logo

-- EDITORIAL || CULTURA || SPORT || PAGINA ELEVILOR || DINCOLO DE TISA || INTERVIU || DIASPORA SIGHETEANA || PSIHOLOGIE || CULINAR || EDITORIAL --


POLITICA
Doi fosti consilieri PSD Sighet au trecut la PNL PDF Imprimare Email
Luni, 09 Noiembrie 2009 07:00

Dupa ce la inceputul lunii a primit peste 50 de noi membri, rarind randurile democrat-liberalilor sigheteni, in aceste zile, PNL Sighet a validat alte zeci de cereri, printre care si doi fosti consilieri PSD, Iacob Balai si Ioan Cretea, precum si avocatii Vasile Moldovan si Gabriel Mihali. Anuntul formal a fost facut sambata, 7 noiembrie, cu ocazia intalnirii la Sighetu-Marmatiei a presedintelul PNL Maramures, Cristian Anghel, cu staff-ul de campanie din zona Maramuresului Istoric, respectiv primarii, consilierii locali, consilierii judeteni si presedintii filialelor locale PNL. La intalnirea de lucru a participat si Ion Beuca, unul dintre liderii PNTCD Maramures, care a asigurat pe cei prezenti de cele aproximativ 5.000 de voturi in favoarea lui Crin Antonescu, candidatul PNL in cursa pentru Cotroceni.

Citeşte mai mult...
 
Legea salarizarii unice si Legea de reorganizare a unor institutii publice sunt constitutionale - a decis CCR PDF Imprimare Email
Miercuri, 04 Noiembrie 2009 18:04

Curtea Constitutionala (CCR) a declarat constitutionala Legea salarizarii unitare, precum si pe cea privind reorganizarea unor institutii. CCR a respins miercuri, cu majoritate de voturi, sesizarile aduse de liberali pe cele doua legi pe care Guvernul Boc si-a asumat raspunderea. Legea educatiei va fi dezbatuta pe 18 noiembrie.

Legea de salarizare unica, Legea educatiei si Legea de reorganizare a unor institutii au fost dezbatute in cadrul sedintei de miercuri a Curtii Constitutionale, informeaza un comunicat al institutiei. 

Astfel, in urma analizarii obiectiilor de neconstitutionalitate aduse asupra celor trei legi, Curtea Constitutionala a decis, cu majoritate de voturi, urmatoarele:

Citeşte mai mult...
 
Guvernul Croitoru a fost respins la vot cu 250 de voturi contra si 189 pentru PDF Imprimare Email
Miercuri, 04 Noiembrie 2009 17:29

Lucian CroitoruPremierul desemnat Lucian Croitoru a fost respins la votul din Parlament cu 250 de voturi contra si 189 pentru. In aceste conditii, Guvernul Boc II ramine interimar si este asteptata reactia presedintelui Basescu, care poate desemna un alt premier sau poate prelungi interimatul Guvernului Boc.

Imediat dupa vot, reprezentantii PSD si PNL si-au reafirmat sprijinul pentru Klaus Johannis, pe care l-au propus premier.

Asa s-a derulat ziua votului: declaratii, strategii, negocieri

Citeşte mai mult...
 
Video: Ieri a avut loc o conferinta de presa PNL Sighet PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Vineri, 30 Octombrie 2009 12:58

Ieri a avut loc la sediul PNL Sighet o conferinta de presa in care s-a pezentat validarea a 53 de cereri de inscriere in partid din randul celor 60 de membrii ce au parasit PD-L-ul in urma cu putin timp si s-a prezentat adeziunea unui nou membru, Marin Pihuleac (fost independent), in randul PNL Sighet. Au luat cuvantul Ovidiu Nemes, Paul Hreniuk, Marin Pihuleac si Nicolae Iuga.

Mai multe detalii despre continutul acestei conferinte de presa puteti afla din materialul video urmator.

Citeşte mai mult...
 
Senatorii au aprobat ajutoarele pentru incalzire, plafonul revine la 615 lei PDF Imprimare Email
Marţi, 27 Octombrie 2009 12:29

Senatorii au adoptat azi Ordonanta de Urgenta privind acordarea de catre stat a ajutoarelor pentru incalzirea locuintelor, dar cu amendamente, propuse de Executiv, prin care se revine la plafonul de 615 lei pe membru de familie luat in calcul pentru primirea acestor ajutoare.

Senatorii au aprobat proiectul de lege de adoptare a OUG 106/2009, cu amendamente, cu 75 de voturi pentru si niciunul impotriva.

"Forma prezentata in raport (...) este cea care cuprinde si amendamentele pe care ulterior Guvernul le-a prezentat, referitor la introducerea a trei noi categorii pe transe de venituri, in asa fel ca in final sa beneficieze cei care ajung pana la 615 lei pe membru de familie venit. Cei care lucreaza in administratie stiu ca este vorba de o forma foarte asemanatoare cu cea care a existat pana acum", a afirmat Cristian Radulescu, presedintele Comisiei de munca, mentionand ca forul pe care il conduce a elaoborat, alaturi de Comisia economica, un raport comun de admitere cu amendamente, transmite NewsIn.

Totusi, senatorul UDMR Gunther Tiberiu a atras atentia plenului ca, de fapt, senatorii nu aproba Ordonanta 106 ci o resping, prin adoptarea raportului cu amendamente revenindu-se la forma OUG 5/2003, pe care o modifica.

Citeşte mai mult...
 
Traian Basescu: Referendumul pentru Parlament unicameral va fi organizat simultan cu alegerile prezidentiale, pe data de 22 noiembrie 2009 PDF Imprimare Email
Joi, 22 Octombrie 2009 16:42

"Parlamentul a dat aviz negativ solicitarii privind organizarea unui referendum. Avand in vedere ca avizul Parlamentului este consultativ, am luat decizia sa semnez decretul pentru ca referendumul sa fie organizat simultan cu alegerile prezidentiale", a anuntat Traian Basescu. "PNL s-a grabit sa depuna azi un proiect de lege pentru parlament unicameral. (...) Nu se stie cand se intalnesc la Grivco liderii opozitiei si stabilesc rapid legea". "Prin lege, in orice clipa se poate aranja modificarea legii si in loc de 300 sa facem 800 de parlamentari, dupa cum doreste dl. Voiculescu, dl. Iliescu, dl. Vantu sau orice alt domn care se baga in politica", a continuat liderul de la Cotroceni.

Cele mai importante declaratii ale presedintelui Traian Basescu:

Ultima actualizare Joi, 22 Octombrie 2009 17:40
Citeşte mai mult...
 
Parlamentul a adoptat declaratia politica pentru sustinerea lui Klaus Johannis PDF Imprimare Email
Joi, 22 Octombrie 2009 16:37

Klaus JohannisSenatorii si deputatii PSD, PNL, UDMR si cei ai minoritatilor au adoptat, miercuri, o hotarare comuna a Legislativului cu privire la majoritatea parlamentara care prevede sustinerea primarului Sibiului, Klaus Johannis, pentru functia de premier. Declaratia politica adoptata de Parlament solicita presedintelui Traian Basescu sa isi retraga propunerea fara sustinere parlamentara facuta pentru functia de premier si sa il desemneze pe Klaus Johannis.Parlamenatrii PD-L nu au participat la sedinta.

Declaratia de sustinere a primarului Klaus Johannis a fost adoptata prin vot nominal cu 252 de voturi pentru si 2 impotriva.

Potrivit primului punct al declaratiei "Parlamentul isi afirma sustinerea pentru desemnarea dlui Klaus Johannis drept candidat pentru functia de prim-ministru. Un guvern de specialisti, condus de un premier independent este singura optiune realista pentru atingerea celor trei prioritati imediate ale Romaniei: organizarea de alegeri corecte, gestionarea problemelor economice urgente ale tarii si recladirea increderii intre guvern si partenerii sai institutionali".

Ultima actualizare Joi, 22 Octombrie 2009 17:55
Citeşte mai mult...
 
Sectiile de votare din judet vor fi dotate cu webcam si calculatoare PDF Imprimare Email
Joi, 22 Octombrie 2009 14:39

Sandu Pocol, prefectul judetului Maramures, a declarat ca Vasile Blaga, ministrul interimar al Administratiei si Internelor, a dispus ca in timpul campaniei electorale prefectii si subprefectii nu mai au voie sa se deplaseze in judet dec]t cu aprobarea acestuia. Prefectul a precizat ca in toate cele 78 sectii speciale de votare din judet au fost luate masuri pentru dotarea cu webcam si calculatore, astfel inc]t sa se poata stoca imaginile cu identitatea cetatenilor care se afla in tranzit si isi exercita dreptul de vot. “S-a facut o testare pentru a vedea modul de functionare a acestora si daca exista capacitatea de stocare a datelor pentru o perioada de 14 ore. Sistemul a functionat fara probleme. Au fost identificate si persoanele care se vor ocupa de utilizarea acestor sisteme. Fiecare primar a stabilit locurile speciale de afisaj electoral la nivelul tutror localitatilor din subordine”, a precizat prefectul Pocol.

Citeşte mai mult...
 
Leordina, prima primarie care intra in faliment PDF Imprimare Email
Marţi, 20 Octombrie 2009 13:21

Stefan Gavriluti, primarul liberal al comunei Leordina, sustine ca in lunile noiembrie si decembrie vor exista mari probleme cu plata salariilor angajatilor proprii, cat si cu achitarea facturilor la utilitati. Primarul spune ca s-a ajuns in aceasta situatie deoarece au existat mari probleme cu incasarile proprii pe toate componentele. Gavrilut a anuntat Consiliul Judetean despre situatia in care a ajuns primaria, dar deocamdata nimeni nu i-a dat o solutie. Primarul e convins ca exista bani, dar acestia se impart pe criterii politice, asa ca, deocamdata, nu isi face iluzii. Cum mai multe comune sunt in situatia Leordinei, cu siguranta se va gasi o rezolvare.

Citeşte mai mult...
 
Basescu, despre dizolvarea Parlamentului pe 7 decembrie: A fost o greseala de exprimare PDF Imprimare Email
Sâmbătă, 17 Octombrie 2009 13:22

"A fost o greseala de exprimare" - asa a catalogat, sambata, la Pro Tv, seful statului, afirmatia pe care chiar el o facuse vineri, privind dizolvarea Parlamentului, anunta NewsIn. Traian Basescu a adaugat, insa, ca "Dupa validarea presedintelui, pot dizolva Parlamentul" (turul al II-lea al alegerilor este programat pe 6 decembrie, iar castigatorul nu poate fi validat a doua zi - n.red.).

Traian Basescu a lasat, insa, sa se inteleaga ca nu renunta la ideea dizolvarii legislativului, daca acesta nu valideaza un premier, motivand ca "procedura dizolvarii Parlamentului este prevazuta de Constitutie, dar ca este o masura extrema care se aplica atunci cand exista blocaj politic", iar daca "nu poate fi numit un nou Guvern, dizolvarea nu e de natura sa adanceasca criza politica, ci sa vina cu o solutie. Cine castiga alegerile, acela trebuie sa dea solutii".

Citeşte mai mult...
 
Traian Basescu: Voi dizolva Parlamentul pe 7 decembrie daca nu voteaza pina atunci un premier PDF Imprimare Email
Sâmbătă, 17 Octombrie 2009 07:00

Presedintele Traian Basescu a declarat vineri, la radioul public, ca daca nici un guvern nu este investit in functie pana la alegerile prezidentiale, Parlamentul ar putea fi dizolvat de actualul presedinte in 7 decembrie: "Presedintele in functie face asta, nu asteapta nimeni noul presedinte".

Consilierul prezidential Stefan Deaconu a clarificat situatia, declarind la Realitatea TV ca dizolvarea Parlamentului nu poate avea loc decat dupa validarea mandatului noului presedinte, deoarece Parlamentul nu poate fi dizolvat in ultimele sase luni ale mandatului presedintelui.

Presedintele Traian Basescu a mai spus vineri, la radioul public, ca o solutie ideala pentru postul de prim ministru ar fi fost Mugur Isarescu, dar guvernatorul BNR nu putea fi schimbat in aceasta situatie de criza economica.

Citeşte mai mult...
 
Lucian Croitoru - Premierul desemnat de catre Traian Basescu PDF Imprimare Email
Joi, 15 Octombrie 2009 13:01

Lucian Croitoru

Lucian Croitoru este noul premier desemnat, care are misiunea ca in 10 zile sa-si aleaga echipa de ministri si sa se prezinte in fata Parlamentului. Traian Basescu a facut anuntul joi, la ora 13.35, dind si o alta informatie extrem de importanta: misiunea FMI de urmarire a aplicarii tratatului si-a aminat vizita la Bucuresti pina la momentul instalarii unui nou guvern.

Basescu si-a motivat alegerea prin faptul ca Lucian Croitoru, actual consilier al guvernatorului BNR, are expertiza economica necesara pentru acest moment. Croitoru a enuntat, la prima declaratie publica, obiectivele sale: pe termen scurt - organizarea de alegeri si continuarea angajamentelor cu FMI si Banca Mondiala; pe termen mediu - legea pensiilor si legea responsabilitatii fiscale.

Ultima actualizare Joi, 15 Octombrie 2009 13:18
Citeşte mai mult...
 
Conducerea PDL Sighet respinge acuzatiile demisionarilor democrat-liberali PDF Imprimare Email
Joi, 15 Octombrie 2009 06:55

“Demisionari precum steagurile lui Pristand: la numarat ajung sa fie vreo trei-patru!” (Grigore Stet). Aceasta este concluzia conferintei de presa organizata marti, 13 octombrie, de conducerea PD-L Sighet, in urma informatiilor aparute in mass-media cu privire la demisionarea a 80 de membri din organizatia municipala a partidului. La conferinta de presa amintita, conducerea PD-L Sighet a respinns toate acuzele formulate de “dizidenti”, si afirma ca demisionarii, cu exceptia catorva persoane, nu se regasesc pe listele membrilor organizatiei.Revoltat de faptul ca demisia celor 80 de membri a fost calificata drept “destramarea organizatiei sighetene”, presedintele PD-L Sighet, Petru Tomsa, a tinut sa precizeze:

Ultima actualizare Joi, 15 Octombrie 2009 11:42
Citeşte mai mult...
 
« ÎnceputAnterior41424344454647484950UrmătorSfârşit »

Page 44 of 54

Dr.Max - Farmacie

Sustine Sighet-Online.ro

Amount: 


Banner
Banner
Banner
DICTIONAR ONLINE:

Vremea


.
.
.

©Copyright 2008 - 2013 Sighet-Online.ro    Termeni si conditii  |  Sitemap  |  RSS  |  Despre noi  |  Contact