logo

-- EDITORIAL || CULTURA || SPORT || PAGINA ELEVILOR || DINCOLO DE TISA || INTERVIU || DIASPORA SIGHETEANA || PSIHOLOGIE || CULINAR || EDITORIAL --


SOCIAL
LA MUNCĂ, NU LA ÎNTINS MÂNA: Ajutorul social ar putea fi dat numai pentru o perioadă PDF Imprimare Email
Scris de infoMM.ro   
Vineri, 23 Iunie 2017 09:34

S-a spus de atâtea ori că statul încurajează nemunca. Sunt mulţi cei care primesc ajutoare sociale şi care refuză să muncească. E oarecum şi normal pentru că statul te plăteşte ca să stai acasă pe banii săi. Sunt oameni care încasează cumulat undeva la 2.000 de lei şi nu muncesc o zi. Aceste lucruri s-ar putea schimba însă de anul viitor, odată cu apariţia venitului minim de incluziune. Statisticile Agenţiei Judeţene de Prestaţii Sociale Maramureş arată că, la nivel de judeţ, avem peste 5.000 de beneficiari ai ajutorului social.
 
„La ajutoare sociale cred că lucrurile merg relativ constant. Adică, ne aflăm undeva la un 5.200 de beneficiari la nivel de judeţ Maramureş, cu fluctuaţii de plus sau minus, de la o lună la alta. Acelaşi lucru se poate spune şi despre alocaţia de susţinere a familiei, cealaltă prestaţie care este eminamente socială”, a arătat, pentru Glasul Maramureşului, Ovidiu Morar, directorul AJPIS Maramureş.
Citeşte mai mult...
 
Codul Muncii se va schimba radical PDF Imprimare Email
Joi, 15 Iunie 2017 15:20

Codul Muncii se va schimba radical în privinţa reglementării şi sancţionării muncii "la negru" şi "la gri", potrivit unui proiect de lege aflat în dezbatere publică.

Concret, angajatorii vor fi obligaţi să încheie contract individual de muncă salariatului cu o zi înainte de începerea efectivă a lucrului de către acesta, în caz contrar vor fi sancţionaţi pentru muncă la negru.

Contractul de muncă încheiat în formă verbală va fi valabil şi considerat încheiat pe perioadă nedeterminată. Actul adiţional la contract va fi încheiat înainte de producerea efectelor juridice ale modificării pe care le aduce şi nu în 20 de zile lucrătoare după producerea modificării, cum se întâmplă acum.

Conform proiectului de lege, angajatorii vor fi obligaţi să încheie contract individual de muncă salariatului cu o zi înainte de începerea efectivă a lucrului de către acesta, în caz contrar pot fi sancţionaţi pentru muncă nedeclarată.

Citeşte mai mult...
 
Proiect de lege pentru taxarea persoanelor care presteaza in timpul liber servicii prin intermediul platformelor digitale PDF Imprimare Email
Sâmbătă, 22 Aprilie 2017 13:03

Un proiect de lege care prevede taxarea persoanelor care presteaza in timpul liber servicii prin intermediul platformelor digitale intra in dezbaterea Camerei Deputatilor saptamana viitoare si are mari sanse sa devina lege. Fara a fi supusa dezbaterii publice, initiativa legislativa prevede taxarea servicilor oferite prin intermediul platformelor tehnologice de tipul Uber, Taskrabbit, Indiegogo, Airbnb, etc. De precizat este ca textul initiativei legislative este ambiguu si nu prevede exact ce tipuri de platforme digitale sunt vizate.
 
Aici sunt vizati, pe de o parte, cei care presteaza servicii in timpul liber: soferi, zugravi, meditatori, traducatori; de partea cealalta sunt vizate si platformele tehnologice care sunt obligate sa-si creeze suporturi locale in Romania si sa-i verifice pe cei care ofera astfel de servicii. 
Citeşte mai mult...
 
Ultimul tren forestier autentic din Europa inca mai functioneaza pe valea Vaserului PDF Imprimare Email
Scris de Teofil Ivanciuc   
Miercuri, 19 Aprilie 2017 11:57

Numai în Tare Maramuresului,  pe valea Vaser, funcţionează ultimul tren forestier autentic din Europa tractat regulat de locomotive cu aburi (a nu se confunda cu trenul turistic de pe aceeaşi vale). Azi, în lume mai există un singur tren forestier cu aburi, cel de pe linia Cepu din Java – Indonezia!
Se pare că, în afara acestora, pe glob mai sunt doar încă două locuri cu trenuri industriale cu aburi pe linie îngustă „adevărate”: zona minelor de cărbuni Tuzla şi Banovici din Bosnia – Herţegovina, respectiv plantaţiile de trestie de zahăr de la Olean, Madiun, Pangka, Sragi şi Pemalang din insula Java – Indonezia.
Iar ultima linie din lume cu ecartament normal deservită regulat de monştri pufăitori, cea de la minele de cărbuni Sandaoling – China, a anunţat că va renunţa definitiv la locomotivele cu aburi chiar de luna viitoare, mai 2017...
În rest, într-o mulţime de locuri din lume există doar tipuri variate de trenuri turistice cu aburi, care le imită pe cele vechi.

 
De ce e rentabil sa ai un tuner tv usb PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Joi, 16 Martie 2017 20:06

Am tot incercat sa gasim o solutie cat mai convenabila pentru a avea atat laptop cat si televizon intr-o singura camera, dar a economisi spatiu si bani, si pana la urma am gasit un tuner tv usb care acum e chiar la reducere si costa doar 147 de lei (de la 220 lei cat costa inainte). Cu acest tip de unealta numita tuner tv usb am scapat din a mai cumpara un televizor costisitor in camera, dar de a avea in acelasi timp toate beneficiile pe care le ofera un astfel de aparat de care nu prea mai reusim sa ne dezlipim, indiferent cat de mult ne place si folosim internetul pentru numeroase alte scopuri.

Ultima actualizare Joi, 16 Martie 2017 20:15
Citeşte mai mult...
 
De ce e util un convertor HDMI to RCA PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Duminică, 12 Martie 2017 12:30

Am vazut ca exista pe piata multe convertoare HDMI la RCA si am incercat sa intelegem care sunt motivele pentru care astfel de adaptoare exista pe piata si ce rol au ele. Asa am aflat ca un convertor hdmi la rca este solutia ideala pentru a utiliza noua generatie de laptop-uri, media playere sau consolele de jocuri care au numai iesire HDMI, cum se produc in ziua de azi majoritatea aparatelor moderne, si doriti sa conectati respectivul aparat la un monitor, lun videoproiector sau un televizor de tip LED sau plasma care nu are intrare HDMI ci numai mufe AV RCA, cum sunt multe din modelele mai vechi care s-au fabricat inainte ca modulul hdmi sa isi consolideze notorietatea din zilele noastre.

Citeşte mai mult...
 
Top cautari frecvente pe internet PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Sâmbătă, 11 Martie 2017 17:01

In ziua de azi, in multitudinea de oferte si rezultate pe care google-ul le ofera pentru orice cautare, este foarte greu sa gasesti ceea ce cauti cu adevarat. De cele mai multe ori ni se intampla ca motorul de cautare pe care il folosim sa ne dea cu totul alte rezultate decat cele pe care le dorim noi, iar asta se intampla de multe ori pentru ca unele cuvinte au mai multe sensuri, iar motorul de cautare nu gandeste si nu are cum sa isi dea seama ce tip de informatii dorim noi cu adevarat sa gasim in urma espectivei cautari. Cu toate astea, statisticile arata ca la capitolul cautari frecventecele mai des intalnite categorii de informatii sunt cele legate de divertisment (fun), politica, nume si intrebari.

Ultima actualizare Sâmbătă, 11 Martie 2017 17:09
Citeşte mai mult...
 
ALERTĂ MAXIMĂ LA GRANIŢA CU UCRAINA: Controale la frontieră pentru stoparea pestei porcine africane PDF Imprimare Email
Sâmbătă, 11 Martie 2017 15:55

Controalele de la frontiera cu Ucraina, efectuate de medicii veterinari maramureşeni, se vor intensifica în perioada următoare, potrivit unei decizii luate de către Guvernul României, zilele trecute.
 
Printr-o Ordonanţă de Urgenţă adoptată în 8 martie, Executivul a stabilit măsuri suplimentare pentru prevenirea şi detectarea imediată a pestei porcine africane, în vederea supravegherii pasive, atât la porcii domestici, cât şi la mistreţi, întărirea şi îmbunătăţirea măsurilor de biosecuritate în fermele de porci, precum şi intensificarea controalelor la punctele de intrare în România de la frontiera cu Ucraina. Toate acestea pentru a preîntâmpina introducerea virusului cu produse din carne de porc contaminată din aceste ţări.
Citeşte mai mult...
 
Posturile de tranformare a energiei electrice sunt tot mai cautate PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Vineri, 10 Martie 2017 13:08

Posturile de transformare compacte sunt echipamente care indeplinesc toate procesele de producere, transport si distributie a energiei electrice, si se folosesc pentru a racorda consumatori publici, industriali (inclusiv in santiere de constructii, irigatii in agricultura, etc.) sau casnici de curent electric la reteaua de medie tensiune, aceste cabine de tensiune avand puteri cuprinse intre 40 si 2500kVA, cu tensiuni de 6; 10; 20kV. Posturile de transformare (PT) sunt folosite in cadrul retelelor electrice trifazate de distributie de tensiune medie, radiale sau buclate pentru alimentarea instalatiilor electrice de joasa tensiune (pana la 1 kV inclusiv), si sunt preferate pentru ca au numeroase avantaje, dintre care amintim instalarea lor rapida, durata de viata de treizeci de ani, mentenanta scazuta, siguranta in functionare atat pentru persoanele care opereaza cu un post de transformare cat si pentru mediu, fiind realizate in varianta constructiva, cu acces atat din exterior cat si din interiorul cabinei de tensiune electrica, in functie de nevoile clientului.

 

Un post de transformare a energiei electrice este alcatuit dintr-o fundatie de beton armat si anvelopa de beton, integral prefabricata, alaturi de echipamentul de joasa tensiune si cel de medie tensiune. In timp ce fundatia este conceputa sa fie rezistenta la apa pentru a evita orice fel de situatii nedorite, anvelopa are un sistem de ventilatie naturala care asigura gradele de protectie si siguranta pentru o buna functionare, ce include IP 54 pentru camera de medie tensiune si de joasa tensiune, si IP 45 pentru post si clasa de temperatura.

Ultima actualizare Vineri, 10 Martie 2017 13:52
Citeşte mai mult...
 
Fonduri europene 2017: Mici afaceri vor putea primi sediu in incubatoare finantate cu pana la 7 milioane de euro PDF Imprimare Email
Vineri, 10 Martie 2017 09:42

Antreprenorii romani care vor sa-si deschida mici afaceri vor putea primi sediu temporar, indrumare in business, servicii de contabilitate si financiare in incubatoare de afaceri finantate cu fonduri europene. Incubatoarele vor putea fi amenajate inclusiv in cladiri dezafectate, pentru care se vor putea primi finantari europene intre 200.000 euro si 7 milioane euro, in cadrul Programului Operational Regional (POR). Primariile, universitatile ar si firmele private de toate dimensiunile, inclusiv microintreprinderile, isi vor putea face sau extinde incubatoare de afaceri cu banii de la UE, in care sa ajute antreprenorii sa-si deschida la randul lor mici firme. 
 
Vorbim despre o noua linie de finantare, care nu este inca disponibila, aflandu-se momentan in dezbatere publica: apelul de proiecte 2.1B - "Incubatoare de afaceri", din cadrul axei prioritare 2 - Imbunatatirea competitivitatii IMM-urilor, prioritatea de investitii 2.1 - Promovarea spiritului antreprenorial. 
Citeşte mai mult...
 
Fiscul isi schimba abordarea controalelor, acestea facandu-se exclusiv in functie de analiza de risc PDF Imprimare Email
Vineri, 10 Martie 2017 09:29

"Agentia Nationala de Administrare Fiscala isi schimba abordarea actiunilor de control fiscal, acestea urmand sa se faca exclusiv in raport de rezultatele obtinute in urma unei ample analize de risc", au transmis joi reprezentantii ANAF. Daca vor fi constatate neconcordante intre datele raportate de contribuabili si cele detinute de Fisc, contribuabilii incadrati in categoria de risc fiscal mare vor face in viitorul imediat obiectul unor controale fiscale, mai spun reprezentantii ANAF. Acestia atrag atentia contribuabililor ca au obligatia de a declara toate achizitiile si vanzarile si de a deduce, atat in scopul impozitului pe profit cat si al TVA, doar sumele aferente tranzactiilor la care au dreptul. 
Citeşte mai mult...
 
Avantajele folosirii unui aparat de epilat IPL PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Luni, 20 Februarie 2017 20:33

Va mai aduceti aminte de perioada in care femeile nu se epilau? Nici noi, si nici nu vrem sa ne aducem aminte. In ziua de azi, nu mai exista vreo femeie care sa tina la modul in care ea arata si sa nu se epileze. E normal ca orice fata sau femeie sa se ingrijeasca si sa arate cat mai bine atat pentru confortul personal cat si pentru a atrage intr-un mod placut privirile barbatilor. Pentru a obtine o piele fina, femeile au cautat diverse metode si au facut numeroase sacrificii de-a lungul istoriei, insa primul aparat de epilat a aparut abia acum un secol. De atunci, pe masura ce stiinta a avansat, si tehnologia de realizare a aparatelor de epilat a progresat, venind in ajutorul femeilor cu metode cat mai putin invazive si dureroase pentru a obtine pielea fina pe care si-o doreau pentru o perioada cat mai lunga. Asa s-a ajuns azi ca o tehnica speciala de epilat care era accesibila pana nu demult doar saloanelor de frumusete sa devina la indemana oricarei persoane datorita unui obiect de ingrijire personala cunoscut ca fiind cel mai bun epilator ipl. Despre ceea ce inseamna de fapt ipl vom vorbi in continuare. 
Citeşte mai mult...
 
Proteste la Sighetu Marmatiei privind ordonanta de urgenta PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Vineri, 03 Februarie 2017 00:55

Ultima actualizare Vineri, 03 Februarie 2017 01:01
 
« ÎnceputAnterior11121314151617181920UrmătorSfârşit »

Page 12 of 195

Dr.Max - Farmacie

Sustine Sighet-Online.ro

Amount: 


Banner
Banner
Banner
DICTIONAR ONLINE:

Vremea


.
.
.

©Copyright 2008 - 2013 Sighet-Online.ro    Termeni si conditii  |  Sitemap  |  RSS  |  Despre noi  |  Contact