logo

-- EDITORIAL || CULTURA || SPORT || PAGINA ELEVILOR || DINCOLO DE TISA || INTERVIU || DIASPORA SIGHETEANA || PSIHOLOGIE || CULINAR || EDITORIAL --


EVENIMENT
Centrul Cultural și Fundaţia Tarbut din Sighetu Marmaţiei au organizat un eveniment artistic dedicat Zilelor europene ale culturii iudaice PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Joi, 07 Septembrie 2017 13:03

Zilele europene ale culturii iudaice este un eveniment organizat pentru al 18-lea an consecutiv în Europa, de organizaţia din Spania, Jewish Heritage, care încurajează derularea de programe dedicate evreilor de pretutindeni, cu scopul de a promova limba şi cultura poporului evreu.

La începutul lui septembrie, Organizaţia Europeană de păstrare şi promovare a moştenirii evreieşti ne invită să marcăm importanţa culturii iudaice europene prin câte un eveniment cu o tematică diferită pentru fiecare an. Anul acesta elementul promovat ia forma Diasporei sub diverse reprezentări artistice şi culturale. Diaspora evreiască a jucat un rol deosebit de important atât în conturarea propriei identităţi cât şi a identităţii spaţiului în care trăia această comunitate.

Citeşte mai mult...
 
Festivalul Gulasului 2017 - Ocna Sugatag PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Sâmbătă, 02 Septembrie 2017 08:43

Duminica, 3 septembrie, de la ora 12:00, la Ocna Sugatag se va desfasura a 10-a editie a Festivalului Gulasului, competitie traditionala organizata de catre Primaria Ocna-Sugatag.

La start vor fi 12 echipe de bucatari atat din tara cat si din Ungaria, care se vor intrece in a obtine titlul de cel mai bun ,,gulas-chef,, al anului.

Pe scena amplasata in apropierea ceaunelor vor evolua artisti locali, evenimentul fiind si in acest an salutat de catre baietii de la Border Riders din Sighetu Marmatiei, care isi vor tura motoarele la maxim.

Citeşte mai mult...
 
Zilele Europene ale Culturii Evreiesti PDF Imprimare Email
Scris de Centrul Cultural Sighetu Marmatiei   
Sâmbătă, 02 Septembrie 2017 07:25

 
Zilele Campulungului - Cupa ''Emeric Dembrovszki'' PDF Imprimare Email
Scris de Adi Oros   
Joi, 31 August 2017 09:01

In perioada 26-27 august, in Campulung la Tisa au avut loc o serie de evenimente cu ocazia ''Zilelor Campulungului'' - o sarbatoare cu traditie in comuna. Evenimentul a fost organizat de catre Primaria Campulung prin viceprimarul Lemak Rudolf, in colaborare cu o serie de parteneri si sponsori.

Ziua de sambata a fost rezervata mini-turneului de fotbal ''Cupa Dembrovszki'' - organizat in onoarea marelui Emeric ''Csopi'' Dembrovszki - fost jucator de fotbal plecat de pe terenul din comuna si ajuns la Cupa Mondiala din Mexic - 1960. El revine an de an acasa pentru a fi alaturi de cei care joaca in acest turneu.

La turneu au participat noua echipe - 3 de juniori, jucandu-se in sistem fiecare cu fiecare, iar la seniori echipele - in numar de sase,  au fost impartite in doua grupe, castigatoarele din grupe jucand finala.

Turneul a fost castigat de o echipa din comuna vecina - Sarasau - , echipa formata din fosti si actuali jucatori de fotbal de Liga 4-a, unii dintre ei au jucat si pentru echipa locala ''Foresta'' Campulung la Tisa. Unul dintre jucatorii de la Sarasau si cel mai bun de pe teren - in opinia mea- Florin Rachis, este legitimat la Avantul Barsana, echipa cu care anul trecut la juniori a trecut de faza zonala, ajungand sa joace impotriva celor de la U Cluj. Florin a fost legitimat si la CSS Sighet la sectia de atletism, el marturisind ca antrenamentele de atletism l-au ajutat foarte mult in jocul de fotbal.

Ultima actualizare Joi, 31 August 2017 11:23
Vezi foto si video
 
Floare de colt - 2017 PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Miercuri, 23 August 2017 15:04

Filmare oferita de catre domnul Sorin Markus.

 
Un film mai puțin vesel, mai mult trist, poetic și sfătos, proiecție la Valea Stejarului pe 13.08.2017 PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Sâmbătă, 12 August 2017 12:58

De teamă să nu moară, un om și-a construit un cimitir.
 
În deschiderea festivalului Drumul lung spre Cimitirul Vesel, ediția a opta, Țara Maramureșului, Focul Viu, 13 - 20 august 2017, proiecția unui film magnific: ”Un film mai puțin vesel, mai mult trist, poetic și sfătos” în regia lui Mihalache Cornel!
Ultima actualizare Sâmbătă, 12 August 2017 13:04
Citeşte mai mult...
 
Concert Peter Moynahan pe 17.08.2017 la The Coffee Factory PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Vineri, 11 August 2017 07:50

Peter Moynahan (The Blackbeers) - Irish Balladeer, Live pe 17 august 2017, ora 19:00 la The Coffee Factory.
Eveniment in cadrul festivalului Focul Viu - Drumul lung spre Cimitorul Vesel (editia a VIII-a).
Intrarea liberă!

Citeşte mai mult...
 
Focul Viu - Drumul Lung spre Cimitirul Vesel (editia a VIII-a) 13-20 august 2017 PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Miercuri, 09 August 2017 14:10

Țara Maramureșului, 13 - 20 august 2017
Program provizoriu
 
Fiecare zi a săptămânii este împărțită în trei părți: dimineața - ateliere de meșteșug, după amiaza - ateliere de dans și cântece tradiționale, seara - joc în sat, în fiecare seară în alt sat
 
Duminică, 13 august, ora 19:00 - Recital de pricesne: Măriuca Verdeș, Lenuța și Teodora Purja, Proiecție film, Valea Stejarului
Citeşte mai mult...
 
Eternul Maramures - 18-19 august PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Miercuri, 09 August 2017 13:09

 
Floare de colt 2017 - 19-20 august la Gradina Morii PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Miercuri, 09 August 2017 13:05

 
Liga I de baschet masculin va debuta la Sighetu Marmatiei PDF Imprimare Email
Scris de Adi Oros   
Miercuri, 09 August 2017 12:00

Din toamna, Sighetu Marmatiei va avea echipa de baschet masculin in Liga I a Federatiei Romane de Baschet. Acest lucru s-a materializat zilele acestea, dupa multe ''lupte seculare'' prin Primaria Sighet si Consiliu Local - unde ca de obicei lucrurile se treneaza pana la infinit - cand sectia de baschet a Clubului Sportiv Municipal Sighet a fost afiliata la FRB si inscrisa in campionat.

Reprezentantul CSM pentru echipa de baschet, domnul Petre Opris,- un sighetean de altfel, ajuns la Baia Mare, unde a insuflat miscarea de baschet juvenil orasului, ajungand si acolo sa existe pentru un sezon o echipa de baschet la nivel de liga - a declarat pentru sighet.online ca deocamdata singurul lucru cert este faptul ca CSM Sighet este afiliat la federatie si este inscrisa in campionat. Pentru ca sezonul de baschet incepe la sfarsitul lunii septembrie - inceput de octombrie, in zilele urmatoare se va definitiva si lotul echipei, cei implicati in "nasterea" acestui fenomen au deja idei despre cine ar putea juca la echipa, dar pana nu se concretizeaza totul, nu vor sa se pronunte deloc in legatura cu nici un nume. Un lucru este cert si anume faptul ca in lot vor evolua si baschetbalisti de la CSS Sighet, dar inca nu se stie care si cati dintre ei. Domnul Opris ne-a spus ca la momentul potrivit va exista o conferinta de presa si probabil o prezentare a echipei, pentru ca acestia sa fie cunoscuti publicului sighetean. Se lucreaza si la bugetul echipei, se va incerca si atragerea de sponsori spre echipa, toate acestea in speranta ca publicul sighetean va primi cum se cuvine acest fenomen aflat la debutul sau.

Meciurile se vor juca in sala de sport de la Liceul Forestier, aici existand singura sala omologata de catre Federatia de Baschet, lucru realizat cu ocazia CN de U16 ce au avut loc la Sighet. Tragem speranta ca sala sa fie neincapatoare, pentru ca Primaria sa puna osul la treaba si sa renoveze Sala Polivalenta si sa o aduca la standarde actuale jocului de baschet si nu numai.

Citeşte mai mult...
 
Sprijin pentru educație PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Joi, 03 August 2017 07:49
Clubul Rotaract Sighet derulează în perioada 5-6 august, proiectul ”Sprijin pentru educație”. Pe platoul Parcului Central, rotaractienii vă așteaptă între orele 9.00- 15.00, sâmbătă și duminică să achiziționați articole vestimentare, jucării pentru cei mici, obiecte de uz casnic și decorațiuni. Produsele scoase la vânzare provin din donații, iar prețul lor va fi stabilit de cumpărător. Banii strânși din vânzare vor fi folosiți pentru a cumpăra rechizite ce vor fi donate copiilor din familii cu situație financiară precară, iar obiectele nevândute vor fi donate copiilor din casele de tip familial. ”Sprijin pentru educație” se află la prima ediție și este primul proiect în mandatul 2017-2018 al clubului Rotaract Sighet.
Ultima actualizare Joi, 03 August 2017 07:53
Citeşte mai mult...
 
Festival de muzică și artă medievală & folk-2017 - PROGRAMUL EVENIMENTELOR PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Joi, 27 Iulie 2017 11:53

VINERI, 18 august 2017

Ora 11,00 - Centrul Cultural Sighetu Marmației, str.Libertății nr.24/A

Simpozion: “Sighetu Marmației între tadiţie şi modernitate“

participă: Primarul municipiului Sighetu Marmatiei, membrii Consiliului Local, cetățeni de onoare ai municipiului, foști primari și membri ai Consiliului Local, personalitati ale vietii economice, sociale si culturale din comunitate.

Ora 11,00 – 14,00Parcul “Grădina Morii“: INSTALAREA TABERELOR CAVALEREȘTI ȘI A CORTURILOR MEȘTEȘUGARILOR

Expoziția“Medievalum”: instrumente muzicale din epoca medievală, arme de foc (7 tunuri si 10 archebuze, cu munitia aferenta), arme cavaleresti (120 de sabii din diferite zone ale Europei si din diferite perioade, halebarde, topoare, sulite, sageti, lancii, buzdugane, bice de lupta, etc.), dispozitive de tortură, dispozitive de protecție cavalerească: armuri, platose, coifuri, camasi si glugi/cagule din zale, etc.(peste 450 exponate);Expozitia “Medievalum” cuprinde recuzita lui Sergiu Nicolaescu, comandata special pentru filmele: “Mihai Viteazul”, “Dacii si romanii” si “Nemuritorii”!

Citeşte mai mult...
 
« ÎnceputAnterior12345678910UrmătorSfârşit »

Page 10 of 229

Sustine Sighet-Online.ro

Amount: 


Banner
Banner
Banner
DICTIONAR ONLINE:

Curs valutar


Horoscop


Vremea


Un mic zâmbet


.
.
.

©Copyright 2008 - 2013 Sighet-Online.ro    Termeni si conditii  |  Sitemap  |  RSS  |  Despre noi  |  Contact