logo

-- EDITORIAL || CULTURA || SPORT || PAGINA ELEVILOR || DINCOLO DE TISA || INTERVIU || DIASPORA SIGHETEANA || PSIHOLOGIE || CULINAR || EDITORIAL --


EVENIMENT
Elisha Wiesel la Primaria Sighet PDF Imprimare Email
Scris de Markus Sorin   
Joi, 23 Mai 2019 11:56

 
O SEARĂ EMOȚIONANTĂ LA CENTRUL CULTURAL SIGHETU MARMAȚIEI PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Miercuri, 22 Mai 2019 13:28

Un public alcătuit din sigheteni și oaspeți de peste hotare a participat la un eveniment emoționant dedicat omagierii evreilor deportați acum 75 de ani din nordul Transilvaniei. În deschiderea evenimentului a vorbit d-na Peninah Zilberman despre comemorarea a 75 de ani de la deportarea evreilor și a prezentat cartea „Călătorie pe fluviul amintirilor”- scrisă de Felicia (Steigman) Carmelly. Ioan Dorel Todea a vorbit despre preocupările Centrului Cultural pentru organizarea unor evenimente, inclusiv spectacole de teatru, prin care să se păstreze vie memoria celor care au suferit în cel de-al doilea Război Mondial. A urmat un concert extraordinar susținut de un grup de artiști din cadrul „Siebenburgen Opera Associatio” Cluj Napoca: Adriana Ţidor și Orly Frankel (elevă)- soprane, Sandu Ion Filip- tenor, Nitsan Mugur- bas și Naomi Gavriloni-pian. Publicul a cântat multe din piesele interpretate și au răsplătit cu aplauze îndelungate artiștii clujeni.
Organizatorii evenimentului „IN MEMORIAM ”, au fost FUNDAȚIA CULTURALĂ „TARBUT” și CENTRUL CULTURAL Sighetu Marmației.

Citeşte mai mult...
 
Noaptea muzeelor 2019 - Muzeul Etnografic al Maramuresului PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Vineri, 17 Mai 2019 11:09

 
La Centrul Cultural Sighetu Marmației – lansare de carte: „EMINESCU, PEREGRIN PRIN MARAMUREȘ” - autor Nicoară Mihali PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Joi, 16 Mai 2019 07:14

În prezența unui numeros public, profesori, elevi de la Colegiul Național „Dragoș Vodă”, a avut loc lansarea cărții ”Eminescu, Peregrin prin Maramureș”, autor Nicoară Mihali (care are în palmares peste 50 de cărți).

Despre carte și autor au vorbit: prof.dr. Raluca Lozbă, prof.dr. Ioan Dorel Todea și Lazăr Năsui. Nicoară Mihali a avut câteva intervenții în care a vorbit despre Eminescu și prezența lui în Maramureș.

Un grup de elevi, pregătiți de d-na Raluca Lozbă au prezentat un scurt recital din ultimele creații ale poetului Mihai Eminescu. În încheiere a avut loc tradiționala sesiune de autografe.

Citeşte mai mult...
 
Lansare de carte: "Eminescu, Peregrin prin Maramures" PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Miercuri, 15 Mai 2019 06:58

 
Seminar de nutritie editia a III-a PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Marţi, 07 Mai 2019 10:33

La Centrul Cultural din Sighetu Marmației (Casa Armatei, lângă Piața Agroalimentară), Str. Piața Libertății, Nr. 24A,

Va avea loc din nou un eveniment foarte important pentru sănătatea fiecăruia dintre noi, în care va fi prezentat un al treilea Seminar de Nutriție gratuit cu probă practică de gătit și prezentat anumite feluri de mâncare vegetariană în fața participanților prezenti la eveniment.
Deasemena cu această ocazie va fi alocat un anumit timp pentru întrebari și răspunsuri între participanți și prezentatori în legătură cu temele care se vor prezenta sau alte aspecte legate de nutriție, alimentație, sănatate etc.
Prezentările vor fi susținute de către Prof. Nutriționist Lidia Boje.
Intrarea va fi liberă, Seminarul va fi gratuit, participarea la acest eveniment nu implică costuri financiare si nu vor fi promovate anumite produse în scop comercial!!!
Vă așteptăm cu drag atât pe cei care sunteți deja înscriși dar și alte persoane în limita locurilor disponibile, care încă nu s-au înscris si ar dori să se înscrie în vederea participarii la acest seminar.
Detalii și înscriere la telefon 0722 343 739 și 0720 100 094

 

 
Evenimentul „PAȘTI ÎN MARAMUREȘ”- 2019 a căpătat deschidere internațională PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Duminică, 05 Mai 2019 16:25

Sfintele Paşti sunt cea mai mare şi frumoasă sărbătoare a creştinătăţii, care aduce în sufletele tuturor bucurie şi lumină, nădejde şi dragoste. În Maramureș a doua și a treia zi de Paşti continuă şirul tradiţiilor şi obiceiurilor care s-au transmis din bătrâni de la o generație la alta.

Evenimentul „PAȘTI ÎN MARAMUREȘ”- 2019, desfășurat în spațiul sacru al Satului maramureșean, reprezintă un simbol al bucuriei  care ne-a adus-o Învierea Domnului, o dovadă a păstrării cu sfințenie a costumului popular, al cântecului și jocului, al tradițiilor strămoșești. Fiecare comună, fiecare sat din Maramureș iși are propria istorie, o istorie bogată în fapte de viață, reflectate prin documente, prin păstrarea vie a valorilor și a tradițiilor, a identității,a credinței nestrămutate și a demnității.

Citeşte mai mult...
 
Zboruri peste Valea Verde - expozitie de pictura PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Joi, 25 Aprilie 2019 09:24

 
Lumina este in noi - expozitie foto la Muzeul Maramurean PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Miercuri, 24 Aprilie 2019 16:23

 
Ansamblul “MARA“invitat la Festivalul Internațional de artă “CARPATHIAN SPACE” de la Ivano-Franskivsk – Ucraina ! PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Miercuri, 24 Aprilie 2019 08:19

În urma succesului spectacolelor prezentate de Ansamblul “MARA“ în Ucraina la Kiev, Cernăuți și Biserica Albă, turneu organizat la invitația Ambasadei României la Kiev și a Consulatului General al României de la Cernăuți, Ambasada României a transmis invitația de a participa la proiectul cultural de anvergură “Festivalul Internațional de artă CARPATHIAN SPACE” care se va desfășura în orașul Ivano-Fanskivsc în perioada 3-5 mai 2019. 
Centrul Cultural Sighetu Marmației este invitat cu Ansamblul “MARA“ care va susține un spectacol de cântece și dansuri populare specific nordului României. Municipiul Sighetu Marmației va avea reprezentanți la secțiunile: turism pe tema “Proiectarea ecologică – modernul și viitorul turismului responsabil și durabil“, “Prezentare culinară a bucătăriei din Maramureș“ și Expoziție foto “Maramureș“(expoziție care va rămâne la Ivano-Franskivsk, aproximativ 30 de zile după care va fi expusă în capital Ucrainei, la Kiev) . 

Citeşte mai mult...
 
Invitatie eveniment: "Premiul Giorgia Bernardele" 2019 PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Marţi, 23 Aprilie 2019 13:08

Miercuri, 24 aprilie2019, începând cu ora 10 – prezentarea publică a lucrărilor selectate şi festivitatea de premiere.
Amfiteatrul „George Vâlsan”
 
Program:
1. Adresare de “bun venit” din partea instituției.
2. Activitatea și personalitatea Giorgiei Bernardele – Prezintă: Prof. univ. dr. Dan Octavian Cepraga şi Lector dr. Nicolaie Hodor.
3. Prezentarea desfășurării concursului – prezentarea finaliștilor.
4. Lucrările finalistilor concursului.
5. Pauză de evaluare a prezentărilor.
6. PREMIEREA - înmânarea premiului și diplomelor.
Ultima actualizare Marţi, 23 Aprilie 2019 13:11
 
Eveniment cultural - religios "Veniţi să-ntâmpinăm pe Domnul" - Ediţia a VI- a PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Joi, 18 Aprilie 2019 19:27

 
„DIN SUFLET DE CREȘTIN ”– UN EXCEPȚIONAL CONCERT DE PRICESNE ! PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Joi, 18 Aprilie 2019 18:46

La Centrul Cultural Sighetu Marmației a avut loc un concert de pricesne dedicat Sărbătorii Învierii, Luminii și Iubirii. În deschiderea evenimentului artistic (moderat de Ioan Dorel Todea) a vorbit protopopul Vasile Aurel Pop despre cea mai importantă sărbătoare anuală creștină Sfintele Paști, „care comemorează evenimentul fundamental al creștinismului, Învierea lui Iisus Hristos. Farmecul deosebit al Sărbătorii Paștilor este dat atât de semnificația spirituală cât și de tradiții. Paștele este un moment de pace sufletească, de interiorizare, de împăcare, de bucurie”.

Citeşte mai mult...
 
« ÎnceputAnterior12345678910UrmătorSfârşit »

Page 10 of 240

Dr.Max - Farmacie

Sustine Sighet-Online.ro

Amount: 


Banner
Banner
Banner
DICTIONAR ONLINE:

Vremea


.
.
.

©Copyright 2008 - 2013 Sighet-Online.ro    Termeni si conditii  |  Sitemap  |  RSS  |  Despre noi  |  Contact