logo

-- EDITORIAL || CULTURA || SPORT || PAGINA ELEVILOR || DINCOLO DE TISA || INTERVIU || DIASPORA SIGHETEANA || PSIHOLOGIE || CULINAR || EDITORIAL --


POLITICA
Tavalugul demiterilor loveste azi institutiile din Maramures PDF Imprimare Email
Vineri, 24 Aprilie 2009 16:44

Prefectura MaramuresControversata ordonanta 27/2009 privind imbunatatirea activitatii administratiei publice, intrata in vigoare in cursul zilei de ieri, a pus pe jar sefii institutiilor deconcentrate din Maramures ramasi inca pe functii. Acestia asteapta sa primeasca, de la o ora la alta, deciziile de demitere, urmand ca in termen de 32 de zile sa isi vada posturile de conducere desfiintate.

 Preavizele pe care le vor primi vor fi valabile pana la data de 22 mai, dupa care fraiele institutiilor vor fi preluate, prin noi contracte de manageriat valabile pe o durata de patru ani de zile, de catre persoane numite pe criterii politice. Pentru acestea vor fi infiintate, in baza noului act normativ, asa-numitele posturi de directori coordonatori, care nu vor fi ocupate prin concurs, ci pe baza unor “evaluari” facute la nivel central.

Citeşte mai mult...
 
Consiliul Judeţean combate criza financiară... din plin PDF Imprimare Email
Vineri, 24 Aprilie 2009 06:49

Mai mult, cei aproape 150 de angajaţi ai instituţiei îşi vor păstra slujbele, salariile şi sporurile

Dacă ar fi să ne uităm după executivul şi aleşii Consiliului Judeţean Maramureş, criza economico-financiară nu a ajuns şi pe meleagurile noastre. Metehnele şefilor de instituţii publice nu s-au schimbat în concordanţă cu situaţia din ce în ce mai greu de suportat. Îndemnurile la austeritate venite de la Guvern sunt ignorate aproape total. Cei aproape 150 de angajaţi ai CJ îşi vor păstra slujbele, salariile şi sporurile, iar aleşii au votat pentru efectuarea unor importante cheltuieli cu achiziţionarea a tot felul de autovehicule, tehnică de calcul şi finanţarera unor proiecte cel puţin dubioase. Banul public este risipit pe tot felul de investiţii a căror oportunitate nu prea poate fi argumentată în condiţiile crizei.

Cap de afiş în austera bătălie pentru chivernisirea judicioasă a banului public, este fără îndoilă preşedintele Mircea Man, cel care şi-a schimbat maşina de serviciu veche (un Ford Mondeo din 2004) cu o limuzină de lux (Audi A6 Q) care a costat 60.000 de euro. Vorba preşedintelui “tuturor maramureşenilor”, “suntem prea săraci să ne cumpărăm lucruri ieftine”.

Citeşte mai mult...
 
Regele Mihai: A venit momentul pentru Casa Regala sa se implice in mersul statal al tarii PDF Imprimare Email
Joi, 23 Aprilie 2009 18:14

Regele Mihai 1Regele Mihai I si-a exprimat joi sustinerea pentru candidatura Principelui Radu la alegerile prezidentiale, intr-un mesaj rostit la Palatul Elisabeta, precizand ca a sosit momentul pentru Casa Regala sa se implice in "mersul statal al Romaniei", relateaza NewsIn.

Regele Mihai a precizat ca "nu este un lucru obisnuit pentru un membru al Casei Regale. Dar viata ne-a pus in fata multor situatii neobisnuite, pe care am reusit sa le trecem cu bine".

Totodata, fostul suveran a spus ca "Romania trece prin momente grele. Nu ne putem juca de-a statul, punand la incercare destinul unui popor. Va chem pe toti sa sprijiniti acest pas important pentru Romania. In asemenea momente, tara are nevoie sa fiti uniti si generosi, solidari si responsabili".

Ultima actualizare Joi, 23 Aprilie 2009 18:21
Citeşte mai mult...
 
Guvernul a adoptat principiile Legii salarizarii unice a bugetarilor PDF Imprimare Email
Joi, 23 Aprilie 2009 06:50

Guvernul a adoptat ieri, 22 aprilie, principiile care vor sta la baza elaborarii noii legi a salarizarii unice a bugetarilor, act normativ ce se va implementa intr-o perioada de trei ani si asupra caruia Executivul ar putea sa-si asume raspunderea in Parlament, a anuntat premierul Emil Boc, la Palatul Victoria. El a spus ca noua lege, care va fi elaborata pana la 30 iunie, va permite eliminarea discrepantelor din sistem, iar raportul dintre salariul minim si cel maxim va fi de 1 la 15 fata de 1 la 70/75 in prezent.

Primul-ministru a explicat ca salariile vor fi inghetate sau vor creste foarte putin pentru cei care se afla in varful piramidei sociale, iar pentru cei cu venituri mici cresterea va fi accentuata. Ponderea in salariile bugetarilor a sporurilor va fi de maximum 30%, a adaugat seful Executivului.

Ultima actualizare Joi, 23 Aprilie 2009 07:01
Citeşte mai mult...
 
Guvernul va adopta, astazi, principiile legii salarizarii unice a bugetarilor PDF Imprimare Email
Miercuri, 22 Aprilie 2009 07:31

Guvernul urmeaza sa adopte, in sedinta de miercuri, principiile legii salarizarii unice a personalului bugetar, dupa cum anunta saptamana trecuta premierului Emil Boc.

Actul normativ "va elimina privilegiile din sistemul public de salarizare si va crea o corespondenta reala intre munca prestata pe baza pregatirii de specialitate si salarizarea corespunzatoare in domeniul public fara privilegii si fara privilegiati”, a spus primul ministru.  

El precizase ca nu s-a incheiat inca procesul de consultare a partenerilor sociali si ca discutiile vor continua, "pe un ton accelerat de saptamana viitoare".

Sindicatele nu sunt de acord cu propunerile facute

Federatia Sindicatelor Libere din Invatamant nu este de acord cu rezultatul negocierilor de pana acum. Sindicatele si reprezentanţii mai multor ministere au stabilit noua criterii de ierarhizare a functiei publice, care vor sta la baza elaborarii legii unice de salarizare a bugetarilor.

Citeşte mai mult...
 
Principele Radu Duda, candidat la preşedinţie, vrea să aibă o campanie electorală model PDF Imprimare Email
Marţi, 21 Aprilie 2009 07:24

Principele DudaPrincipele Radu a declarat că deşi în ultimii ani a fost victima unor atacuri politice, campania electorală pe care o va desfăşura va fi una curată, un model pentru toţi candidaţii la un astfel de mandat, de preşedinte al unui stat democrat.

"Rostul pentru care m-am angajat într-o astfel de situaţie publică, mai puţin obişnuită pentru un membru al Familiei Regale, a fost acela de a da un exemplu, un model pentru modul cum oamenii pot fi puşi împreună şi un model de continuitate şi respect, deşi sunt atacat în permanenţă de 12 ani", a declarat presei principele, sosit sâmbătă la Iaşi.

Principele Radu a susţinut că neutralitatea, competenţa şi echilibrul pe care un membru al Familiei Regale le aduce, importanta reputaţie internaţională a Familiei şi exerciţiul de până acum îl recomandă pentru o astfel de candidatură.

"În ultimii opt ani am acţionat în primul rând în susţinerea intereselor statului român, nu în interes politic. Cât am fost reprezentant special al Guvernului am făcut eforturi pentru consolidarea statului român şi a naţiunii, a intereselor naţionale româneşti" a afirmat principele Radu.

Citeşte mai mult...
 
Eliminarea vizelor, discutata cu consulul Ucrainei PDF Imprimare Email
Miercuri, 15 Aprilie 2009 14:14

La nivelul Maramuresului si al regiunilor limitrofe din Ucraina vor fi constituite in perioada imediat urmatoare o serie de grupuri de lucru care sa analizeze problemele transfrontaliere si sa lanseze proiecte comune de dezvoltare. Decizia a fost luata astazi, in urma vizitei facute in Baia Mare, de catre  consulul general al Ucrainei, Yurii Verbitskyi, si vizeaza, printre altele, reluarea demersurilor pentru constructia unui pod economic peste raul Tisa si a deschiderii unor puncte feroviare de trecere a frontierei.

 Oficialul din tara vecina a sosit in Maramures in cursul zilei de ieri si, dupa ce a facut un periplu prin localitatile romanesti de le malul Tisei, unde traiesc foarte multi etnici ucraineni, a solicitat intrevederi autoritatilor maramuresene si baimarene pentru a discuta despre oportunitatile de colaborare pe diverse segmente de activitate.

Citeşte mai mult...
 
Principele Radu Duda - marea surpriza pentru Presedintia Romaniei PDF Imprimare Email
Marţi, 14 Aprilie 2009 16:04

Principele Radu Duda“Nu s-a mai intamplat ca o tara care a fost monarhie si care astazi imbratiseaza o constitutie republicana sa ofere Casei Regale o sansa egala cu a celorlalti intr-o democratie absoluta. Candidatura mea da valoare si viitor Casei Regale.

Daca noi vom reusi sa ii convingem pe romani nu trebuie sa ne negam identitatea. Faptul ca fac parte din Familia Regala este un detaliu din identitatea mea. Or, identitatea cetateanului european este respectata. Dar, la randul meu, sunt obligat sa respect institutia Presedintelui Romaniei care se bazeaza pe alte valori decat ale mele. Va fi o onoare sa le servesc. Nu exista nici o contradictie. Este o dovada de curaj, de clarviziune si de punere impreuna a trecutului cu viitorul.”

Principele Duda a comentat si teoria conform careia ar fi sustinut de catre omul de afaceri Dinu Patriciu in cursa pentru fotoliul de presedinte.

“Este o minciuna sfruntata pe care o vom demonta pe un site pe care il vom denumi opritiminciunile.ro. Legaturile dintre Casa Regala si oamenii cu putere economica sunt in mod egal impartite in tara. Toata lumea este bine venita sa aiba proiecte cu noi. In cazul particular al domnului Patriciu, el este un fruntas liberal de mare vizibilitate si este normal sa isi sustina propriul candidat. As vrea ca independenta acestei candidaturi sa fie reala. Nu cred ca e cazul sa ne jucam in fiecare zi cu increderea romanilor.”

Ultima actualizare Marţi, 14 Aprilie 2009 16:14
Citeşte mai mult...
 
Calatoria cu trenul s-ar putea ieftini PDF Imprimare Email
Marţi, 14 Aprilie 2009 10:05

Transportul feroviar de calatori si marfa s-ar putea ieftini daca Ministerul Finantelor va aproba modificarea Codului fiscal, in sensul renuntarii la accizarea carburantilor consumati de operatorii feroviari de stat si privati. O astfel de propunere legislativa a fost publicata ieri pe site-ul Ministerului Transporturilor si Infrastructurii.

Constantin Axinia, subsecretar de stat in MTI, spune ca suma care ar ramane la dispozitia societatilor CFR Calatori, CFR Marfa si CFR SA, prin scutire de la plata acestei taxe, este de 198 milioane de lei. De beneficii similare ar urma sa se bucure si operatorii feroviari de marfa si calatorii privati. „Accizele platite pentru carburanti reprezinta 5-6% din totalul cheltuielilor acestora”, spune subsecretarul de stat.

Citeşte mai mult...
 
Principele Radu Duda isi va anunta candidatura la Presedintie PDF Imprimare Email
Joi, 09 Aprilie 2009 10:26

Principele Radu DudaPrincipele Radu Duda isi anunta oficial candidatura la Presedintia Romaniei joi seara, la ora 19:00, intr-o conferinta de presa la Palatul Elisabeta, transmite un comunicat al Casei Regale. El beneficiaza de sprijinul consilierului Cornel Comsa, fost consilier personal al primarului general Sorin Oprescu.

Candidatul ar putea fi consiliat in campanie si de Betsy Myers, unul dintre cei mai apropiati colaboratori ai presedintelui Barack Obama, care a fost, la sfarsitul saptamanii trecute, invitata perechii princiare. Cu aceasta ocazie, Myers a declarat ca l-ar sustine pe principele Radu la functia suprema in stat.

Sambata, principele Duda declara ca nu este un candidat pentru prezidentiale, dar in momentul in care ar avea un raspuns la intrebarile privind candidatura, il va face public.

Biografie:

Radu Duda s-a nascut la 7 iunie 1960, la Iasi, intr-o familie de medici, indica biografia publicata pe site-ul principelui. A absolvit Liceul Internat din Iasi in 1979 si Institutul de Arta Teatrala si Cinematografica din Bucuresti in 1984. A intalnit-o pe actuala sa sotie, Alteta Sa Regala Principesa Margareta, in 1994. S-au casatorit doi ani mai tarziu.

Ultima actualizare Joi, 09 Aprilie 2009 10:34
Citeşte mai mult...
 
Senatorul Gheorghe Mihai Bârlea solicită sprijin financiar pentru femei PDF Imprimare Email
Joi, 09 Aprilie 2009 10:17

Gheorghe Mihai BârleaSenatorul PD-L de Maramureş, Gheorghe Mihai Bârlea, a adresat, în 6 aprilie, o interpelare lui Marian Sîrbu, ministrul Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale. Obiectul interpelării îl constituie indemnizaţia pentru mamele cu gemeni sau tripleţi, care se acordă în primii doi ani de la naşterea copiilor.

"(...) Mariana Nedelcu, noul secretar de stat la Departamentul Afaceri Sociale din Ministerul Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale, afirmă că Executivul urmează să aprobe, în luna aprilie, o modificare a Legii indemnizaţiilor de creştere a copilului. Conform precizărilor făcute, în cazul familiilor cu gemeni sau tripleţi, mamele ar urma să primească un supliment pentru fiecare copil. Persoanele în cauză reclamă de mult timp faptul că au nevoie de venituri suplimentare pentru întreţinerea bebeluşilor şi susţin că mărirea indemnizaţiei cu 10% pentru fiecare dintre copii este descurajatoare. (...) În aceste circumstanţe, iniţiativa guvernului, utilă în principiu, riscă să se materializeze deficitar. În cazul mamelor cu venit mic, de 800 - 900 lei, bebeluşul primeşte ca ajutor, pentru întreţinere, exact contravaloarea unui pachet de scutece. În consecinţă, creşterea cu doar 10%, pe care ministerul intenţionează să o promoveze, este nesatisfăcătoare, mai ales în cazul mamelor cu salarii mici. Având în vedere deficitul demografic din ce în ce mai accentuat în ţara noastră, un plus de atenţie şi de susţinere a acestor tipuri de familii este mai mult decât necesar. Solicit ministrului, pe această cale, să analizeze posibilitatea de a mări, în astfel de situaţii, indemnizaţia pentru fiecare copil, cu cel puţin 300 lei, mai ales că nu sunt foarte multe cazuri de acest gen, iar efortul bugetar ar fi nesemnificativ. Datele statistice ne arată că doar aproximativ 3.500 de femei nasc, anual, gemeni şi 1.500 de femei nasc tripleţi", a încheiat interpelarea senatorul colegiului Maramureş Nord. Gheorghe Bârlea a precizat că la această interpelare solicită ministrului răspuns scris şi oral.

Citeşte mai mult...
 
Liberalul Ovidiu Nemes isi pastreaza locul in Biroul Permanent National al TNL PDF Imprimare Email
Luni, 06 Aprilie 2009 03:01

Ovidiu Nemes, presedintele Partidului National Liberal, filiala Sighetu Marmatiei si viceprimarul municipiului de pe malul Tisei, isi pastreaza locul in Biroul Permanent National (BPN) al organizatiei de tineret. Este pentru a treia oara, consecutiv, cand Nemes obtine un loc in BPN al TNL la nivel national, fiind singurul liberal maramuresean prezent neintrerupt in acest for. El a participat, sambata, la Palatul Parlamentului din capitala, la Conferinta Nationala a TNL, in cadrul careia a fost ales si noul presedinte al organizatiei. Acesta este Florin Alexe, de altfel si unicul candidat pentru cea mai importanta functie din organizatia de tineret, ocupata pana sambata de Cristian Adomnitei, fostul ministru al Educatiei. In functia de prim-vicepresedinte a fost ales satmareanul Adrian Stef, de asemenea candidat unic.

Citeşte mai mult...
 
Pesedistii maramureseni anunta masuri de protectie anticriza PDF Imprimare Email
Luni, 30 Martie 2009 15:24

Social-democratii din Maramures au iesit la rampa sa anunte o serie de masuri anticriza pe care guvernantii s-au angajat sa le aplice in cadrul negocierilor cu Fondul Monetar International (FMI). Ei au aratat ca “sporurile salariale vor putea ajunge la 30% din salariu, in loc de 20% cat era propunerea initiala. Majoritatea sporurilor salariale completeaza veniturile foarte mici din invatamant, sanatate, administratie publica. Este nedrept ca milioane de oameni sa aiba de suferit din cauza unor categorii care castiga excesiv de pe urma sporurilor”.

 Prim-vicepresedintele filialei PSD Maramures, Ludovica Parvu, a explicat ca, in baza conditiilor puse de PSD, “punctul de pensie va putea creste la 45% din salariul mediu brut. In niciun caz pensiile mici nu vor scadea. Una din conditiile principale ale PSD, in dezbaterea despre imprumutul extern, a fost ca pensiile si salariile sa nu fie inghetate. (...) Dupa ce punctul de pensie va atinge 45% si dupa adoptarea legii, pensia va fi indexata cu inflatia”.

Citeşte mai mult...
 
« ÎnceputAnterior41424344454647484950UrmătorSfârşit »

Page 50 of 54

Dr.Max - Farmacie

Sustine Sighet-Online.ro

Amount: 


Banner
Banner
Banner
DICTIONAR ONLINE:

Vremea


.
.
.

©Copyright 2008 - 2013 Sighet-Online.ro    Termeni si conditii  |  Sitemap  |  RSS  |  Despre noi  |  Contact