logo

-- EDITORIAL || CULTURA || SPORT || PAGINA ELEVILOR || DINCOLO DE TISA || INTERVIU || DIASPORA SIGHETEANA || PSIHOLOGIE || CULINAR || EDITORIAL --


POLITICA
Guvernul Boc 2 a cazut. Motiunea de cenzura a fost adoptata PDF Imprimare Email
Marţi, 13 Octombrie 2009 15:18

Emil BocGuvernul Boc 2 a picat testul Parlamentului. Moţiunea de cenzură depusă de parlamentarii PNL şi UDMR şi susţinută de PSD a fost adoptată, cu 258 voturi pentru şi 176 voturi împotrivă. 4 voturi au fost anulate, în timp ce 23 de parlamentari, 19 deputaţi şi patru senatori, au absentat de la vot: şapte parlamentari PSD, şase liberali, trei de la UDMR, doi ai PDL, patru de la minorităţi şi un independent.

Pierderea încrederii parlamentului face ca actualul Guvern să cadă şi să exercite numai anumite atribuţii administrative până la numirea unui nou premier de către preşedintele statului şi validarea acestuia de către legislativ. Adoptarea moţiunii de cenzură face ca guvernul interimar să nu poată emite ordonanţe şi nu poate iniţia legi.

Citeşte mai mult...
 
Organizatia PD-L Sighet este zguduita de demisia a 60 de membri PDF Imprimare Email
Marţi, 13 Octombrie 2009 14:07

Demisionarii acuza maniera dictatoriala de lucru din partid

In preajma campaniei pentru alegerile prezidentiale, cu imaginea terfelita de “radierea” avocatului Toader Sustic si a altor membri si a opozitiei de dragul artei din Consiliul Local, filiala PD-L Sighet se confrunta cu o situatie care mai mult ca sigur ca va duce sau, cel putin, ar trebui sa duca la demiterea conducerii sighetene si sa dea de gandit celei judetene: 80 de membri PD-L Sighet si Bocicoiu Mare, printre care si cativa din conducere si-au anuntat demisia din partid.

Luni, 12 octombrie, in cadrul unei conferinta de presa, un grup de sapte membri PD-L Sighet, printre care si secretarul executiv Paul Hreniuk, si-a anuntat demisia din partid alaturi de alti membri, demisii confirmate de documentele semnate puse la dispozitia presei, printre care – cu doua exceptii – intreaga organizatie de tineret, in frunte cu Sergiu Petretchi, presedintele executiv al Organizatiei Judetene de Tineret si presedinte al Organizatiei de Tineret PD-L Sighet.

Ultima actualizare Marţi, 13 Octombrie 2009 14:32
Citeşte mai mult...
 
428.000 de maramureseni au drept de vot la prezidentiale PDF Imprimare Email
Joi, 08 Octombrie 2009 09:10

Purtatorul de cuvant al Centrului de Comunicare Judetean Alegeri Prezidentiale, Dan Buca, a precizat astazi ca, in baza copiilor de pe listele electorale permanente, la scrutinul din 22 noiembrie vor avea drept de vot peste 428.000 de maramureseni.

“Ministerul Administratiei si Internelor a solicitat rigoare prefectilor structurilor teritoriale implicate in organizarea alegerilor prezidentiale pentru a elimina suspiciunile cu privire la corectitudinea desfasurarii procesului electoral. Astfel, prin ordin al prefectului Sandu Pocol s-au constituit Comisia tehnica judeteana cu atributii in  coordonarea si urmarirea indeplinirii sarcinilor ce revin autoritatilor administratiei publice locale si serviciilor publice deconcentrate ale ministerelor si ale celorlalte organe de specialitate ale administratiei publice centrale, respectiv Grupul tehnic de lucru de pe langa Comisia tehnica judeteana pentru organizarea si desfasurarea alegerilor pentru  Presedintele Romaniei”, a precizat Dan Buca intr-un comunicat de presa remis citynews.ro.

Citeşte mai mult...
 
Dr. Vasile Bodnar la sefia DSP? PDF Imprimare Email
Marţi, 06 Octombrie 2009 13:01

Dr. Vasile BodnarDupa demiterea doctorului Vasile Stefanca din functia de manager al Spitalului Municipal Sighetu Marmatiei, toata lumea se astepat ca in locul lui sa fie numit Vasile Bodnar. Nu s-a intamplat asa, postul revenindu-i lui Gheorghe Stef. O surpriza de proportii la prima vedere, numai ca lucrurile nu stau tocmai asa. Vasile Bodnar este dat ca sigur inlocuitor al lui Alexandru Ilies la conducerea Directiei de Sanatate Publica Maramures. Alexandru Ilies, considerat de cunoscatori un profesionist in materie, nu este membru al niciunui partid. Dupa formarea coalitiei de guvernare, postul a fost atribuit PSD, dar liderii locali au preferat sa-l mentina in functie pe Alexandru Ilies, asa ca nu au numit pe altcineva in locul lui. A fost printre putinele cazuri in care s-a tinut cont de competentele omului, si nu de clientela politica. Numai ca minunea se pare ca nu va dura decat foarte putin.

Ultima actualizare Joi, 08 Octombrie 2009 08:05
Citeşte mai mult...
 
Coalitia s-a rupt, ministrii PSD au demisionat din Guvern PDF Imprimare Email
Joi, 01 Octombrie 2009 13:40

Mircea GeoanaMinistrii PSD au demisionat din Guvern. Anuntul a fost facut de fostul vicepremier si ministru de Interne Dan Nica. Cu o jumatate de ora inainte, liderul PSD Mircea Geoana declara ca "Intreg grupul ministerial PSD, solidar cu Dan Nica, este astazi in masura sa isi anunte demisia din Guvern. Traian Basescu a reusit sa faca din nou ceea ce face de 5 ani - sa provoace criza politica, suprapusa peste criza economica. El este principalul responsabil". Mircea Geoana a facut aceasta declaratie dupa ce a discutat mai bine de o ora si jumatate cu ministrii formatiunii, dupa ce Traian Basescu a semnat, joi dimineata, decretul de revocare a lui Dan Nica.

Citeşte mai mult...
 
Senatorul Barlea face demersuri pentru infiintarea unei gradinite in localitatea italiana Sacrofano PDF Imprimare Email
Marţi, 29 Septembrie 2009 08:39

O delegatie italiana din regiunea Lazio, condusa de consilierul Tommaso Luzzi si primarul localitatii Sacrofano, Walter Casagrande, s-a intâlnit ieri cu vicepresedintele Consiliului Judetean (CJ) Maramures, Emil Marinescu, si senatorul Gheorghe Mihai Bârlea. Oaspetii au afirmat ca au venit in Maramures pentru reconfirmarea prieteniei intre cele doua regiuni.

De fapt, italienii au raspuns invitatiei autoritatilor maramuresene de a vizita Maramuresul, dupa ce, in vara acestui an, o delegatie a CJ si a Universitatii de Nord a vizitat regiunea Lazio. Printre intâlnirile oficiale cu reprezentantii Consiliului Regional au avut si o intrevedere cu Sanctitatea Sa, Papa Benedict al XV-lea, iar acum delegatia italiana a onorat invitatia de fi prezenta in Maramures. Vicepresedintele Emil Marinescu (care l-a inlocuit pe presedintele Mircea Man, plecat la Bucuresti cu probleme n.r.) a facut o scurta prezentare a judetului, a potentialului economic si turistic, a proiectelor de infrastructura si de punerea in valoarea a monumentelor UNESCO si a bisericilor de lemn din Maramures. Reprezentantul CJ a recunoscut totusi in fata italienilor ca, din punct de vedere economic, din pacate nu ne putem lauda prea mult, pentru ca urmele industriei miniere inca nu s-au sters.

Citeşte mai mult...
 
Traian Basescu propune referendum pentru Parlament unicameral exact in ziua alegerilor prezidentiale, 22 noiembrie PDF Imprimare Email
Joi, 24 Septembrie 2009 15:19

Traian Basescu propune referendum pentru Parlament unicameral si reducerea numarului de parlamentari la maxim 300, exact in ziua alegerilor prezidentiale, 22 noiembrie. Seful statului a explicat ca un Parlament mai mic ar fi si un element de reducere a coruptiei, "mai putini politicieni de rang inalt care fac trafic de influenta".

Guvernul a declansat un proces de reformare a Romaniei, a declarat presedintele, referindu-se la asumarea raspunderii Guvernului pe trei pachete de legi. "Asupra acestor legi viata va impune interventii pentru adaptarea la unele comandamente sociale", a continuat seful statului.

Declaratia vine in aceeasi zi in care Parlamentul a respins motiunea de cenzura initiata de PNL si UDMR privind Legea salarizarii unitare a bugetarilor, asupra careia Guvernul si-a asumat raspunderea.

Citeşte mai mult...
 
Eugenia Godja este şeful de campanie prezidenţială în Maramureş PDF Imprimare Email
Luni, 14 Septembrie 2009 08:11

Eugenia GodjaAm anticipat puţin despre ruperea protocolului între PSD şi PDL. Chiar dacă Mircea Man şi-ar fi dorit acest lucru, el nu a fost atît de bărbat să facă pasul. A prelungit agonia, inventînd o scrisoare prin care le cere fraţilor vitregi de la PSD să rupă protocolul cu PNL Maramureş. Asta pînă luni, 14 septembrie. Liderii PSD Maramureş (Călin Matei, Cătălin Cherecheş, Mircea Ursache - AVAS, Eugenia Godja, Mircea Dolha, Sorin Bota şi Gabriel Zetea, în ordinea în care au stat de la stînga spre dreapta) au reacţionat imediat şi pe un ton dur, dar şi zeflemitor către preşedintele tuturor… Nu i-a impresionat vocea lui Mircea Man de la Tîrgu Lăpuş. Astfel, după ce Mircea Ursache, cel de la centru ce răspunde acum de PSD Maramureş, a anunţat că Eugenia Godja va fi şeful de campanie al lui Mircea Geoană în Maramureş şi a spus că în judeţ va fi o echipă puternică ce va aduce procente mari candidatului PSD (cel ce va fi la “Tîrgul Cepelor”, duminică la ora 15.30), i-a lăsat pe liderii locali ai social-democraţilor să îl trimită la colţ pe unicul lider democrat-liberal din Maramureş. Tirul acuzelor şi reproşurilor l-a început Eugenia Godja, care a acuzat minciuna şi ipocrizia în ceea ce priveşte rezolvarea problemelor între roşii şi portocalii la Sighet, amintind şi de numirile arbitrare ale PDL la Electrica sau Finanţe. A urmat Călin Matei, care a vorbit despre un PSD Maramureş ca factor de echilibru între PNL şi PDL.

Citeşte mai mult...
 
Seful statului: "Hai mai bine sa bem o bere" PDF Imprimare Email
Duminică, 13 Septembrie 2009 17:52

Presedintele Traian Basescu i-a cerut duminica unui barbat care scanda, la manifestarile de la Tebea, "Basescu, presedinte", sa nu mai strige, ci mai bine sa mearga sa bea o bere impreuna, relateaza Mediafax.

Dupa ce a depus o coroana de flori la cimitir, la mormantul lui Avram Iancu , Traian Basescu si sotia sa au mers la caminul cultural din Tebea, unde si-au schimbat hainele oficiale cu tinute sport.

Ulterior, cei doi s-au plimbat prin multimea adunata pe platoul de la Tebea, fotografiindu-se si schimband opinii cu localnicii despre Avram Iancu.

Citeşte mai mult...
 
VIDEO: Bledea Daniela este noul presedinte al organizatiei de femei a PDL Sighetu Marmatiei PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Vineri, 11 Septembrie 2009 07:35
Joi, 10 septembrie 2009, la sediul Filialei PDL Sighetu Marmatiei a fost prezentat raportul de activitate al organizatiei pe un an de zile.Primirea de noi membrii a fost un alt subiect discutat pe ordinea de zi a

reuniunii liderilor PDL de ieri. In cele din urma au avut loc alegeri pentru organizatia de femei a PDL. Astfel, Bledea Daniela este noul presedinte al organizatiei de femei a PDL Sighetu Marmatiei.

Mai multe detalii puteti afla din declaratia video a domnului Petru Tomsa, Presedinte al Filialei PDL din Sighet:

Ultima actualizare Vineri, 11 Septembrie 2009 07:38
Vezi video
 
MAN: “Avem mandat de rupere a protocolului cu PSD” PDF Imprimare Email
Vineri, 04 Septembrie 2009 14:05

Disputele intre partenerii de coalitie la nivel de Maramures continua. Liderii judeteni ai PD-L nu au renuntat la ideea unei eventuale ruperi a protocolului cu social-democratii si spun ca in cadrul Colegiului Director al filialei de partid, care a avut loc saptamana aceasta, s-a discutat serios asupra a ceea ce ar insemna o astfel de decizie.

Presedintele PD-L Maramures, Mircea Man, a precizat pentru citynews.ro, ca, in urma sedintei, s-a primit un mandat pentru o ultima discutie cu partenerii de alianta. “Nu stiu inca data la care ne vom intalni, insa discutia va avea loc foarte curand. Totodata exista un mandat pentru ruperea protocolului, in situatia in care PSD continua sa incalce regulile jocului”.

Man a facut din nou referire la avansarea pe postul de sef sectie Interne din cadrul Spitalului Municipal Sighetu Marmatie a fiului sefei PSD Maramures, Eugenia Godja, si a aratat ca vrea sa vada respectat protocolul in cazul acestei unitati medicale.

Citeşte mai mult...
 
Principele Radu Duda s-a retras din cursa prezidentiala PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Miercuri, 02 Septembrie 2009 18:20

Principele Radu DudaPrincipele Radu Duda s-a retras azi, 2 septembrie 2009, din cursa prezidentiala. Va prezentam in continuare comunicatul ce l-a transmis Principele Radu:

"Din gradina Palatului Elisabeta, la 9 aprilie 2009, am anuntat intentia mea de a candida la Presedintia României. Mesajul de astazi este mai insemnat decât cel din aprilie, fiindca este rezultatul unei experiente inegalabile.

De când am hotarât sa ma prezint la alegerile prezidentiale pâna astazi au trecut cinci luni.Acum stiu ca "România Altfel" este posibila, ca ea are adepti. Cei 12% dintre români care ar dori sa voteze cu mine sunt un izvor de bine nepretuit. Ei s-au asezat in jurul ideii de respect al Statului si de profesionalism in viata publica fara sa-i oblige nimeni. 12% dintre români convinsi sunt mai puternici decât 35% dintre români pacaliti, constrânsi sau interesati.

Cum stau lucrurile astazi: Stânga politica este in buzunarul prezidential. Dreapta politica a ales sa ignore proiectul Casei Regale, crezând ca astfel va avea un câstig politic pe termen scurt. Va fi o repetare a greselii din 1997. In mod normal, demersul de insanatosire a institutiilor Statului ar fi trebuit sa faca mediul de afaceri, corifeii societatii civile si mass-media solidari cu proiectul meu. Nu s-a intâmplat asa. 12% dintre români cred, insa, astazi, altfel.

Ultima actualizare Miercuri, 02 Septembrie 2009 19:21
Citeşte mai mult...
 
Alegerile prezidenţiale, pe 22 noiembrie. Secţiile speciale, supravegheate video PDF Imprimare Email
Luni, 31 August 2009 14:25

Primul tur de scrutin al alegerilor prezidenţiale se va desfăşura pe 22 noiembrie, urmând ca al doilea tur să aibă loc două săptămâni mai târziu, pe 6 decembrie.

Decizia a fost luată în şedinţa de luni a coaliţiei de guvernare. Iniţial a fost luată în calcul şi data de 29 noiembrie pentru primul tur, cu turul al doilea pe 13 decembrie, însă această variantă însemna ca alegerile să se desfăşoare prea aproape de Crăciun, după cum susţineau democrat-liberalii.

Fixarea zilei alegerilor prezidenţiale va face obiectul unei ordonanţe de urgenţă care va fi emisă de guvern cel mai probabil miercurea aceasta.

Citeşte mai mult...
 
« ÎnceputAnterior41424344454647484950UrmătorSfârşit »

Page 45 of 54

Dr.Max - Farmacie

Sustine Sighet-Online.ro

Amount: 


Banner
Banner
Banner
DICTIONAR ONLINE:

Vremea


.
.
.

©Copyright 2008 - 2013 Sighet-Online.ro    Termeni si conditii  |  Sitemap  |  RSS  |  Despre noi  |  Contact