să circule cu 70 km/oră în localitate, pe drumurile europene.Senatorul Sorin Bota solicită ministrului Transporturilor, precum si ministrului de Interne, în calitate de principali factori decidenți cu privire la traficul rutier din România, emiterea unui ordin comun prin care pe drumurile europene modernizate, viteza de circulație prin localități să fie aceeași, de 70 km/ h, și nu într-un județ să fie 70 km / h, iar în altul de 50 km/h.

Citeşte mai mult...
 
Scrisoare deschisa adresata presedintelui Romaniei si primului ministru - Fabricile de mobila romanesti deplang situatia in care a ajuns industria romaneasca de mobila PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Vineri, 15 Ianuarie 2016 17:58

''Stimate domnule presedinte KLAUS IOHANNIS,

Stimate domnule prim ministru DACIAN CIOLOS,

Ma numesc Gabriel Antoniu Lavrincic, sunt directorul departamentului de export la fabricile: SC SIMEX SA, SC CASA MOBILA SIMEX SRL, SC MICRO SRL din Simleul Silvaniei, SC CESIMEX SRL din Cehu Silvaniei si SC UNICONF SA din Zalau, reprezint si promovez industria romanească de mobila si cea textila in Federatia Rusa, republicile ex-URSS, Europa, America si Asia.

Va informez ca in fiecare an in luna noiembrie in Rusia are loc cea mai mare Expozitie Internationala de Mobila la care fabricile SIMEX alaturi de alti producatori romani de mobila participau regulat sub sigla MOBILA ROMANEASCA. La fiecare participare la Expozitia Internationala de Mobila din Moscova, fabricile de mobila primeau de la stat o subventie care reprezenta constructia si chiria standului (in jur de 500 - 600 euro pentru mp).

Din anul 2013 statul roman nu mai ofera aceasta subventie. Anul trecut fabricile de mobila romanesti ca sa nu piarda piata rusa s-au prezentat la Expozitia din Moscova pe cheltuiala lor, aceasta reprezentand o suma imensa.

Citeşte mai mult...
 
In 2016, visul de a calatori poate deveni realitate! PDF Imprimare Email
Scris de Genialtour   
Miercuri, 13 Ianuarie 2016 10:56

Iti place sa calatoresti, sa mergi in excursii sa vizitezi locuri noi? Si mie!

A calatori inseamna a descoperii locuri noi, alte culturi, a gusta mancaruri inedite, a cunoaste oameni noi si a lega prietenii.

Cu siguranta nu toti ne permitem sa facem asta prea des, dar cei care sunt cuceriti de sindromul de a calatorii stiu despre ce vorbesc si fac tot posibilul sa faca economii in scopul de a-si indeplinii acest hobby.

Atunci cand te pregatesti pentru o vacanta sau excursie esti plin de entuziasm cu multe zile inainte, te documentezi despre obiectivele care doresti sa le vizitezi, iti faci bagajul, iti incarci aparatul foto, iti verifici pasaportul si documentele de calatorie de mai multe ori ca sa fii sigur ca toate sunt ok.

Cu o noapte inainte de a porni, abia dormi cateva ore si iti verifici alarma ceasului sa fi sigur ca nu vei pierde avionul.

Sunt sigura ca multi ne regasim in situatiile de mai sus si faptul ca avem aceste emotii e normal si chiar de asta avem nevoie ca sa iesim din cotidianul vietii.

Ultima actualizare Miercuri, 13 Ianuarie 2016 11:31
Citeşte mai mult...
 
Un maramureşean, aproape de premiile OSCAR PDF Imprimare Email
Marţi, 12 Ianuarie 2016 13:15

După succesul înregistrat la Cannes, cu filmul „Son of Saul/Fiul lui Saul”, actorul maramureşean, Levente Molnar este pe punctul de a adăuga în cariera sa artistică, încă o experienţă de neuitat. Producţia maghiară în care joacă Levente Molnar a fost inclusă anul trecut într-un top al celor mai bune 20 de filme din 2015. De asemenea, lung­me­trajul distins în 2015, cu marele premiu al juriului la gala de la Festivalul de Film de la Cannes a ajuns pe lista scurtă a producţiilor străine aflate în cursa pentru premiile Oscar. Artistul, care se găseşte în aceste zile în Los Angeles, mărturiseşte că înainte de Premiile Oscar îl aşteaptă încă un „hop”: Premiile Golden Globe care se decernează pe data de 10 ianuarie, „Fiul lui Saul” numărându-se printre cele cinci producţii nominalizate la categoria „cel mai bun film străin”.
Lista scurtă a celor nouă lungmetraje eligibile pentru nominalizarea la Oscarul pentru Cel mai bun film străin a fost anunţată de Academia Americană de Film, instituţia care decernează prestigioasele statuete. Filmul prezintă două zile din viaţa lui Saul Auslander (Géza Röhrig), un prizonier evreu din Ungaria forţat să lucreze pentru nazişti în camerele de gazare de la Auschwitz. Levente Molnár are un rol cheie în acest film: îl interpretează pe Abraham Warsawski, cel mai apropiat prieten al lui Saul, aflat alături de el în lagărul de concentrare. „La premiile Oscar suntem printre cei nouă nominalizaţi la categoria cel mai bun film străin. Urmează să se publice în 14 ianuarie, o listă cu cele cinci filme care vor concura în această categorie. Să sperăm că şi filmul nostru va fi printre ele. Există zvonul că ar putea concura şi în alte categorii.

Citeşte mai mult...
 
Recompensa substantiala pentru gasirea unei motociclete furate PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Duminică, 10 Ianuarie 2016 13:10

In cursul saptamanii trecute, unui cetatean din Sighetu Marmatiei i-a fost furata din garaj o motocicleta de concurs KTM, de culoare portocalie. Redactia sighet-online.ro a fost contactata de catre proprietarul motocicletei care a dorit sa transmita ca ofera o recompensa substantiala celui sau celor care pot oferi informatii temeinice si folositoare pentru a-si recupera motocicleta. Cei interesati sunt rugati sa se adreseze Politiei Sighetu Marmatiei pentru a oferi informatiile necesare.

Citeşte mai mult...
 
Parcarea interzisă pe trotuar, dacă nu sunt asigurați măcar doi metri pentru pietoni - proiect de lege PDF Imprimare Email
Sâmbătă, 09 Ianuarie 2016 09:58

Automobilele nu vor putea fi parcate pe trotuar, chiar și în situația amenajării sau marcării unui spațiu de parcare, dacă nu este asigurată o lățime de minimum doi metri destinată circulației pietonilor, prevede ultimul proiect de lege depus la Parlament la finele anului trecut.

Autorul inițiativei legislative, senatorul Valeriu Todirașcu, pornește de la constatarea că deplasarea pietonilor și persoanelor cu dizabilități, care utilizează cărucioare cu rotile, a devenit un calvar din cauza autovehiculelor staționate sau parcate pe trotuare. Mai mult, pietonii, inclusiv copiii însoțiți sau nu de părinți, ajung din acest motiv să meargă pe partea carosabilă a drumurilor publice, supunându-se astfel riscului unor grave accidente.

Legea spune una, practica e alta.

Citeşte mai mult...
 
Amenzi de 70.000 de lei pentru RADET și CFR PDF Imprimare Email
Sâmbătă, 09 Ianuarie 2016 09:51

Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) a amendat cu 50.000 de lei companiile CFR Călători și CFR Infrastructură pentru condiții improprii de călătorie, în timp ce Regia Autonomă de Distribuție a Energiei Termice (RADET) a fost sancționată cu 20.000 de lei pentru lipsa furnizării căldurii sau furnizarea acesteia la parametri necorespunzători, a anunțat, vineri, instituția.

"Comisari ANPC au desfășurat un control la data de 5 ianuarie în urma sesizărilor primite de la consumatori. Aceștia reclamau faptul că furnizarea agentului termic a fost oprită, fie s-a furnizat sub parametri stabiliți, precum și a faptului că apa caldă a fost furnizată la temperaturi scăzute. În timpul controlului, reclamațiile s-au confirmat, situație recunoscută și de RADET. ANPC a aplicat o amendă contravențională de 20.000 lei și a dispus remedierea situației", precizează comunicatul ANPC remis AGERPRES.

De asemenea, comisari ANPC din cadrul Comisariatului pentru Protecția Consumatorilor al Municipiului București au sancționat CFR Călători și CFR Infrastructură cu suma de 50.000 de lei pentru condiții improprii de călătorie.

Citeşte mai mult...
 
Unde vor fi amplasate aparate radar sâmbătă, 9 ianuarie 2016 PDF Imprimare Email
Sâmbătă, 09 Ianuarie 2016 07:44

Între orele 08:00-14:00 drumurile monitorizate vor fi următoarele:

Maramureșul Istoric
DN 18 Berbesti – Mara
DN 19 Sarasău – Remeți
DN 18 Petrova- Vișeu de Jos
DJ 109 F Ocna Șugatag, Budești, Călinești, Bârsana și Oncești
DJ 186 Dragomireşti – Săcel – Șieu- Strâmtura

Citeşte mai mult...
 
Un rănit după ce două mașini s-au ciocnit la Sighetu Marmației PDF Imprimare Email
Miercuri, 06 Ianuarie 2016 08:28

Evenimentul rutier s-a petrecut pe strada Bogdan Vodă la ora 16:45, în zona cartierului „Locul Târgului”. Un autovehicul marca Dacia Logan, ce se deplasa pe sensul de mers înspre Sighetu Marmației dinspre Vadu Izei, nu s-a asigurat la intrarea în benzinăria „Petrom” și a fost lovit în lateral de un alt autovehicul marca Ford, care circula regulamentar pe sensul de mers Sighetu Marmației – Vadu Izei.

Citeşte mai mult...
 
Puncte de trecere a frontierei aglomerate in primele zile ale anului dar fara probleme majore PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Marţi, 05 Ianuarie 2016 09:57

 

In primele zile ale anului 2016, traficul prin punctele de trecere ale frontierei s-a mentinut la valori ridicate, fiind inregistrata o crestere cu 47% fata de perioada similara a anului trecut.
Cele mai mari valori de trafic, intr-un timp scurt, au fost inregistrate la frontiera de vest, pe sensul de iesire din Romania insa, in urma gestionarii situatiei prin dispunerea unor masuri imediate de fluidizare, media timpilor de asteptare la frontiera s-a incadrat in valorile normale pentru aceasta perioada.

In perioada 01-03 ianuarie 2016, frontiera romana a fost tranzitata de aproximativ 389.000 de persoane, din care 230.700 pe sensul de iesire din tara si 158.300 pe sensul de intrare in tara. In aceeasi perioada a anului 2015, au trecut frontiera 264.700 persoane.

Politia de Frontiera Romana a dispus masuri de suplimentare a personalului, sens in care peste 3.200 de politisti de frontiera au desfasurat, zilnic, activitati de supraveghere si control la frontiera de stat.

De asemenea, a fost folosita la maxim capacitatea punctelor de trecere ale frontierei, in limita configuratiei acestora si in cele mai tranzitate, in functie de trafic, au fost suplimentate arterele de control pe sensul de intrare sau iesire in/din tara, precum si echipamentele folosite pentru verificarea documentelor, tinand cont ca in aceasta perioada sunt efectuate verificari sistematice asupra tuturor persoanelor care tranziteaza frontiera.

Citeşte mai mult...
 
Ianuarie și februarie rămân friguroase și cu precipitații excedentare; martie aduce valori pozitive de temperatură, dar și ploi PDF Imprimare Email
Marţi, 05 Ianuarie 2016 09:42

Meteorologii estimează pentru următoarele trei luni o vreme, în general, normală atât pentru ultimele două luni de iarnă, cât și pentru luna martie, cu temperaturi ce se vor încadra, dar și depăși în unele cazuri normele multianuale, reiese din prognoza meteorologică valabilă pentru intervalul ianuarie - martie 2016, publicată de Administrația Națională de Meteorologie /ANM/.

În prima lună a anului, temperatura aerului va avea, în general, valori apropiate de mediile climatologice în centrul, nordul și local în vestul țării, iar în rest acestea vor fi peste norme. Ca valori termice medii, meteorologii estimează, în ianuarie, pentru zona Transilvaniei, temperaturi cuprinse între—7 și un grad Celsius, pentru Moldova între—6 și—1 grad Celsius, și pentru Oltenia între—3 și zero grade Celsius. Media multianuală a lunii ianuarie este de—2,1 grade Celsius.

Pe de altă parte, cantitățile lunare de precipitații vor fi, în ianuarie, apropiate de mediile multianuale în estul, sud-estul și sudul țării, iar în restul regiunilor vor avea o tendință de excedent. Media multianuală lunară a precipitațiilor este de 33,6 l/mp, luându-se în considerare intervalul de referință 1981-2010. Cele mai mari cantități de precipitații sunt estimate în Maramureș (până la 74 l/mp), Oltenia (până la 57 l/mp), Banat și Crișana (până la 54 l/mp).

Citeşte mai mult...
 
Consiliul Judetean Maramures a emis o informare cu privire la starea vremii si a drumurilor judetene PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Marţi, 05 Ianuarie 2016 09:32

În ultimele 24 de ore, în Maramureş, cerul a fost acoperit. În partea a doua a intervalului, s-au semnalat precipitaţii sub formă de ninsoare în tot judeţul, stratul de zăpadă ajungând la 2-3 cm. 

Temperaturi înregistrate în cursul dimineţii: 

  • Baia Mare + 1 C

  • Târgu Lăpuş – 4 C

  • Fereşti – 6 C

  • Leordina – 5 C

  • Bogdan Vodă – 5 C

  • Cavnic – 1 C

Starea drumurilor .

Citeşte mai mult...
 
Mocănița intră în vacanță din 10 ianuarie până în aprilie PDF Imprimare Email
Luni, 04 Ianuarie 2016 16:32

"Trenul și locomotiva cu aburi închid sezonul din această iarnă pe 10 ianuarie, când vor fi retrase în depou pentru obișnuitele verificări tehnice anuale, urmând ca din luna aprilie să-și reia cursele pe Valea Vaserului. Anul acesta am avut curse doar între sărbători — Crăciun și Anul Nou", a spus Daniel Andreica.

Trenul cu aburi Mocănița e unul dintre cele mai solicitate obiective turistice din județul Maramureș.

Conform site-ului CFF Vișeu de Sus, proprietarul trenului Mocănița, linia pe care circulă trenul a fost construită după ecartamentul austro-ungar de 760 mm, duce într-o vale de o sălbăticie fermecătoare, de-a lungul râului Vaser, peste poduri și prin tunele.

Citeşte mai mult...
 
« ÎnceputAnterior11121314151617181920UrmătorSfârşit »

Page 18 of 50

Dr.Max - Farmacie

Sustine Sighet-Online.ro

Amount: 


Banner
Banner
Banner
DICTIONAR ONLINE:

Vremea


.
.
.

©Copyright 2008 - 2013 Sighet-Online.ro    Termeni si conditii  |  Sitemap  |  RSS  |  Despre noi  |  Contact