logo

-- EDITORIAL || CULTURA || SPORT || PAGINA ELEVILOR || DINCOLO DE TISA || INTERVIU || DIASPORA SIGHETEANA || PSIHOLOGIE || CULINAR || EDITORIAL --


EVENIMENT
Eternul Maramures - 18-19 august PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Miercuri, 09 August 2017 13:09

 
Floare de colt 2017 - 19-20 august la Gradina Morii PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Miercuri, 09 August 2017 13:05

 
Liga I de baschet masculin va debuta la Sighetu Marmatiei PDF Imprimare Email
Scris de Adi Oros   
Miercuri, 09 August 2017 12:00

Din toamna, Sighetu Marmatiei va avea echipa de baschet masculin in Liga I a Federatiei Romane de Baschet. Acest lucru s-a materializat zilele acestea, dupa multe ''lupte seculare'' prin Primaria Sighet si Consiliu Local - unde ca de obicei lucrurile se treneaza pana la infinit - cand sectia de baschet a Clubului Sportiv Municipal Sighet a fost afiliata la FRB si inscrisa in campionat.

Reprezentantul CSM pentru echipa de baschet, domnul Petre Opris,- un sighetean de altfel, ajuns la Baia Mare, unde a insuflat miscarea de baschet juvenil orasului, ajungand si acolo sa existe pentru un sezon o echipa de baschet la nivel de liga - a declarat pentru sighet.online ca deocamdata singurul lucru cert este faptul ca CSM Sighet este afiliat la federatie si este inscrisa in campionat. Pentru ca sezonul de baschet incepe la sfarsitul lunii septembrie - inceput de octombrie, in zilele urmatoare se va definitiva si lotul echipei, cei implicati in "nasterea" acestui fenomen au deja idei despre cine ar putea juca la echipa, dar pana nu se concretizeaza totul, nu vor sa se pronunte deloc in legatura cu nici un nume. Un lucru este cert si anume faptul ca in lot vor evolua si baschetbalisti de la CSS Sighet, dar inca nu se stie care si cati dintre ei. Domnul Opris ne-a spus ca la momentul potrivit va exista o conferinta de presa si probabil o prezentare a echipei, pentru ca acestia sa fie cunoscuti publicului sighetean. Se lucreaza si la bugetul echipei, se va incerca si atragerea de sponsori spre echipa, toate acestea in speranta ca publicul sighetean va primi cum se cuvine acest fenomen aflat la debutul sau.

Meciurile se vor juca in sala de sport de la Liceul Forestier, aici existand singura sala omologata de catre Federatia de Baschet, lucru realizat cu ocazia CN de U16 ce au avut loc la Sighet. Tragem speranta ca sala sa fie neincapatoare, pentru ca Primaria sa puna osul la treaba si sa renoveze Sala Polivalenta si sa o aduca la standarde actuale jocului de baschet si nu numai.

Citeşte mai mult...
 
Sprijin pentru educație PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Joi, 03 August 2017 07:49
Clubul Rotaract Sighet derulează în perioada 5-6 august, proiectul ”Sprijin pentru educație”. Pe platoul Parcului Central, rotaractienii vă așteaptă între orele 9.00- 15.00, sâmbătă și duminică să achiziționați articole vestimentare, jucării pentru cei mici, obiecte de uz casnic și decorațiuni. Produsele scoase la vânzare provin din donații, iar prețul lor va fi stabilit de cumpărător. Banii strânși din vânzare vor fi folosiți pentru a cumpăra rechizite ce vor fi donate copiilor din familii cu situație financiară precară, iar obiectele nevândute vor fi donate copiilor din casele de tip familial. ”Sprijin pentru educație” se află la prima ediție și este primul proiect în mandatul 2017-2018 al clubului Rotaract Sighet.
Ultima actualizare Joi, 03 August 2017 07:53
Citeşte mai mult...
 
Festival de muzică și artă medievală & folk-2017 - PROGRAMUL EVENIMENTELOR PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Joi, 27 Iulie 2017 11:53

VINERI, 18 august 2017

Ora 11,00 - Centrul Cultural Sighetu Marmației, str.Libertății nr.24/A

Simpozion: “Sighetu Marmației între tadiţie şi modernitate“

participă: Primarul municipiului Sighetu Marmatiei, membrii Consiliului Local, cetățeni de onoare ai municipiului, foști primari și membri ai Consiliului Local, personalitati ale vietii economice, sociale si culturale din comunitate.

Ora 11,00 – 14,00Parcul “Grădina Morii“: INSTALAREA TABERELOR CAVALEREȘTI ȘI A CORTURILOR MEȘTEȘUGARILOR

Expoziția“Medievalum”: instrumente muzicale din epoca medievală, arme de foc (7 tunuri si 10 archebuze, cu munitia aferenta), arme cavaleresti (120 de sabii din diferite zone ale Europei si din diferite perioade, halebarde, topoare, sulite, sageti, lancii, buzdugane, bice de lupta, etc.), dispozitive de tortură, dispozitive de protecție cavalerească: armuri, platose, coifuri, camasi si glugi/cagule din zale, etc.(peste 450 exponate);Expozitia “Medievalum” cuprinde recuzita lui Sergiu Nicolaescu, comandata special pentru filmele: “Mihai Viteazul”, “Dacii si romanii” si “Nemuritorii”!

Citeşte mai mult...
 
Targul Creativ - editia a II-a - Un bilet platit include vizitarea muzeului PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Miercuri, 26 Iulie 2017 08:19

Târgul Creativ, ediția a II-A, reunește artizani din zona Sighetului începând cu pictori, sculptori, meșteri populari, doamne talentate în ale bijuteritului și multi alții. Anul acesta am ales ca tema a targului cadourile. Un stand axat pe cadouri este cel al d-lui Iuliu Fejes care are un titlu sugestiv:"Fa un cadou!! Cumpăra un portret.". Va așteptăm cu drag sa ne vizitați în perioada 28-30 iulie, orele 09.00-18.00 la Muzeul Etnografic, vis-a-vis de Posta Romana. Biletul de intrare costa 2 ron și include vizitarea muzeului.  

Ultima actualizare Miercuri, 26 Iulie 2017 08:23
 
Ziua Nationala a Frantei la Muzeul Etnografic a Maramuresului PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Joi, 13 Iulie 2017 12:21

 
Expoziția Internațională GastroPan ediția a zecea - Târgu Mureș, 19-22 aprilie 2018 PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Marţi, 11 Iulie 2017 13:04

Cea de-a zecea ediție a expoziției GastroPan, va avea loc la Târgu Mureș, în perioada 19-22 aprilie 2018, reunind cei mai importanți furnizori de tehnologii și soluții pentru panificație, cofetărie și HoReCa. Cele patru zile ale expoziției vor găzdui, în completarea programelor desfășurate în

cadrul standurilor expoziționale și Concursurile GastroPan, recunoscute pentru acordarea premiilor Pâinea Anului și Tortul Anului.

A devenit deja o tradiție ca noutățile din sectoarele de panificație, cofetărie și HoReCa să fie lansate în cadrul expoziției GastroPan, eveniment ce marchează lansarea noilor tendințe și a inovațiilor în tehnologie, reunind sub același acoperiș cei mai importanți producători și distribuitori de echipamente, ingrediente și materii prime, accesorii, ambalaje, tehnologii și soluții IT.

Peste 21.000 de specialiști vizitează anual expoziția GastroPan, venind nu doar din România, ci și din Europa, dar și alte continente precum Asia sau America de Nord pentru a lua contact cu piața românească și soluțiile prezente aici.

După ce în 2017 expoziția a fost organizată la Sibiu, pentru cea de-a zecea ediție, evenimentul se întoarce la Târgu Mureș, acolo unde au fost organizate majoritatea edițiilor de până acum. Investițiile făcute în modernizare de către noua conducere a centrului expozițional de la Târgu Mureș, pun la dispoziția organizatorilor patru săli expoziționale îmbunătățite și pregătite să găzduiască o expoziție de talia GastroPan.

Citeşte mai mult...
 
Corul ''Nostalgia'' din Haifa in concert la Sinagoga din Sighetu Marmatiei PDF Imprimare Email
Scris de Ioan J. Popescu   
Sâmbătă, 08 Iulie 2017 07:59

 
Muzeul iluziilor - 28 iulie - 6 august la Cluj Napoca PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Miercuri, 05 Iulie 2017 13:53

Iluzii optice, 24 de oglinzi de mari dimensiuni care deformează realitatea, un vortex tunnel, o hologramă piramidală, un generator Van De Graaff sau un theremin, instrumentul muzical la care poți cânta fără să îl atingi, sunt doar câteva dintre lucrurile care îi așteaptă pe vizitatori pentru prima oară în Transilvania la primul Muzeu al Iluziilor din România, care va fi deschis din data de 28 iulie şi până în data de 6 august, la Cinema Dacia din Cluj-Napoca. Conceptul este unul unic în România și are un caracter interactiv – vizitatorii vor putea înțelege cum funcționează iluziile prin contactul direct cu cele peste 100 de obiecte prezentate, dar și prin explicațiile unui povestitor unplugged, care va oferi detalii despre mecanismele lor de funcționare și va face demonstrații live.

Totodată, proiectul este unul mobil și își propune, să ajungă în toate marile orașe ale României. Deși este o premieră pentru țara noastră, conceptul de Muzeu al Iluziilor este unul popular în multe dintre marile orașe ale lumii, care au astfel de muzee interactive permanente: Barcelona, Zagreb, Moscova, Ljubljana sau Sankt Petersburg sunt doar câteva exemple de metropole cu tradiție în acest sens.

„Noi ne-am dorit mult să creăm un loc în care participanții de orice vârstă să poată învăța prin joacă și interacțiunea directă cu exponatele”, a declarat Adrian Filpișan, inițiatorul principal al Muzeului Iluziilor. „Proiectul e, în primul rând, unul educativ și neconvențional. Cred că fiecare familie, fiecare copil și fiecare persoană trebuie să intre măcar o dată într-un Muzeu al Iluziilor: e o experiență unică să parcurgi tunelul vortex, să cânți la theremin sau să te așezi pe spate pe un pat cu 2200 de cuie fără să ți se întâmple nimic, la fel cum e amuzant și provocator să încerci să rezolvi enigmele din spatele fiecărei iluzii optice în parte.”

Citeşte mai mult...
 
Alearga Andrei...alearga!!!! - Arc peste Carpati a inceput la Sighet si se va sfarsi la Orsova PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Luni, 03 Iulie 2017 15:42

Actualizare 5 iulie: ''Sosirea la Vatra Dornei după ziua 4 cu plecare din Pasul Rotunda alaturi de Lucian Valea...Acum suntem pe drum spre Trasrarau unde Andrei va ajunge in aproximativ o ora cu Petrescu Anton care-l însoțeste in alergare..''

''Din seria oamenilor frumoşi: Petrescu Anton va alerga alături de Andrei de la Vatra Dornei până la Cabana Rarău. Big up Club Sportiv Invictus Moldovita!''

 

Actualizare 4 iulie ora 9:51 - ''Andrei a trecut cu bine creasta Pietrosului si a ajuns la Pasul Rotunda ieri pe la 15:30, pe ploaie si pe vant.
A parcurs pana acum 205KM!

A stat mai mult la Pasul Rotunda pentru a se recupera iar acum e in drum spre Vatra Dornei. Il doare putin piciorul - ne gandim la el sa ii fie bine!
Lucian Valea este alaturi de el pe traseu!

Am plecat de la Pasul Rotunda spre Vatra Dornei #PanaLaCapat

Super hidratați, hrăniți, odihniți si mai presus de toate bucuroși de oameni si locuri ::))''

 

Actualizare: 3 iulie, ora 18:37 - ''Suntem in Pasul Rotunda, Sove' a ajung pe la la 15 30 ploat dar bine si mai energic decât ma asteptam, are mici dureri musculare si articulare dar nimic ieșit din comun(le rezolvam), a mâncat, am povestit si e la somn cu alaturi de Florin la o cabana unde am dat din nou peste oameni faini....#PanaLaCapat ::)) vreo 205 km aproximativ pan'acum''

 

 

Sovereșan Andrei-Grațian, unul dintre cei mai buni alergători de maratoane montane din România, dar și din străinătate, a inițiat proiectul Arc peste Carpați, în cadrul căruia va alerga, în luna iulie, întreg arcul carpatic. Va porni din Sighetul Marmației și va urma principalele creste montane până la Orșova. Întregul traseu are aproximativ 1.500 de kilometri.
Proiectul Arc peste Carpați are ca scop strângerea de fonduri pentru Spitalul Copiilor, un proiect al Asociației 1 Leu. Acest demers presupune construirea unui spital pentru copiii cu afecțiuni oncologice. Dacă doriți să ajutați copiii care suferă de una dintre cele mai grave boli, puteți să îl susțineți financiar prin proiectul Arc peste Carpați. Fondurile strânse prin acest proiect vor fi donate Asociaţiei 1 Leu pentru construirea Spitalului Copiilor. 

In noaptea de 30 iunie spre 1 iulie, maratonistul a pornit din centrul Sighetului spre Borsa..... fiind insotit o bucata de drum de cativa alergatori de anduranta sigheteni....

La ora 11:57 era in Poienile de sub Munte....


La ora 17:15 inainta greu... ''Din cauza condiţiilor meteo (frig, ceaţă densă şi ploaie), Andrei înaintează cu greu, dar în siguranţă. Evoluţia este mai înceată decât a anticipat. Este bine, dar precaut.'' - pagina de Facebook Arc peste Carpati.

Ultima actualizare Miercuri, 05 Iulie 2017 13:43
Citeşte mai mult...
 
Hramul Bisericii Sfântului Voievod Ştefan cel Mare, din incinta I.T.P.F. Sighetu Marmatiei PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Luni, 03 Iulie 2017 07:50

De sărbătoarea Sfântului Voievod Ştefan cel Mare, 2 iulie, polițiștii de frontieră maramureşeni au îmbrăcat haine de sărbătoare şi au fost gazdele cetăţenilor din Sighet, localităţilor din apropiere, oficialităților și colegilor din județ, care au asistat la liturghia arhierească oficiată de către Preasfințitul Episcop dr. Iustin, înconjurat de un măreţsobor de preoţi şi diaconi. Ei au sărbătorit hramul Bisericii Sf. Voievod Ştefan cel Mare, din incinta ITPF Sighetu Marmației păstorită de preotul paroh Vasile Grigor.

La slujbă au asistat domnul Prefect al Județului Maramureș – Mihai Sebastian Lupuț, alte oficialități locale şi județene precum și lucrători din cadrul inspectoratului nostru.

Această Biserică poartă numele ocrotitorului Poliţiei de Frontieră, Ştefan cel Mare, iar acest fapt nu este întâmplător, întrucât a apărat, ca nimeni altul, fruntariile ţării, iar Poliţia de Frontieră a închinat Biserica în cinstea Domnului Ştefan cel Mare şi Sfânt.

Citeşte mai mult...
 
Sarbatoarea Voluntariatului PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Marţi, 06 Iunie 2017 10:40

Asociația Frați Minori Capucini din Sighetu Marmației organizează cea de-a IX-a ediție a “Sărbătorii Voluntariatului”. Evenimentul va avea loc duminică, 11 iunie, începând cu ora 14.00, în Parcul Grădina Morii (în caz de vreme nefavorabilă, în sala festivă a Liceului Dragoș Vodă).

Scopul acestui eveniment constituie promovarea voluntariatului în cadrul comunității sighetene prin generarea de valoare socială respectiv promovarea competențelor și abilităților sociale, cum ar fi: pacea, toleranța, spiritul civic, responsabilitatea, implicarea, angajamentul și solidaritate socială.

În aceast an asociația Frați Minori Capucini, organizatorul principal al evenimentului a ales ca temă a acestei ediții, una dintre fericirile rostite de Mântuitorul nostru Iisus Hristos pe munte: “Fericiți făcătorii de pace, că aceia fiii lui Dumnezeu se vor chema”.

Pacea este mai mult decât un concept, mai mult decât o stare de spirit, ar trebui să fie starea naturală a lumii, condiția esențială pentru ca orice comunitate să funcționeze, precum afirma Ludwig Von Mises: "Societatea s-a ridicat prin opera păcii, esenţa societăţii este să facă pace.

Pacea întemeiată pe adevăr, dreptate și dragoste este cel mai mare bun social. Ea ușurează ridicarea condițiilor de viață ale fiecărui om și înalță popoarele, aducându-le prosperitate și fericire. 

Aceasta pace între oameni și popoare, după care nazuiește orice societate, izvorăște din învățătura creștină, din pacea omului cu Dumnezeu și din pacea cu omului cu sine însuși, de care se bucura numai cei ce săvărșesc binele.

Despre aceasta pace deplină vorbește Iisus când spune discipililor Săi: “Pace vă las vouă, pacea Mea o dau vouă” (Ioan 14, 27).

Citeşte mai mult...
 
« ÎnceputAnterior12345678910UrmătorSfârşit »

Page 10 of 229

Sustine Sighet-Online.ro

Amount: 


Banner
Banner
Banner
DICTIONAR ONLINE:

Curs valutar


Horoscop


Vremea


Un mic zâmbet


.
.
.

©Copyright 2008 - 2013 Sighet-Online.ro    Termeni si conditii  |  Sitemap  |  RSS  |  Despre noi  |  Contact