logo

-- EDITORIAL || CULTURA || SPORT || PAGINA ELEVILOR || DINCOLO DE TISA || INTERVIU || DIASPORA SIGHETEANA || PSIHOLOGIE || CULINAR || EDITORIAL --


SOCIAL


Taxa auto, din nou micşorată PDF Imprimare Email
Vineri, 13 Februarie 2009 10:10

Guvernul a pus din nou pe tapet problema taxei auto. Ministrul Mediului, Nicolae Nemirschi, a anunţat că taxa auto va fi mai mică de săptămâna viitoare, decât suma percepută în luna decembrie, anul trecut. Autorităţile mai speră ca, din vara acestui an, taxa de poluare să fie transformată într-o taxă anuală.

Ministerul Mediului va renunţa la triplarea taxei de poluare auto. Autorităţile lucrează la o altă ordonanţă de urgenţă, prin care actuala taxă va fi modificată. Cetăţenii care şi-au adus în ţară maşini second-hand şi urmează să le înmatriculeze vor putea să îşi plătească taxa auto după vechea formulă, înainte de triplare. Cei care şi-au plătit taxa triplă vor primi diferenţa de bani înapoi. În consecinţă, taxa auto va scădea din nou, fiind calculată în funcţie de dioxidul de carbon eliminat de autotursim şi capacitatea motorului. "Deocamdată, aşteptăm noile regulamente. Taxa auto se plăteşte încă triplu. Dacă va intra în vigoare o altă ordonanţă, atunci finanţiştii o vor pune în aplicare. În cazul celor care au achitat triplu, aceştia vor fi despăgubiţi, plata făcându-se în 45 de zile. Acestea au fost regulile până în prezent. Ordonanţa va stabili fiecare detaliu", declară Teodor Lupuţi, director Direcţia de Finanţe Publice Maramureş.

Citeşte mai mult...
 
Convenţie pentru transportul gratuit al persoanelor cu handicap PDF Imprimare Email
Miercuri, 11 Februarie 2009 14:24

Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Maramureş a încheiat o convenţie cu 14 firme de transport interurban din judeţ în vederea decontării biletelor aparţinând persoanelor cu handicap. Astfel, copiii şi persoanele adulte cu handicap, precum şi asistenţii personali vor beneficia de gratuitate pe mijloacele de transport, conform legii. Gratuitatea se acordă în limita a 12 călătorii dus-întors pentru persoanele cu handicap grav şi a şase călătorii dus-întors pentru cele cu handicap accentuat. Beneficiarii vor putea călători gratuit doar în baza biletelor speciale eliberate, semnate şi ştampilate de Serviciul de Prestaţii Sociale din cadrul DGASPC Maramureş. Acestea sunt valabile doar însoţite de legitimaţia tip, vizată pe anul în curs, şi de actul de identitate.

Citeşte mai mult...
 
Reeşalonarea creditelor - colacul de salvare al datornicilor la bănci PDF Imprimare Email
Miercuri, 11 Februarie 2009 14:07

Din cauza deprecierii puternice a leului şi a dobânzilor şi comisioanelor tot mai mari, mulţi clienţi ai băncilor au ajuns în imposibilitatea de a-şi mai plăti datoriile. Astfel, reprezentanţii instituţiilor de credit se văd nevoiţi să vină în sprijinul celor care nu pot face faţă plăţii ratelor bancare.

Bancherii şi-au propus să fie mai îngăduitori cu clienţii lor. Reeşalonarea creditelor este soluţia pe care o adoptă majoritatea instituţiilor de creditare în această perioadă. Potrivit reprezentanţilor bancari, în luna ianuarie a acestui an s-a înregistrat un număr record de restanţieri la plata ratelor. Şi nici nu e de mirare, în contextul în care există maramureşeni şi cu câte trei credite contractate.
"Am luat, acu’ doi ani, trei credite de la trei bănci diferite. Cum am putut? Poi, mi-am făcut actele în paralel şi în aceeaşi zi le-am luat pe toate trei. Aşa nu m-au găsit în baza lor de date. Acuma, ratele la toate cele trei credite mi se ridică la 16 milioane pe lună. Ce să fac? Cum să plătesc? Sigur, atunci am avut un plan B. M-am bazat că am un apartament pe care l-am închiriat şi, în caz de ceva, să-l vând. Da’ acuma nu-l pot vinde nici să stau în cap. Nime’ nu mi-l cumpără. Din munca mea nu câştig nu ştiu ce. Amu, m-oi duce la bancă şi i-oi întreba: ce să fac? Mă bag la ei la lucru, dacă trebe, să-mi plătesc datoriile. Io nu m-oi omorî pentru asta", povesteşte, cu amar, un băimărean.

Citeşte mai mult...
 
Facilitati pentru angajatori PDF Imprimare Email
Miercuri, 11 Februarie 2009 13:37

Angajatorii care încadrează în muncă pe perioadă nedeterminată şomeri în vârstă de peste 45 de ani sau şomeri care sunt părinţi unici susţinători ai familiilor monoparentale sunt scutiţi, pe o perioadă de 12 luni, de plata contribuţiei datorate la bugetul asigurărilor pentru şomaj, aferentă persoanelor încadrate din aceste categorii, şi primesc lunar, pe această perioadă, pentru fiecare persoană angajată din aceste categorii, o sumă egală cu valoarea indicatorului social de referinţă în vigoare, cu obligaţia menţinerii raporturilor de muncă sau de serviciu cel puţin doi ani.

De facilităţile prevăzute la alin. (1) al Legii şomajului, cu excepţia scutirii de la plata contribuţiei la bugetul asigurărilor pentru şomaj, datorată de angajator pentru persoanele respective, beneficiază şi angajatorii care, în raport cu numărul de angajaţi, şi-au îndeplinit obligaţia, potrivit legii, de a încadra în muncă persoane cu handicap, precum şi angajatorii care nu au această obligaţie legală, dacă încadrează în muncă pe durată nedeterminată persoane cu handicap şi le menţin raporturile de muncă sau de serviciu cel puţin doi ani. Angajatorii care încadrează în muncă, potrivit legii, şomeri care în termen de trei ani de la data angajării îndeplinesc, conform legii, condiţiile pentru a solicita pensia anticipată parţială sau de acordare a pensiei pentru limită de vârstă, dacă nu îndeplinesc condiţiile de a solicita pensia anticipată parţială, beneficiază lunar, pe perioada angajării, până la data îndeplinirii condiţiilor respective, de o sumă egală cu valoarea indicatorului social de referinţă în vigoare, acordată din bugetul asigurărilor pentru şomaj.

Citeşte mai mult...
 
"Rabla" - ultima speranţă a dealerilor auto PDF Imprimare Email
Miercuri, 11 Februarie 2009 13:29

Programul de casare a maşinilor rămâne în continuare o necunoscută atât pentru proprietarii maşinilor vechi, cât şi pentru lucrătorii reprezentanţelor auto din judeţ. Unele voci spuneau că programul "Rabla" va demara la mijlocul acestei luni, însă, până la această dată, dealerii auto nu au primit nicio veste privind desfăşurarea acţiunii.

Lucrătorii reprezentanţei Dacia din Baia Mare aşteaptă cu sufletul la gură data la care se va da startul programului de casare, în contextul în care sfârşitul anului trecut a condus la o stagnare a vânzărilor de maşini noi.
Programul "Rabla" pare a fi ultima speranţă pentru lucrătorii de la Dacia. Aceştia spun că programul ar putea crea un efect favorabil în contextul în care criza financiară a amorţit vânzările de maşini. Iniţial, programul de casare a maşinilor vechi trebuia să demareze la mijlocul acestei luni, însă dealerii de maşini spun că abia luna viitoare se va da fluierul de start al acţiunii. "Aşteptăm cu sufletul la gură ca programul «Rabla» să fie declanşat. Avem speranţe că acţiunea ar putea începe în 2 martie. Sunt mulţi clienţi care vor să îşi schimbe maşinile vechi cu altele noi, iar acest lucru ar putea să ne crească vânzările.

Citeşte mai mult...
 
« ÎnceputAnterior501502503504505UrmătorSfârşit »

Page 502 of 505

Dr.Max - Farmacie

Sustine Sighet-Online.ro

Amount: 


Banner
Banner
Banner
DICTIONAR ONLINE:

Vremea


.
.
.

©Copyright 2008 - 2013 Sighet-Online.ro    Termeni si conditii  |  Sitemap  |  RSS  |  Despre noi  |  Contact