logo

-- EDITORIAL || CULTURA || SPORT || PAGINA ELEVILOR || DINCOLO DE TISA || INTERVIU || DIASPORA SIGHETEANA || PSIHOLOGIE || CULINAR || EDITORIAL --


POLITICA
In sistemul public se acorda peste 90 de sporuri, bonusuri, prime si indemnizatii PDF Imprimare Email
Sâmbătă, 07 Martie 2009 18:47

Peste 90 de sporuri, prime, bonusuri si indemnizatii se acorda in sistemul public din Romania, de cele mai multe sporuri beneficiind functionarii publici-15,urmati de politisti cu 11 sporuri si salariatii din armata cu cate 10 sporuri,potrivit unui raport al Bancii Mondiale analizat de guvernul Boc.

Functionarii publici beneficiau la nivelul anului 2007 de 15 sporuri, plata orelor suplimentare, prima de concediu, prima anuala, plus alte, angajatii din invatamant primeau 8 sporuri si 4 indemnizatii, iar cei din politie si politia de frontiera de 11 sporuri si 8 indeminzatii, prime si bonusuri, informeaza NewsIn.

Salariatii din armata, jandarmerie, informatii si judiciar de 10 sporuri, salariul pozitiei, salariul gradatiei, salariul de merit si alte 6 indemnizatii si bonusuri, funtionarii conttractuali de 5 sporuri si alte 20 de bonusuri si indemnizatii, iar angajatii din sanatate, de 7 sporuri si alte 7 bonusuri, prime si indemnizatii, potrivit raportului Bancii Mondiale comandat de fostul executiv si intocmit in 2008, ce se afla in prezent pe masa guvernului Boc, care incearca sa gaseasca o solutie pentru salarizarea unitara a bugetarilor.

Citeşte mai mult...
 
Legea salarizarii unice ar putea bloca majorarea salariilor bugetarilor cu venituri mari PDF Imprimare Email
Vineri, 06 Martie 2009 14:55

Bugetarii cu salarii mari nu vor mai beneficia de majorari pentru o perioada care va fi stabilita prin Legea salarizarii unice, iar in acest interval vor creste salariile bugetarilor care castiga putin, a declarat joi premierul Emil Boc.

"Cel care astazi primeste 15 milioane (lei vechi, n.r.), dupa adoptarea Legii salarizarii unice va primi tot 15 milioane. Unul care primeste 50 de milioane va primi in continuare acea suma de bani, insa s-ar putea ca un interval de timp, pe care o vom stabili prin Lege, nu va beneficia de majorari salariale asa cum vor beneficia cei care sunt la baza salarizarii", a declarat premierul la postul public de radio. Seful Executivului a precizat ca niciun salariu de baza nu va scadea odata cu adoptarea Legii salarizarii, transmite NewsIn.

Boc a declarat ca inexistenta Legii salarizarii unice a facut posibila aparitia unor legi "sectoriale" mai avantajoase pentru diferite categorii socio-profesionale, diferenta dintre salariile din sistemul bugetar fiind si de 1 la 50. Principiile Legii salarizarii unice vor fi discutate cu specialisti in administratie publica, sindicate si patronate.

Citeşte mai mult...
 
Lectura pe scurt a proiectului de buget pe anul 2009 cu primarii Maramuresului PDF Imprimare Email
Joi, 05 Martie 2009 17:57

Primarii din Maramures care s-au asteptat azi, 5 martie, la o dezbatere pe bugetul judetului din 2009 au plecat mai mult decat dezamagiti de la intalnirea convocata de presedintele Consiliului Judetean, Mircea Man, pentru ca nu au auzit decat o insiruire de cifre si mai putine informatii despre strategia economica intr-un an de criza. Nemultumirea a fost foarte mare, primarii precizand ca banii alocati nu le ajung.

Primarii localitatilor maramuresene au fost adunati din toate colturile Maramuresului pentru o sedinta de aproximativ o jumatate de ora in care s-a facut o lectura scurta a bugetului, mai precis a banilor care urmeaza sa fie acordati fiecarei comunitati pe baza formulei de calcul a Ministerului Finantelor. Teodor Luputi, seful institutiei, a dat citire cifrelor si, dupa un ”multumesc pentru participare”, seful CJ s-a ridicat si a plecat. Alesii au ramas dezorientati, dar mai ales nu s-au ferit sa isi exprime nemultumirea fata de sumele pe care urmeaza sa le primeasca in mod oficial saptamana viitoare, mai ales miercuri, 11 martie, cand are loc sedinta Consiliului Judetean Maramures pentru aprobarea bugetului pe 2009.

Citeşte mai mult...
 
Alegerile europarlamentare, fixate de Guvern pe 7 iunie PDF Imprimare Email
Miercuri, 04 Martie 2009 20:36

Guvernul a decis miercuri ca alegerile pentru Parlamentul Eurpean să aibă loc în data de 7 iunie. Decizia Executivului vine în întîmpinarea directivei UE care a stabilit ca alegerile pentru PE să se desfăşoare în aceeaşi zi în toate statele membre.

Europarlamentarele vor fi organizate în baza legii Legii 33/2007, modificată săptămîna trecută de executiv prin ordonanţă de urgenţă.

Conform noilor prevederi, partidele, alianţele politice şi organizaţiile minorităţilor naţionale se pot asocia numai la nivel naţional, în baza unui protocol, pentru constituirea unei alianţe care să participe la alegerile pentru Parlamentul European.

Citeşte mai mult...
 
Senatorii juristi trimit din nou in plen ordonanta pasapoartelor biometrice PDF Imprimare Email
Marţi, 03 Martie 2009 17:59

Comisia juridica a Senatului a decis marti sa trimita din nou in plen ordonanta referitoare la introducerea pasapoartelor biometrice, insa raportul suplimentar nu contine amendamente in plus fata de primul.

Reprezentantii ministerului de Interne au venit la sedinta comisiei Senatului cu mape continand documentatie si specimene ale pasapoartelor biometrice. "Cifra 666 nu exista in pasaport, nu exista nici cod de bare, iar mediul de stocare contine elemente de securizare precum imaginea faciala si impresiunea digitala a doua degete pereche", a explicat Aurel Vasile Sime, seful Directiei Generale de Pasapoarte, care a adaugat ca termenul de pasaport digital e imprecis, fiind vorba mai degraba de pasapoarte electronice. "Sunt unele din cele mai sigure pasapoarte electronice din lume", a mai spus Sime, citat de NewsIn.

Ultima actualizare Marţi, 03 Martie 2009 18:09
Citeşte mai mult...
 
Interpelare pentru pădure şi silvicultori! PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Marţi, 03 Martie 2009 10:00

deputat Beres IstvanAzi, 03.03.2009, deputatul Beres Istvan, in calitate de reprezentant al sighetenilor in Parlamentul Romaniei, a prezentat o declaratie politica de protest fata de situatia in care se afla fondul forestier şi silvicultorii care sunt ignoraţi în continuare de actuala putere.

Va prezentam in continuare declaratia domniei sale:

Interpelare pentru pădure şi silvicultori!

"Doamna Preşedinte, stimate Colege, stimaţi Colegi!

Astăzi, voi încerca să vă atrag atenţia, asupra celei mai periculoase stări, care se cheamă „INDIFERENŢĂ”, într-un domeniu, care nu de mult a fost motiv de mândrie pentru Ţară, iar astăzi a ajuns pradă şi ruşine pentru cei ce practică , şi nu de mult era râvnita meserie de silvicultor.

Dacă se pomeneşte prin tradiţie, denumirea de Ţara Lăpuşului, Ţara Maramureşului, Ţara Secuilor, simţim o puternică legătură sufletească cu Pământul natal, ba mai mult, o teamă faţă de cea ce considerăm al nostru şi numai al nostru şi cu tot atâta indiferenţă privim cu linişte şi calm că se distruge unul dintre cele mai preţioase avuţii ale acestei Ţări. Aurul verde, numit cândva, adică Fondul Forestier Naţional, Nu suntem nici revoltaţi, nici indignaţi şi nici măcar nu încercăm să salvăm cea ce se mai poate salva, împreună cu cei fără de care nu va mai exista nici codrul, cei frate cu românul, dar nici măcar cu ungurul cu neamţul cu tot omul care trăieşte în această Ţară, care-i aparţine.

Ultima actualizare Marţi, 03 Martie 2009 10:07
Citeşte mai mult...
 
PD-L+PSD: Lista noilor sefi din institutiile deconcentrate PDF Imprimare Email
Marţi, 03 Martie 2009 09:29

In premiera, ziarul citynews.ro va pune la dispozitie lista nominala a persoanelor avute in vedere de PD-L si PSD Maramures pentru ocuparea functiilor de conducere din institutiile deconcentrate. Liderii celor doua filiale de partid au aratat ca mai sunt cateva unitati aflate in discutie, dar ca intentioneaza ca pana la mijlocul acestei luni sa incheie definitiv problema inlocuirii sefilor din deconcentrate. Noii directori si inspectori vor fi numiti la conducere dupa o prealabila recomandare pe care noul prefect Sandu Pocol o va transmite ministerelor de resort.

Lista viitorilor sefi, in ordine alfabetica:

Ultima actualizare Marţi, 03 Martie 2009 10:41
Citeşte mai mult...
 
Fostul prefect Bondi, sef intr-o institutie deconcentrata PDF Imprimare Email
Luni, 02 Martie 2009 16:31

Gyongyike BondiAnunt surpriza facut de presedintele PD-L Maramures, Mircea Man, la instalarea noilor reprezentanti ai Guvernului in teritoriu. El a afirmat public ca fostul prefect Gyongyike Bondi, inlocuita astazi din functie, va fi avansata pe un post de conducere dintr-o institutie deconcentrata.

Intrebat de citynews.ro ce la unitate s-a gandit exact, Mircea Man nu a vrut sa intre in detalii. “Nu este o decizie a mea. Am avut o discutie cu doamna Godja (n.n. presedintele PSD Maramures) si, impreuna, am ajuns la concluzia ca avem nevoie de experienta doamnei prefect Bondi. Vrem sa o pastram aproape. Intr-o prima faza, atat ei, cat si domnilor Gheorghe Achim si Pamfil Bercean (n.n. fosti subprefecti) le vom pune la dispozitie un birou in cadrul Prefecturii, in care sa isi desfasoare activitatea. Toti trei sunt momentan inspectori guvernamentali si trebuie sa munceasca”, a punctat el pentrucitynews.ro.

Ultima actualizare Luni, 02 Martie 2009 16:37
Citeşte mai mult...
 
Fostii parlamentari - someri de lux PDF Imprimare Email
Duminică, 01 Martie 2009 15:57

Parlamentar la...muncaMartie înseamnă pentru foştii parlamentari ultima lună când îşi mai pot încasa ajutorul de la stat. Este vorba de 21.000 de lei de persoană. Adică trei indemnizaţii de parlamentar luate în baza unei declaraţii că nu au din ce să trăiască. În total, 47 de deputaţi şi 12 foşti senatori. Ajutorul pentru şomerii parlamentului se ridică la peste un sfert de milion de euro.

Printre deputaţii şi senatorii ajunşi să trăiască din mila statului se numără foşti miniştri precum Codruţ Şereş, Ovidiu Silaghi, Ovidiu Muşetescu. Dar şi parlamentari cu multe mandate la activ care, deşi au o meserie de bază, nu ştiu să facă altceva decât politică. Deocamdată, nu par grăbiţi să se apuce din muncă.

Citeşte mai mult...
 
Gyöngyike Böndi părăseşte cu regret funcţia de prefect PDF Imprimare Email
Vineri, 27 Februarie 2009 11:42

Printr-o hotărâre publicată în Monitorul Oficial, prefectul judeţului din ultimii patru ani şi două luni, Gyöngyike Böndi, este numită în funcţia de inspector guvernamental. Ea ne-a declarat ieri că doreşte să vadă întâi decizia de schimbare din funcţie, urmând să se decidă ce va face în viitor. “Trebuie să văd mai întâi ce conţine decizia prin care sunt schimbată din funcţie. Cel mai mult mă sperie inactivitatea şi nu aş dori să fim ţinuţi pe postul de inspector guvernamental fără atribuţii precise. În aceşti mai bine de patru ani am venit cu plăcere la serviciu şi am avut parte de o experienţă deosebită. A fost o perioadă liniştită şi foarte frumoasă din viaţa mea, pentru că mi-am desfăşurat activitatea alături de nişte oameni care au vrut acelaşi lucru - să respectăm legile şi să facem ca lucrurile să meargă. Acest judeţ merită tot respectul celor care îl vor conduce”, a arătat Gyöngyike Böndi.

Citeşte mai mult...
 
Îngheţarea salariilor din educaţie, respinsă de comisia de învăţământ a Camerei PDF Imprimare Email
Joi, 26 Februarie 2009 12:29

Deputaţii din comisia pentru învăţământ au respins miercuri Ordonanţa de urgenţă emisă de guvernul Tăriceanu pentru îngheţarea salariilor profesorilor ca urmare a adoptării Legii pentru majorarea salariilor profesorilor cu 50%. Proiectul de lege pentru respingerea OUG 136/2008 a fost respins ca urmare a declarării ca neconstituţională a Legii de Curtea Constituţională, cu doar şapte abţineri, aparţinând în mare parte deputaţilor PNL. OUG emisă de guvernul PNL amâna aplicarea majorării salariale de 50% pentru profesori, prevăzută de Legea iniţiată de PSD şi adoptată de Parlament, până la 1 aprilie.
La dezbaterile generale, deputatul PSD Anghel Stanciu a explicat că este “vorba de celebra lege 50%”. “La comisie s-a prezentat o ordonanţă care prevedea o majorare de 5%. Noi n-am făcut mare lucru şi i-am mai pus un zero. Noi am făcut-o conştient şi suntem conştienţi că, aşa cum a spus Obama, cea mai mare investiţie este în învăţământ.

Citeşte mai mult...
 
Guvernul a adoptat compensarea cu 90% a medicamentelor pentru pensionari PDF Imprimare Email
Joi, 26 Februarie 2009 12:00

Guvernul a adoptat, miercuri, ordonanta de urgenta prin care pensionarii cu un venit mai mic de 600 de lei vor putea cumpara, de la 1 martie, medicamente compensate in proportie de 90%, in limita unui plafon lunar de 100 de lei de persoana, potrivit ministrului Sanatatii, Ion Bazac.

Compensarile vor fi sustinute 50% din fondul de asigurari sociale si 40% din taxa de viciu. Medicamentele fac parte din lista B216, relateaza NewsIn.

Guvernul a aprobat, la sfarsitul lunii ianuarie, programul social propus de Ministerul Sanatatii, prin care compensarea va fi asigurata prin sume provenite din taxa de viciu, fara a afecta bugetul Casei Nationale de Asigurari de Sanatate alocat medicamentelor compensate.

Citeşte mai mult...
 
Guvernul vrea sa elimine 18 sporuri, salariul de merit, premiile si plata orelor suplimentare PDF Imprimare Email
Joi, 26 Februarie 2009 11:55

Guvernul propune reducerea cheltuielilor bugetare in acest an cu 1,62 miliarde lei prin neacordarea salariului de merit, eliminarea premiilor pentru toate categoriile de personal, neplata orelor suplimentare si eliminarea a 18 sporuri si indemnizatii, potrivit unui proiect de Ordonanta de Urgenta.

Potrivit NewsIn, principalele masuri propuse de reprezentantii executivului in vederea reducerii cheltuielilor de personal cu 20% in 2009 vizeaza "abrogarea Legii nr.490/2004, care reglementa acordarea unui spor de 75% pentru personalul care gestioneaza fondurile comunitare si a articolului 7 din Legea nr.1/2004 ce stipula majorarea cu 75% a salariilor de baza ale functionarilor publici si personalului contractual din cadrul Agentiei de Plati si Interventiei pentru Agricultura (APIA) si centrelor judetene acesteia".

Astfel, personalul de specialitate din cadrul structurilor care au ca obiect de activitate gestionarea asistentei financiare comunitare acordate Romaniei prin instrumente de preaderare PHARE, ISPA si SAPARD, prin Fondul European pentru Garantare in Agricultura, Fondul European Agricol pentru Dezvoltare Rurala si prin fondurile structurale si de coeziune "pot beneficia de salarii de baza corespunzatoare functiilor si pot beneficia de o prima lunara de pana la 75% din salariul de baza, in functie de indeplinirea criteriilor si conditiilor stabilite prin Hotarare a Guvernului".

Citeşte mai mult...
 
« ÎnceputAnterior51525354UrmătorSfârşit »

Page 52 of 54

Dr.Max - Farmacie

Sustine Sighet-Online.ro

Amount: 


Banner
Banner
Banner
DICTIONAR ONLINE:

Vremea


.
.
.

©Copyright 2008 - 2013 Sighet-Online.ro    Termeni si conditii  |  Sitemap  |  RSS  |  Despre noi  |  Contact