logo

-- EDITORIAL || CULTURA || SPORT || PAGINA ELEVILOR || DINCOLO DE TISA || INTERVIU || DIASPORA SIGHETEANA || PSIHOLOGIE || CULINAR || EDITORIAL --


ŞTIRI
A murit Muhammad Ali PDF Imprimare Email
Sâmbătă, 04 Iunie 2016 08:18

Celebrul pugilist şi filantrop Muhammad Ali a murit într-un spital din Phoenix, unde fusese spitalizat cu o seară în urmă din cauza unor probleme respiratorii.

Muhammad Ali a fost internat joi seară în spital, iar reprezentanţii lui au declara că acesta este într-o stare bună, dar vineri starea să de sănătate s-a agravat.

Muhammad Ali suferea de aproape 30 de ani de maladia Parkinson şi a fost spitalizat de două ori, în 2014 şi 2015, pentru o pneumonie şi o infecţie urinară.

Muhammad Ali a devenit cunoscut în lumea boxului datorită meciurilor celebre din ring, precum "Rumble în the Jungle" sau "Thrilla în Manila".

Născut Cassius Clay, la 17 ianuarie 1942, a obţinut 56 de victorii în 61 de meciuri, din care 37 înainte de limită, devenind primul boxer care a câştigat trei titluri de campion mondial al greilor.

Citeşte mai mult...
 
Pînă la 30 iunie, APIA plăteşte tot! PDF Imprimare Email
Sâmbătă, 04 Iunie 2016 08:08

Directorul general al APIA, Florin Faur, doreşte ca pînă la data de 30 iunie 2016 să plătească fermierilor subvenţii în valoare de 1,8 miliarde de euro, ceea ce înseamnă o absorbţie de 95% a fondurilor europene destinate plăţilor directe.
Cu toate acestea, pînă cînd fermierii au banii în cont mai durează. APIA a anunţat că din 8 aprilie şi pînă în 24 mai a fost plătită suma de 818,83 milioane euro, pentru 769.292 fermieri. Deci APIA mai trebuie să plătească 1 miliard de euro!

Citeşte mai mult...
 
Sesizarea neregulilor la votare PDF Imprimare Email
Sâmbătă, 04 Iunie 2016 08:05

Expert Forum organizează un centru de informare şi asistenţă electorală pentru alegerile locale din 5 iunie 2016, punînd la dispoziţia cetăţenilor platforma www.expertforum.ro/votcorect şi numărul de telefon Telverde 0800 080 200, prin intermediul cărora va răspunde întrebărilor legate de procedurile de vot şi sesizarea neregulilor. Call center-ul va funcţiona în zilele de 4 şi 5 iunie (tel. 0800 080 200). În preziua alegerilor, 4 iunie, orar 12-20, iar pe 5 iunie, 6-23. Apelurile sînt gratuite din reţelele Telekom (Romtelecom, Cosmote), Orange, Vodafone, RDS si UPC.  

Citeşte mai mult...
 
Fiscul va lipi somaţiile, notificările sau deciziile pe uşa casei sau a firmei celor care refuză să le primească PDF Imprimare Email
Sâmbătă, 04 Iunie 2016 07:20

Fiscul va lipi pe uşa casei sau firmei celor care refuză să primească actele administrative fiscale (decizii de impunere, somaţii etc.) trimise la domiciliu, potrivit unui proiect de modificare a Codului de procedură fiscală.

Conform proiectului, articolul 47 va fi modificat astfel:
„Dacă în procedura comunicării directe a actului administrativ fiscal la domiciliul fiscal al contribuabilului/plătitorului ori împuternicitului acestuia, acesta refuză primirea actului sau nu este găsit la domiciliul fiscal, se va afişa pe uşa destinatarului o înştiinţare”.
Înştiinţarea trebuie să cuprindă: denumirea organului fiscal emitent; numele şi prenumele celui care a făcut afişarea şi funcţia acestuia; numele, prenumele şi domiciliul fiscal al celui înştiinţat; denumirea, numărul şi data emiterii actului administrativ fiscal în legătură cu care se face înştiinţarea; anul, luna, ziua şi ora cînd afişarea a fost făcută; semnătura celui care a afişat înştiinţarea.
Contribuabilul/plătitorul ori împuternicitul acestuia este în drept să se prezinte la sediul organului fiscal emitent pentru a i se comunica actul administrativ fiscal în termen de maxim 15 zile de la data afişării înştiinţării. În situaţia în care contribuabilul/plătitorul sau împuternicitul acestuia nu se prezintă în acest termen, actul se consideră comunicat la împlinirea acestui termen.

Citeşte mai mult...
 
Cetatenii vor primi trei buletine de vot la alegerile locale PDF Imprimare Email
Joi, 02 Iunie 2016 15:55

Prioritatea acestei perioade este organizarea in bune conditii a alegerilor locale, sens in care politistii maramureseni desfasoara activitati in vederea asigurarii ordinii publice si a gestionarii posibilelor incidente cu caracter electoral, se arata in buletinul informativ al IPJ Maramures. 

De asemenea, oamenii legii continua activitatile preventive in cadrul Campaniei “Tu votezi! MAI te informeaza!”, prin intermediul carora cetatenii primesc recomandari in legatura cu procesul electoral: sa detina documente de identitate valabile, sa nu accepte mita electorala si sa respecte confidentialitatea votului, precum si informatii cu privire la principalele prevederi legale referitoare la alegeri, contraventiile si infractiunile prevazute de Codul Penal.

Anul acesta, alegatorii vor primi trei buletine de vot pentru a vota primarul, consiliul local si consiliul judetean, fata de patru buletine de vot cum au primit la Alegerile Locale 2012, cand alegatorii au votat si presedintele consiliului judetean. Acesta nu va mai fi ales prin vot direct ci va fi desemnat din randul consilierilor judeteni.

Citeşte mai mult...
 
Concurs marca ISU Maramures PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Joi, 02 Iunie 2016 10:36

In data de 31.05., la sediul ISU Maramureș s-a desfășurat faza pe unitate a Competiției de descarcerare și acordare a primului ajutor medical calificat. La competiție au participat echipaje de pompieri și paramedici din cadrul Detașamentului ” Căpitan Marchiș Adrian” Baia Mare, Detașamentului Sighetu Marmației , Pichetului Târgu Lăpuș și Secției Vișeu de Sus. De asemenea, în asistență a venit și personalul Serviciului Județean de Ambulanță Maramureș.

În urma desfășurării celor două probe, descarcerarea din autovehicul și acordarea primului ajutor medical calificat, clasamentul a fost următorul: la proba de descarcerare locul I Detașamentul de pompieri Sighetu Marmației, locul II

Detașamentul Baia Mare, locul III Secția Vișeu de Sus și locul IV Pichetul Târgu Lăpuș. La proba de acordare a primului ajutor medical calificat locul I echipajul S.M.U.R.D. Baia Mare, locul II echipajul S.M.U.R.D. Sighet, locul III S.M.U.R.D. Târgu Lăpuș și locul IV S.M.U.R.D. Vișeu de Sus.

De asemenea, a fost acordată o diplomă celui mai bun comandant de echipaj domnului plt. adj. Cociotă Florin din cadrul Detașamentului de Pompieri Sighetu Marmației. Titlul de cel mai bun echipaj de descarcerare și de prim ajutor a revenit tot pompierilor și paramedicilor sigheteni.

 

La sfârșitul lunii iunie, ISU Maramureș va participa la faza zonală a ”Competiției de descarcerarea și acordare a primului ajutor medical calificat”, care în acest an este găzduită de către I.S.U. ”Someș” al județului Satu Mare.

Citeşte mai mult...
 
Consiliul Judetean da 50 mii lei pentru festivalul lui Peter Hurley PDF Imprimare Email
Joi, 02 Iunie 2016 10:24

Consiliul Judetean Maramures a alocat din rezerva sa bugetara suma de 50 mii lei pentru organizarea evenimentelor din luna august de la Sapanta. Anuntul a fost facut pe 1 iunie, de catre cei de la CJ Maramures.

Sustinere financiara pentru „Drumul Lung” al lui Peter Hurley. Unul din promotorii culturii traditionale maramuresene – irlandezul Peter Hurley – va primi si in acest an finantare din parte Consiliului Judetean Maramures pentru sprijinirea proiectului sau cultural. Reprezentantii CJ Maramures spun ca acest proiect presupune organizarea in perioada 14-21 august 2016 a celei de-a VII-a editii a festivalului „Drumul Lung”, cu specificatia ca in acest an, festivalul a crescut in complexitate.

Mai exact, organizatorii si-au manifestat intentia de a implica toate comunele din Tara Maramuresului, care vor organiza micro-evenimente traditionale. In aceeasi perioada avem si Scoala de Vara „Mos Pupaza” – Valea Stejarului, Scoala de Vara „Maria Zapca” – Sapanta, Scoala de Vara „Grupul Iza” – Hoteni, „Sus pe Bradova” – Barsana si „Drumul Lung spre Cimitirul Vesel”.

Citeşte mai mult...
 
Toate amenzile vor putea fi plătite online PDF Imprimare Email
Luni, 30 Mai 2016 16:07

Schimbare importantă pentru români: toate amenzile, de la cele de circulaţie până la cele primite în mijloacele de transport în comun, pot fi plătite online.

Românii care au de achitat diverse amenzi nu mai sunt puşi pe drumuri. Pot achita sancţiunile online direct pe portalul ghişeul.ro, cu condiţia să aibă cont de utilizator.

Este vorba despre toate amenzile, de la cele de circulaţie până la cele primite în mijloacele de transport în comun.

Teoretic, achitarea amenzilor prin ghişeul.ro elimină obligaţia de a face dovada plăţii.

Citeşte mai mult...
 
Situaţie DEZASTRUOASĂla Spitalul din Sighet. Ce au găsit cei de la DSP în urma unor CONTROALE i-a îngrozit şi pe specialişti PDF Imprimare Email
Luni, 30 Mai 2016 11:33

Unitatea medicală din Sighetul Marmaţiei a fost amendată de către cei de la Direcţia pentru Sănătate Publică din cauza neregulilor găsite în urma unui control. Lucrurile găsite acolo i-au îngrozit până şi pe cei de la DSP.

După toate scandalurile din instituţiile medicale din ultimul timp, Direcţia pentru Sănătate Publică a început mai multe controale la spitalele din ţară. Unul dintre cele în care inspectorii au făcut controale a fost unitatea medicală din Sighet, potrivit B1 TV.

Când au ajuns acolo, la sfârşitul lunii aprilie, ofiţerii DSP au rămas înlemniţi, din cauza condiţiilor  găsite în unitate

 

Citeşte mai mult...
 
Ţigări de contrabandă ascunse în tren, adulmecate de câinii poliţişti, în Maramureş PDF Imprimare Email
Vineri, 27 Mai 2016 16:39

,,Picala” şi ,,Ruka”, câini specializaţi în depistarea produselor din tutun, au mirosit ţigările de contrabandă ascunse în două trenuri care circulau pe relaţia Bocicoiu Mare – Sighetu Marmaţiei.

La data de 25 mai a.c., poliţiştii Biroului Judeţean de Poliţie Transporturi, împreună cu poliţişti de ordine publică din cadrul Unităţii Canine a Inspectoratului de Poliţie a Judeţului Maramureş, au organizat o acţiune pentru prevenirea şi combaterea contrabandei cu produse din tutun de provenienţă. Astfel, poliţiştii au efectuat controale şi verificări atât în staţiile CFR cât şi pe trenurile de călători care circulă pe relaţia Bocicoiu Mare – Sighetu Marmaţiei.

“Cu ajutorul câinilor specializaţi în detectarea tutunului, poliţiştii au depistat o femeie din Valea Vişeului, comuna Bistra, care avea ascunse sub îmbrăcăminte mai multe pachete cu ţigări de provenienţă ucraineană. Ţigările au fost ridicate în vederea confiscării, iar femeia a fost sancţionată contravenţional conform Legii nr. 12/1990, republicată”, au arătat reprezentanţii IPJ Maramureş.

Citeşte mai mult...
 
Țigări de contrabandă confiscate PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Vineri, 27 Mai 2016 16:10

Polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului PF Sarasău au descoperit şi confiscat 4.000 pachete cu țigări de proveniență ucraineană, ce urmau să ajungă pe piața neagră de desfacere din România.

În data de 26 mai 2016, un echipaj al poliției de frontieră din cadrul Sectorului P.F. Sarasău, aflat în exercitarea atribuțiilor de serviciu, a observat, în jurul orei 23.30, o cărare de urme care ducea de la frontiera de stat, până la un imobil de pe raza localității Piatra, jud. Maramureș.

Pe timpul cercetării zonei, la fața locului și-a făcut apariția proprietarul imobilului, identificat ca fiind cetăţeanul român Ioan B., în vârstă de 59 ani.

Bărbatul a fost întrebat dacă deține produse accizabile şi acesta i-a condus pe lucrătorii noștri la o anexă a gospodăriei sale unde se aflau 6 colete cu țigări.

În urma inventarierii coletelor a rezultat cantitatea de 4.000 pachete cu țigări de proveniență ucraineană, în valoare totală de 36.000 lei, care au fost ridicate în vederea confiscării iar în cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă.

În continuare se fac verificări pentru identificarea tuturor persoanelor implicate şi a documentării întregii activități infracționale.

Citeşte mai mult...
 
Spitalul din Vişeu de Sus nu are nici în prezent medic cardiolog PDF Imprimare Email
Joi, 26 Mai 2016 15:35

Oameni disperaţi, fără bani, rămân fără tratament, neputându-se deplasa în alte oraşe, la consultaţii de specialitate

Nici un medic cardiolog nu vrea să profeseze în Spitalul din Vişeu de Sus, iar oamenii sunt disperaţi.
Ioan Tomoiagă ne scrie: „Nu avem medic cardiolog, deşi populaţia oraşului împreună cu localităţile ce aparţin de Spitalul din Vişeu (Vişeu de Jos, Leordina, Petrova, Ruscova, Repedea, Poienile de sub Munte) este de peste 50.000 de locuitori. Pentru o consultaţie, trebuie să ne programăm la Borşa, unde  te primeşte după câteva săptămâni, timp în care poţi muri de un milion de ori! Nu mai zic cât te costă  drumul şi consultaţia dacă mergi la Borşa. Suntem oameni bătrâni care o viaţă întreagă am muncit la pădure, în fabrică, la combinat, iar acum nu putem avea un doctor cardiolog, fără a face naveta la Borşa ori la Sighet? Eu am o pensie de 540 lei, după o vechime de 32 de ani,  care nu-mi ajunge să o dau pe doctori şi navete la Sighet ori Borşa!”

Citeşte mai mult...
 
Peste 25.000 pachete ţigări confiscate de către poliţiştii de frontieră PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Joi, 26 Mai 2016 08:20

Ieri, 25 mai a.c., la nivelul Sectorului Poliției de Frontieră Vișeu de Sus s-a declanșat o acţiune pe linia combaterii contrabandei cu ţigări de provenienţă ucraineană, în zona de competenţă.

Astfel, în jurul orei 17.00, un echipaj al poliţiei de frontieră a oprit în trafic pentru control, pe raza localității Săliștea de Sus, jud. Maramureş, un autoturism marca Audi A4, condus de către Aurelia G., de 44 de ani, domiciliată pe raza jud. Bistrița Năsăud.

Cu ocazia controlului, lucrătorii noștri au descoperit în portbagajul autoturismului patru baxuri cu țigări. În urma inventarierii ţigărilor s-a constatat că este vorba de 2.000 pachete țigări, de proveniență ucraineană, în valoare de peste 18.000 lei.

Întreaga cantitate de țigări a fost ridicată în vederea confiscării, autoturismul în valoare de 9.000 lei a fost indisponibilizat la sediul sectorului, iar Aurelia G. Este cercetată sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă, la final urmând a se lua toate măsurile legale ce se impun.

În data de 24 mai 2016, un echipaj al poliției de frontieră din cadrul I.T.P.F. Sighetu Marmației, aflat în exercitarea atribuțiilor de serviciu, a efectuat semnalele regulamentare pentru a opri la control, pe raza localității Petrova, un autoturism de teren marca Mitsubishi Pajero, înmatriculat în Marea Britanie.

În momentul în care conducătorul auto a observat echipajul poliției de frontieră, a abandonat autoturismul și a fugit.

La fața locului s-a deplasat o echipă operativă care a constatat că autoturismul era plin cu țigări.

Citeşte mai mult...
 
Romania confisca averile obtinute ilegal. Legea are girul Uniunii Europene PDF Imprimare Email
Joi, 26 Mai 2016 08:14

Cu 631 de voturi „pentru” și 19 „împotrivă”, Parlamentul European a adoptat în 25 februarie 2014 Directiva privind punerea sub sechestru și confiscarea bunurilor obținute din infracțiuni.

„Banii sunt slăbiciunea infractorilor și aici trebuie să lovim. Trebuie să le luăm banii”, a declarat în plen Monica Macovei, Raportor al acestei Directive scrie cyd.ro.

Dacă inițial în ceea ce privește confiscarea extinsă proiectul de Directiva se referea numai la sumele și bunurile provenite din infracțiuni de crimă organizată, negocierile duse cu diferitele grupuri și cu statele membre au lărgit paleta de infracțiuni.

Astfel,conform textului votat în Parlamentul Eropean, confiscarea extinsă a sumelor și bunurilor care nu pot fi justificate legal se va aplica în situații de:corupție activă și pasivă în sectorul privat și public, plus corupție în cazul oficialilor europeni, participare la rețelele de crimă organizată,pornografie infantilă,criminalitate informatică,orice infracțiune pedepsită de lege cu cel puțin 4 ani închisoare.

Citeşte mai mult...
 
Problemele drumurilor din Maramures, la Bucuresti. Posibila noua locatie pentru parcarea de la Berbesti PDF Imprimare Email
Miercuri, 25 Mai 2016 17:11

Problemele care exista pe drumurile din Maramures au fost subiect de discutie intre prefectul Sebastian Luput si autoritatile centrale. Reprezentantul Guvernului in teritoriu a fost prezent doua zile la Bucuresti, tocmai pentru a incerca rezolvarea acestora.

In zilele de 23 si 24 mai 2016, prefectul judetului Maramures, Sebastian Mihai Luput s-a deplasat la Bucuresti, unde a avut o serie de intalniri cu reprezentanti ai autoritatilor publice centrale.

Prefectul a avut discutii cu Marcel Bolos, secretar de stat in Ministerul Transporturilor, și Valentin Florin Trifan, director general adjunct CNADR privind realizarea lucrarilor pe DN18 Baia Mare – Sighetu Marmatiei.

Asadar, pana la aceasta data, lucrarile sunt executate in procent de 66%, forta de munca si utilajele sunt asigurate in conformitate cu prevederile contractului de lucrari si bugetul alocat pentru anul 2016, de catre SC Aktor. Avand in vedere ca fondurile alocate pentru acest an au fost insuficiente, CNADR a solicitat suplimentarea bugetului pentru finalizarea lucrarilor la rectificarea ce va avea loc in luna iulie 2016. Conducerea companiei a promis ca la aceasta rectificare se va aloca suma necesara finalizarii lucrarilor de reabilitare a DN18 pana la sfarsitul anului.

Citeşte mai mult...
 
DN 18 Moisei – Iacobeni, gata la începutul lui 2018. Inca nu au inceput lucrarile PDF Imprimare Email
Miercuri, 25 Mai 2016 16:54

Singurul tronson de drum national 18 care a ramas de caruta este cel care leaga Moiseiul de judetul Suceava, prin Pasul Prislop. Situatia acestui drum a fost adusa in discutia avuta de catre prefectul Luput cu cei de la Ministerul Transporturilor si CNADR.

In ceea ce priveste reabilitarea drumului national DN18 Moisei – Borsa – Iacobeni, tine sa arate Luput, contractul este in faza de proiectare, respectiv de aprobare a proiectului ethnic, urmand ca dupa identificarea solutiei tehnice de realizare a lucrarilor, sa urmeze aprobarea in comisia tehnica a documentatiei, iar apoi se va emite ordinul de incepere a lucrarilor. Reprezentantii autoritatilor publice centrale au promis finalizarea lucrarilor pana la sfarsitul anului 2017, sau cel tarziu inceputul anului 2018.

Tot in deplasarea de la Bucuresti, a fost discutata si problema podului peste Tisa. Pana la data de 16.04.2015 s-a reactualizat studiul de fezabilitate pentru realizarea podului peste raul Tisa pe patru benzi, iar la aceasta data este in procedura de obtinere a autorizatiilor. Se intampina dificultati in obtinerea avizului de la Apele Ucrainene, necesar pentru obtinerea acordului de mediu. De asemenea, studiul a primit avizul in comisiile tehnice de la CNADR si Ministerul Transporturilor. Lucrarea va fi executata in totalitate de statul roman, iar pentru asigurarea finantarii se intentioneaza accesarea fondurilor europene pe programul transfrontalier Romania – Ucraina, pentru a se degreva bugetul statului.

Citeşte mai mult...
 
Vor fi eliminate mai multe comisioane bancare PDF Imprimare Email
Miercuri, 25 Mai 2016 16:36

Comisioanele percepute de bănci la depunerea sau retragerea de bani din conturi sau pentru plata cu cardul pe teritoriul UE vor fi eliminate, potrivit unui proiect de Ordonanţă de Guvern elaborat de Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC). În acest fel, se urmărește transpunerea în legislaţia naţională a prevederilor Directivei europene 92/2014.

Proiectul de lege conţine şi prevederi referitoare la comparabilitatea comisioanelor aferente unui cont de plăţi şi la schimbarea conturilor de la o bancă la alta sau în cadrul aceleiaşi bănci. Statele membre ale Uniunii Europene (UE), inclusiv România, trebuie să transpună în legislaţia naţională, până la data de 18 septembrie 2016, Directiva 92/2014 privind comparabilitatea comisioanelor aferente conturilor de plăţi, schimbarea conturilor de plăţi şi accesul la conturile de plăţi cu servicii de bază.

Acest lucru va duce, potrivit unui comunicat al ANPC, la eliminarea unor comisioane, pe care băncile le practică la un cont de plăţi de bază pentru deschiderea, administrarea sau închiderea contului, dar şi pentru depunerea sau retragerea de bani din cont, ori pentru plata cu cardul pe teritoriul UE, inclusiv online.

Citeşte mai mult...
 
« ÎnceputAnterior11121314151617181920UrmătorSfârşit »

Page 14 of 50

Dr.Max - Farmacie

Sustine Sighet-Online.ro

Amount: 


Banner
Banner
Banner
DICTIONAR ONLINE:

Vremea


.
.
.

©Copyright 2008 - 2013 Sighet-Online.ro    Termeni si conditii  |  Sitemap  |  RSS  |  Despre noi  |  Contact