logo

-- EDITORIAL || CULTURA || SPORT || PAGINA ELEVILOR || DINCOLO DE TISA || INTERVIU || DIASPORA SIGHETEANA || PSIHOLOGIE || CULINAR || EDITORIAL --


POLITICA
ALEGERI 2012 - Lista completa a candidatilor la Primaria si Consiliul Local Sighetu Marmatiei PDF Imprimare Email
Joi, 03 Mai 2012 17:47

Numar record de candidati la Consiliul Local Sighetu Marmatiei. Cu 241 de nominalizari pe listele depuse la biroul electoral, orasul de pe malul Tisei detine intaietatea la nivel de judet, depasind chiar si municipiul Baia Mare. In cursa sunt inscrise 11 partide, plus doi independenti. In privinta postului de primar al Sighetului s-au contabilizat sapte candidaturi, mai multe cu doua decat in Baia Mare. Intre persoanele care vor intra in cursa se numara si un independent. De mentionat ca actualul primar Eugenia Godja nu este nu va mai intra in competitia electorala locala nici macar pentru o pozitie in consiliul local. eMaramures va prezinta, in premiera, lista tuturor candidatilor care s-au inscris in cursa electorala de la Sighet. 

Ordinea in care sunt prezentati candidatii pentru Primaria Baia Mare este alfabetica, la fel si cea a partidelor, insa prezentarea listelor nominale este cea stabilita de catre formatiunile politice - prin urmare e si cea in baza careia vor fi desemnati viitorii consilieri, in functie de numarul de voturi castigat la urne. Mentionam ca pozitionarea pe buletinele de vot va fi facuta in urma unor trageri la sorti si ca unele nume pot sa dispara daca vor exista contestatii sau probleme in documentatiile depuse. 

Numar alegatori: 36.634 (estimat pentru 2012) 
Numar consilieri locali: 19 

 

Ultima actualizare Luni, 14 Mai 2012 17:04
Citeşte mai mult...
 
Opt candidaţi înscrişi la funcţia de preşedinte al CJ MM PDF Imprimare Email
Joi, 03 Mai 2012 01:14
În conformitate cu prevederile legislaţiei în vigoare şi a calendarului aprobat de Guvernul României pentru alegerea autorităţilor administraţiei publice locale, în data de 1 mai a.c., a fost ultima zi pentru depunerea candidaturilor la birourile de circumscripţie teritoriale şi la Biroul Electoral Judeţean de Circumscripţie nr. 26 Maramureş, de către partidele politice, alianţele politice, alianţele electorale, organizaţiile cetăţenilor aparţinând minorităţilor naţionale şi candidaţii independenţi.

Preşedintele Biroului Eelectoral Judeţean Maramureş, judecător Virginia Pop a precizat că pentru funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Maramureş au fost depuse un număr de nouă candidaturi. Şi anume Zamfir Ciceu (Uniunea Social-Liberală), Babiciu Ioan (Partidul România Mare), Gyongyike Bondi (Uniunea Democrată Maghiară din România), Mircea Man (Uniunea pentru Maramureş PDL+UNPR), Gheorghe Zoicaş (independent), Pamfil Cristea (Partidul Poporului Dan Diaconescu), Chira Augustin (Partidul Popular şi al Protecţiei Sociale), Vasile Coman (Partidul Verde) şi Vasile Bumbar (Partidul Socialist Român).
Ultima actualizare Joi, 03 Mai 2012 01:49
Citeşte mai mult...
 
Portofoliul Educatiei in Guvernul Ponta dat unui profesor din Sighetu Marmatiei cu mari probleme la ortografie PDF Imprimare Email
Joi, 03 Mai 2012 00:33
Persoana propusa de prim-ministrul desemnat Victor Ponta pentru a conduce Ministerul Educatiei, Corina Dumitrescu, s-a nascut in Sighetu Marmatiei, la 10 martie 1964. Aceasta nu a petrecut foarte mult timp pe meleaguri maramuresene, din C.V.-ul ei reiesind ca a urmat liceul de chimie din Oradea. Tot in CV scrie ca este fondatorul Universitatii Crestine “Dimitrie Cantemir”, pe care o si conduce din 2007 pana in prezent. 

Desi este rector si, totodata dascal, Corina Dumitrescu are probleme cu ortografia. In CV-ul ei apar cateva greseli elementare, care ridica semne de intrebare asupra constinelor de limba romana pe care le are posibilul ministru al Educatiei. 

La rubrica ”Alte aptitudini si competente”, aceasta noteaza ”Innot (n.r. – corect: inot), baschet si tenis de masa”, in timp ce la o alta rublica aceasta a gresit numele economistului francez Jean Monnet, scriind ”Jean Monet Chair: European Economic Integration”. Culmea, Corina Dumitrescu locuieste chiar pe strada... Jean Monnet! 

Printre alte greseli care mai apar in C.V.-ul Corinei Dumitrescu se numara si cateva care denota cel putin superficialitate in realizarea acestui document: ”Universitatea Standford, California” (n.r. – corect: Universitatea Stanford), ”Revista de prept public 2006”, ”Introducere in Teoria izvoareloe dreptului”, ”Consideratii generale asupre institutie sanctiunii”. 
Ultima actualizare Joi, 03 Mai 2012 01:51
Citeşte mai mult...
 
7 candidaţi pentru Primăria Sighet PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Joi, 03 Mai 2012 00:15
La Biroul Electoral de Circumscriptie Sighet si-au depus candidatura pentru Primaria municipiului Sighetu Marmatiei sapte candidati.

Candidatii sunt urmatorii:
 
BARBUS IOAN (candidat independent)
BODNAR VASILE (PDL)
CINCILEI VASILE (PPDD)
CIPLEA SILVIU IOAN  (Partidul Verde)
NEMES OVIDIU GHEORGHE (USL)
STAN PETRU (PRM)
SUSA MARIAN PETRU  (PNTCD)
Ultima actualizare Joi, 03 Mai 2012 05:29
Citeşte mai mult...
 
Cantaretul sighetean Ducu Bertzi si-a pus casa la dispozitia Securitatii, arata instanta PDF Imprimare Email
Miercuri, 02 Mai 2012 18:51
Cantaretul Ducu Bertzi a fost colaborator al Securitatii, pentru ca nu s-a opus solicitarii ofiterilor de la acea vreme de a-si pune garsoniera in care locuia la dispozitia acestora si nu exista dovada unor presiuni, motiveaza Curtea de Apel Bucuresti (CAB) decizia luata in acest sens. Curtea a dat publicitatii, astazi, 2 mai, motivarea deciziei prin care a admis actiunea Consiliului National pentru Studierea Arhivelor Securitatii (CNSAS) si a stabilit ca Bertzi a colaborat cu fosta Securitate. 

Astfel, arata CAB, Bertzi a fost recrutat in 28 aprilie 1988 de Securitatea Municipiului Bucuresti, in calitate de gazda a unei case de intalniri avand numele conspirativ "Victoria". 

"In dosar se afla Angajamentul intocmit si semnat olograf de catre parat la data de 28 aprilie 1988, in care se mentioneaza ca se angajeaza sa sprijine organele de securitate, prin punerea la dispozitie a garsonierei in care domiciliaza, colaborare pe care o va desfasura in mod conspirat si in secret", mai arata judecatorul Curtii, in motivare.
Ultima actualizare Miercuri, 02 Mai 2012 21:14
Citeşte mai mult...
 
UDMR-istii din Maramuresul istoric nu au nici un candidat la primaria Sighet PDF Imprimare Email
Duminică, 29 Aprilie 2012 22:03
Doar problema candidatului la primaria din Sighetu Marmatiei o mai au reprezentantii UDMR din Maramuresul istoric, care au reusit sa isi finalizeze listele pe care sunt inscrisi doritorii de locuri in consiliile locale. Presedintele organizatiei UDMR de peste deal, deputatul Stefan Beres, a declarat ca s-au depus liste cu candidati in toate localitatile in care formatiunea are reprezentare. ” Candidati la locale sunt peste tot unde au fost si pana acum. Nu avem surprize. Unde minoritatea maghiara este importanta, avem si candidaturi”, a spus parlamentarul.

Stefan Beres a recunoscut apoi ca in Maramuresul istoric UDMR nu va avea niciun candidat la postul de primar, asta in ciuda faptului ca la alegerile precedente a avut atat la Sighetu Marmatiei, chiar el fiind inscris in cursa electorala, cat si la Campulung la Tisa. 

In comuna maramureseana se pare ca a fost un razboi al nervilor, de vreme ce atat liderii maghiari, cat si cei ai altor formatiuni au decis sa isi uneasca fortele pentru un candidat independent. Primaria este condusa in prezent de un membru al PDL. In lupta din 10 iunie va fi sustinut R. Fekete Ludovic de catre cele trei formatiuni politice maghiare: UDMR, PCM si PPM - Transilvania. ”Ca sa putem realiza o schimbare, am decis ca toate formatiunile interesate sa sustina un candidat independent”, a explicat situatia Stefan Beres. 
Ultima actualizare Luni, 30 Aprilie 2012 15:21
Citeşte mai mult...
 
GUVERNUL UNGUREANU A CĂZUT. MOŢIUNEA USL A FOST ADOPTATĂ, cu 235 de voturi "pentru" PDF Imprimare Email
Vineri, 27 Aprilie 2012 14:10
Moţiunea de cenzură a opoziţiei a trecut cu 235 de voturi "pentru", Guvernul Ungureanu fiind demis. Anunţul a fost făcut de senatorul PNL Dan Radu Ruşanu, care iniţial a anunţat 236 voturi "pentru". El a precizat că au fost 12 voturi "împotrivă" şi "o bomboană". Ulterior, la solicitarea PDL, voturile au fost renumărate, Ruşanu precizând apoi că au fost 235 de voturi "pentru".
 
UPDATE 14:45 - Urnele de vot s-au întors la plen, pentru că parlamentarul Georgian Pop, cel care a făcut apelul nominal al parlamentarilor, susţine că nu a votat, el aflându-se la tribună. El a susţinut că atunci când a terminat de citit lista parlamentarilor şi s-a întors să voteze, cei de la PDL "au fugit cu urnele". Până la acel moment, votaseră 245 de parlamentari. Georgian Pop a votat, iar urnele au fost duse din nou la Biroul Permanent al Camerei pentru numărarea voturilor.
Citeşte mai mult...
 
USL a ajuns la o intelegere in privinta candidatului la Primaria Sighetu Marmatiei PDF Imprimare Email
Vineri, 20 Aprilie 2012 20:40
Centrul a transat, zilele acestea, disputa uselistilor maramureseni in privinta candidatului la primaria Sighetului. Sursele eMaramures spun ca s-a dat castig de cauza PNL si ca social-democratii se vad nevoiti sa il sustina pe Ovidiu Nemes ca unic competitor al uniunii, in cel de-al doilea municipiu maramuresean. Informatia nu a fost confirmata oficial, reprezentantii PSD si ai PNL precizand ca abia maine, 19 aprilie, se va bate in cuie formula finala, in cadrul unei sedinte judetene a USL.
 
Surse politice au mentionat, insa, ca intelegerea facuta la Bucuresti a fost aceea de a compensa faptul ca PNL obtine candidatura la Sighetu Marmatiei cu sustinerea unui social-democrat intr-o alta localitate din tara, pe un loc care ar fi revenit, potrivit protocolului, liberalilor. Intrebat de eMaramures daca stie ceva despre negocierile de la centru, Ovidiu Nemes a precizat ca asteapta ziua de maine, cand ar trebui sa se traga linie in privinta candidaturilor de la Sighet.
Ultima actualizare Sâmbătă, 21 Aprilie 2012 18:20
Citeşte mai mult...
 
Candidatul USL la Primaria Sighet va fi desemnat la nivel central PDF Imprimare Email
Joi, 19 Aprilie 2012 08:53

Actualul primar al municipiului Sighetu Marmaţiei, Eugenia Godja a declarat că problema înţelegerii încheiate la nivel local între Eugenia Godja şi Ovidiu Nemeş va fi tranşată la nivel central. 

Însă ţine să arate că nu înţelege de ce unii din USL Maramureş nu pot renunţa la unele orgolii personale. Nu când din înţelegerea creată are de câştigat USL şi de pierdut PDL-ul.  

“Eu am înţeles un singur lucru. Şi anume că acţiunea politică a USL trebuie să conducă la succesul USL în alegeri şi înfrângerea PDL. Prin urmare, dacă noi la nivel local am socotit că în formula gândită putem atinge obiectivul dorit de către liderii USL, nu ştiu de ce se amestecă şi unii si alţii.

Nu pot să îmi explic de ce este greu să renunţi la orgolii personale ca sa faci o construcţie benefică pentru toată lumea. Este un câştig dacă se aplică formula gândită de noi la nivel loc. Eu vreau să îmi pun în slujba sighetenilor experienţa dobândită în toţi aceşti ani şi o voi putea face din postura de parlamentar. 

Citeşte mai mult...
 
Peste 1. 800.000 buletine de vot la alegerile locale din 10 iunie în Maramureş PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Marţi, 17 Aprilie 2012 08:45

Prefectul Sandu Pocol a emis ordinul, în conformitate cu prevederile legislaţiei în vigoare, prin care a fost stabilit numărul consilierilor care vor fi aleşi la alegerile locale din 10 iunie. Astfel, la nivelul judeţului Maramureş, vor fi aleşi 1012 consilieri, din care 34 consilieri judeţeni, 42 consilieri municipali (23 în municipiul Baia Mare şi 19 la Sighetu Marmaţiei); 175 de consilieri orăşăneşti şi 761 de consilieri comunali.

 

Prefectul de Maramureş a spus: "În judeţul nostru au fost delimitate cele 396 secţii de votare pentru alegerile locale din 10 iunie. Sunt 16 secţii de votare în plus faţă de alegerile din vara anului 2008. Au fost stabiliţi preşedinţii circumscripţiilor electorale şi au fost confecţionate ştampilele circumscripţiilor electorale care au fost predate primarilor celor 76 de unităţi administrativ-teritoriale. Pentru alegerile locale din 10 iunie vor fi tipărite 1.898.000 buletine de vot, număr care include inclusiv procentul suplimentar de 10%. Conform datelor primite, la alegerile locale din anul acesta, sunt pe listele electorale permanente 431.439 maramureşeni cu drept de vot".

Citeşte mai mult...
 
Traian Basescu a promulgat legea privind organizarea referendumului. Actul prevede demiterea presedintelui cu votul majoritatii celor inscrisi in liste PDF Imprimare Email
Marţi, 10 Aprilie 2012 07:09
Presedintele Traian Basescu a semnat, luni, decretul pentru promulgarea Legii privind aprobarea Ordonantei de urgenta a Guvernului nr.103/2009 pentru modificarea si completarea Legii nr.3/2000 privind organizarea si desfasurarea referendumului, informeaza Administratia prezidentiala. Legea prevede, printre altele, ca demiterea sefului statului trebuie aprobata in referendum de majoritatea cetatenilor inscrisi in listele electorale, relateaza Mediafax.

Legea de aprobare a OUG 103/2009 instituie un termen de 20 de zile in care Legislativul trebuie sa dea un raspuns la solicitarea sefului statului pentru referendum si prevede ca acesta se poate organiza in aceleasi sectii de votare cu alegerile.
Ultima actualizare Marţi, 10 Aprilie 2012 11:56
Citeşte mai mult...
 
Sighetu Marmatiei ramane in afara umbrelei USL PDF Imprimare Email
Marţi, 10 Aprilie 2012 06:53
Candidatura la Primaria Sighetu Marmatiei se numara printre cele 18 din Maramures care raman momentan in afara umbrelei USL. Partidele membre ale aliantei din opozitie nu au reusit inca sa ajunga la un numitor comun in privinta persoanei care ar trebui aruncata in batalia politica din 10 iunie iar tot mai multe voci vorbesc despre intocmirea de liste electorale separate in acest municipiu. 

“Propunerea mea va fi listele separate”, a declarat pentru eMaramures presedintele organizatiei judetene a PSD, Mircea Ursache, dand de inteles ca social-democratii vor face un pas in spate doar daca liberalii accepta sa le cedeze o pozitie importanta in schimbul candidaturii de la Sighet. 
Ultima actualizare Marţi, 10 Aprilie 2012 11:57
Citeşte mai mult...
 
Alegatorii care au viza de flotant de cel putin trei luni voteaza in localitatea de domiciliu PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Vineri, 06 Aprilie 2012 06:33
Persoanele cu drept de vot care si-au stabilit resedinta intr-o alta unitate administrativ-teritoriala cu cel putin trei luni inaintea datei alegerilor isi pot exercita dreptul de vot in unitatea administrativ-teritoriala respectiva. "Ministrul Administratiei si Internelor a cerut factorilor de decizie de la nivel teritorial verificarea cu responsabilitate a modului in care sunt puse in aplicare procedurile legale pentru stabilirea resedintei", se arata intr-un comunicat al institutiei. 

Precizarea Ministerului Administratiei si Internelor (MAI) vine, pentru o corecta informare a opiniei publice, dupa ce in presa au fost prezentate "unele aspecte (...) cu privire la obtinerea vizelor de flotant in scopuri electorale", au spus reprezentantii institutiei. 
Citeşte mai mult...
 
« ÎnceputAnterior21222324252627282930UrmătorSfârşit »

Page 29 of 54

Dr.Max - Farmacie

Sustine Sighet-Online.ro

Amount: 


Banner
Banner
Banner
DICTIONAR ONLINE:

Vremea


.
.
.

©Copyright 2008 - 2013 Sighet-Online.ro    Termeni si conditii  |  Sitemap  |  RSS  |  Despre noi  |  Contact