logo

-- EDITORIAL || CULTURA || SPORT || PAGINA ELEVILOR || DINCOLO DE TISA || INTERVIU || DIASPORA SIGHETEANA || PSIHOLOGIE || CULINAR || EDITORIAL --


POLITICA
Senatorul Gheorghe Bîlrlea cere Ministrului Muncii,Familei şi Protecţiei Sociale să revină la vechea reglementare din Legea nr. 448/2006 PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Miercuri, 04 Aprilie 2012 19:55

Senatorul Gheorghe M Bîrlea a interpelat-o pe doamna Claudia Boghievici, ministrul Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale cu privire la indemnizaţia membrilor Comisiei de Evaluare a Persoanelor Adulte cu Handicap, care, prin OUG nr. 84/2010, reprezintă 1%/lună din indemnizaţia preşedintelui Consiliului judeţean. Este imposibil, spune senatorul, ca specialiştii (medici, psihologi, asistenţi sociali, jurişti) ce îşi desfăşoară activitatea în 8-12 şedinţe/lună în cadrul Comisiei de Evaluare a Persoanelor cu Handicap să fie plătiţi cu 40 lei/lună, în condiţiile în care Guvernul şi autorităţile publice locale sunt extrem de interesate ca aceste Comisii să dovedească maximum de responsabilitate profesională în activitate. Dar responsabilitatea trebuie corelată şi cu o motivaţie reală a membrilor Comisiei. În acest sens, senatorul a cerut Ministrului Muncii să dispună o analiză amănunţită şi să iniţieze o corecţie legislativă rapidă pentru a nu bloca activitatea membrilor Comisiei de Evaluare a Persoanelor Adulte cu Handicap şi pentru a nu aduce prejudicii grave persoanelor fizice afectate de dizabilităţi şi invaliditate.

Ultima actualizare Miercuri, 04 Aprilie 2012 20:14
Citeşte mai mult...
 
Femeile liberale sunt pregătite de campanie PDF Imprimare Email
Miercuri, 04 Aprilie 2012 19:35
La Sighetu Marmaţiei, în perioada 31 martie-1 aprilie 2012, s-a desfăşurat seminarul de instruire politică "Școala de pregătire a femeilor liberale din administrația publică locală", ultima etapă din programul mai amplu de pregătire politică inițiat de Organizația Femeilor Liberale și numit „Femeile liberale pot ajuta România”, care a avut mai multe ediţii. Au participat 128 de femei liberale la acest seminar.

„Femeile liberale sunt deplin pregătite pentru campania electorală care urmează. Femeile liberale sunt pregatite să prezinte electoratului soluţii PNL în ceea ce priveşte guvernarea locală. Aceste alegeri locale vor fi primul pas pentru aducerea României la o stare de normalitate în care toţi cetăţenii României nu vor mai fi judecaţi după culoarea politică.
Citeşte mai mult...
 
Candidat surpriză sustinut de echipa Sighet Online la Primăria Sighet PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Sâmbătă, 31 Martie 2012 23:28

Surpriza de proportii in lupta electorala pentru postul de primar al Sighetului. Theodor Bastard (34 de ani) este candidatul surpriză sustinut de catre echipa Sighet Online la Primăria Sighet şi reprezintă Voluntarii Independenţi din Sighet. Portalul independent de stiri Sighet Online va susţine acest candidat la fotoliul de primar in Sighetul Marmatiei si va invita sa va ganditi bine inainte de a vota.

Sloganul candidatului Theodor Bastard este "EU POT! POTI SI TU!". 

 

Promisiuni electorale pentru sigheteni:

 

Se ştie că în secolul XVIII, prin centrul Sighetului trecea un braţ al Izei, un firicel al apei fiind vizibil până prin 1920. La începutul anilor 90, un candidat la Primăria Sighet ne promitea apă la tot oraşul din Dealul Solovan. Eu, dacă voi fi ales, voi readuce Iza pe centrul vechi al Sighetului. Sigur va fi un punct de atracţie turistică. Evident, asta presupune ca circulaţia auto din Centrul Vechi să fie inchisă. Se va decoperta tot Centrul Vechi şi se va readuce la suprafaţă pavajul de granit ce era vizibil până la finalul anilor 80, cu puţin timp înainte de Revoluţia din 89. În prezent mai există vizibilă în Sighet doar o foarte mică porţiune de piatră cubică, lângă Şcoala Generală Nr. 3. Aducându-se Iza în Centrul Vechi, Primaria Sighet va spăla în fiecare sâmbătă dimineaţa şoselele şi trotuarele din oraş cu detergent şi cu apa ce va trece prin centru, această acţiune devenind posibilă întrucât se va renunţa la apa furnizată de distribuitorul din Sighet, iar in oraşul nostru apa a devenit mai scumpă decât detergentul. În sâmbetele în care va ploua, operaţiunea de spălare a trotuarelor şi şoselelor nu va mai avea loc.

Ultima actualizare Duminică, 15 Iunie 2014 07:33
Citeşte mai mult...
 
Udemeristii din Maramuresul istoric si-au restructurat organizatiile PDF Imprimare Email
Joi, 29 Martie 2012 09:56

Filiala de dincolo de Gutai a UDMR a inceput pregatirile de alegeri locale cu un scrutin intern. Zilele trecute, s-au reorganizat structurile interne in sapte localitati - incepand de la Sighetu Marmatiei si continuand cu Remeti, Campu Lung la Tisa, Ocna Sugatag, Bocicoiu Mare, Viseu de Sus si Baia Borsa. Si sefia UDMR Maramuresul istoric a fost tinta a alegerilor interne, insa a existat un singur candidat care a cerut voturile udemeristilor.

“Nu am avut contracandidati, ceea ce a facut sa fiu ales intr-un nou mandat de presedinte”, a declarat pentru eMaramures parlamentarul Stefan Beres, care a detinut si pana acum functia de conducere in aceasta zona a judetului. El a fost desemnat totodata si lider al organizatiei Sighetu Marmatiei, iar potrivit unor surse interne e foarte posibil sa fie desemnat candidat al UDMR pentru functia de primar al municipiului de pe malul Tisei.

”In privinta listelor pentru consiliile locale si pentru Consiliul Judetean Maramures, noi, cei din zona istorica a judetului, vom incepe negocierile abia in a doua parte a saptamanii. Mai mult ca sigur ca vom avea un candidat al uniunii la presedintia Consiliului Judetean, insa numele nu a fost deocamdata stabilit”, a mentionat el.

Ultima actualizare Joi, 29 Martie 2012 09:59
Citeşte mai mult...
 
PSD si PNL isi vor disputa la centru candidatura pentru Primaria Sighetu Marmatiei PDF Imprimare Email
Joi, 29 Martie 2012 09:45
Disputa din USL Maramures privind candidatura la Primaria Sighetu Marmatiei va fi transata, cel mai probabil, de catre liderii centrali ai PNL si PSD, deoarece la nivel de judet nu s-a reusit o intelegere. Ieri, 28 martie, social-democratii au cerut, pentru a-l accepta pe liberalul Ovidiu Nemes drept candidat unic, ca ambele pozitii de vicepresedinte din cadrul Consiliului Judetean Maramures sa le revina, insa conditia nu a fost agreeata de catre conducerea locala a PNL. “Ca urmare, saptamana viitoare cred ca ne vom stabili candidatul la primarie, care, potrivit protocolului va fi candidatul USL, iar Ovidiu Nemes va putea merge ca independent”, a aratat, pentru eMaramures, presedintele PSD Maramures, Mircea Ursache.
Ultima actualizare Joi, 29 Martie 2012 09:54
Citeşte mai mult...
 
PSD Maramures forteaza mana PNL pentru candidatura la Primaria Sighetu Marmatiei PDF Imprimare Email
Miercuri, 28 Martie 2012 06:42
Social-democratii maramureseni iau in calcul patru nume noi pentru o candidatura la Primaria Sighetu Marmatiei iar printre ele nu se regasesc cel al actualului edil Eugenia Godja sau al viceprimarului PNL, Ovidiu Nemes. In aceasta seara, de 27 martie, liderii PSD Maramures si cei ai organizatiei judetene au luat decizia de a o plasa pe primarita pe listele electorale pentru alegerile la Camera Deputatilor, insa, in acelasi timp, au hotarat sa forteze mana liberalilor care vor sa isi atribuie candidatura USL la primaria municipiului de pe malul Tisei. 

Conditia, greu de digerat, pe care pesedistii au pus-o pentru ca PNL sa intre cu Ovidiu Nemes in competitia electorala din 10 iunie este aceea ca ambele functii de vicepresedinte in cadrul Consiliului Judetean Maramures sa le fie cedate. Alternativa nu e nici ea prea roz. Pesedistii se vor folosi de protocolul national pentru a desemna candidatul USL la primarie iar, potrivit surselor eMaramures, variantele discutate in aceasta seara, in cadrul Consiliului Municipal al PSD Sighetu Marmatiei, sunt Horia Scubli, Sorin Vlasin, Ioan Sas si Vasile Stefanca. 
Ultima actualizare Miercuri, 28 Martie 2012 08:33
Citeşte mai mult...
 
PSD vrea candidat propriu la Sighetu Marmaţiei PDF Imprimare Email
Duminică, 25 Martie 2012 15:00
Trocul pentru Primăria Sighetu Marmaţiei între Eugenia Godja şi Ovidiu Nemeş nu ţine în faţa liderilor PSD Maramureş. Aceştia au anunţat că vor ca la Sighet să îşi impună un candidat propriu. Nu ar fi greu de grezut motivul pentrru care se întâmplă aceasta. Dacă înţelegerea între Nemeş şi Godja ar sta în picioare, atunci PSD Maramureş, cu Ursache preşedinte, ar risca să piardă şi Primăria Sighet în favoarea liberalilor, cât şi Primăria Baia Mare. Pentru că nu garantează nimeni că Eugenia Godja ar prinde un fotoliu de parlamentar. PSD Maramureş intră în linie dreaptă cu desemnarea candidaţilor pentru alegerile locale din iunie 2012. Partidul Social Democrat a validat în cadrul şedinţei Comitetului Executiv Judeţean din data de 23 martie, candidaţii propuşi de PSD pentru alegerile locale din luna iunie a acestui an. Potrivit oficialilor PSD Maramureş, lista finală va fi stabilită în urma consultărilor la nivelul USL Maramureş urmând ca până în data de 30 martie să fie transmise către Secretariatele Generale ale celor trei partide din USL componenţa nominală a listelor comune pentru Consiliul Judeţean Maramureş, respectiv Consiliul Municipal Baia Mare, precum şi tipul de candidatură pentru toate localităţile din judeţul Maramureş.
Citeşte mai mult...
 
Scrisoare deschisă catre domnul Ovidiu Nemeş PDF Imprimare Email
Scris de Teofil Ivanciuc   
Marţi, 20 Martie 2012 07:42

În atenţia domnului Ovidiu Nemeş, preşedinte PNL Sighetu Marmaţiei, viceprimar al municipiului Sighetu Marmaţiei, deţinătorul copyright-ului site-ului www.ovidiunemes.ro. „2011. Toate drepturile rezervate” 

 Am constatat cu stupoare, citind secţiunea „Istoria Sighetului” de pe site-ul mai sus menţionat, că aţi găsit soluţia de a aplica copyright la copyright! Mai precis, aţi preluat fără nici un fel de aprobare, aplicându-vă concomitent dreptul de autor (!), un număr de circa 2900 cuvinte, adică aproximativ 10 pagini din lucrarea subsemnatului intitulată Sighetul Marmaţiei. Ghid cultural-turistic, Editura Echim, 2007, pentru care eu sunt cel care deţin drept de proprietate, conform Legii 8/1996 (modificată prin Legea 285/2004 şi OU 123/2005), respectiv în conformitate cu Convenţia de la Berna (modificată prin WIPO Copyright Treaty 2002), ratificată de către România.

La o primă citire, am crezut că aţi aprofundat istoriografia Sighetului prin arhive puţin cercetate, unde aţi regăsit ceea ce am identificat şi eu în premieră şi anume primele istorii manuscrise sau tipărite ale Maramureşului. Recitind textul pe care susţineţi că aveţi drept de autor, am constatat că aţi copiat integral pasaje întregi din lucrarea mea. Ca mic exemplu, în „textul dumneavoastră” apare pasajul:

Ultima actualizare Marţi, 20 Martie 2012 08:36
Citeşte mai mult...
 
Primarii și președintele Consiliului Județean, aleși în 10 iunie PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Luni, 19 Martie 2012 10:19
La sfârșitul anului trecut, Guvernul și-a angajat răspunderea în Parlament pentru comasarea alegerilor locale cu cele parlamentare, dar Curtea Constituțională a decis, în luna ianuarie 2012, că organizarea alegerilor la aceeași dată determină încălcarea dreptului de a fi ales. Decizia ca alegerile locale să se desfășoare în 10 iunie a fost luată în ședința de Guvern de marți, 13 martie 2012.
 
Data aproximativă era cunoscută de mai bine de o lună, însă a fost necesară o hotărâre de Guvern care să confirme acest fapt. Un lucru știm sigur: primarii vor fi aleși într-un singur tur de scrutin. Pe 10 iunie 2012, cetățenii cu drept de vot se pot prezenta la urne, pentru a-și alege primarii și reprezentanții din consiliile locale. Pregătirea, organizarea și desfășurarea alegerilor locale sunt estimate a costa circa 100 milioane lei. Campania electorală va începe în 11 mai 2012.
 
Citeşte mai mult...
 
Conferinta USL 14.03.2012 Sighetu Marmatiei PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Joi, 15 Martie 2012 07:36
Multumim TV SIGHET pentru furnizarea acestui material. Din cauza ca am fost anuntati foarte tarziu, n-am reusit sa ajungem la aceasta conferinta de presa.
Ultima actualizare Marţi, 20 Martie 2012 09:21
 
Eugenia Godja se retrage din cursa pentru Primăria Sighet PDF Imprimare Email
Miercuri, 14 Martie 2012 09:29
Primarul PSD în funcţie la Sighetu Marmaţiei, Eugenia Godja este la un pas de a-şi anunţa retragerea din cursa pentru primărie, la alegerile din 10 iunie 2012.Surse din cadrul Uniunii Social-Liberale (USL) Maramureş au confirmat faptul că, după luni întregi de dispute între PNL şi PSD, în Sighet se aşterne liniştea politică. Eugenia Godja va candida pentru funcţia de viceprimar şi îl va susţine, la candidatură, alături de colegii din PSD, pe actualul viceprimar, liberalul Ovidiu Nemeş. USL şi-a propus să înceapă schimbarea prin promovarea oamenilor tineri, lucru dovedit în cel de-al doilea municipiu al judeţului. Din informaţiile existente, declaraţia ar urma să fie făcută publică în cursul zilei de azi, cand Eugenia Godja (PSD) va anunţa că îl va susţine pentru conducerea administraţiei locale pe colegului ei liberal, viceprimarul în funcţie, Ovidiu Nemeş.
Ultima actualizare Miercuri, 14 Martie 2012 09:36
Citeşte mai mult...
 
Subprefecta Maramuresului, Gyongyike Bondi, a fost trimisa in pensie PDF Imprimare Email
Miercuri, 07 Martie 2012 10:04
Guvernul a aprobat, prin hotarari, incetarea de drept a raportului de serviciu pentru subprefectul judetului Maramures, Gyongyike Bondi, precum si in cazul subprefectului judetului Brasov, Carol Ambrus. Cei doi exercitau, cu caracter temporar, functia de subprefect, dupa cum au precizat reprezentantii Cabinetului Ungureanu. In paralel, udemeristii au inceput tatonarile pentru numirea unui nou reprezentant al Guvernului in Maramures, in timp ce Bondi face planuri pentru revenirea in politica, la alegerile electorale din toamna acestui an. Decizia de schimbare din functie a fost luata in conditiile in care Gyongyike Bondi si Carol Ambrus au implinit varsta standard de pensionare, potrivit Legii 263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice, cu modificarile si completarile ulterioare.
 
Subpefecta a declarat ca nu a fost anuntata cu privire la decizia luata astazi, 6 martie, in sedinta Executivului de la Bucuresti. Ea nu a dorit sa comenteze hotararea Guvernului, mentionand ca este perfect legala, deoarece, intradevar, a ajuns la varsta de pensionare. Ironic este faptul ca Gyongyike Bondi a fost schimbata din functie tocmai in baza unui amendament pe care ea l-a facut la Legea pensiilor, pe vremea cand era deputat. „Eu am militat si era amendamentul meu ca cei care venim din “epoca de aur” - atat femei, cat si barbati - sa nu trebuiasca sa lucreze pana la 62 ani, ci esalonat sa ajungem, in 14 ani, la varsta asta de pensionare. Din moment ce am implinit 59 de ani, mi-a venit randul sa ma pensionez.
Citeşte mai mult...
 
Senatorul Gheorghe Barlea a sustinut o conferinta de presa PDF Imprimare Email
Scris de Apopi Mariana Diana   
Vineri, 24 Februarie 2012 15:16
Senatorul Partidului Democrat Liberal, Gheorghe Barlea a sustinut astazi o conferinta de presa in care a discutat despre greva parlamentara cu care se confrunta in momentul de fata partidele politice din Romania. Faptul ca USL "refuza cu obstinatie dialogul, sfidarea la adresa opiniei publicesi metoda adoptata de opozitie, aceea de a fluiera din balcoanele Parlamentului, da dovada de o rigiditate care afecteaza bunul mers al redresarii intregii tari". Senatorul recunoaste precaritatile in comunicare pe care le-a avut si PDL-ul in ultima perioada insa considera ca dialogul este "singura modalitate prin care lucrurile o pot lua pe un fagas mai bun, iar dialogul ramane singura alternativa la incrancenare."
 
Un alt punct atins in cadrul conferintei de astazi este cel al exploziilor care au vut loc in ziua de 19 februarie, cand mai mult de 17 persoane au fost ranite si spitalizate din cauza arsurilor provocate de acumularea de gaze din clubul de pe strada Corneliu Coposu. Gheorghe Bralea a fost prezent la Spitalul Munciipal Sighet pentru a se interesa de soarta ranitilor care au fost spitalizati aici, "starea lor este mult mai buna", iar in Bucuresti s-a deplasat la cele doua spitale unde a discutat cu medicii de specialitate despre soarta ranitilor. Zilele trecute a facut si o interpelare parlamentara in care a solicitat: declansarea unei anchete asupra firmei de gaz responsabile pentru exploziile din oras, o verificare a competentelor tehnice si manageriale, precum si dispunerea unui control asupra tuturor lucrarilor din ultimii ani de pe raza orasului a firmei de gaze. "Orasul n-a mai trait o emotie mai mare si o astfel de tragedie in ultimii 50 de ani".PDL a deschisun cont in banca, unde cei care doresc sa doneze bani pentru familiile ranitilor in urma exploziilor sa poata sa o faca.
Ultima actualizare Vineri, 24 Februarie 2012 16:54
Citeşte mai mult...
 
« ÎnceputAnterior21222324252627282930UrmătorSfârşit »

Page 30 of 54

Dr.Max - Farmacie

Sustine Sighet-Online.ro

Amount: 


Banner
Banner
Banner
DICTIONAR ONLINE:

Vremea


.
.
.

©Copyright 2008 - 2013 Sighet-Online.ro    Termeni si conditii  |  Sitemap  |  RSS  |  Despre noi  |  Contact