logo

-- EDITORIAL || CULTURA || SPORT || PAGINA ELEVILOR || DINCOLO DE TISA || INTERVIU || DIASPORA SIGHETEANA || PSIHOLOGIE || CULINAR || EDITORIAL --


EVENIMENT
Expoziția Internațională GastroPan ediția a zecea - Târgu Mureș, 19-22 aprilie 2018 PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Marţi, 11 Iulie 2017 13:04

Cea de-a zecea ediție a expoziției GastroPan, va avea loc la Târgu Mureș, în perioada 19-22 aprilie 2018, reunind cei mai importanți furnizori de tehnologii și soluții pentru panificație, cofetărie și HoReCa. Cele patru zile ale expoziției vor găzdui, în completarea programelor desfășurate în

cadrul standurilor expoziționale și Concursurile GastroPan, recunoscute pentru acordarea premiilor Pâinea Anului și Tortul Anului.

A devenit deja o tradiție ca noutățile din sectoarele de panificație, cofetărie și HoReCa să fie lansate în cadrul expoziției GastroPan, eveniment ce marchează lansarea noilor tendințe și a inovațiilor în tehnologie, reunind sub același acoperiș cei mai importanți producători și distribuitori de echipamente, ingrediente și materii prime, accesorii, ambalaje, tehnologii și soluții IT.

Peste 21.000 de specialiști vizitează anual expoziția GastroPan, venind nu doar din România, ci și din Europa, dar și alte continente precum Asia sau America de Nord pentru a lua contact cu piața românească și soluțiile prezente aici.

După ce în 2017 expoziția a fost organizată la Sibiu, pentru cea de-a zecea ediție, evenimentul se întoarce la Târgu Mureș, acolo unde au fost organizate majoritatea edițiilor de până acum. Investițiile făcute în modernizare de către noua conducere a centrului expozițional de la Târgu Mureș, pun la dispoziția organizatorilor patru săli expoziționale îmbunătățite și pregătite să găzduiască o expoziție de talia GastroPan.

Citeşte mai mult...
 
Corul ''Nostalgia'' din Haifa in concert la Sinagoga din Sighetu Marmatiei PDF Imprimare Email
Scris de Ioan J. Popescu   
Sâmbătă, 08 Iulie 2017 07:59

 
Muzeul iluziilor - 28 iulie - 6 august la Cluj Napoca PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Miercuri, 05 Iulie 2017 13:53

Iluzii optice, 24 de oglinzi de mari dimensiuni care deformează realitatea, un vortex tunnel, o hologramă piramidală, un generator Van De Graaff sau un theremin, instrumentul muzical la care poți cânta fără să îl atingi, sunt doar câteva dintre lucrurile care îi așteaptă pe vizitatori pentru prima oară în Transilvania la primul Muzeu al Iluziilor din România, care va fi deschis din data de 28 iulie şi până în data de 6 august, la Cinema Dacia din Cluj-Napoca. Conceptul este unul unic în România și are un caracter interactiv – vizitatorii vor putea înțelege cum funcționează iluziile prin contactul direct cu cele peste 100 de obiecte prezentate, dar și prin explicațiile unui povestitor unplugged, care va oferi detalii despre mecanismele lor de funcționare și va face demonstrații live.

Totodată, proiectul este unul mobil și își propune, să ajungă în toate marile orașe ale României. Deși este o premieră pentru țara noastră, conceptul de Muzeu al Iluziilor este unul popular în multe dintre marile orașe ale lumii, care au astfel de muzee interactive permanente: Barcelona, Zagreb, Moscova, Ljubljana sau Sankt Petersburg sunt doar câteva exemple de metropole cu tradiție în acest sens.

„Noi ne-am dorit mult să creăm un loc în care participanții de orice vârstă să poată învăța prin joacă și interacțiunea directă cu exponatele”, a declarat Adrian Filpișan, inițiatorul principal al Muzeului Iluziilor. „Proiectul e, în primul rând, unul educativ și neconvențional. Cred că fiecare familie, fiecare copil și fiecare persoană trebuie să intre măcar o dată într-un Muzeu al Iluziilor: e o experiență unică să parcurgi tunelul vortex, să cânți la theremin sau să te așezi pe spate pe un pat cu 2200 de cuie fără să ți se întâmple nimic, la fel cum e amuzant și provocator să încerci să rezolvi enigmele din spatele fiecărei iluzii optice în parte.”

Citeşte mai mult...
 
Alearga Andrei...alearga!!!! - Arc peste Carpati a inceput la Sighet si se va sfarsi la Orsova PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Luni, 03 Iulie 2017 15:42

Actualizare 5 iulie: ''Sosirea la Vatra Dornei după ziua 4 cu plecare din Pasul Rotunda alaturi de Lucian Valea...Acum suntem pe drum spre Trasrarau unde Andrei va ajunge in aproximativ o ora cu Petrescu Anton care-l însoțeste in alergare..''

''Din seria oamenilor frumoşi: Petrescu Anton va alerga alături de Andrei de la Vatra Dornei până la Cabana Rarău. Big up Club Sportiv Invictus Moldovita!''

 

Actualizare 4 iulie ora 9:51 - ''Andrei a trecut cu bine creasta Pietrosului si a ajuns la Pasul Rotunda ieri pe la 15:30, pe ploaie si pe vant.
A parcurs pana acum 205KM!

A stat mai mult la Pasul Rotunda pentru a se recupera iar acum e in drum spre Vatra Dornei. Il doare putin piciorul - ne gandim la el sa ii fie bine!
Lucian Valea este alaturi de el pe traseu!

Am plecat de la Pasul Rotunda spre Vatra Dornei #PanaLaCapat

Super hidratați, hrăniți, odihniți si mai presus de toate bucuroși de oameni si locuri ::))''

 

Actualizare: 3 iulie, ora 18:37 - ''Suntem in Pasul Rotunda, Sove' a ajung pe la la 15 30 ploat dar bine si mai energic decât ma asteptam, are mici dureri musculare si articulare dar nimic ieșit din comun(le rezolvam), a mâncat, am povestit si e la somn cu alaturi de Florin la o cabana unde am dat din nou peste oameni faini....#PanaLaCapat ::)) vreo 205 km aproximativ pan'acum''

 

 

Sovereșan Andrei-Grațian, unul dintre cei mai buni alergători de maratoane montane din România, dar și din străinătate, a inițiat proiectul Arc peste Carpați, în cadrul căruia va alerga, în luna iulie, întreg arcul carpatic. Va porni din Sighetul Marmației și va urma principalele creste montane până la Orșova. Întregul traseu are aproximativ 1.500 de kilometri.
Proiectul Arc peste Carpați are ca scop strângerea de fonduri pentru Spitalul Copiilor, un proiect al Asociației 1 Leu. Acest demers presupune construirea unui spital pentru copiii cu afecțiuni oncologice. Dacă doriți să ajutați copiii care suferă de una dintre cele mai grave boli, puteți să îl susțineți financiar prin proiectul Arc peste Carpați. Fondurile strânse prin acest proiect vor fi donate Asociaţiei 1 Leu pentru construirea Spitalului Copiilor. 

In noaptea de 30 iunie spre 1 iulie, maratonistul a pornit din centrul Sighetului spre Borsa..... fiind insotit o bucata de drum de cativa alergatori de anduranta sigheteni....

La ora 11:57 era in Poienile de sub Munte....


La ora 17:15 inainta greu... ''Din cauza condiţiilor meteo (frig, ceaţă densă şi ploaie), Andrei înaintează cu greu, dar în siguranţă. Evoluţia este mai înceată decât a anticipat. Este bine, dar precaut.'' - pagina de Facebook Arc peste Carpati.

Ultima actualizare Miercuri, 05 Iulie 2017 13:43
Citeşte mai mult...
 
Hramul Bisericii Sfântului Voievod Ştefan cel Mare, din incinta I.T.P.F. Sighetu Marmatiei PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Luni, 03 Iulie 2017 07:50

De sărbătoarea Sfântului Voievod Ştefan cel Mare, 2 iulie, polițiștii de frontieră maramureşeni au îmbrăcat haine de sărbătoare şi au fost gazdele cetăţenilor din Sighet, localităţilor din apropiere, oficialităților și colegilor din județ, care au asistat la liturghia arhierească oficiată de către Preasfințitul Episcop dr. Iustin, înconjurat de un măreţsobor de preoţi şi diaconi. Ei au sărbătorit hramul Bisericii Sf. Voievod Ştefan cel Mare, din incinta ITPF Sighetu Marmației păstorită de preotul paroh Vasile Grigor.

La slujbă au asistat domnul Prefect al Județului Maramureș – Mihai Sebastian Lupuț, alte oficialități locale şi județene precum și lucrători din cadrul inspectoratului nostru.

Această Biserică poartă numele ocrotitorului Poliţiei de Frontieră, Ştefan cel Mare, iar acest fapt nu este întâmplător, întrucât a apărat, ca nimeni altul, fruntariile ţării, iar Poliţia de Frontieră a închinat Biserica în cinstea Domnului Ştefan cel Mare şi Sfânt.

Citeşte mai mult...
 
Sarbatoarea Voluntariatului PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Marţi, 06 Iunie 2017 10:40

Asociația Frați Minori Capucini din Sighetu Marmației organizează cea de-a IX-a ediție a “Sărbătorii Voluntariatului”. Evenimentul va avea loc duminică, 11 iunie, începând cu ora 14.00, în Parcul Grădina Morii (în caz de vreme nefavorabilă, în sala festivă a Liceului Dragoș Vodă).

Scopul acestui eveniment constituie promovarea voluntariatului în cadrul comunității sighetene prin generarea de valoare socială respectiv promovarea competențelor și abilităților sociale, cum ar fi: pacea, toleranța, spiritul civic, responsabilitatea, implicarea, angajamentul și solidaritate socială.

În aceast an asociația Frați Minori Capucini, organizatorul principal al evenimentului a ales ca temă a acestei ediții, una dintre fericirile rostite de Mântuitorul nostru Iisus Hristos pe munte: “Fericiți făcătorii de pace, că aceia fiii lui Dumnezeu se vor chema”.

Pacea este mai mult decât un concept, mai mult decât o stare de spirit, ar trebui să fie starea naturală a lumii, condiția esențială pentru ca orice comunitate să funcționeze, precum afirma Ludwig Von Mises: "Societatea s-a ridicat prin opera păcii, esenţa societăţii este să facă pace.

Pacea întemeiată pe adevăr, dreptate și dragoste este cel mai mare bun social. Ea ușurează ridicarea condițiilor de viață ale fiecărui om și înalță popoarele, aducându-le prosperitate și fericire. 

Aceasta pace între oameni și popoare, după care nazuiește orice societate, izvorăște din învățătura creștină, din pacea omului cu Dumnezeu și din pacea cu omului cu sine însuși, de care se bucura numai cei ce săvărșesc binele.

Despre aceasta pace deplină vorbește Iisus când spune discipililor Săi: “Pace vă las vouă, pacea Mea o dau vouă” (Ioan 14, 27).

Citeşte mai mult...
 
Garage sale - Ziua copilului - In parcul central din Sighetu Marmatiei PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Miercuri, 31 Mai 2017 15:55

 
La Palatul Cultural din Sighetu Marmației a vut loc premiera piesei "Curajul mamei mele" de George Tabori PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Marţi, 30 Mai 2017 07:21
Fundatia Tarbut și Centrul Cultural Sighetu Marmației au reușit performanța unei premiere de teatru în România, realizând spectacolul cu piesa  "Curajul mamei mele" de George Tabori, în traducerea lui Victor Scoradeț , regizor - Jennifer Herszman Căpraru (Teatrul Asylum Canada), asistent de regie și regia de lumini- Ioan Dorel Todea, ilustrația muzicală- Mihai Chiș și Gheorghe Ștețca, producător Peninah Zilberman și Alina Marincean.
        Organizatorii s-au bucurat de sprijinul   Institutului Magyar Balsassi, Goethe Institut Buchuresti,Ioanei Dragoș Gajdo de la  Teatrul de Stat Reginei Maria Oradea, George Ofrim Sighetu Marmației,Galeriei de modă Ileana Vassiliev și de acordul Gustav Kiepenheuer Bühnenvertriebs.
        George Tabori (1914-2007) maghiar de origine evreiască, a fost un cunoscut dramaturg, regizor și scriitor. Tabori s-a văzut nevoit să părăsească Germania în 1933, din cauza originii sale evreiești, întrucât naziștii acaparaseră puterea dar, nu a reușit să-și convingă părinții să emigreze. Tatăl său a murit în 1944 la Auschwitz. Mama sa, Elsa, a scăpat de deportare într-o împrejurare norocoasă. 
Citeşte mai mult...
 
Eveniment prilejuit de constructia unei noi sinagogi la Sighetu Marmatiei PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Miercuri, 24 Mai 2017 06:39

Filmare oferita de catre domnul Markus Sorin.

 
Proiect - "Educatie dincolo de cuvinte" PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Vineri, 19 Mai 2017 08:45

Liceul Tehnologic Marmaţia în parteneriat cu Colegiul Național "Dragoș-Vodă" şi Centrul Școlar de Educație Incluzivă derulează în perioada aprilie – mai 2017 proiectul educaţional:

"EDUCAȚIE DINCOLO DE CUVINTE"

Scopul proiectului:

- atragerea de finanțări extrabugetare din sponsorizări și donații în vederea îmbunătățirii bazei didactico-materială și a fondului de jucării de la Centrul Școlar de Educație Incluzivă din Sighetu Marmației ca urmare a eficientizării actului educațional și creșterii șanselor de reușită școlară în rândul elevilor cu cerințe educaționale speciale (CES);

Citeşte mai mult...
 
Lansare a carte: "Oameni de seama ai Maramuresului" PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Miercuri, 17 Mai 2017 14:07

Vineri, 19 Mai 2017, ora 13:00

                                                       Palatul Episcopal din Sighetu Marmației

                                                         (Casa de Cultură)

 
Noaptea Muzeelor la Sighetu Marmatiei, 20 mai 2017 PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Miercuri, 17 Mai 2017 13:58

 
PROGRAMUL FESTIVALULUI NATIONAL DE FOLCLOR PENTRU COPII ,, Am fost s-om fi” 07-09 2017, Sighetu Marmatiei, Maramureş PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Joi, 04 Mai 2017 12:22

1.    Vineri 5.05.2017

- Ora 10.00 – Atelierul de creatie– pentru prescolari – Gradinita cu program Prelungit Nr. 9 Sighetu Marmatiei.

      -Ora 12.00 – Atelierul de creatie -pentru ciclul primar–  Şcoala Gimnazială Nr. 2 Sighetu Marmaţiei;

2. Luni 08.05.2017

  - Ora 11.00- EXPOZITIA DE PICTURA LA MUZEUL MARAMURESULUI

        - Ora 13.00–Festivitatea de deschidere a Festivalului National de Folclor,, Am fost s-om fi’’,   Spectacol concurs in Parcul Central - Participa toate formatiile invitate;

Citeşte mai mult...
 
« ÎnceputAnterior21222324252627282930UrmătorSfârşit »

Page 22 of 240

Dr.Max - Farmacie

Sustine Sighet-Online.ro

Amount: 


Banner
Banner
Banner
DICTIONAR ONLINE:

Vremea


.
.
.

©Copyright 2008 - 2013 Sighet-Online.ro    Termeni si conditii  |  Sitemap  |  RSS  |  Despre noi  |  Contact