logo

-- EDITORIAL || CULTURA || SPORT || PAGINA ELEVILOR || DINCOLO DE TISA || INTERVIU || DIASPORA SIGHETEANA || PSIHOLOGIE || CULINAR || EDITORIAL --


COMUNITATE
Viol reclamat de o fata de 15 ani din centrul de protectie a copilui din Sighetu Marmatiei PDF Imprimare Email
Sâmbătă, 28 Martie 2009 19:03

Politistii ancheteaza un caz de viol reclamat de o adolescenta de 15 ani din Centrul de Plasament din Sighetu Marmatiei, dupa ce aceasta a facut o plangere in care a relatat ca a fost acostata pe strada si abuzata sexual de un tanar. Deocamdata, la dosar exista doar declaratiile fetei, a inceputul saptamanii viitoare urmand sa se primeasca si rezultatele examenului medico-legal.

Problemele se tin scai la Directia Generala pentru Asistenta Sociala si Protectia Copilului Maramures, institutia fiind implicata in mai multe scandaluri legate de persoanele asistate. Numai in decursul unei saptamani, persoane dependente de serviciile directiei au avut de suferit, iar un copil de noua ani chiar a murit in conditii tragice intr-un incendiu care i-a mistuit locuinta din Lapus. Cele mai recente cazuri au fost semnalate la Sighetu Marmatiei si Poienile de Sub Munte. In primul incident a fost implicta o minora de la Centrul de Plasament din Sighet, iar in al doilea o femeie de 82 de ani din Centrul de Batrani din Poieni. In toate cazurile se fac anchete, dupa cum a declarat directorul DGASPC Maramures, Nicolae Boitor.

Ultima actualizare Sâmbătă, 28 Martie 2009 19:35
Citeşte mai mult...
 
Azi s-a votat bugetul Maramuresului pe 2009 PDF Imprimare Email
Vineri, 27 Martie 2009 16:18

Consilierii maramureseni au votat, astazi, in unanimitate bugetul propriu al judetului Maramures pentru anul 2009. Alesii si-au dat acordul in timp record pentru alocarea sumei de 172,85 milioane de lei diferitelor segmente de activitate din judet. Astfel, autoritatilor publice le-au fost acordata suma de 11,652 milioane de lei, invatamantului 23,641 milioane de lei, segmentului de sanatate 1,2 milioane de lei iar transporturile si cultura au primit 25,635 milioane, respectiv 23,487 milioane de lei.

 Pe departe cei mai multi bani au fost acordati Directiei de Asistenta Sociala si Protectie a Copilului Maramures – 73,025 milioane de lei. De cealalta parte, suma cea mai mica i-a revenit Centrului Judetean de Informare Turistica “Maramures InfoTurism” - 250.000 de lei.

Citeşte mai mult...
 
Elevi indisciplinaţi, sancţionaţi de jandarmi PDF Imprimare Email
Vineri, 27 Martie 2009 14:04

Miercuri, 25.03.2009 şi joi 26.03.2009, jandarmii maramureşeni au executat la o acţiune punctuală în comun cu reprezentanţii instituţiilor de învăţământ din judeţ. În urma acestei acţiuni, au fost surprinşi:

- în Sighetu Marmaţiei: o persoană a fost sancţionată deoarece a pătruns în incinta Grupului Şcolar pentru Industrie Mică şi Servicii, prin încălcarea normelor legale de acces. S-a luat măsura sancţionării persoanei cu amendă contravenţională în sumă de 25 lei ;

- în Borşa: patru elevi în timp ce fumau în incinta liceului, fiind sancţionaţi contravenţional cu amenzi cuprinse între 25 şi 50 lei; doi elevi care au părăsit nemotivat perimetrul instituţiei de învăţământ, aceştia au fost sancţionaţi cu amendă contravenţională în valoare de 50 lei fiecare; alte trei persoane care au pătruns prin încălcarea normelor legale de acces în incinta „Grupului Şcolar Borşa” au fost sancţionate de către jandarmi cu amenzi contravenţionale cuprinse între 25 şi 50 de lei.

Citeşte mai mult...
 
Averile edililor maramureseni - Eugenia Godja - primarul municipiului Sighetu Marmaţiei PDF Imprimare Email
Vineri, 27 Martie 2009 09:04

Eugenia GodjaEugenia Godja şi-a completat declaraţia de avere în 23 iunie 2008, după ce a câştigat un nou mandat la primăria municipiului, în faţa democrat-liberalului Vasile Bodnar. La categoria terenuri, Eugenia Godja are în posesie un singur teren de 1.000 mp, pe care îl deţine împreună cu soţul ei, Petru Godja. Soţii Godja au trei imobile, din care două au fost construite în regie proprie, iar cel de-al treilea a fost cumpărat în Cluj-Napoca, în 2006. Prima clădire a fost ridicată în 1980, în Sighet şi are o suprafaţă de 240 mp şi o valoare de impozitare de 105.430 lei. În 2001, au finalizat construcţia celui de-al doilea imobil, de 100 mp, în Fereşti, a cărui valoare impozabilă este de 25.000 lei.

Ultima actualizare Vineri, 27 Martie 2009 12:30
Citeşte mai mult...
 
PD-L instaleaza azi noul sef la Directia Silvica PDF Imprimare Email
Joi, 26 Martie 2009 12:06

Directia Silvica Maramures va avea, incepand din aceasta seara, un nou sef. Cel care va prelua fraiele institutiei este Gheorghe Petrovan - pana astazi sef de ocol in municipiul Sighetu Marmatiei. Instalarea va avea loc in jurul orei 18:00, dupa cum au declarat pentru citynews.ro surse din cadrul directiei, la eveniment urmand sa ia parte si reprezentanti ai Regiei Nationale a Padurilor.

 Gheorghe Petrovan a fost sustinut de liderii PD-L Maramures pentru functia de director al unitatii Romsilva si este cel de-al doilea sef de institutie deconcentrata pe care acest partid reuseste sa il avanseze in functie. Postul pe care urmeaza sa il ocupe deseara a fost lasat liber, dupa alegerile parlamentare din noiembrie anul trecut, de fostul director Pavel Horj, care a renuntat la activitatea din silvicultura odata cu intrarea sa in Parlament.

Citeşte mai mult...
 
Ofiţeri de poliţie, subofiţeri de poliţie de frontieră şi contrabandişti au fost reţinuţi de procurorii DNA. PDF Imprimare Email
Joi, 26 Martie 2009 11:53

Ofiţeri de poliţie, subofiţeri de poliţie de frontieră şi contrabandişti au fost reţinuţi de procurorii DNA. 
Sub protecţia ofiţerului de poliţie şi a subofiţerilor de poliţie de frontieră, contrabandiştii de ţigări din localităţile Halmeu, Porumbeşti şi Cidreag au introdus în ţară peste frontiera verde importante cantităţi de ţigări din Ucraina. În acţiunea condusă de procurorii DNA din cadrul Biroului DNA pentru Satu Mare au fost angrenaţi poliţişti de frontieră şi jandarmi din cadrul Inspectoratului Judeţean al Poliţiei de Frontieră Satu Mare şi Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Satu Mare. 
Demn de menţionat este faptul că procurorii DNA n-au angrenat în această acţiune Departamentul General Anticorupţie şi Inspectoratul de Poliţie al judeţului Satu Mare. Din partea Poliţiei de Frontieră acţiunea a fost coordonată de comisar şef de poliţie Ion Pop “Rapidu”, şeful Direcţiei Poliţiei de Frontieră Sighetu Marmaţiei, şi comisar şef Tiberiu Giurea, adjunctul şefului IJPF Satu Mare.

Citeşte mai mult...
 
Compartimentul de Prevenire a Criminalităţii va sfătuieşte PDF Imprimare Email
Joi, 26 Martie 2009 11:36

- Daca sunteţi nevoit sa circulaţi după lăsarea întunericului, stabiliţi-vă traseul astfel încât să ocoliţi locurile neiluminate şi necirculate;

- Evitaţi scurtăturile prin zone izolate (terenuri virane, şantiere de construcţii, parcuri neiluminate etc.);

- Daca vi se pare ca sunteţi urmărit, îndreptaţi-vă spre o zona intens populata, chiar daca acest lucru implica o schimbare în traseul dumneavoastră iniţial;

- Solicitaţi ajutorul primului poliţist întâlnit în cale;

- La intrarea într-un imobil fiţi foarte atent daca în hol sau în zonele întunecate nu se afla persoane suspecte;

- Asiguraţi-vă ca în blocul în care locuiţi luminile sunt aprinse la intrare si în fata liftului, odată cu lăsarea întunericului;

Citeşte mai mult...
 
Sighet FM – un nou post de radio pe malul Tisei PDF Imprimare Email
Joi, 26 Martie 2009 11:14

Eveniment mass-media la Sighetu Marmatiei. Vineri, 27 martie, in municipiul de pe malul Tisei va avea loc lansarea oficiala a postului de radio Sighet FM. Evenimentul va incepe la ora 17:00, la sediul de pe strada Xenopol, numarul 46. 

 Dupa cum au aratat reprezentantii postului de radio, Sighet FM are studiouri proprii si va difuza non-stop programe locale si nationale alaturi de hit-urile momentului. Lansat sub sloganul “Sighet FM- alaturi de tine”, postul de radio va fi receptionat pe frecventa 89,3 FM.

 Postul va difuza cu precadere stiri locale si hiturile momentului, fara a evita insa slagarele. Pe langa acestea, grila de programe contine atat emisiuni de divertisment, cat si talk-show-uri. De asemenea, acesta va fi singurul radio din Sighet cu o dotare tehnica de ultima ora si cu o acoperire de putere mare care ofera posibilitatea ca frecventa sa fie identificata automat de ascultatori.

Citeşte mai mult...
 
Localnicii din Crăciuneşti vor un monument al fraternităţii româno-ucrainean PDF Imprimare Email
Joi, 26 Martie 2009 10:32

Crăciuneştiul face parte din comuna Bocicoiu Mare. Localnicii sunt majoritatea ucraineni, dar şi de alte etnii. Astfel, de curând, comunitatea ucraineană din localitate a venit cu ideea amplasării în centru a unui monument care să exprime "înfrăţirea" culturală dintre români şi ucraineni.

Mai mulţi localnici din Crăciuneşti au hotărât să facă toate demersurile necesare pentru ca în satul lor să existe un monument care să-i reprezinte deopotrivă pe poetul emblematic al României, Mihai Eminescu, dar şi pe cel al Ucrainei, Taras Şevcenko. Astfel, prin implicarea sătenilor, s-au obţinut autorizaţiile necesare pentru amplasarea monumentului şi s-au construit deja soclurile. Ei doresc ca respectivul monument să poarte inscripţii atât în română, cât şI în ucraineană, dar şi într-o limbă de circulaţie internaţională, pentru a reuşi o promovare cât mai eficientă a acestui demers cultural.

Citeşte mai mult...
 
Zece beri pentru a ucide o femeie însărcinată PDF Imprimare Email
Joi, 26 Martie 2009 10:19

În seria criminalilor maramureşeni, care au şocat opinia publică prin nonşalanţa cu care au suprimat viaţa victimelor, se înscrie şi un sighetean, al cărui viciu, pasiunea pentru alcool, i-a atras o condamnare de 12 ani închisoare. Pedeapsa a venit după ce acesta i-a aplicat concubinei care era însărcinată cu acesta mai multe lovituri, în urma cărora victima a decedat la spital.

"Circa zece beri", atât a declarat un sighetean că a băut alături de colegii de muncă, după ce a ieşit de la serviciu. Un fapt banal pentru tânărul de 30 de ani, lăsat însă cu urmări dintre cele mai grave. La fel ca multe alte fapte care au ca şi punct de pornire consumul exagerat de băuturi alcoolice. Florinel Mihnea, recidivist, recunoscut în cercul de cunoştinţe ca o persoană cu un comportament violent, trăia în concubinaj cu o tânără din Sighetu Marmaţiei, care locuia cu părinţii. În repetate rânduri, bărbatul a agresat-o fizic, fapt notoriu printre vecini şi prietenii de familie. În unele cazuri, a fost nevoie de intervenţia organelor de poliţie pentru a-l linişti pe scandalagiu. Iar agresivitatea sa atingea cote paroxistice atunci când se producea pe fondul băuturilor alcoolice. În urmă cu mai bine de doi ani, reacţiile sale necontrolate s-au lăsat cu efecte pe care nu le-a anticipat. Într-una din zile, a venit la domiciliul femeii şi i-a aplicat o bătaie severă, în urma căreia femeia s-a ales cu multiple răni pe întreg corpul.

Citeşte mai mult...
 
Maramureşenii participă la cursuri de pregătire privind managementul agricol PDF Imprimare Email
Joi, 26 Martie 2009 00:44

Ieri, în Baia Mare a demarat programul de formare continuă cu tema “Registrul Agricol. Management agricol”. Acţiunea este organizată pe parcursul a două zile de Centrul Regional de Formare Continuă pentru Administraţia Publică Locală (CRFCAPL) Cluj-Napoca, fiind găzduită de “Biblioteca Judeţeană “Petre Dulfu”. Cursul se adresează îndeosebi specialiştilor agricoli din cadrul administraţiilor locale, fiind susţinut de Vasile Pop, directorul Direcţiei Judeţene de Statistică Maramureş, şi de prof. univ. dr. Petru Guş, lector colaborator al CRFCAPL Cluj-Napoca. Tematica programului vizează elemente de management agricol (resurse agricole, resurse umane, elemente de organizare a teritoriului), bonitarea terenurilor şi încadrarea în clase de calitate, evaluarea valorică a terenurilor, implementarea politicilor agrare comunitare, importanţa evidenţei registrului agricol, stabilirea producţiei vegetale şi animale obţinute, termenele de centralizare ale datelor, modul de completare a centralizatoarelor şi centralizarea datelor din Registrul Agricol. 

Ultima actualizare Joi, 26 Martie 2009 00:46
Citeşte mai mult...
 
Copiii Grădiniţei 9 din Sighet au sărbătorit alături de Poliţia Rutieră PDF Imprimare Email
Joi, 26 Martie 2009 00:41

Ieri, de Ziua Poliţiei Române, subinspector Vasile Birtoc, şeful Poliţiei Rutiere Sighet, împreună cu colegul său, agent Ioan Ştiopei, au decis să sărbătorească alături de copiii Grădiniţei 9, director Maria Tomoiagă. Acţiunea face parte din cadrul proiectului de parteneriat “Noi suntem micii pietoni”, derulat de Poliţia Rutieră şi grupele mari conduse de educatoarele Maria Tiran, Maria Duma şi Adriana Baias.
Vasile Birtoc le-a vorbit copiilor despre semnele de circulaţie, despre ce e bine să facă şi ce nu atunci când sunt în automobil şi pe trecerea de pieton, despre centura de siguranţă. Copiii au răspuns întrebărilor legate de circulaţie, dovedind cunoştinţe multe din domeniu. Spre bucuria micilor pietoni, cu toată vremea urâtă, a urmat şi un moment de aplicaţie pe stradă, în care preşcolarii au oprit şi legitimat automobile aflate în trafic. Nu putem decât să felicităm poliţiştii rutieri şi educatoarele Grădiniţei 9, care, prin joc şi voie bună, pregătesc copiii pentru jungla de pe asfalt. 

Ultima actualizare Joi, 26 Martie 2009 00:44
Citeşte mai mult...
 
Tigari confiscate din trenul personal Sighet - Viseu de Jos PDF Imprimare Email
Miercuri, 25 Martie 2009 14:41
Ieri, 24 martie a.c., in jurul orei 10.00, politistii de frontiera maramureseni din cadrul Sectorului Valea Viseului au desfasurat o actiune pe linia prevenirii si combaterii traficului de tigari.

Astfel, in urma unui control efectuat in trenul personal Sighet-Viseu de Sus, lucratorii Inspectoratului Judetean al Politiei de Frontiera Maramures au depistat trei femei si un barbat care aveau ascunse pe corp, 400 pachete tigari, marca Viceroy Red, de provenienta ucraineana. S. Mihaela de 15 ani, L. Ana de 20 de ani, L. Cristina de 22 de ani si N. Dumitru de 34 de ani, toti din Valea Viseului, au impachetat tigarile in ciorapi de dama si le-au legat pe corp sub imbracaminte, in speranta ca nu vor fi depistati.

Totodata, politistii de frontiera maramureseni au descoperit in toaleta trenului, intr-o sacosa, inca 70 pachete tigari de aceeasi provenienta.

Citeşte mai mult...
 
« ÎnceputAnterior361362363364365366367368369370UrmătorSfârşit »

Page 369 of 392

Dr.Max - Farmacie

Sustine Sighet-Online.ro

Amount: 


Banner
Banner
Banner
DICTIONAR ONLINE:

Vremea


.
.
.

©Copyright 2008 - 2013 Sighet-Online.ro    Termeni si conditii  |  Sitemap  |  RSS  |  Despre noi  |  Contact