logo

-- EDITORIAL || CULTURA || SPORT || PAGINA ELEVILOR || DINCOLO DE TISA || INTERVIU || DIASPORA SIGHETEANA || PSIHOLOGIE || CULINAR || EDITORIAL --


EVENIMENT


Curs intensiv de tehnică și artă fotografică pentru începători PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Luni, 02 Martie 2020 12:36

După succesul de care s-a bucurat primul curs organizat în premieră absolută în vara anului trecut, conducerea Asociației Internaționale ”Euro Foto Art” invită pe iubitorii fotografiei din Sighetu Marmației să participe la sfârșitul lunii martie 2020 la cel de al doilea  curs intensiv de tehnică și artă fotografică. Cursul este organizat în parteneriat cu Centrul Cultural Sighetu Marmației, sub patronajul Primăriei municipiului, pentru cei care se vor să însușească tainele artei fotografice, într-un timp foarte scurt.        

În acest context cei interesați sunt invitați la cursul de fotografie organizat pentru a doua oară în Sighet (seria C/ 2020) din data de 30 martie 2020 cu o durată de doar o săptămână. Cursul va condus de cunoscutul artist fotograf orădean Ștefan Tóth AFIAP, președintele Asociației  ”Euro Foto Art”, care are o experiență de peste 44 de ani în acest domeniu.

Citeşte mai mult...
 
Filmul „colectiv” se vede în avanpremieră la Sighetu Marmației PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Joi, 27 Februarie 2020 19:23

Filmul „colectiv”, regizat de către Alexander Nanau,va rula în cinematografele dinRomânia începând cu data de 28 februarie.

„colectiv” se va vedea în avanpremieră la Sighetu Marmațieijoi, 27 februarie, de la ora 20:00, la Cinema Mara, dar și de pe 28 februarie iar biletele sunt disponibile aici.

colectiv” spune povestea primului an de după incendiul din clubul cu același nume și urmărește cu egal interes autorități și jurnaliști, într-o interacțiune permanentă de căutare și expunere a adevărului. Este un film despre sistem versus oameni, despre adevăr versus manipulare, despre interes personal versus interes public, despre curaj și responsabilitate individuală.

Producția va oferi în premieră spectatorilor din cinematografe acces în locurile cheie de după evenimentul tragic din clubul Colectiv: redacții de ziare, cabinete de miniștri, coridoare de instituții, săli de ședințe.  Filmul urmărește jurnaliști, avertizori de integritate (whistleblowers), pacienți și familiile lor, dar și oficiali din guvern și reprezentanți ai statului, dezvăluind fără compromisuri o întreagă rețea a corupției, minciunii și manipulării.

„Momentul Colectiv a fost pentru noi toți o traumă. Ca orice individ traumatizat, o societate traumatizată devine ușor de manipulat și de mințit. După Colectiv decizia de a face un film prin care să înțeleg mai bine cum funcționează societatea și mai ales relația cetățean - stat, a venit natural. Mi-am îndreptat atenția către presă și pe parcursul unui an am putut observa din interior și în timp real procesul dramatic al luptei pentru adevăr a jurnalistilor cu autoritățile statului care, lipsite de orice urmă de umanitate, nu numai că au manipulat opinia publică, dar au și acoperit intenționat corupția din sistemul de sănătate, luând în calcul fără să clipească moartea propriilor cetățeni." a declarat regizorul Alexander Nanau.

Ultima actualizare Joi, 27 Februarie 2020 19:29
Citeşte mai mult...
 
Poetul Grigore Vieru omagiat la Centrul Cultural din Sighetu Marmației PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Marţi, 18 Februarie 2020 13:54

La Sighetu Marmației a avut loc un eveniment dedicat poetului Grigore Vieru, la 85 de ani de la naștere, organizat de Centrul Cultural, Asociația Culturală “Pro Basarabia și Bucovina”, filiala Maramureș și Colegiul Național ”Dragoș Vodă”.  Au participat sigheteni de toate vârstele, profesori și elevi de la Colegiul Național ”Dragoș Vodă”, Colegiul Național Pedagogic ”Regele Ferdinand” și de la Liceul Tehnologic Forestier.

Despre personalitatea lui Grigore Vieru au vorbit: prof.Doina Voina, poetul Pablo Romaniuc și  poetul Vasile Muste. Din partea Consiliului Local Sighetu Marmației a participat d-na consilier Dana Onița Ivașcu.

Prof. dr.Ioan Dorel Todea a prezentat un documentar realizat pe baza ultimului interviu radiofonic acordat  de poetul Grigore Vieru la Postul ”Radio România Sighet”. A urmat un spectacol de muzică și poezie din creațiile lui Grigore Vieru susținut de un colectiv de recitatori și de grupul coral  de la Colegiul Național ”Dragoș Vodă” (profesori coordonatori: Lenuța Petrovan, Raluca Lozba, Otilia Chindriș), cu participarea excepțională a solistei Ileana Matus acompaniată de violonistul Mihai Chiș, la orgă Ioan Pleș, scenariul și regia artistică Ioan Dorel Todea. Spectatorii a aplaudat cele mai importante momente ale reprezentației, excepționalele momente muzicale susținute de Ileana Matus și Lenuta Petrovai, iar pe final – deși spectacolul se terminase- publicul a rămas în sală minute bune, semn că mesajul a ajuns în inimile tuturor.

Citeşte mai mult...
 
Cea de-a 5-a ediție Alpin Film Festival – un tribut adus alpinistului Zsolt Török PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Duminică, 16 Februarie 2020 00:08

 

Această imagine are atributul alt gol; numele fișierului este Alpin-Film-Festival-un-tribut-adus-alpinistului-Zsolt-Torok-300x169.jpg,,N-ai cum să spui că vrei să cucerești un munte. De fapt, întotdeauna, vrei să te cucerești pe tine.’’

Cea de-a 5-a ediție Alpin Film Festival este un tribut adus alpinistului Zsolt Török, pornit în 2019 într-o ultimă expediție, în munții Făgăraș. Sâmbătă, pe 28 februarie, un eveniment special în memoria celui care a dus numele României pe cele mai înalte culmi va avea loc la Castelul Cantacuzino din Bușteni. Personalități emblematice ale alpinismului românesc vor povesti iubitorilor de munte despre ascensiunile lui de succes, dar și despre cele mai importante expediții de-a lungul cărora i-au fost alături.

 

Ultima actualizare Duminică, 16 Februarie 2020 00:32
Citeşte mai mult...
 
Concert Flashover PDF Imprimare Email
Scris de Markus Sorin   
Luni, 10 Februarie 2020 07:26

 
« ÎnceputAnterior11121314151617181920UrmătorSfârşit »

Page 13 of 623

Dr.Max - Farmacie

Sustine Sighet-Online.ro

Amount: 


Banner
Banner
Banner
DICTIONAR ONLINE:

Vremea


.
.
.

©Copyright 2008 - 2013 Sighet-Online.ro    Termeni si conditii  |  Sitemap  |  RSS  |  Despre noi  |  Contact