logo

-- EDITORIAL || CULTURA || SPORT || PAGINA ELEVILOR || DINCOLO DE TISA || INTERVIU || DIASPORA SIGHETEANA || PSIHOLOGIE || CULINAR || EDITORIAL --


EVENIMENT
La Centrul Cultural Sighetu Marmatiei a avut loc a treia ediție a Concursului de Lectură „BĂTĂLIA CĂRŢILOR” PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Sâmbătă, 25 Februarie 2017 08:14

Centrul Cultural, Biblioteca Municipală ”Laurențiu Ulici”din Sighetu Marmației au fost organizatorii celei de-a treia ediții a Concursului Național de Lectură ”Bătălia Cărților” etapa zonală. Cincisprezece elevi au susținut o pledoarie pentru lectură, concurând la cele două premii de la secțiunile ”Cea mai bună fișă de lectură” și ”Convinge-mă să citesc”.
Prin acest concurs s-a dorit popularizate cărţile destinate copiilor şi adolescenţilor, punându-se accent pe însuşirea de către participanţi a competenţelor de lectură: înţelegerea textelor literare, capacitatea de a reflecta asupra acestora, de a formula opinii, argumente şi interpretări proprii.
Concursul are ca scop stimularea lecturii în rândul copiilor şi adolescenţilor și atragerea lor, ca cititori, la Biblioteca Municipală ”Laurențiu Ulici”din Sighetu Marmației. Ideea organizării concursului ”Bătălia Cărților” la Sighetu Marmației, îi aparține profesoarei Odarca Bout, care a inițiat realizarea acestui proiect la Biblioteca Municipală ”Laurențiu Ulici.

Citeşte mai mult...
 
Expozitie Martisor - Muzeul Maramurersean PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Vineri, 24 Februarie 2017 08:37

 
De Dragobeste, Rotaract serveste! PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Luni, 20 Februarie 2017 19:36

 
Rotary Club Sighet va invita la spectacolul de teatru cu piesa "Cerere in casatorie" (de A. P. Cehov) PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Vineri, 17 Februarie 2017 13:32

Evenimentul a fost amanat pentru luna martie.

Vom reveni cu detalii. 

Ultima actualizare Luni, 20 Februarie 2017 19:41
 
„Serbările Zăpezii” la Borşa in 18 şi 19 februarie PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Joi, 16 Februarie 2017 14:52

     În zilele de 18 şi 19 februarie a.c., Primăria oraşului Borşa şi Serviciul Cultură Borşa organizează „Serbările Zăpezii”, eveniment ce va avea loc în Complexul Turistic Borşa.

    Organizatorii preconizează participarea unui public numeros, întrucât pe parcursul celor două zile de sărbătoare, sunt organizate diverse activităţi.

    Sâmbătă, manifestările vor debuta cu concurs de schi urmat de concert de muzică şi coborârea cu torţe iar duminică, va avea loc expoziţia canină, apoi program artistic de muzică uşoară şi folclorică, coborârea cu torţe, foc de artificii etc.

Citeşte mai mult...
 
Poetul Grigore Vieru- omagiat la Centrul Cultural Sighetu Marmației PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Joi, 16 Februarie 2017 13:16

La Centrul Cultural Sighetu Marmației a avut loc un momentdedicat poetului  GRIGORE VIERU, organizat de Cenaclul literar al Centrului Cultural, Asociaţia culturală Pro Basarabia şi Bucovina filiala Maramureş și Colegiul Național “Dragoș Vodă”.

Grigore Vieru a fost la Sighetu Marmației în anul  2008.În același an poetul participa la un ultim interviu la Radio România Sighet (realizator Dorel Todea)

La manifestarea omagială au vorbit despre poet prof. Doina Voina și prof.dr. Ioan Dorel Todea după care a fost prezentat un slide cu imagini și un interviul realizat cu Grigore Vieru. Cu o deosebită sensibilitate și înțelegere a mesajului poetic, elevele de la Colegiul Național “Dragoș Vodă”, au recitatdin versurile lui Grigore Vieru  (coordonator prof. dr. Raluca Lozba). 

Citeşte mai mult...
 
VIDEO: Lansare carte Peter Hurley @ Sighet PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Miercuri, 15 Februarie 2017 15:50

VIDEO: Lansarea volumului "In cautarea Focului Viu" de Peter Hurley (Sighet)

Ultima actualizare Miercuri, 15 Februarie 2017 17:55
Citeşte mai mult...
 
Invitatie - Grigore Vieru PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Vineri, 10 Februarie 2017 08:19

 
De Dragobete, Rotaract Serveste ! PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Miercuri, 08 Februarie 2017 13:07
In data de 24 februarie, de la ora 18, clubul Rotaract Sighet organizeaza pentru a treia oara consecutiv, proiectul De Dragobete, Rotaract serveste. Acest proiect inseamna o seara speciala la un restaurant sighetean, in care, rotaractienii isi vor atribui rolul de ospatari. Cei prezenti vor putea lua masa intr-un cadru festiv si vor avea parte de un concert organizat de tineri artisti sigheteni. In plus, va exista o tombola si premii surpriza. Scopul acestui proiect este de a strange bani din bacsisul lasat de meseni, bani ce vor fi folositi intr-un alt proiect numit De ziua femeilor uitate. La inceputul lunii martie, rotaractienii vor sarbatori Ziua Femeii, alaturi de doamnele de la Caminul de Batrani din Sighet. Impreuna cu cei din clubul Rotary Sighet, le vor organiza un mic spectacol, vor primi pachete cu fructe si mici surprize. In plus, rotaractienii se vor ocupa de doamne, oferindu-le un moment de rasfat din punct de vedere estetic.
Citeşte mai mult...
 
Ediţia a XI-a a Concursului literar ”Mihai Eminescu”- Plăiuţ –Ucraina, 2017 PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Marţi, 07 Februarie 2017 09:04

În satul Plăiuţ din Ucraina, ce aparţine comunei Apşiţa (Vodiţa),a avut  loc ediția a XI-a Concursului literar ”Mihai Eminescu”- la care au participat elevi-reprezentanți ai școlilor românești din dreapta Tisei și un grup de la Școala Gimnazială „Dr. Ioan Mihalyi de Apșa” Sighetu-Marmației.

 Inițiatorul și organizatorul acestei forme de omagiere a Poetului Național, al românilor de pretutindeni, este Uniunea Regională “Dacia” din Transcarpatia, președinte dr. Ion M. Botos. La eveniment au fost prezenți, ca la fiecare ediție, reprezentanți ai unor instituții administrative și culturale din Sighetu Marmației, Oradea, Baia Mare și Negrești-Oaș.

Citeşte mai mult...
 
Concurs regional ”Tradiții și obiceiuri străbune” - ediția a III-a la Gradinița cu Program Normal Bocicoiu Mare PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Luni, 06 Februarie 2017 08:30

În data de 3 februarie 2017 s-a desfășurat concursul regional ”Tradiții și obiceiuri străbune” din cadrul proiectului educațional ”Din străbuni am moștenit”, organizat și coordonat de prof. înv.preșcolar Țifrac Maria la Gradinița cu Program Normal Bocicoiu Mare. La acest concurs care a cuprins trei secțiuni: desen, pictură și colaj, s-au înscris fără taxă de participare peste 280 preșcolari din mai multe județe ale țării și anume: Vâlcea, Gorj, Cluj, Iasi, Bistrița, București, Olt, Galati, Giurgiu, Alba, Caraș Severin, Suceava, Prahova, Bihor, Botosani, Satu Mare, Arges,Brăila, Mureș, Timiș, Dolj, Harghita, Buzău și   Maramureș cu lucrări deosebite, și astfel au avut posibilitatea de a cunoaște obiceiurile și tradițiile din zonă, costumele populare specifice zonei de proveniență. Toți preșcolarii și cadrele didactice participante au obținut premii și diplomă de participare.

Citeşte mai mult...
 
Ziua internationala de comemorare a holocaustului PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Miercuri, 01 Februarie 2017 15:58

Filmare oferita de catre domnul Markus Sorin

 
160 de ani de la nașterea pictorului Hollosy Simon PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Luni, 30 Ianuarie 2017 19:15

Cenaclul de pictură SIGART al Centrului Cultural în parteneriat cu Asociația Culturală “Hollosy Simon”Sighetu Marmaţiei, organizează joi, 2 februarie 2017, ora 17,00, în Sălile de expoziție ale Centrului Cultural Sighetu Marmaţiei, simpozionul dedicat aniversării a 160 de ani de la nașterea pictorului Hollosy Simon - Cetățean de onoare al municipiului Sighetu Marmației - întemeietorul stilului plain air în Europa de Est.

Simon Hollosy s-a născut la  2 februarie 1857, la  Sighetu Marmației și a murit la data de 8 mai 1918, la Teceu Mare, azi în Ucraina. A fost un pictor maghiar de origine armeană. Este considerat unul dintre cei mai importanți pictori adepți ai naturalismului și realismului în pictura secolului al XIX-lea.Hollósy a fost mai important și mai influent în activitatea didactică de profesor decât a fost ca artist. Creația sa nu a fost prea numeroasă dar ca profesor a influențat pictorii care au activat în tabăra de creație artistică intitulată Școala de pictură de la Baia Mare, al cărui membru fondator a fost împreună cu pictorii István Réti, János Thorma și Károly Ferenczy în anul 1896. Activitatea lor la Baia Mare a fost una semnificativă la sfârșitul secolului al XIX-lea și începutul secolului al XX-lea.

Citeşte mai mult...
 
« ÎnceputAnterior21222324252627282930UrmătorSfârşit »

Page 25 of 240

Dr.Max - Farmacie

Sustine Sighet-Online.ro

Amount: 


Banner
Banner
Banner
DICTIONAR ONLINE:

Vremea


.
.
.

©Copyright 2008 - 2013 Sighet-Online.ro    Termeni si conditii  |  Sitemap  |  RSS  |  Despre noi  |  Contact