logo

-- EDITORIAL || CULTURA || SPORT || PAGINA ELEVILOR || DINCOLO DE TISA || INTERVIU || DIASPORA SIGHETEANA || PSIHOLOGIE || CULINAR || EDITORIAL --


EVENIMENT
Romania invitata de onoare la Budapesta Bookfestival 2009 PDF Imprimare Email
Miercuri, 15 Aprilie 2009 16:06

Romania va participa in calitate de invitata la Targului International de Carte budapestan, care va avea loc in perioada 23-26 aprilie 2009 la Millenaris. Peste 20 de scriitori au fost mobilizati de Ministerul Culturii din Romania pentru a participa la standul organizat in cadrul targului. La standul romanesc vor fi organizate prezentari de carte, mese rotunde, intalniri cu publicul dar si in afara standului vor avea loc evenimente culturale constand in expozitii, concerte si proiectii de filme.

La initiativa Institutului Cultural Roman din Budapesta, a Asociatiei Editorilor din Romania si a unor intelectuali maghiari dintre care Körössy Jozsef si Zentai Péter, directorul targului, tara noastra este invitata de onoare a editiei 2009, dupa Italia in 2007 si China in 2008, a Targului International de Carte budapestan.

Ministerul Culturii din Romania a invitat printre altii pe Theodor Paleologu, ministrul culturii, Varujan Vosganian, vicepresedinte al Uniunii Scriitorilor, Denisa Comanescu, Mircea Dinescu, Traian Stef, Vasile Dan, Al.Musina, Ioan Moldovan, Marius Vernescu, Bogdan Suceava, Eginald Schlatner, Lucian Teodorovici, Filip Florian.

Citeşte mai mult...
 
AC/DC nu va canta in Romania!!! PDF Imprimare Email
Miercuri, 15 Aprilie 2009 09:29

AC/DCDupa ce s-a anuntat cu surle si trambite concertul AC / DC din cadrul festivalului Bucharest Rock Arena din perioada 30-31 mai 2009, pe toate canalele media, Cristian Busuioc, manager One Event, unul dintre organizatori ai acestui festival, vine sa faca lumina si declara: "Pe 31 mai AC/DC nu canta in Romania. Este suta la suta. Avem contraconfirmare si de la agentul trupei cu care am vorbit in urma cu doua ore. Nu stim exact daca a existat vreodata un contract, cum arata acel contract, cu cine s-a semnat si asa mai departe. Noi am avut implicarea la acest eveniment, era strict pentru artistii romani. O sa analizam dupa aceea, maine, situatia si, daca vom considera s-ar putea sa fie un proces de imagine intre noi si Play Cool".

 Iata ce spune site-ul oficial AC / DC:
"AC/DC Date In Bucharest Falsely Advertised Promoters in Bucharest, Romania have been falsely advertising AC/DC as the headliner for their 2 day Bucharest Rock Arena festival happening on May 30 and 31, 2009.

Ultima actualizare Miercuri, 15 Aprilie 2009 09:32
Citeşte mai mult...
 
Kenny G efectueaza un turneu fulger prin Europa PDF Imprimare Email
Miercuri, 15 Aprilie 2009 08:29

Kenny GKenny G va concerta la Sala Palatului din Bucuresti pe data de 30 aprilie, artistul promitand un show valoros, alaturi de orchestra formata din 15 muzicieni profesionisti ce il acompaniaza de fiecare data.

Putini stiu insa ca acest spectacol face parte din turneul “Rhythm& Romance”, in care castigatorul de Grammy va interpreta in stilu-i usor recognoscibil piese de pe acest album de top, dar si melodii emblematice din cariera sa, care vor trezi sentimente de nostalgie auditoriului, precum “Forever in Love”, "Going Home" sau "What a Wonderful World".

La cei 53 de ani ai sai, saxofonistul are o energie de invidiat si accepta ca si fapt obisnuit suprasolicitarea sa, dorind sa faca fericiti cat mai multi admiratori. Astfel, dupa concertul sau din Romania, Kenny G isi continua turneul in Bulgaria (1 Mai) - Sofia, Turcia (2 Mai) Istanbul, Olanda (5 Mai) – Amsterdam si Germania (6 Mai) - Neidernhausen, unde este asteptat, ca si in Romania, de foarte multi fani, extaziati de oportunitatea prilejuita de acest show.

In Romania, Kenny G va ajunge pe data de 29 aprilie cu avionul personal si va fi cazat la un hotel de lux din capitala, alaturi de staff-ul sau, avand grija sa-si rezerve timp pentru repetitii pentru ca evenimentul sa fie desavarsit si de neuitat pentru public.

Ultima actualizare Miercuri, 15 Aprilie 2009 09:13
Citeşte mai mult...
 
“Arta dialogului” cu Harry Tavitian si Cserey Csaba la The MusicVillage, Bruxelles PDF Imprimare Email
Marţi, 14 Aprilie 2009 09:10

Cserey Csaba si Harry TavitianHarry Tavitian (pian, voce) si percutionistul Cserey Csaba vor dialoga muzical in cadrul unui concert de jazz marti, 28 aprilie la The MusicVillage, Bruxelles. Concertul, care se desfasoara in cadrul programului “Jazz from Romania at the Music Village”, va prezenta cele mai importante momente din istoria jazz-ului. Muzica duo-ului este deosebit de apreciata de public pentru energia debordanta, spontaneitatea, dar si pentru pasajele de o mare tensiune dramatica. Comunicarea dintre cei doi artisti care stapinesc „Arta dialogului“ se transmite si intre scena si public.

In cadrul concertului, duo-ul Tavitian si Cserey vor incanta publicul bruxellez, pasionat de jazz cu o minunata incursiune in lumea fascinanta a jazz-ului, sub forma unei lectii interactive.

Citeşte mai mult...
 
Premiul Pritzker 2009 pentru cel mai bun arhitect a fost castigat de un elvetian PDF Imprimare Email
Marţi, 14 Aprilie 2009 09:05

Premiul PritzkerPremiul Pritzker 2009 pentru cel mai bun arhitect, echivalentul premiului Nobel pentru stiinte, a fost decernat elvetianului Peter Zumthor, informeaza AFP. 

Infiintat in 1979, la initiativa fundatiei Hyatt, sustinuta de Pritzker, o veche familie de antreprenori care activeaza in domeniul turismului, originara din Chicago, premiul consta intr-un cec de 100.000 de dolari si o medalie din bronz. 

Peter Zumthor va primi premiul Pritzker in timpul unei ceremonii care va avea loc in Argentina, pe 29 mai, la palatul Consiliului Municipal din Buenos Aires. 

"Recompensa se acorda in fiecare an unui arhitect in viata, a carui opera demonstreaza talentul, viziunea si angajamentul care au adus contributii importante in arhitectura", sustine fundatia.

Citeşte mai mult...
 
AC/DC concerteaza in Romania pe 31 mai, la Bucharest Rock Arena PDF Imprimare Email
Luni, 13 Aprilie 2009 05:50

AC/DCLegendara trupa AC/DC va concerta pe 31 mai in cadrul festivalului Bucharest Rock Arena, ce se va desfasura pe Autostrada Soarelui, la kilometrul 15. Bucharest Rock Arena, cel mai mare festival rock din tara, va avea loc pe 30 si 31 mai, au anuntat organizatorii.

AC/DC a lansat in octombrie 2008 primul material discografic din ultimii opt ani, albumul Black Ice. Fondata in 1973, la Sydney, Australia, de fratii Angus si Malcolm Young, trupa a trecut prin mai multe formule inainte de a lansa albumul de debut, High Voltage (1975). Componenta a ramas stabila pana cand basistul Cliff Williams l-a inlocuit pe Mark Evans in 1977, an in care a fost lansat Highway to Hell, cel mai cunoscut album din istoria trupei.

Solistul trupei, Bon Scott, a murit pe 19 februarie 1980, la varsta de 33 de ani, din cauza abuzului de alcool. Membrii trupei AC/DC, impreuna cu noul solist, Brian Johnson, au inregistrat apoi Back in Black, un tribut adus lui Bon Scott, acesta devenind ulterior al cincilea cel mai bine vandut album din istorie.

Ultima actualizare Luni, 13 Aprilie 2009 05:53
Citeşte mai mult...
 
A apărut un nou număr al revistei “Bruna” PDF Imprimare Email
Luni, 13 Aprilie 2009 05:24

În aceste zile a apărut nr. 33 al revistei “Bruna”, periodic al Asociaţiei Crescătorilor de Taurine (ACT) “Bruna-Schwyz” din Sighetu Marmaţiei. Cu toate că este adresată crescătorilor de animale şi specialiştilor din domeniul zootehnic, revista - apărută în condiţii grafice excelente, bogat ilustrată şi pagini color - cuprinde o serie de articole care pot suscita interesul oricărui cititor. În paginile sale este prezentată Asociaţia Generală a Crescătorilor de Taurine din România şi ACT “Bruna-Schwyz”, cu cei 18 ani de intensă şi productivă activitate ajunsă la “vârsta majoratului”, precum şi altă aniversare, cea a promoţiei 1958 a Facultăţii de Zootehnie Timişoara din care au făcut parte mai mulţi maramureşeni, nume de referinţă ale zootehniei. Paginile de specialitate cuprind articole legate de proiectarea femelor de taurine, amorsarea dezvoltării economice durabile alternative şi avantajele agriculturii la scară mică, creşterea raţională a viţelelor de reproducţie, particularităţile funcţiilor de reproducere la bovine etc, precum programul manifestărilor organizate de ACT “Bruna-Schwyz” în cadrul jubileului “Bruna de Maramureş - 50”.

Ultima actualizare Luni, 13 Aprilie 2009 05:27
Citeşte mai mult...
 
La Sighetu Marmaţiei, peste o mie de credincioşi romano-catolici au participat la sfinţirea bucatelor de Paşti PDF Imprimare Email
Duminică, 12 Aprilie 2009 09:26

Sfintele Paşti, marchează miracolul Învierii Domnului, iar actele de purificare din Săptămâna Luminată readuc echilibrul şi armonia creştinilor. Farmecul sărbătorii este dat atât de semnificaţia religioasă cât şi de tradiţiile, obiceiurile şi simbolurile pascale, cu specific aparte fiecărei comunităţi religioase. Comunitatea maghiară din Sighetu Marmaţiei, în marea ei majoritate romano-catolică şi reformată, sărbătoreşte cu smerenie şi bucurie conform unor tradiţii vechi de peste o mie de ani, din vremurile încreştinării sub regele Szent Istvan (Ştefan cel Sfânt). După slujba de Învierea oficiată în noaptea de sâmbătă spre duminică de către protopopul Szinovácz György şi preotul Hajtajer István la biserica cu hramul "Sfântul Carol de Borromeo" , binecuvântarea focului nou şi a candelei pascale, litanii şi lepădări, credincioşii au luat lumină din lumină şi s-au precipitat spre casă pentru a pregăti coşurile cu pască. Dimineaţa, peste o mie de sigheteni cu flori, lumânări s-au înşirat de-a lungul străzii ce mărgineşte parcul din centrul oraşului cu coşurile pline de ouă roşii, cozonaci, vin, tradiţionalele felii de şuncă, ceapă verde şi ridichi roşii. După ce bucatele au fost sfinţite, credincioşii s-au întors acasă pentru a le împărţi cu membrii familiei: nerăbdători, copii au pornit să caute darurile aduse de iepuraş ascunse - după tradiţie - de cu seară prin ungherele casei, în curte sau în grădină. După masa de prânz la care credincioşii romano-catolici au urmărit urările "Urbis et orbi" rostite pe canalele mass-media de Papa Bendict al XVI-lea, tinerii şi bărbaţii au pornit la tradiţionalul "stropit", prin care vestea şi bucuria Învierii este dusă din casă în casă.

Ultima actualizare Duminică, 12 Aprilie 2009 10:24
Citeşte mai mult...
 
Sighet Online va ureaza "Un Paste fericit!" PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Duminică, 12 Aprilie 2009 09:19

Sighet Online le ureaza "Un Paste fericit!" tuturor celor care sarbatoresc astazi Invierea Domnului. Fie ca Sfintele sarbatori de Paste sa va aduca armonie, caldura sufleasca si implinire alaturi de cei dragi!

Cu drag,

echipa SIGHET ONLINE 

 
EUROPAfest 2009 PDF Imprimare Email
Duminică, 12 Aprilie 2009 05:39

Eveniment unic in peisajul cultural romanesc, festivalul international EUROPAfest se va desfasura la Bucuresti intre 7 si 13 mai. Peste 300 de muzicieni din 40 de tari vor aduce o infuzie de ritmuri variate de blues, jazz, pop si clasic in concerte live. Deschiderea festivalului va avea loc pe 7 mai printr-un concert dedicat sarbatoririi Zilei Europei.

Desfasurat sub Inaltul Patronaj al Altetelor Lor Regale Principesa Margareta si Principele Radu, inca din 2005, EUROPAfest ofera, ca in fiecare an, o agenda diversificata - concerte, concursuri, workshopuri si jam sessions, promitand aceeasi atmosfera, in care muzica buna apropie oamenii dincolo de orice bariere.

De la calmul si sensibilitatea blues-ului la pop-ul ludic, de la libertinul jazz la complexitatea clasicului, EUROPAfest lanseaza o invitatie publicului de a-si asorta locul cu starea de spirit sau cu personalitatea, dupa principiul deja consacrat “Festivalul ofera! Tu alegi!”. In cadrul acestui festival, care merge impotriva curentului si depaseste conventionalul, muzica evadeaza din salile de concerte pentru a umple si alte spatii, atat dedicate artei – Sala Auditorium / MNAR, cat si dedicate relaxarii, precum Hard Rock Cafe.
Punand accentul pe calitate si mai putin pe comercial, organizatorii incurajeaza de asemenea, apropierea tinerilor de aceste genuri muzicale oferind intrarea libera studentilor, in limita locurilor disponibile.

Ultima actualizare Sâmbătă, 11 Aprilie 2009 20:46
Citeşte mai mult...
 
In spectacolul “Mahalaua Mon Amour”, Maestrul Tudor Gheorghe, a daruit o noua lectie de cultura PDF Imprimare Email
Sâmbătă, 11 Aprilie 2009 10:23

Tudor GheorgheUnde putem incadra spectacolul lui Tudor Gheorghe? In limitele normalului, am putea spune, asa cum ar trebui sa fie el, adica normalul: un concert in care toata sala (plina ochi) raspunde cu entuziasm provocarilor artistului, in care respira in acelasi moment cu acesta, in care rade si plange deopotriva, in care sentimentele si emotiile se dezlantuie in cel mai natural mod, in care aplauzele sunt refulari ale unei atmosfere coplesitoare de dramatism sau dimpotriva bucurie.

Maestrul Tudor Gheorghe, a daruit o alta lectie de cultura, din dorinta de a reconstitui izul mahalalei interbelice, evidentiind cu mare har componenta filosofica a pieselor din perioada de aur a culturii romanesti de atunci, dar tinand cont in aceeasi masura de partea nesofisticata, primitiva, care a ridicat de altfel muzica lautareasca la rangul de arta.

Ultima actualizare Sâmbătă, 11 Aprilie 2009 10:28
Citeşte mai mult...
 
Artmania 2009: Nightwish, My Dying Bride, Opeth si Tristania PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Sâmbătă, 11 Aprilie 2009 10:09

NightwishIn acest an, festivalul se va desfasura in perioada 17-19 iulie in zona istorica a orasului Sibiu, mai exact in Piata Mare. Aici va fi ridicata scena mare si vor avea loc principalele concerte din festival. In plus, publicul se va putea bucura de o scena secundara, de expozitii, numeroase petreceri tinute pana in zorii zilei, instalatii stradale si evenimente alternative.

Primele trupe care au confirmat participarea in cadrul festivalului sunt: Nightwish (Finlanda), My Dying Bride (Marea Britanie), Tristania (Norvegia) si Opeth (Suedia). Ajuns la cea de a patra editie, Festivalul Artmania 2009 este organizat in parteneriat cu Primaria Sibiu si Consiliul Local Sibiu.

Biletele, in valoare de 110 RON pe zi si 180 RON pentru abonament, sunt disponibile in reteaua magazinelor Diverta, precum si online, pe www.ticketpoint.ro, www.bilete.ro, www.blt.ro si www.myticket.ro. In perioada 28 ianuarie – 1 mai, biletele si abonamentele puse in vanzare pot fi achizitionate la pretul de 90 RON pe zi si 160 RON pentru abonamente.

Nightwish, un nume recunoscut la nivel mondial cu 7 albume de succes si foarte multe concerte sustinute pe scenele festivalurilor si a marilor arene din lume, va concerta in Piata Mare din Sibiu Sambata, 18 iulie 2009, in cadrul ARTmania Festival ’09.

Citeşte mai mult...
 
Doi protosingheli de la Mănăstirea Rohia vor fi hirotoniţi arhimandriţi PDF Imprimare Email
Sâmbătă, 11 Aprilie 2009 06:44

Biserica din RohiaÎn Duminica Floriilor va fi mare sărbătoare la Mănăstirea Rohia. Pe lângă obişnuitele rugăciuni şi Sfânta Liturghie Arhierească specifice acestei zile, în care se vor sfinţi ramurile de salcie, Prea Sfinţitul Justin Sigheteanul, arhiereu vicar al Episcopiei Ortodoxe a Maramureşului şi Sătmarului, va hirotoni doi vieţuitori ai acestui aşezământ monahal. Este vorba despre protosinghelul Macarie Motogna, eclisiarhul şi bibliotecarul Mănăstirii Rohia, care va fi hirotonit arhimandrit. Tot la această treaptă călugărească va fi ridicat şi protosinghelul Pantelimon Ilieş, egumenul Mănăstirii Rohia. 
Cu această ocazie, credincioşii din localitate şi împrejurimi sunt aşteptaţi să ia parte la marea sărbătoare creştinească rânduită pentru această zi.

Citeşte mai mult...
 
« ÎnceputAnterior221222223224225226227228229230UrmătorSfârşit »

Page 225 of 234

Sustine Sighet-Online.ro

Amount: 


Banner
Banner
Banner
DICTIONAR ONLINE:

Curs valutar


Horoscop


Vremea


Un mic zâmbet


Ultimele anunturi

Linkuri

Parteneri

.
.
.

©Copyright 2008 - 2013 Sighet-Online.ro    Termeni si conditii  |  Sitemap  |  RSS  |  Despre noi  |  Contact