logo

-- EDITORIAL || CULTURA || SPORT || PAGINA ELEVILOR || DINCOLO DE TISA || INTERVIU || DIASPORA SIGHETEANA || PSIHOLOGIE || CULINAR || EDITORIAL --


COMUNITATE
Comunicat depunere proiect Marmatia - Strategii si standarde PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Miercuri, 09 Februarie 2022 08:29

În perspectiva accesării de fonduri atât europene, urmare a lansării noilor linii de finanțare, precum şi prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă, în ședința de Consiliu local din 07.02.2022 a fost aprobată depunerea, cofinanțarea și implementarea proiectului ”Marmația  - Strategii și standarde”, care va asigura elaborarea Strategiei Integrate de Dezvoltare Urbană (SIDU), Planul de Mobilitate Urbană Durabilă (PMUD) la nivelul zonei urbane funcționale, precum și Strategia Smart City.

Orașul inteligent creat va fi o sursă de servicii publice de calitate, orientate către binele cetățeanului, în care toate proiectele intreprinse de către administrație vor avea un singur punct central, cetățeanul.

Proiectul va fi depus de către Municipiul Sighetu Marmaţiei, în calitate de beneficiar, în cadrul Programului Operaţional Capacitate Administrativă, Apel POCA /972/2/1/ Introducerea de sisteme și standarde comune în administrația publică locală ce optimizează procesele orientate către beneficiari (CP16/2021) pentru regiunile mai puțin dezvoltate, în concordanță cu Strategia pentru Consolidarea Administrației Publice.

Citeşte mai mult...
 
Audi A8, în valoare de 33.000 de euro, semnalat furat din Cehia, descoperit la Sighetu Marmaţiei PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Luni, 07 Februarie 2022 19:47

Polițiștii de frontieră maramureşeni au descoperit pe raza municipiului Sighetu Marmaţiei un autoturism marca Audi A8, în valoare de 165.000 de lei, care figurează ca fiind semnalat furat din Cehia.

În data de 4 februarie a.c., în jurul orei 15.00, poliţiştii de frontieră din cadrul ITPF Sighetu Marmaţiei împreună cu colegii de la STPF Maramureş au declanşat o acţiune pe raza municipiului Sighetu Marmaţiei pe linia traficului internaţional de autoturisme furate.

Citeşte mai mult...
 
Aproximativ 2.000.000 de pachete cu ţigări de contrabandă, confiscate în anul 2021, la frontiera de nord a României PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Luni, 07 Februarie 2022 19:43

In data de 4 februarie 2022, la sediul ITPF Sighetu Marmației a participat în sistem videoconferință domnul chestor principal de poliție Liviu Bute, desemnat la conducerea Inspectorului General al Poliției de Frontieră Române, la analiza activităţilor desfăşurate de către Inspectoratul Teritorial al Poliţiei de Frontieră Sighetu Marmației în anul 2021.

Ultima actualizare Luni, 07 Februarie 2022 19:49
Citeşte mai mult...
 
Un maramureșean s-a răsturnat cu autoturismul în care transporta peste 12.000 pachete cu țigări PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Joi, 13 Ianuarie 2022 19:20

Polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului Valea Vișeului au intervenit în cadrul unei acțiuni pe linia combaterii contrabandei cu țigări și au acordat primul ajutor unui maramureșean care s-a răsturnat cu mașina plină cu țigări, pe dealul Hera din judeţul Maramureş. Șoferul, care a fost transportat la spital şi a cărui stare de sănătate este bună, este cercetat pentru contrabandă, iar în continuare se desfășoară cercetări sub directa supraveghere a unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Vișeu de Sus.

Citeşte mai mult...
 
S-a finalizat intervenția în comuna Remeți din județul Maramureș PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Vineri, 07 Ianuarie 2022 15:00

Echipe mixte de la Sistemul de Gospodărire a Apelor Maramureș, Serviciul Voluntari pentru Situații de Urgență Remeți și Inspectoratul Județean pentru Situații de Urgență au finalizat cu succes intervenția din localitatea Teceu Mic.

Ce s-a întâmplat?

Din cauza nivelului ridicat al râului Tisa, apa acumulată în spatele digului (în incinta apărată) nu se mai scurgea în mod natural în cursul de apă.

Citeşte mai mult...
 
Sighetean reținut cu aproximativ 2 kg de canabis PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Sâmbătă, 01 Ianuarie 2022 18:07

În data de 30.12.2021, în baza delegarii procurorului D.I.I.C.O.T. - Biroul Teritorial Maramureș, poliţiştii de frontieră din cadrul Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră Maramureș au desfășurat o acţiune pe linia combaterii traficului de droguri de risc, pe raza localității Sighetu Marmației, în care a fost prins în flagrant un cetăţean român având asupra sa substanțe interzise și au confiscat aproximativ 2 kg de droguri de risc, posibil canabis.

Citeşte mai mult...
 
Acasa de Craciun - Liga Studentilor din Cluj Napoca PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Sâmbătă, 18 Decembrie 2021 10:21

Ultima actualizare Sâmbătă, 18 Decembrie 2021 10:35
 
Acasa de Craciun - Colinde cu prichindeii de la Gradinita nr. 9 PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Sâmbătă, 18 Decembrie 2021 10:13

Ultima actualizare Sâmbătă, 18 Decembrie 2021 10:36
 
Gunoiul sighetean - produsul de lux al orasului PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Luni, 29 Noiembrie 2021 17:05

,,Gunoiul producător de bani sau mâncător de bani din bugetul local- 3.ooo.ooo lei aruncați la gunoi din banii publici.

Din pacate ceea ce am tot semnalat inca de la începutul acestei nebunii a gunoiului menajer, SE ADEVERESTE, cantitatea de gunoi menajer a crescut exponențial, nu mai exista fonduri pentru a fi achitat către Herodot, iar noi ca autoritate locala nu am luat nicio masura de salvare a situației. Preferam sa majoram taxa de salubritate care o sa ajungă poate la 40 lei/pers./luna.

La fiecare sedinta cu și despre salubrizare, am expus aceste probleme, doar ca nimeni nu a dorit sa ma audă. În ianuarie 2021 în urma analizei făcută, am atras atenția ca pana la finele anului cantitatea de gunoi menajer nedeclarata în anii precedenți de catre firma de salubritate,dar care acuma o sa fie colectata, o sa ne îngreuneze bugetul local: aprox.3000 de tone x 827 lei/to(asta în cazul cel mai fericit).

În loc sa luam și noi problema în mâinile noastre și sa reactivam serviciul de salubrizare din cadrul primariei, sa identificam teren pentru groapa proprie, sa accesam fonduri pentru stația proprie de selectare și piroliza( Sarasau are, noi nu),în care sa gestionam strict gunoiul menajer al municipiului,preferam sa stam la mână unor servicii externalizate, private, care nu o sa investească niciodată în tehnologizare datorita contractului cu ADI Maramureș.

La noi se merge pe principiul: "Stim, Putem, ne dorim, DAAA CE ATATA GRABĂ "

Gunoiul care întunecă mințile și orbește autoritățile, este la fel peste tot cu nimic mai diferit la Sighet.,,

Ultima actualizare Marţi, 30 Noiembrie 2021 17:32
Citeşte mai mult...
 
Sighetu Marmatiei: 1-28 decembrie 2021 - o perioada plina de manifestari culturale PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Luni, 29 Noiembrie 2021 15:51

Ora 12:15 - Monumentul Eroilor Căzuți pentru Reîntregirea Neamului (Cimitirul Ortodox - strada Rodnei)) şi Cimitirul Martirilor Neamului (Cimitirul săracilor)

                    • se vor desfăşura simultan Solemnităţile de depunere de coroane de flori

                    • fiecare Solemnitate va fi precedată de un TE DEUM, oficiat de reprezentanţii cultelor din municipiul Sighetu Marmaţiei

Ora 13:00 – Bustul Academician Dr. Ioan Mihalyi de Apșa (Scuarul „Curtea Veche”)

                    • Intonarea Imnului de Stat al României;

                    • TE DEUM oficiat de Protopopiatul Ortodox Român;

                    • Mesajul primarului Vasile Moldovan, cu ocazia Zilei Naţionale a României;

                    • Alocuţiunea domnului Alin Pralea, șeful Secției de Istorie - Arheologie a Muzeului Maramureşului;

                    • Ceremonia depunerii coroanelor de flori;

                    • Spectacol oferit de Centrul Cultural Sighetu Marmaţiei;

                    • Vizitarea Casei Ioan Mihalyi de Apșa, sub îndrumarea domnului profesor de istorie, Gheorghe Todinca;

                    • Vernisarea Expoziției “Personalitățile Marii Uniri”, la Muzeul de Istorie - Arheologie din Sighetu Marmației;

Ultima actualizare Luni, 29 Noiembrie 2021 16:36
Citeşte mai mult...
 
Autoturism furat din Marea Britanie, descoperit în Poienile de sub Munte PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Joi, 11 Noiembrie 2021 17:00

Polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Poienile de sub Munte, judeţul Maramureș, au descoperit și indisponibilizat un autoturism Mercedes, în valoare de 25.000 de euro, declarat ca fiind furat  din Marea Britanie.

Ieri, 9 noiembrie a.c., la nivelul Sectorului Poliției de Frontieră Poienile de sub Munte, județul Maramureș, s-a declanșat o acțiune le linia combaterii traficului de autoturisme furate din străinătate.

Citeşte mai mult...
 
Focuri de armă pentru reținerea unor contrabandiști și 21.000 pachete țigări confiscate la Sarasău PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Marţi, 02 Noiembrie 2021 12:11

Poliţiştii de frontieră din cadrul I.T.P.F. Sighetu Marmaţiei au folosit armamentul din dotare pe timpul unei acțiuni de combaterea a contrabandei la frontiera cu Ucraina, în urma căreia au reținut un cetățean ucrainean și au confiscat 21.250 pachete de ţigări de proveniență ucraineană, în valoare de aproximativ 250.000 lei.

Ieri, 1 noiembrie a.c., polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Sarasău au desfăşurat o acţiune pe linia combaterii contrabandei cu ţigarete în zona de responsabilitate. Astfel, în jurul orei 18.50, poliţiştii de frontieră au observat în apropierea frontierei de stat cu Ucraina,pe direcția localității de frontieră Teceu Mic, județul Maramureș, mai multe persoane care se deplasau dinspre malul râului Tisa spre interiorul țării, transportând în spate mai multe colete voluminoase.

Citeşte mai mult...
 
Restricţii de trafic pentru automarfare pe teritoriul Ungariei Vineri, 29 Octombrie 2021 PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Vineri, 29 Octombrie 2021 09:37

Autorităţile de frontieră din Ungaria au informat Inspectoratele Teritoriale al Poliţiei de Frontieră Oradea si Sighetu Marmaţiei, prin Punctul de Contact Artand-Borş, că în perioada următoare, pe teritoriul Ungariei, va fi restricţionată circulaţia tuturor autovehiculelor cu o capacitate mai mare de 7,5 tone, după următorul program:

Ultima actualizare Vineri, 29 Octombrie 2021 09:41
Citeşte mai mult...
 
« ÎnceputAnterior12345678910UrmătorSfârşit »

Page 4 of 392

Dr.Max - Farmacie

Sustine Sighet-Online.ro

Amount: 


Banner
Banner
Banner
DICTIONAR ONLINE:

Vremea


.
.
.

©Copyright 2008 - 2013 Sighet-Online.ro    Termeni si conditii  |  Sitemap  |  RSS  |  Despre noi  |  Contact