logo

-- EDITORIAL || CULTURA || SPORT || PAGINA ELEVILOR || DINCOLO DE TISA || INTERVIU || DIASPORA SIGHETEANA || PSIHOLOGIE || CULINAR || EDITORIAL --


COMUNITATE


Secţie pentru dependenţii de dializă la Sighet PDF Imprimare Email
Luni, 19 Ianuarie 2009 10:41

In cadrul Spitalului Municipal Sighetu Marmaţiei au început o serie de lucrări având ca scop îmbunătăţirea actului medical. Pornindu-se de la cerinţe obiective, o primă lucrare a constat în mutarea laboratorului de analize al spitalului din clădirea Secţiei de Pediatrie. În scurt timp, acesta va deveni funcţional.

Cea mai importantă lucrare constă în amenajarea Secţiei de Dializă. Obiectivul odată finalizat, va pune capăt coşmarului îndurat de cei 57 de bolnavi din întreg Maramureşul istoric, care sunt nevoiţi să meargă de trei ori pe săptămână în Baia Mare pentru şedinţe de dializă.

Ultima actualizare Luni, 19 Ianuarie 2009 10:44
Citeşte mai mult...
 
Gazul metan, un lux pentru sigheteni PDF Imprimare Email
Luni, 19 Ianuarie 2009 10:36

În fiecare sezon rece, de după 1989, sighetenii se confruntă cu aceeaşi problemă: încălzitul locuinţelor. Deşi, cândva, Sighetul beneficia de un sistem de încălzire performant - agentul termic fiind asigurat de centrale şi puncte termice de cartier - în prezent, acesta s-a transformat în ruină.

A existat şi o tentativă de reabilitare a acestor centrale şi a reţelei de încălzire, cu ajutorul unei firme suedeze, în perioada 1996-2000, dar a eşuat lamentabil.
După introducerea gazului metan, părea că situaţia se va rezolva, dar, din cauza costurilor impuse de racordarea la reţeaua de distribuţie, puţini îşi pot permite acest lux. Majoritatea populaţiei Sighetului se încălzeşte cu lemne. De la un capăt al urbei la celălalt, pot fi văzute stive de lemne în zona blocurilor şi a caselor. Inventivi, unii sigheteni şi-au confecţionat minimacarale, care sunt aşezate la etaje şi cu ajutorul cărora lemnele sunt ridicate.

Citeşte mai mult...
 
Tunuri de zăpadă şi instalaţie de nocturnă pe pârtia de la Şuior PDF Imprimare Email
Luni, 19 Ianuarie 2009 08:23
Turiştii care îşi petrec timpul liber în staţiunea maramureşeană Şuior au la dispoziţie condiţii deosebite pentru practicarea sporturilor de iarnă. Ieri după-amiază au fost puse în funcţiune primele tunuri de zăpadă, urmând ca schiorii să beneficieze de condiţii optime din acest sezon. Tot începând de ieri, pe pârtia de la Şuior a fost pusă în funcţiune şi instalaţia de nocturnă. Administratorii complexului au declarat că noua instalaţie va funcţiona doar pe pârtia principală, dar că zăpada artificială va fi împrăştiată pe ambele pârtii din zonă. Preşedintele Asociaţiei Transportatorilor pe Cablu Maramureş, Victor Vaum, este de părere că o asemenea investiţie se impune pe toate pârtiile de schi din judeţ, mai ales că în aceste condiţii sezonul de schi s-ar putea prelungi până aproape de sfârşitul lunii martie, iar temperaturile înregistrate în zonele montane permit producerea zăpezii artificial. Investiţia de la Şuior a costat circa două milioane de euro. Deocamdată, nicio altă pârtie de schi din staţiunile montane maramureşene nu este dotată cu instalaţie de producere a zăpezii. Momentan, cel mai bine se schiază pe pârtiile din Borşa, dar şi la Cavnic, în timp ce la Izvoare sunt aproximativ 20 cm de zăpadă.
Citeşte mai mult...
 
Petitia "Lipsa sigurantei cetatenilor in municipiul nostru" poate fi semnata online PDF Imprimare Email
Duminică, 18 Ianuarie 2009 16:39

Cei dornici sa semneze petitia "Lipsa sigurantei cetatenilor in municipiul nostru", o pot face de acum online.

Va prezentam in continuare continutul acestei petitii:

Subsemnaţii, semnatari ai prezentei petiţii, vă solicităm a lua măsurile necesare şi legale ce se impun pentru revendicările noastre:

Ultima actualizare Luni, 19 Ianuarie 2009 08:08
Citeşte mai mult...
 
Elevi de liceu din municipiul Sighetu Marmatiei retinuti pentru trafic de droguri PDF Imprimare Email
Joi, 15 Ianuarie 2009 17:18
Poliţiştii de frontieră maramureseni, sub coordonarea procurorului sef din cadrul D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Maramures, au prins în flagrant patru tineri din Sighetu Marmatiei, care ofereu spre vanzare, intr-un local din localitate, hasis, cannabis si pastile MDMA – ecstasy.

In perioada februarie 2008 - ianuarie 2009, în urma acţiunilor informativ-operative desfăşurate de poliţiştii de frontieră din cadrul I.J.P.F. Maramures, s-au obtinut date si informatii cu privire la constituirea unui grup infractional organizat axat pe traficul si consumul de droguri de risc si de mare risc.

Grupul era format din tineri cu varste cuprinse intre 17-28 de ani, majoritatea dintre ei fiind elevi la diferite licee din municipiul Sighetu Marmatiei.

In data de 14 ianuarie 2009, politistii de frontiera, sub coordonarea procurorului sef al Biroului Teritorial Maramures din cadrul DIICOT, au organizat si desfasurat o actiune de prindere in flagrant a traficantilor, la un local din Sighetu Marmatiei. Astfel, au fost retinuti patru dintre distribuitorii de droguri de risc si de mare risc, asupra carora s-au gasit diverse cantitati de hasis, cannabis si pastile MDMA – ecstasy.

Ultima actualizare Joi, 15 Ianuarie 2009 17:45
Citeşte mai mult...
 
« ÎnceputAnterior101110121013101410151016101710181019UrmătorSfârşit »

Page 1015 of 1019

Dr.Max - Farmacie

Sustine Sighet-Online.ro

Amount: 


Banner
Banner
Banner
DICTIONAR ONLINE:

Vremea


.
.
.

©Copyright 2008 - 2013 Sighet-Online.ro    Termeni si conditii  |  Sitemap  |  RSS  |  Despre noi  |  Contact