logo

-- EDITORIAL || CULTURA || SPORT || PAGINA ELEVILOR || DINCOLO DE TISA || INTERVIU || DIASPORA SIGHETEANA || PSIHOLOGIE || CULINAR || EDITORIAL --


POLITICA
Dubla instruire de alegeri in Sighet si Baia Mare PDF Imprimare Email
Sâmbătă, 05 Decembrie 2009 11:58

Presedintii sectiilor de votare au luat ieri ultimele “lectii” pentru alegeri. In cursul acestei zile cei din zona Maramuresului istoric au fost convocat la sedinta in Sighetu Marmatiei, iar cei de dincoace de Gutai, la Prefectura Maramures. Tot azi, instrumentele necesare procesului electoral - stampile, tusiere, buletine de vot - au fost predate primarilor pentru a fi duse in sectiile de votare.

 Reprezentantii Institutiei prefectului au subliniat faptul ca imaginile care vor fi inregistrate in cele 78 de sectii speciale din judet cu ajutorul webcamurilor vor trebui transpuse pe suport optic.

 “Ele vor fi predate in plic sigilat la Biroul Electoral Judetean de catre presedintii birourilor sectiilor de votare. Si webcam-urile impreuna cu cablul de transmitere a datelor, folosite in sectia de votare vor fi predate pe baza de proces verbal Institutiei Prefectului”, s-a precizat intr-un document emis de reprezentantii Guvernului in teritoriu.

Citeşte mai mult...
 
PRM Sighet nu sustine coalitia PSD+PNL+UDMR PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Vineri, 04 Decembrie 2009 12:51

Am primit din partea Biroului Executiv PRM Sighet urmatorul comunicat de presa:

"Datorita unor neintelegeri cu privire la pozitia PRM referitor la pozitia fata de turul doi al alegerilor prezidentiale in care PRM Sighet era aliat al coalitiei PSD+PC+PNL+UDMR, facem o dezmintire, pozitia PRM fiind de boicotare a turului doi de scrutin." (Stan Petru, presedinte interimar PRM Sighet).

Ultima actualizare Vineri, 04 Decembrie 2009 13:00
 
In pofida deciziei presedintelui Corneliu Vadim Tudor, PRM Sighetu Marmatiei a decis sa il sustina pe Mircea Geoana in turul II al alegerilor prezidentiale PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Joi, 03 Decembrie 2009 12:08

Potrivit InfoMM.ro, presedintele interimar al PRM Sighetu Marmatiei, Petru Stan, va participa impreuna cu organizatia PSD Sighetu Marmatiei, alaturi de presedinta PSD Maramures, Eugenia Godja, la evenimentele electorale organizate pentru sustinerea candidaturii lui Mircea Geoana.

Motivatia deciziei. "Scorul obtinut de PRM in judetul Maramures este unul multumitor. Pentru turul II al alegerilor prezidentiale, de pe 6 decembrie il vom sustine pe Mircea Geoana. Vom participa activ la toate evenimentele organizate de PSD. Dorim sa aducem si noi o mica contributie ca Romania sa aiba in sfarsit un presedinte diplomat care sa aduca linistea necesara in tara asta. Ne-am saturat de scandalul provocat de actualul presedinte. Asa ca vom ajuta PSD si pe Mircea Geoana", a declarat Petru Stan.

Citeşte mai mult...
 
Video. Doina Cornea: Am foarte mare încredere în Klaus Johannis PDF Imprimare Email
Miercuri, 02 Decembrie 2009 11:33

Doina CorneaFosta disidentă de la Cluj, Doina Cornea, a declarat că are încredere la Klaus Johannis şi că i se pare o "soluţie fericită" alianţa dintre PNL şi PSD.

Întrebată cum i se par evenimentele de la Timişoara, Doina Cornea a răspuns: "În primul rând, este pe de-o parte o ruşine că sunt oameni care se pretează la aşa ceva. În al doilea rând, fiind campanie electorală eu interpreteuz diferit ceea ce aţi spus dumneavoastră sau ce s-a spus în studio. Ceea ce am văzut la televizor îmi aminteşte de mineriade. Am fost atunci la Bucureşti şi am văzut cum era manipulată populaţia Bucureştiului. Erau gospodine care strigau: Omorâţi-i! Este psihologia colectivă. Trebuie să fie nişte agenţi abili care să îi mobilizeze".

Doina Cornea a pus sub semnul îndoielii calitatea oamenilor care au ieşit în stradă la Timişoara şi la Bucureşti: "Se vede pe multe chipuri că nu erau oameni de o calitate bună".

Citeşte mai mult...
 
Gheorghe Ciuhandu il sustine pe Geoana la prezidentiale. 'Cine voteaza cu Basescu voteaza comunismul' PDF Imprimare Email
Miercuri, 02 Decembrie 2009 11:09

Gheorghe Ciuhandu

Mircea Geoana, Crin Antonescu si Klaus Iohannis au semnat marti Acordul pentru Timisoara, prin care Gheorghe Ciuhandu isi anunta sprijinul pentru candidatul PSD la alegerile prezidentiale. In discutie a fost invocat numele seniorului taranist Corneliu Coposu, despre care Radu Sarbu sustine ca ar fi aprobat prevederile protocolului incheiat intre PNTCD si PSD.

Iata cele mai importante declaratii ale primarului Timisoarei:

- E o zi fericita pentru noi, e ziua Unirii celei mari. De atunci au trecut multe peste noi, mai multe dictaturi, al doilea Razboi Mondial, au fost perioade in care demnitatea si libertatea omului au fost calcate in picioare

- Dupa 20 de ani constatam ca, in afara de putine libertati de care dispunem, asteptarile noastre sunt departe de ceea ce am crezut atunci

- Acum cinci ani ni s-a spus ca o sa traim mai bine, ca nu va mai fi coruptie, ni s-a promis descentralizare si depolitizare

- Dupa cinci ani vedem ca tot ce ni s-a spus nu e adevar, ci e minciuna

Ultima actualizare Miercuri, 02 Decembrie 2009 11:23
Citeşte mai mult...
 
Comunicat de presa din partea organizatiei PD-L Sighet PDF Imprimare Email
Marţi, 01 Decembrie 2009 13:42
La Sighetu Marmatiei,ceremonia dedicata aniversarii a 91 de ani de la infaptuirea Marii Uniri de la Alba Iulia,desfasurata pe platoul din fata Monumentului Soldatului Necunoscuit ,a fost in mod nefericit maculata politic de catre PSD si doamna primar Eugenia Godja,presedinte al organizatiei judetene Maramures.

Un grup de 25-30 de tineri,in majoritate elevi la liceele din municipiu, au fost prezenti, imbracati in hanorace rosii cu insemnele electorale ale PSD”Votati Mircea Geoana”si au depus coroana de flori. Finalul discursului doamnei primar a avut implicit conotatii politice si electorale.

Consideram ca in momente solemne, cum este Ziua Nationala a Romaniei si a romanilor,este important sa avem decenta de a renunta la partizanatul politic,la gesturi care lezeaza onoarea si demnitatea cetatenilor si istoria nationala.

Fata de astfel de manifestari politicianiste ne exprimam protestul si dezavuarea.

Citeşte mai mult...
 
Ce prevede acordul PSD-PNL: mentinerea TVA si a cotei unice, scaderea CAS, facilitati pentru investitii PDF Imprimare Email
Joi, 26 Noiembrie 2009 14:34

Cota unica si TVA raman, dar impozitul minim pe cifra de afaceri va fi anulat de la 1 ianuaie 2010. Nivelul CAS va fi redus atat la angajat cat si la angajator si vor aparea facilitati fiscale pentru investitori. Nu s-a facut niciun impact al masurilor pe care intentionam sa le luam. Impactul impozitului minim e foarte mic in veniturile la buget”, a spus pentru Hotnews.ro Constantin Nita, responsabil cu coordonarea politicilor economice ale partidului si fost ministru pentru IMM-uri.

Nita a admis ca nu s-au facut studii care sa indice cu cat se modifica incasarile la buget la o scadere cu un punct procentual al CAS, sustinand ca discutiile sunt la nivel de „principii”, nu de amanunte. „Oricum, scaderea CAS nu cred ca o vom putea demara in 2010, dar din 2011 sigur ea va opera”, a conchis Constantin Nita.

Citeşte mai mult...
 
Băsescu: Voi mai organiza un referendum, dacă politicienii nu vor eliminarea imunităţilor PDF Imprimare Email
Joi, 26 Noiembrie 2009 14:31

Candidatul susţinut de PD-L la alegerile prezidenţiale, Traian Băsescu, a declarat, joi, că ar putea organiza un nou referendum pentru a afla dacă românii doresc să le fie ridicate imunităţile demnitarilor.

Actualul şef al statului a făcut această remarcă la şedinţa Colegiului Director în care democrat-liberalii s-au întrunit la Palatul Parlamentului.

Traian Băsescu şi-a exprimat regretul că, la referendumul organizat în primul tur de scrutin privind reducerea numărului de parlamentari şi trecerea la un Parlament unicameral, nu a pus o a treia întrebare. Mai precis, dacă românii ar fi de acord cu eliminarea imunităţilor parlamentarilor, miniştrilor şi preşedintelui.

Preşedintele în funcţie susţine că ar putea obţine acest lucru la negocierile privind revizuirea Constituţiei, lucru pe care validarea referendumului din 22 noiembrie "îl implică".

Citeşte mai mult...
 
Conducerea PNL a decis in unanimitate sustinerea lui Mircea Geoana in turul al doilea PDF Imprimare Email
Marţi, 24 Noiembrie 2009 14:52

Membrii Biroul Politic Central al PNL au decis, marti, in unanimitate, sustinerea lui Mircea Geoana in turul al doilea al alegerilor prezidentiale, a anuntat Crin Antonescu. "PNL, constatand criza economica, politica si morala adusa de Traian Basescu si Guvernul sau, a hotarat crearea unei majoritati pentru sustinerea lui Klaus Johannis ca premier", a declarat Crin Antonescu. 

Liderul liberal a mai anuntat ca acordul politic cu PSD va fi semnat zilele urmatoare, iar Ludovic Orban, prim-vicepresedinte PNL, si Relu Fenechiu, vicepresedinte al partidului, vor face parte, alaturi de el, din echipa de negociatori.

El a adaugat ca a discutat si cu reprezentantii UDMR, iar Uniunea doreste, la randul sau, constituirea unei majoritati pentru sustinerea lui Klaus Johannis ca premier. 

"In acest moment, se contureaza o colaborare mai stransa cu PNL, iar pentru noi este foarte importanta propunerea lui Klaus Johannis pentru functia de premier. Sunt convins ca colegii mei vor sustine ideea ca Klaus Johannis sa fie prim-ministru", a afirmat, marti, liderul UDMR, Marko Bela.

Citeşte mai mult...
 
Mircea Geoana: O majoritate social-liberala, creata in jurul lui Klaus Johannis prim-ministru, are toate sansele PDF Imprimare Email
Luni, 23 Noiembrie 2009 13:43

Raspunsul social-democratilor, dupa ce liberalul Crin Antonescu a exclus o posibila sustinere in turul al doilea pentru Traian Basescu, nu s-a lasat asteptat. Reprezentantii PSD spun ca sunt interesati sa incheie "zilele acestea, cu partenerii liberali, un acord politic care sa ne dea un Guvern bazat pe competenta dupa 6 decembrie", potrivit lui Mircea Geoana.

"Avem nevoie aproape disperata de un nou inceput, de stabilitate politica si de un guvern instalat pana la Craciun. O majoritate social-liberala, creata in jurul lui Klaus Johannis prim-ministru, are toate sansele", a afirmat liderul PSD.

Ultima actualizare Luni, 23 Noiembrie 2009 13:45
Citeşte mai mult...
 
Crin Antonescu: Exclud orice colaborare cu Traian Basescu PDF Imprimare Email
Luni, 23 Noiembrie 2009 13:38

"Este exclusa orice colaborare intre mine si Traian Basescu...Basescu nu este un candidat de dreapta, cum sustinea aseara, este un candidat populist, un om care va abuza de orice", a declarat luni liderul PNL, Crin Antonescu. 

O eventuala sustinere a lui Mircea Geoana in turul doi al alegerilor prezidentiale nu va fi rezultatul unor trocuri pentru postul de premier, ci va avea in vedere convenirea asupra "proiectului Johannis", care nu poate fi facut cu Traian Basescu, a adaugat Antonescu.

Referindu-se la rezultatul alegerilor, Antonescu a spus ca probabil e vorba de peste 2 milioane de oameni care l-au votat si acesta este cel mai bun rezultat al unui candidat liberal din '90 incoace.

Antonescu a spus ca este decisiv ce se intampla cu votul celor care au optat pentru el in primul tur si, in acest context, a declarat ca nu le va recomanda votantilor sai sa se indrepte catre Basescu.

Citeşte mai mult...
 
BEC - ora 11: Traian Basescu - 32,84%, Mircea Geoana - 29,82% , Crin Antonescu - 20,35% PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Luni, 23 Noiembrie 2009 11:19

Traian Basescu a obtinut 32,84% din voturi, Mircea Geoana - 29,82%, iar Crin Antonescu - 20,35%, potrivit ultimelor rezultate partiale date publicitatii de Biroul Electoral Central luni, la ora 11:00, dupa centralizarea a 74,14% din sectiile de votare. Prezenta la vot a fost de 54,09%.

Scorurile celorlalti candidati la prezidentiale:

Corneliu Vadim Tudor - 5,42%.

Kelemen Hunor - 4,44%.

Sorin Oprescu - 3,32%.

Citeşte mai mult...
 
300 de voturi in plus la sectia din Leordina PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Luni, 23 Noiembrie 2009 09:39

In sectia de votare din Leordina, au aparut 300 de buletine de vot in plus.

Reprezentantii Biroului Electoral Judetean au primit sesizarea noaptea trecuta si i-au trimis pe membrii comisiei inapoi in sectie pentru a reface numaratoare.

Se pare ca, dintr-o eroare, voturile anulate ar fi fost trecute la voturi valabil exprimate.

Ultima actualizare Luni, 23 Noiembrie 2009 09:56
Citeşte mai mult...
 
« ÎnceputAnterior41424344454647484950UrmătorSfârşit »

Page 42 of 54

Dr.Max - Farmacie

Sustine Sighet-Online.ro

Amount: 


Banner
Banner
Banner
DICTIONAR ONLINE:

Vremea


.
.
.

©Copyright 2008 - 2013 Sighet-Online.ro    Termeni si conditii  |  Sitemap  |  RSS  |  Despre noi  |  Contact