logo

-- EDITORIAL || CULTURA || SPORT || PAGINA ELEVILOR || DINCOLO DE TISA || INTERVIU || DIASPORA SIGHETEANA || PSIHOLOGIE || CULINAR || EDITORIAL --


POLITICA
BEC, primele rezultate parţiale (ora 9:00) PDF Imprimare Email
Luni, 08 Iunie 2009 08:06

Alegerile europarlamentare din acest an au fost dominate de absenteism. Doar 27,2% dintre românii cu drept de vot s-au prezentat, duminică, la urnele de vot pentru a alege reprezentanţii României în Parlamentul European.

Conform exit pollurilor realizate de CCSB pentru Antena 3, PSD şi PD-L au obţinut scoruri apropiate.

Duminică-noapte, voturile au fost centralizate în toată ţara şi, la fel ca la fiecare alegeri, nu au lipsit înghesuiala şi nervii. Totodată, liderii de partide au efectuat numărători paralele.

Primele rezultate parţiale ale euroalegerilor, pe baza datelor centralizate până la ora 07:00, au fost anunţate, însă, de Biroul Electoral Central, luni, la ora 09:00.

Rezultate parţiale, prezentate de BEC la ora 09:00:

PSD 30,56%

PDL 29,69%

PNL 14,56%

Citeşte mai mult...
 
Exit-poll: PSD castiga la mustata in fata PD-L, Elena Basescu intra in PE alaturi de Vadim si Gigi Becali PDF Imprimare Email
Duminică, 07 Iunie 2009 21:28

Potrivit rezultatelor CCSB, distributia mandatelor va fi: PSD - 10 mandate, PD-L - 10 mandate, PNL - 5 mandate, UDMR - 4 mandate, PRM - 2 mandate, Elena Basescu - 1 mandat. CCSB nu poate estima cine va cistiga al 33-lea mandat de europarlamentar, pentru ca diferenta dintre resturile principalelor doua partide este prea mica, in marja de eroare

Institutele de cercetari INSOMAR (pentru Realitatea TV) si CCSB (pentru Antena 3) au dat publicitatii rezultatele exit-poll-urilor pentru europarlamentarele din 7 iunie. Iata rezultatele:
CCSB: PSD-PC: 30,7 %, PD-L: 30,4 % ; PNL: 15,4 %, UDMR: 10,4 %, PRM: 6,8%, Elena Basescu: 3,6%. PNTCD: 1,8%
INSOMAR: PSD-PC: 31%, PD-L: 30,4%, PNL: 16.6%, UDMR: 9,1%, PRM: 7,2%, EBA: 3,4%, PNTCD: 1,3%

Lista viitorilor europarlamentari romani:

Citeşte mai mult...
 
ALEGERI: Primarita din Botiza, in atentia politiei PDF Imprimare Email
Duminică, 07 Iunie 2009 17:36

Politistii maramureseni fac verificari la Botiza, localitate in care o persoana a depus plangere impotriva primaritei pentru incalcarea legii electorale. Reclamantul a aratat ca  Ioana Trifoi ar derula activitati de propaganda electorala in comuna si a cerut ca autoritatile sa ia masuri de urgenta impotriva ei.

Presedintele Biroului Electora Judetean, Andrei Rus, a solicitat ajutorul Inspectoratului Judetean de Politie, insa, pana in acest moment nu s-a comunicat oficial cum a fost solutionata reclamatia.

Citeşte mai mult...
 
Ora 13: Maramuresul este pe ultimul loc ca prezenta la vot PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Duminică, 07 Iunie 2009 14:14
Pana la ora 13.00 si-au exprimat optiunea, prin vot, pentru alegerea membrilor din Romania in Parlamentul European, 10,24% din numarul alegatorilor inscrisi in listele electorale; 8,55% in mediul urban respectiv 12,56% in mediul rural.
Participarea cea mai redusa la vot s-a inregistrat in judetul Maramures: 6,84%
Prezenta la urne in mediul urban: Judetul Maramures se afla pe locul 40 cu un procent de 6,79%, media pe tara fiind de 8,55%.
Prezenta la urne in mediul rural: Judetul Maramures se afla pe ultimul loc (42) cu un procent de 6,92%, media pe tara fiind de 12,56%.
Citeşte mai mult...
 
Ora 16: Maramuresul este tot printre ultimele judete ca prezenta la vot PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Duminică, 07 Iunie 2009 14:14
Pana la ora 16.00 si-au exprimat optiunea, prin vot, pentru alegerea membrilor din Romania in Parlamentul European, 14,95% din numarul alegatorilor inscrisi in listele electorale; 11,82% in mediul urban respectiv 19,26% in mediul rural.
Participare foarte redusa la vot in judetul Maramures: 11,94% fata de media pe tara, 14,95%.
Prezenta la urne in mediul urban: Judetul Maramures se afla pe locul 32 cu un procent de 10,85%, media pe tara fiind de 11,82%.
Prezenta la urne in mediul rural: Judetul Maramures se afla pe penultimul loc (41) cu un procent de 13,65%, media pe tara fiind de 19,26%.
Ultima actualizare Duminică, 07 Iunie 2009 17:29
Citeşte mai mult...
 
Propaganda electorala amendata la Sighet PDF Imprimare Email
Duminică, 07 Iunie 2009 11:33

Amenda data de politistii maramureseni unei firme de publicitate din Sighetu Marmatiei. Societatea are amplasat un panou electronic in apropierea unei sectii de votare din municipiul maramuresean si a lasat, in ciuda interdictiei prevazute de lege, ca pe ecran sa ruleze, din zece in zece minute, clipuri electorale ale aliantei PSD+PC.

Ilegalitatea a fost constatata in aceasta dimineata de catre presedintele sectiei de votare 96, din cadrul Scolii Generale numarul 4, si a fost semnalata mai intai politistilor de frontiera care asigura paza in zona iar mai apoi Biroului Electoral Judetean (BEJ).

 Presedintele BEJ Maramures, judecatorul Andrei Rus, a precizat ca panoul publicitar electronic se afla la o distanta de doar 30 de metri de sectia de votare din Sighet si ca, incalcarea legii, a fost confirmata si de echipajele de politie care s-au deplasat dis-de-dimineata in zona.

Ultima actualizare Duminică, 07 Iunie 2009 13:03
Citeşte mai mult...
 
Azi au loc alegerile euro-parlamentare PDF Imprimare Email
Duminică, 07 Iunie 2009 06:58

Aproximativ 18 milioane de romani sunt asteptati azi la urne pentru a-si desemna reprezentantii in Parlamentul European. Pentru acest scrutin au fost amenajate 18.317 sectii de votare, dintre care 18.127 in tara si 190 in strainatate. Urnele se vor deschide la ora 7 si se vor inchide la ora 21.

Conform legislatiei in vigoare privind organizarea si desfasurarea alegerilor pentru Parlamentul European, cetatenii romani vor putea vota si in situatia in care se afla temporar in strainatate, spre deosebire de scrutinul din 2007, cand au avut drept de vot doar persoanele care aveau domiciliul sau resedinta in tara in care se aflau in momentul votului. Cetatenii care nu se afla in localitatea de domiciliu pot vota la orice sectie de votare, ei urmand a fi inscrisi pe listele electorale suplimentare.

Alegatorii trebuie sa puna stampila pe buletinul de vot in dreptul listei partidului sau a candidatului independent cu care opteaza, votul fiind valid daca stampila este pusa in interiorul chenarului care incadreaza candidatii respectivului partid. Romanii pot vota pe baza cartii de identitate, cartii de identitate provizorie, buletinului de identitate, pasaportului diplomatic, pasaportului diplomatic electronic, pasaportului de serviciu, pasaportului de serviciu electronic, pasaportului simplu, pasaportului simplu electronic, pasaportului simplu temporar, iar in cazul elevilor din institutiile militare, a carnetului de serviciu militar.

Citeşte mai mult...
 
Politicienilor, ne doare-n cot de votul vostru! PDF Imprimare Email
Duminică, 07 Iunie 2009 06:53

7 iunie 2009 ar fi trebuit sa fie o zi mare pentru Romania. Azi sunt alesi oamenii care ne vor reprezenta in Parlamentul European. Am visat cu totii atata vreme sa scapam de anatema comunista si sa contam in ochii celor din Occident!

7 iunie 2009 nu este insa o zi mare pentru Romania. Cu aceiasi politicieni care toarna promisiuni cu nerusinare si care, in afara de-un mic si-o bere, nu reusesc sa ofere mai nimic romanului inglodat in datorii si sperante desarte, nu avem cum sa fim bagati in seama de vestici.

7 iunie 2009 este o zi in care ei, conducatorii politici, cer sa fie pozati si filmati ca sa dea bine in presa si sa mai bifeze astfel, zambitori, un punct de pe agenda electorala. Pentru ei asta conteaza. Ei bine, citynews.ro nu le va da satisfactie!

7 iunie 2009 - asa cum pe polticieni ii doare-n cot de soarta noastra, si pe noi ne doare-n cot de votul lor! Nu-i vom poza si nu le vom asculta declaratiile! Ne va interesa doar votul maramureseanului de rand, cel ce spera ca, totusi, printre aia 303 de candidati sa fie si cativa mai rasariti, care sa nu ne faca de rusine in Parlamentul European.

Ultima actualizare Duminică, 07 Iunie 2009 09:50
Citeşte mai mult...
 
Încercare de (Man)ipulare a opiniei publice în ultima zi de campanie electorală PDF Imprimare Email
Vineri, 05 Iunie 2009 17:40
Mircea Man a anunţat schimbarea din funcţie a directorilor de spitale, dar ministrul Ion Bazac neagă semnarea ordinului.

 Ieri, la orele prânzului, Mircea Man, preşedintele PDL Maramureş a organizat o conferinţă de presă la cabinetul parlamentar din oraşul Ulmeni al deputatului Nicolae Bud. Motivul principal al acestei neobişnuite întâlniri cu mass-media l-a constituit anunţarea oficială a schimbării din funcţie a celor doi directori-manageri din principalele unităţi spitaliceşti din Maramureş. Este vorba de Ion Blăjan, Spitalul Judeţean de Urgenţă Baia Mare şi Vasile Ştefanca, Spitalul Municipal Sighetu Marmaţiei. Cei doi au fost instalaţi în respectivele funcţii la începutul acestei săptămâni.

 Ordinele de numire al celor doi în funcţii au fost semnate de ministrul Sănătăţii Ioan Bazac la sfârşitul lunii mai. Mircea Man a declarat ieri că în ziua de 2 iunie, acelaşi ministru i-a numit în funcţii pe Călin Pop la Spitalul de Urgenţă şi pe Vasile Bodnar la Spitalul Municipal, dar ele au sosit abia ieri în Baia Mare. Lucru absolut neobişnuit la acest nivel, deciziile de numire a celor doi au venit pe fax la Consiliul Judeţean. În mod normal, astfel de acte vin la Direcţia de Sănătate Publică Maramureş, forul tutelar al spitalelor. Vizibil satisfăcut de întorsătura situaţiei, Mircea Man a declarat că s-a făcut dreptate şi că nu există motive de rupere a protocolului de colaborare cu PSD, pentru că cele două posturi de conducere ar fi revenit PDL.

Citeşte mai mult...
 
PDL Maramureş încalcă legea electorală şi regulile elementare ale bunului simţ PDF Imprimare Email
Miercuri, 03 Iunie 2009 06:42

Democrat-liberalii maramureseni s-au folosit ilegal de imaginea presedintelui Traian Basescu pentru a castiga voturi la alegerile europarlamentare. Ei au lipit in mai multe localitati din Maramuresul istoric afise electorale pe care e imprimata o fotografie in care apare seful statului alaturi de liderul judetean al PD-L, Mircea Man, si care e insotita de mesajul: “In 7 iunie votati PD-L. Prietenii sunt cu tine la bine. PD-L te ajuta la greu!”. Legea electorala interzice folosirea acestor practici. Presedintele tarii nu are voie sa faca politica vreunui partid pe timpul mandatului sau, prin urmare, folosirea imaginii sale in contextul campaniei este ilegala!

 SESIZAREA: Prezenta afiselor cu Traian Basescu in zona Sighetu Marmatiei a fost semnalata ieri, intr-o conferinta de presa sustinuta la Sfantu Gheorghe, de catre europarlamentarul liberal Csibi Magor. “Am avut surpriza sa vad acest afis in weekend, cand am fost in municipiul Sighet, impreuna cu viceprimarul de acolo, Ovidiu Nemes. Nu am facut o reclamatie in acest sens la Biroul Electoral Central, ci doar am vrut sa trag un semnal de alarma. Nu cred ca e cazul sa se faca scandal, ci doar sa se rezolve problema. Cei responsabili se pot insa autosesiza”, a declarat pentrucitynews.ro liberalul Csibi Magor.

Citeşte mai mult...
 
Venitul minim garantat, majorat cu 15% PDF Imprimare Email
Joi, 28 Mai 2009 06:26

Guvernul a decis sa majoreze venitul minim garantat cu 15%. Decizia va fi aplicabila incepand cu luna iulie.

Nivelul venitului minim garantat a fost majorat printr-o decizie a Executivului.

“Nivelul lunar al venitului minim garantat va fi de 125 lei pentru o persoana singura, 225 de lei pentru familiile formate din doua persoane, 313 lei pentru cele formate din trei persoane, 390 de lei pentru cele cu patru persoane, 462 de lei pentru familiile cu cinci persoane si cate 31 de lei pentru fiecare alta persoana din familie peste numarul de cinci”, a spus premierul Emil Boc.

Masura a fost prevazuta in acordul cu Banca Mondiala, care a cerut asigurarea unei protectii mai bune a categoriilor defavorizate ale populatiei in perioada de criza economica.

Citeşte mai mult...
 
Protocolul PD-L – PSD sta sa crape in Maramures PDF Imprimare Email
Joi, 28 Mai 2009 06:07

Declaratii belicoase lansate astazi (NR. 27.05.2009) atat din tabara democrat-liberala, cat si din cea a social-democratilor maramureseni. Cele doua formatiuni politice au ajuns din nou la cutite, dupa ce ministrul Ion Bazac a facut trei numiri pe posturile de conducere de la Spitalul Judetean Baia Mare, Spitalul Municipal Sighetu Marmatiei si Spitalul Viseu de Sus.

Pedelistii s-au trezit ca oamenii pe care ii sustineau – Calin Pop si Vasile Bodnar – au fost pusi pe tusa si ca in locul lor au fost avansati doi pesedisti – Ion Blajan si Vasile Stefanca, la Baia Mare, respectiv la Sighet. Drept urmare, seful PD-L Maramures, Mircea Man, a scos imediat sabia razboilui aratand ca in conditiile date protocolul de colaborare cu social-democratii risca sa fie rupt si ca nu va accepta sub nicio forma ca oamenii propusi de partidul sau sa fie scosi din joc.

“Am facut demersurile necesare la nivel central iar protocolul va fi respectat. Cei doi nu vor ramane pe post multa vreme”, a specificat Man pentru citynews.ro. El a precizat totodata ca a facut interventii inclusiv pe langa Ion Blajan, caruia i-a cerut sa se gandeasca bine daca va prelua sau nu functia de manager al Spitalului Judetean. “Suntem de rasul lumii. Asa ceva nu se poate. Pe negocierile PSD cu PD-L, Vasile Bodnar a pierdut postul de parlamentar. Acum i se sufla si cel de director de spital”, a reclamat Man subliniind ca, in conditiile in care pesedistii se vor mentine pe pozitii, ii va strange cu usa pe primarii membri de partid. “I-am spus Eugeniei Godja ca imi voi retrage semnatura de pe o serie de finantari. Electrificarile de care e nevoie vor astepta. Mai sunt si altele. Sper sa se gandeasca bine si sa faca un pas inapoi”.

Ultima actualizare Joi, 28 Mai 2009 06:11
Citeşte mai mult...
 
În şedinţa organizată la Sighet, consilierii judeţeni au favorizat primăriile PD-L şi PSD PDF Imprimare Email
Joi, 28 Mai 2009 06:02

Premieră ieri în Maramureş. Pentru prima oară, şedinţa Consiliului Judeţean (CJ) s-a desfăşurat în teritoriu, mai exact în municipiul Sighetu Marmaţiei. Doar 26 dintre cei 35 de consilieri au răspuns “prezent” la apel, dar până la urmă, aproape toate proiectele de hotărâre incluse pe ordinea de zi au fost adoptate. 

Şedinţa s-a desfăşurat într-o oarecare tensiune, democrat-liberalii în frunte cu preşedintele Mircea Man declarându-se nemulţumiţi de recentele numiri în funcţiile de conducere de la spitalele din judeţ. Pentru că toţi directorii sunt de la PSD, Man a dat asigurări că aceştia nu vor sta în funcţie doar câteva zile. Discuţii aprinse au avut loc şi în debutul şedinţei, când preşedintele CJ “a uitat” să o invite în prezidiu pe Eugenia Godja, primarul din Sighetu Marmaţiei. I-a atras atenţia asupra aspectului consilierul PSD Gheorghe Şimon (PSD). “Vă ştiu elegant şi cu mult bun simţ, deci normal ar fi, dacă suntem în Sighet, să-l invitaţi pe primarul oraşului în prezidiu”, a spus Şimon. N-a scăpat ocazia Mircea Man să le spună social-democraţilor că au fost mai preocupaţi să-şi instaleze în funcţii directorii la spitale, dar şi replica lui Şimon a fost pe măsură: “Punem directorii la spitale spre binele dumneavoastră, ca să vă tratăm, că aveţi multe probleme pe cap”, a adăugat acesta.

Citeşte mai mult...
 
« ÎnceputAnterior41424344454647484950UrmătorSfârşit »

Page 48 of 54

Dr.Max - Farmacie

Sustine Sighet-Online.ro

Amount: 


Banner
Banner
Banner
DICTIONAR ONLINE:

Vremea


.
.
.

©Copyright 2008 - 2013 Sighet-Online.ro    Termeni si conditii  |  Sitemap  |  RSS  |  Despre noi  |  Contact