logo

-- EDITORIAL || CULTURA || SPORT || PAGINA ELEVILOR || DINCOLO DE TISA || INTERVIU || DIASPORA SIGHETEANA || PSIHOLOGIE || CULINAR || EDITORIAL --


COMUNITATE


Încă două probe «mari şi late» la examenul auto PDF Imprimare Email
Vineri, 06 Februarie 2009 10:07

Veşti proaste pentru viitorii conducători auto. Obţinerea permisului de conducere va rămâne pentru mulţi care se prezintă la examenul auto doar un vis. Asta deoarece, în baza unui proiect de lege, viitorii şoferi vor fi supuşi la patru probe, în loc de două cum se procedează în momentul de faţă. Autorităţile maramureşene spun că noile măsuri privind obţinerea carnetului auto vor fi mult mai eficiente, punându-se accentul pe îndemânarea viitorului şofer.

În aceste zile, autorităţile competente discută proiectul de lege. Astfel, pe lângă proba teoretică şi sală, vor fi introduse testul la poligon şi conducerea pe timp de noapte. Proiectul a fost iniţiat ţinându-se cont că, în ultima perioadă, s-a înregistrat o creştere alarmantă a accidentelor rutiere.
"Deocamdată, este vorba doar despre un proiect de lege propus de Ministerul de Interne. Sunt două probe bine-venite. Prin testul la poligon, vom pune accentul pe îndemânarea celor care urmează să conducă.

Citeşte mai mult...
 
Clădirea fostei fabrici Unitatea din Sighet a devenit pericol public PDF Imprimare Email
Vineri, 06 Februarie 2009 01:19

Există la Sighetu Marmaţiei o clădire cândva impunătoare care străjuieşte etajată colţul străzilor Mihai Viteazul şi Plevnei, în imediata apropiere a CN “Dragoş Vodă”, a Şcolii “Dr. Mihalyi de Apşa” şi a Grădiniţei nr. 1. Dar în prezent a devenit monumentul nepăsării şi al încurcatelor legi ale retrocedării. Este vorba de clădirea fostei fabrici de tricotaje Unitatea, care, în urma proceselor dintre proprietarul de drept (comunitatea evreiască) şi proprietarii de fapt (concernul Steilmann şi partenerii), a devenit practic fără stăpân. În prezent, clădirea se află într-o stare de gravă degradare, cu pivniţa devenită groapă de gunoi şi pepinieră pentru şobolani, cu cercevelele ferestrelor, bucăţile de geam şi cărămizile căzând de la sine pe trotuar, locuită de câteva familii de boschetari şi haite de câini. Dincolo de valoarea istorică - în anul 1928, a fost prima “yeshiva” (şcoală religioasă evreiască) în care, pentru prima oară în lume, s-au introdus cursuri de ţesătorie şi agricultură - clădirea nu are vre-o valoare arhitecturală şi, conform unei evaluări făcută de arhitecţi-constructori bucureşteni, ea nici nu mai poate fi salvată.

Ultima actualizare Vineri, 06 Februarie 2009 08:58
Citeşte mai mult...
 
Ortodocşii şi greco-catolicii din Săpânţa revendică aceeaşi suprafaţă de teren PDF Imprimare Email
Vineri, 06 Februarie 2009 01:12

Din cele 61 cereri de retrocedare a unor terenuri agricole situate în 12 localităţi maramureşene, pe baza Legii 247, doar trei au fost aprobate de Comisia judeţeană de fond funciar, reunită ieri în şedinţă. Şi asta pentru că petenţii nu au făcut dovada proprietăţii, a amplasamentului ori a vocaţiei de moştenitor privind imobilele în cauză. Şedinţa a fost condusă de prefectul Gyöngyike Böndi şi subprefectul Ştefan Gönczi. Au participat reprezentanţi ai primăriilor Deseşti, Coaş, Baia Mare, Baia Sprie, Strâmtura, Săcel, Bocicoiu Mare, Săpânţa, Ulmeni, Sighetu Marmaţiei, Vişeu de Sus şi Dumbrăviţa.

Din cele puse în discuţie se poate concluziona că mai sunt primari care nu cunosc legislaţia şi demersul de rezolvare a cererilor pe cale administrativă. Potrivit subprefectului Ştefan Gönczi, sunt o serie de situaţii precum în zona Mara, din comuna Deseşti, unde circuitul terenurilor este blocat. Imposibilitatea efectuării tranzacţiilor rezumă din lipsa de acte pe terenuri.

Citeşte mai mult...
 
Accident la Petrova PDF Imprimare Email
Joi, 05 Februarie 2009 12:44

Ieri, la ora 21.17, la ieşire din localitatea Petrova s-a produs un accident rutier. Florin R., de 30 de ani din Strâmtura conducea un autoturism spre Vişeu de Sus. Nu a adaptat viteza la condiţiile de drum, a ieşit de pe carosabil şi s-a răsturnat de mai multe ori pe câmp. În urma impactului, conducătorul auto şi pasagerii Vasile V., de 19 ani şi Gheorghe J., de 29 de ani din Leordina au suferit vătămări corporale însă nu au rămas internaţi. Autoturismul a fost avariat 80%.

Citeşte mai mult...
 
Traficantii de tigari au inceput noul an in forta PDF Imprimare Email
Joi, 05 Februarie 2009 09:38

Şapte maşini au fost reţinute la Punctul de Trecere a Frontierei Sighetu Marmaţiei, de la începutul acestui an. Deşi a trecut doar o lună, patru autovehicule au fost confiscate şi trei au fost reţinute până la plata amenzilor.
Motivul pentru care maşinile au fost reţinute sau confiscate este traficul cu ţigări de contrabandă, o problemă veche pentru vameşii din Sighet. „De la începutul anului, s-au aplicat 40 de amenzi, în cuantum de 154.500 de lei şi au fost confiscate peste 204.480 de pachete de ţigări, ce erau ascunse în maşini, sau pe lângă corp”, a spus Lidia Mureşan, şeful Biroului Vamal Sighetu Marmaţiei.
Ea a adăugat că, potrivit legii, maşinile care au fost modificate pentru a ascunde marfă se confiscă.

Ultima actualizare Joi, 05 Februarie 2009 10:14
Citeşte mai mult...
 
« ÎnceputAnterior101110121013101410151016101710181019UrmătorSfârşit »

Page 1012 of 1019

Dr.Max - Farmacie

Sustine Sighet-Online.ro

Amount: 


Banner
Banner
Banner
DICTIONAR ONLINE:

Vremea


.
.
.

©Copyright 2008 - 2013 Sighet-Online.ro    Termeni si conditii  |  Sitemap  |  RSS  |  Despre noi  |  Contact