logo

-- EDITORIAL || CULTURA || SPORT || PAGINA ELEVILOR || DINCOLO DE TISA || INTERVIU || DIASPORA SIGHETEANA || PSIHOLOGIE || CULINAR || EDITORIAL --


SOCIAL


Pensionarii cu venituri mici vor primi medicamente compensate cu 90% PDF Imprimare Email
Vineri, 27 Februarie 2009 07:57

De la 1 martie, pensionarii cu venituri de până la 600 de lei vor beneficia de medicamente compensate 90%. Compensarea se va face din preţul de referinţă care se aplică medicamentelor corespunzătoare Denumirilor Comune Internaţionale prevăzute în sublista B. “Pensionarilor care au venituri de până la 600 de lei li se va putea elibera o singură prescripţie medicală pe lună. S-a specificat faptul că sumele vor fi asigurate 50% din Fondul Naţional Unic de Asigurări Sociale de Sănătate iar 40% din bugetul Ministerului Sănătăţii, din taxa pentru viciu. Dar avem o nelămurire. Nu se specifică nicăieri cine se va face vinovat dacă pacientul va declara că are doar 600 de lei, dar de fapt mai realizează şi alte venituri. Sperăm să nu fim nevoiţi, noi, medicii de familie, să facem pe detectivii”, a părecizat der. Gheorghe Lascu, preşedintele Societăţii Medicilor de Familie Maramureş.

Citeşte mai mult...
 
Duminică este Lăsatul secului pentru Postul Mare PDF Imprimare Email
Vineri, 27 Februarie 2009 07:28

Duminică, 1 martie, este ultima zi dinaintea Paştelui, în care se pot consuma mâncăruri de dulce (fără lapte, carne, brânză) pentru credincioşii ortodocşi şi greco-catolici. Asta pentru că luni începe Postul Mare al Paştelui. După cum ne-a informat pr. dr. Cristian Ştefan, la începtul Postului Mare găsim Marele Canon de pocăinţă al Sfântului Andrei Criteanul. Împărţit în patru părţi, este citit la vremea Vecerniei, în serile primelor patru zile ale Postului. Canonul poate fi descris cel mai bine ca o plângere care ne vorbeşte despre proporţiile şi adâncimea păcatului, tulburând sufletul cu jale, căinţă şi nădejde. Cu o măiestrie unică, Sfântul Andrei Criteanul împleteşte marile teme biblice (Adam şi Eva, Raiul şi căderea în păcat, Noe şi Potopul, David, Pământul făgăduinţei şi, în cele din urmă, Hristos şi Biserica) - cu mărturisirea păcatului şi cu pocăinţa.

Citeşte mai mult...
 
De meserie… Şomer PDF Imprimare Email
Joi, 26 Februarie 2009 11:52

Creşte numărul persoanelor care vor rămâne fără locuri de muncă, în Maramureş. În luna martie, vor fi "puşi pe liber" 430 de muncitori, majoritatea prestând servicii în minerit şi metalurgie. Reprezentanţii Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Maramureş spun că îngrijorător este faptul că, în prezent, există doar 180 de joburi disponibile, dintre care zece sunt pentru persoanele cu studii superioare.

La nivelul judeţului nostru, societăţile comerciale renunţă la un număr tot mai mare de angajaţi din cauza lipsei banilor. Luna viitoare, se anunţă un număr dublu de disponibilizări faţă de până acum. Dacă în luna februarie au fost înregistrate 247 de persoane concediate, în martie, peste 400 de maramureşeni nu vor mai fi primiţi la locul de muncă. Din domeniul construcţiilor metalice, SC MATRIX SA a anunţat Agenţia pentru Ocuparea Forţei de Muncă Maramureş că urmează să disponibilizeze 20 de persoane. SC Karelia Upofloor SRL, ce are ca obiect de activitate prelucrarea lemnului, disponibilizează 75 de angajaţi începând cu luna viitoare.

Citeşte mai mult...
 
"Am condamnat-o la închisoare, pentru că m-a sfidat" PDF Imprimare Email
Joi, 26 Februarie 2009 11:47

INTERVIU CU PREŞEDINTELE JUDECĂTORIEI DRAGOMIREŞTI, TEODOR COMAN, CEL CARE A JUDECAT PROCESUL MARIŞCĂI CHIŞ DIN SĂLIŞTEA DE SUS

- Ştiţi care au fost cauzele care au dus la condamnarea acestei femei?
- Terenul din litigiu a aparţinut soţului ei. Nu ea a fost proprietara. Ulterior, soţul ei a depus cerere de reconstituire a dreptului de proprietate. Şi s-a reconstituit. S-a dat sentinţa civilă, a fost condamnată la închisoare, deoarece, în faţa mea, când i s-a cerut să lase în deplină posesie şi folosinţă celui care avea titlul de proprietate, a spus: "Puteţi să mă duceţi şi în închisoare, pentru că eu nu mă las de teren». Nu era proprietatea ei, ci a soţului, care era îndreptăţit să reclame acest teren.

- Cum se poate că, pentru trei ţăruşi smulşi, aţi decis condamnarea la închisoare?
- Pentru că a sfidat o hotărâre judecătorească, afirmând că nu se lasă de acest teren chiar dacă va fi dusă în puşcărie.

Citeşte mai mult...
 
1 iunie - înscrierea copiilor în grădiniţe PDF Imprimare Email
Joi, 26 Februarie 2009 09:24

Conform metodologiei, copiii din grupa mijlocie şi grupa mare trebuie reînscrişi în grădiniţele pe care le urmează în decursul lunii mai. Măsura are rolul de a ajuta Inspectoratul Şcolar să aproximeze numărul copiilor care vor deveni şcolari din toamnă, dar şi numărul locurilor disponibile în grupa mică în grădiniţele din Baia Mare.

Înscrierea copiilor în grupa mică va începe în 1 iunie. Astfel, fiecare grădiniţă va afişa la avizier numărul de locuri disponibile din unitate, după care, săptămânal, se va întocmi o statistică privind numărul de copii înscrişi între timp, totul pentru asigurarea transparenţei şi evitarea problemelor de orice tip.
"Suntem pe un trend crescător al natalităţii. Deci, ne aşteptăm la o creştere a numărului de cereri în grădiniţe. Din estimările noastre, aproximativ 5.000 - 5.200 de copii se vor înscrie în grădiniţe anul acesta în grupa mică", declară inspectorul Pavel Filip, purtătorul de cuvânt al ISJ Maramureş.

• Bătălie pe grădiniţele cu program prelungit

Citeşte mai mult...
 
« ÎnceputAnterior491492493494495496497498499500UrmătorSfârşit »

Page 491 of 505

Dr.Max - Farmacie

Sustine Sighet-Online.ro

Amount: 


Banner
Banner
Banner
DICTIONAR ONLINE:

Vremea


.
.
.

©Copyright 2008 - 2013 Sighet-Online.ro    Termeni si conditii  |  Sitemap  |  RSS  |  Despre noi  |  Contact