logo

-- EDITORIAL || CULTURA || SPORT || PAGINA ELEVILOR || DINCOLO DE TISA || INTERVIU || DIASPORA SIGHETEANA || PSIHOLOGIE || CULINAR || EDITORIAL --


COMUNITATE
Contrabandă la 1930 metri altitudine, în Munții Maramureșului PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Joi, 03 Septembrie 2020 09:33

Polițiștii de frontieră din cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Sighetu Marmației au descoperit și confiscat, în urma unor acțiuni declanșate la frontiera de nord a țării, aproximativ 8.000 pachete cu țigări de proveniență ucraineană, cantitate ce urma să fie transportă și ulterior comercializată pe piața neagră de desfacere din zonă.

O parte din țigări a fost transportată din Ucraina în România, cu drona, iar o altă cantitate prin Munții Maramureșului, la o altitudine de 1930 m.

Ieri, 02 septembrie 2020, polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Poienile de sub Munte, județul Maramureș, au desfășurat o acțiune în zona de responsabilitate, pe linia combaterii contrabandei cu țigări.

Astfel, în jurul orei 11.00, lucrătorii noștri au observat în apropierea frontierei de stat, pe direcția localității Repedea, județul Maramureș, pe muntele Pop Ivan, la o altitudine de 1930 metri, mai multe persoane care transportau în spate, dinspre frontiera de stat spre interiorul localității, colete voluminoase.

Citeşte mai mult...
 
MOL România și Fundația Pentru Comunitate acordă 560.000 lei finanțare pentru 607 de tineri sportivi și artiști PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Joi, 20 August 2020 23:28

Această imagine are atributul alt gol; numele fișierului este img-150x150.jpgCOMUNICAT DE PRESĂ

MOL România și Fundația Pentru Comunitate au anunțat rezultatele celei de-a 15-a ediții a Programului MOL de promovare a talentelor

În urma jurizării de specialitate, 607 de tineri sportivi și artiști obțin finanțare în valoare totală de 560.000 de lei

În cadrul celor 15 ediții ale programului, între anii 2006-2020, au fost acordate finanțări în valoare de peste 4.900.000 de lei, pentru 2.765 de tineri talentați

Citeşte mai mult...
 
Comunicat APIA - interdicția arderii miriștilor și a resturilor vegetale pe terenul arabil, precum și a vegetației pajiștilor permanente PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Marţi, 11 August 2020 18:13

Agenția de Plăți şi Intervenție pentru Agricultură (APIA), vine în atenția opiniei publice cu informații privind interdicția arderii miriștilor și a resturilor vegetale pe terenul arabil, precum și a vegetației pajiștilor permanente.
 
Cerinţele legale în materie de gestionare şi standardele privind bunele condiţii agricole şi de mediu ale terenurilor, enumerate în Anexa II la Regulamentul (UE) nr. 1306/2013, sunt transpuse în legislaţia naţională prin Ordinul MADR/MMAP/ANSVSA nr. 352/636/54/2015 pentru aprobarea normelor privind ecocondiţionalitatea în cadrul schemelor şi măsurilor de sprijin pentru fermieri în România, cu modificările şi completările ulterioare.
Standardul pentru bunele condiții agricole și de mediu ale terenurilor GAEC 6, ”Menținerea nivelului de materie organică din sol, inclusiv interdicția de a incendia miriștile arabile”, prevăzut în Anexa la Ordinul MADR/MMAP/ANSVSA nr. 352/636/54/2015, este încadrat în domeniul ”Mediu, schimbări climatice, bunele condiții agricole ale terenurilor”, aspectul ”Sol și stoc de carbon”.
Una dintre cerințele obligatorii pentru fermieri aferentă standardului GAEC 6 se referă la interdicția arderii miriștilor și a resturilor vegetale pe terenul arabil, precum și a vegetației pajiștilor permanente.
Ultima actualizare Marţi, 11 August 2020 18:17
Citeşte mai mult...
 
18 tineri sigheteni au primit câte 25.000 de euro pentru pornirea unei afaceri PDF Imprimare Email
Joi, 30 Iulie 2020 09:57

Mai mulți tineri din Municipiul Sighetu Marmației au primit bani nerambursabili, printr-un proiect implementat de Primăria Sighet, pentru a-și începe o afacere. Cu banii oferiți prin proiect, cei selectați au devenit antreprenori, deschizându-și fiecare o afacere în domeniul pe care și l-a ales.
Domeniile în care s-au orientat aceștia sunt diverse. Prin deschiderea afacerilor, tinerii au creat și câteva zeci de noi locuri de muncă în oraș: „18 tineri antreprenori sigheteni au beneficiat, printr-un Start-Up, de câte 25.000 de euro prin proiectul derulat de către Primăria Sighet, denumit ROMarmația – abordare integrată a sărăciei și excluziunii sociale, ID 102133, cu o valoare totală de 4,5 milioane de euro. Proiectele de afaceri declarate câștigătoare sunt în domenii extrem de diverse: cosmetică, închiriere costume populare, bistro urban, utilaje construcții, spălătorie auto, mobilă, atelier confecții, club joacă copii, spălătorie profesională, lucrări în piatră, servicii curățenie clădiri, mini salon SPA, spălătorie self – service, coafor, lucrări amenajare interioare, vopsitorie auto etc. Aportul financiar al proiectului Primăriei Sighet este nerambursabil și va constitui, cu siguranță, începutul extrem de fericit al unor afaceri, al înființării a peste 60 de locuri de muncă și al susținerii inițiativei unor tineri întreprinzători. Succes în afaceri celor ce, de astăzi, viața le-a adus mai multă fericire și, desigur, 25.000 de euro în cont! Aproape o jumătate de milion de euro au primit cei 18 sigheteni, gata de pornirea unei afaceri”, a precizat Horia Scubli, primarul municipiului Sighetu Marmației.

Citeşte mai mult...
 
Aradul, model de bune practici pentru mai multe orașe și raioane din Republica Moldova PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Marţi, 07 Iulie 2020 22:45

Această imagine are atributul alt gol; numele fișierului este foto-ANTONIU-MARTIN-150x150.jpeg                                                         COMUNICAT

 În ultimii ani și prin implicarea Centrului Interregional de Advocacy și Diplomație, atât Consiliul Județean Arad cât și Primăria Arad au încheiat o serie de acorduri de colaborare cu mai multe orașe și raioane din Republica Moldova. Până în prezent, aceste demersuri au fost aprofundate în sensul încheierii de parteneriate între instituții culturale și educaționale din Arad și instituții similare din Republica Moldova. 

Citeşte mai mult...
 
Doi maramureșeni, depistați cu droguri în Sighetu Marmației PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Joi, 25 Iunie 2020 11:33

Polițiștii de frontieră din cadrul Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră Maramureș au depistat în localitatea Sighetu Marmației, doi maramureșeni, având asupra lor cantitatea de 155,3 grame canabis.

Ieri, 24 iunie a.c., în jurul orei 12.20, un echipaj mobil din cadrul Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră Maramureș, aflat în exercitarea atribuțiilor de serviciu, a oprit pentru control pe raza localității Sighetu Marmației, un autoturism marca Audi A4, înmatriculat în România.

Autoturismul era condus de un cetățean român, în vârstă de 20 de ani, din județul Maramureș, iar în urma verificărilor efectuate asupra mijlocului de transport a fost descoperită, sub capotă, în compartimentul filtrului de habitaclu, o pungă cu 17 bile învelite în folie de aluminiu ce conțineau o substanță vegetală, de culoare verde oliv, posibil canabis.

Pe timpul cercetărilor, tot pe raza localității Sighetu Marmației, lucrătorii noștri au identificat încă o persoană în vârstă de 53 de ani, în timp ce ieșea din scara unui bloc, având asupra sa un borcan care conținea 44 de bile, ambalate la fel și care conțineau aceeași substanță.

Ultima actualizare Joi, 25 Iunie 2020 11:36
Citeşte mai mult...
 
Trafic reluat in P.T.F. Sighetu Marmației PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Joi, 18 Iunie 2020 06:58

Începând de azi, 17.06.2020, în conformitate cu Hotărârea de Guvern nr. 476/2020 privind prelungirea stării de alertă pe teritoriul României şi măsurile care se aplică pe durata acesteia pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, s-a reluat traficul internațional de persoane și mărfuri prin mai multe puncte de trecere a frontierei deschise la granița cu Bulgaria, R. Moldova, Ucraina și Serbia, după cum urmează:

P.T.F. Negru Vodă rutier şi feroviar (județul Constanța)

P.T.F. Turnu Măgurele rutier (bac) şi portuar (județul Teleorman) 

P.T.F. Porţile de Fier II rutier (judeţul Mehedinţi)

P.T.F. Jimbolia feroviar (județul Timiș).

P.T.F. Sighetu Marmației rutier (județul Maramureș)

Măsura va contribui la fluidizarea traficului prin punctele de trecere, în contextul măsurilor de relaxare pentru efectuarea călătoriilor internaționale si a creșterii valorilor de trafic la frontieră.

Citeşte mai mult...
 
35.000 de lei - amenda pentru defrisări în albia râului Vișeu PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Luni, 25 Mai 2020 09:58

Inspectorii ABA Someș-Tisa au constatat, ca urmare a unei sesizări, că o societate comercială, cu sediul în localitatea Borșa, județul Maramureș a realizat lucrări ilegale de defrișare în albia râului Vișeu.

A fost defrișată o parcelă de aproximativ 350 de metri pătrați, constând în diferite specii de arbori și arbuști, care aveau rol de stabilizare a malului stâng.

Inspectorii ABA Someș-Tisa au sancționat societatea comercială cu amendă contravențională, în valoare de 35.000 de lei, în conformitate cu prevederile Legii Apelor nr.107/1996, cu modificările şi completările ulterioare.

Totodată, inspectorii instituției noastre au verificat dacă agentul economic deține acte de reglementare în domeniul apelor. Activitatea principală a societății este acvacultura în ape dulci, iar societatea a deținut Autorizație de gospodărire a apelor, în prezent aceasta fiind în curs de obținere a unui nou act de reglementare pe linie de gospodărire a apelor. Societatea a depus documentația tehnică în vederea obținerii unei noi autorizații de gospodărire a apelor.

La data controlului, societatea nu executa alte lucrări.

Citeşte mai mult...
 
Situaţia punctelor de frontiera deschise la graniţa cu Ungaria PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Sâmbătă, 23 Mai 2020 07:08

În continuarea măsurilor dispuse pentru fluidizarea traficului la granița dintre România şi Ungaria, autorităţile de frontieră române împreună cu autorităţile de frontiera din Ungaria au analizat situaţia traficului transfrontalier între cele două ţări, în consens cu măsurile dispuse de cele două state pe linie de sănătate publică.

Astfel, la frontiera de vest sunt operaţionale opt puncte de trecere a frontierei pentru efectuarea formalităţilor de control atât pe sensul de intrare în România, cât şi pe sensul de ieşire din România, pentru traficul de persoane, respectiv automărfare (în funcţie de specificul fiecărui punct), după cum urmează:

Citeşte mai mult...
 
Programul MOL de promovare a talentelor a ajuns la ediția a 15-a. Sprijin financiar de 560.000 lei pentru tineri sportivi și artiști PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Joi, 14 Mai 2020 23:32

Această imagine are atributul alt gol; numele fișierului este Afis-Talente-1-150x150.jpg                                                           COMUNICAT

MOL România și Fundația Pentru Comunitate au lansat cea de-a 15-a ediție a Programului MOL de promovare a talentelor

Fondul total de sponsorizare este de 560.000 de lei, iar înscrierile se fac online până la data de 14 iunie 2020

14 mai 2020, Cluj-Napoca – MOL România și Fundația Pentru Comunitate au lansat cea de-a 15-a ediție a Programului MOL de promovare a talentelor. Programul este organizat pe bază de concurs de proiecte și oferă sprijin financiar în valoare totală de 560.000 de lei pentru continuarea activității și susținerea performanței tinerilor sportivi și artiști cu rezultate foarte bune.

Ultima actualizare Vineri, 15 Mai 2020 00:01
Citeşte mai mult...
 
Lucrări de reparații și modernizare la rețeaua de distribuție a apei potabile din municipiul Sighetu Marmației PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Miercuri, 22 Aprilie 2020 12:38

S.C. VITAL S.A.- Agenția Sighetu Marmației anunță că joi, 23 aprilie 2020, între orele 09.00 – 15.00, va întrerupe furnizarea apei potabile pentru consumatorii de pe străzile Lucian Blaga, Titu Maiorescu, Dr. Vasile Ilea și blocurile de la nr. B1 - C1 până la B1 – C17 din cartierul Bogdan Vodă - municipiul Sighetu Marmației, pentru lucrări de reparații și modernizare la rețeaua de distribuție a apei potabile.

Societatea VITAL S.A. solicită înțelegere din partea utilizatorilor pentru disconfortul creat. Totodată, rugăm toți consumatorii afectați de această întreruperea a apei să își asigure necesarul de apă pentru perioada menționată.

Pentru informaţii suplimentare sau alte sesizări, utilizatorii pot suna la Dispeceratul S.C.VITAL S.A. 0262/215150, 1, 2 și 0362/401052, 3, 0372752661.

Citeşte mai mult...
 
Muzicando pe mobil PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Luni, 13 Aprilie 2020 07:50

Muzicando este primul joc de societate creat și produs în Maramureș, cu autori maramureșeni. Se prezintă ca un set de 56 de cărți de joc, cu ilustrații originale ce conțin 49 de instrumente muzicale și figurile a șapte nume ilustre din muzica clasică.

Totul a început de la doi prieteni, Olimpiu și Gicu, un inginer silvic și un conservator la muzeu, doi prieteni maramureșeni care și-au propus ca jocul lor să fie recunoscut ca o metodă de a apropia lumea de muzică. Ilustrațiile din Muzicando au fost realizate de Cătălin, un artist ce a terminat facultatea de grafică și design, care locuiește la Cluj și are un atelier de ceramică.

Începând cu 21 martie 2020, răspunzând situației în care lumea e blocată în casă și nu poate să joace Muzicando cu prietenii, autorii au început să construiască o aplicație gratuită pentru Android și iOS, împreună cu încă un maramureșean, Dragoș, programator la o firmă din Cluj.

Jocul poate fi testat de oricine începând din luna aprilie (jocul este și va rămâne gratis). Peste 150 de testeri se asigură că aplicația conține ce și-ar dori ei și că este distractivă.

Citeşte mai mult...
 
Doi maramureșeni prinși cu canabis asupra lor in Sighetu Marmatiei PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Marţi, 07 Aprilie 2020 17:23

Polițiștii de frontieră din cadrul Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră Maramureș au depistat, pe o stradă din municipiul Sighetu Marmației, doi bărbați din județul Maramureș care aveau asupra lor 4 grame de substanță vegetală, susceptibilă a fi canabis.
 
Ieri, 06.04.2020, în jurul orei 22.00, un echipaj mobil din cadrul Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră Maramureș, aflat în exercitarea atribuțiilor de serviciu, a observat, staționat pe o stradă din Sighetu Marmației, un autoturism marca Volkswagen Passat înmatriculat în România, în care se aflau doi bărbați.
 
Polițiștii de frontieră le-au solicitat documentelor în vederea stabilirii identității, moment în care aceștia au început să se comporte ciudat, fapt pentru care s-a trecut la efectuarea unui control corporal al celor doi, precum și la verificarea mașinii. 
 
În urma controlului corporal, asupra unuia dintre bărbați au fost descoperite două pachețele, învelite în staniol, ce conțineau o substanță vegetală.
Ultima actualizare Marţi, 07 Aprilie 2020 17:34
Citeşte mai mult...
 
« ÎnceputAnterior11121314151617181920UrmătorSfârşit »

Page 13 of 392

Dr.Max - Farmacie

Sustine Sighet-Online.ro

Amount: 


Banner
Banner
Banner
DICTIONAR ONLINE:

Vremea


.
.
.

©Copyright 2008 - 2013 Sighet-Online.ro    Termeni si conditii  |  Sitemap  |  RSS  |  Despre noi  |  Contact