logo

-- EDITORIAL || CULTURA || SPORT || PAGINA ELEVILOR || DINCOLO DE TISA || INTERVIU || DIASPORA SIGHETEANA || PSIHOLOGIE || CULINAR || EDITORIAL --


POLITICA
Prezenta la vot va fi anuntata de trei ori in timpul scrutinului din 10 iunie PDF Imprimare Email
Luni, 21 Mai 2012 10:22
S-a stabilit programul de monitorizare si informare a opiniei publice si presei asupra prezentei la vot pe 10 iunie. Prima informare a Biroului Electoral Central (BEC) privind prezenta la vot la alegerile locale va fi duminica, 10 iunie, la ora 11,30, datele fiind valabile pentru ora 10.00. Urmatoarea prezentare publica va fi facuta la ora 15,30 pentru ora 14,00, la 18,30, pentru ora 17,00, si 22,30 pentru ora 21,00.
 
Informatiile sunt obtinute dintr-un esantion de sectii de votare reprezentativ atat la nivel national, cat si judetean. Birourile electorale ale sectiilor de votare cuprinse in esantion au obligatia sa transmita informatii privind prezenta la urne pana la orele 11,00, 15,00, 18,00 si 22,00.
Citeşte mai mult...
 
Sustenabilitate – Votul tău contează? PDF Imprimare Email
Scris de Dr. Peter Legyel   
Sâmbătă, 19 Mai 2012 06:21
“Cu toţii trăim sub acelaşi cer, dar nu toţi avem acelaşi orizont.” Konrad Adenauer, cancelar german.

Se apropie alegerile. Dacă vrei să votezi pentru sustenabilitate, pentru viitorul civilizației umane, care este opțiunea ta? Să rămâi acasă în ziua votului… Democrația a produs o clasă politică pentru care nu merită să ieși la vot? Cum de a fost posibil? Unde sunt elitele vizionare, capabile să definească direcții strategice credibile, sustenabile? De o miopie incredibilă, clasa politică la nivel local, național sau internațional se focalizează pe aspectele economice imediate, forțând creșterea fără baze, o frenezie care a dus la criza economică actuală. Marii economiști, finanțiști, politicieni și strategi ziceau că se ocupă de economie, specialitatea lor, și au reușit să acumuleze uriașe datorii și să falimenteze sistemul! Acum mai auzi că pentru a ieși din criză ar fi necesar un nou război… mondial; bună soluție, că la ce armament există, nu mai rămâne nici un supraviețuitor uman… doar ființe mai nevinovate.
Ultima actualizare Luni, 24 Septembrie 2012 10:54
Citeşte mai mult...
 
20% din totalul buletinelor de vot pentru Maramures sunt scoase de sub tipar PDF Imprimare Email
Vineri, 18 Mai 2012 15:21
Aproximativ 20% dintre buletinele de vot necesare in localitatile din Maramures au fost deja tiparite. Procesul se desfasoara sub paza militarizata si cu subpraveghere video, astfel incat sa se impiedice eventuale incidente. Formula pentru tipar este cea stabilita in urma tragerilor la sorti din cadrul birourilor electorale, iar autoritatile au precizat ca, per intreg judetul, vor fi in final peste 1,8 milioane de buletine de vot distribuite in sectii.
 
Procedurile de tiparire trebuie finalizate pana in 31 mai, documentele urmand sa fie depozitate in conditii de monitorizare stricta. La nivelul Maramuresului vor exista 396 de sectii de votare iar numarul de alegatori aflati in evidentele autoritatilor trece de 431.000.
Ultima actualizare Vineri, 18 Mai 2012 17:35
Citeşte mai mult...
 
Vasile Cepoi: Prin noua lege a sanatatii vrem sa introducem taxa pe fast food si pe berea cu alcool PDF Imprimare Email
Joi, 17 Mai 2012 11:07
Ministrul Sanatatii a anuntat, joi, ca prin noua lege a sanatatii ar putea fi introdusa taxa pe fast food si pe berea cu alcool, intrucat este vorba despre o alimentatie nesanatoasa, care creste morbiditatea pe anumite boli si, respectiv, de un produs alcoolic: "Prin noua lege incercam introducerea taxei pe produsele nesanatoase tip fast food care aduc prejudicii sanatatii si, de asemenea, pe berea cu alcool", a spus Vasile Cepoi, citat de Mediafax. 

Vasile Cepoi a precizat insa ca este vorba despre proiectul legii sanatatii, aflat in curs de elaborare, iar aprobarea acestei propuneri este o decizie politica: "Exista o morbiditate crescuta pe anumite boli cauzate de alimentatia nesanatoasa si ar fi firesc ca aceste produse sa fie suprataxate pentru a reduce consumul lor. De asemenea, berea este produs alcoolic si, asa cum celelalte produse alcoolice sunt suprataxate (taxa pe viciu), e firesc ca si berea cu alcool sa intre in aceasta categorie".
Ultima actualizare Joi, 17 Mai 2012 12:58
Citeşte mai mult...
 
Liviu Pop, ministrul interimar al Educatiei, a facut greseli gramaticale flagrante in prima conferinta de presa PDF Imprimare Email
Miercuri, 16 Mai 2012 20:57
Ministrul interimar al Educatiei, Liviu Pop, a facut, azi, 16 mai,  la prima sa conferinta de presa in aceasta calitate, mai multe greseli clare de gramatica, intre care doua dezacorduri, si a folosit, in alte cateva randuri, exprimari inexacte. 

Ministrul si-a inceput discursul de miercuri dimineata prin a spune ca incidentul de la Dolj in urma caruia un elev a murit dupa o altercatie avuta cu un coleg in scoala in care invatau, incident petrecut marti dupa-amiaza, "este, in momentul de fata, in derulare". Evident, ministrul a vrut sa se refere la faptul ca cercetarile in acest caz sunt in derulare, el facand declaratia la aproape 24 de ore de la care incidentul propriu-zis, soldat cu moartea unui elev, a avut loc. 

Ministrul interimar Liviu Pop a tinut apoi sa-i multumeasca din suflet fostului ministru Mang, "pentru deschiderea pe care a dat-o". 

"Sper ca si in continuare, si impreuna cu dumneavoastra, sa trecem printr-o perioada foarte grea", a continuat ministrul Pop. 
Ultima actualizare Miercuri, 16 Mai 2012 21:00
Citeşte mai mult...
 
Încet democrația trecea… PDF Imprimare Email
Scris de dr.Peter Lengyel   
Miercuri, 16 Mai 2012 12:28
Franklin D. Roosevelt, singurul președinte al Statelor Unite ale Americii care a avut peste 2 mandate, în mesajul lui pentru Congres la 29 aprilie 1938, avertiza asupra pericolelor creșterii puterii private: The liberty of a democracy is not safe if the people tolerate the growth of private power to a point where it becomes stronger than their democratic state itself. That, in its essence, is fascism—ownership of government by an individual, by a group, or by any other controlling private power.
 
Savantul, filosoful și analistul Noam Chomsky zicea: A basic principle of modern state capitalism is that costs and risks are socialized to the extent possible, while profit is privatized. În pâcla dimineții de primăvară se discerne sub noi câte o insulă înconjurată de apele mediterane albastre, câte un munte cu vârful acoperit de zăpadă… apoi peisaje continentale sterpe, înierbate și cu tufărișuri… văi uscate. În urmă cu 5 mii de ani, pe aici mai trăiau leii, sălbatici. Dar au fost exterminați, pădurile au fost tăiate în mare parte, caprele domesticite au ros tot ce se putea pe mari suprafețe, peisajul a fost transformat radical. Te întrebi oare din ce trăiesc oamenii aceștia… în afară de banii din turism, pește, ulei de măslin, portocale? Și datorie peste datorie?
Ultima actualizare Luni, 24 Septembrie 2012 10:54
Citeşte mai mult...
 
Maramureseanul Liviu Marian Pop a preluat sefia ministerului Educatiei dupa demisia lui Mang PDF Imprimare Email
Marţi, 15 Mai 2012 18:56
Premierul Victor Ponta a anuntat ca Ioan Mang a solicitat sa fie eliberat din postul de ministru al Educatiei, cerere pe care a acceptat-o pentru a-i permite acestuia ca, fara presiunea portofoliului, sa "restabileasca adevarul" in urma acuzatiilor de plagiat care i-au fost aduse. Interimatul la conducerea ministerului va fi asigurat de catre ministrul delegat pentru Dialog Social, Liviu Pop, urmand ca in termenul legal de 45 zile sa fie nominalizat un alt ministru. Ponta a precizat ca asigurarea interimatului de catre Liviu Pop a fost acceptata de presedintele Traian Basescu.

Referitor la viitorul ministru interimar al Educatiei, Liviu Marian Pop, seful Guvernului a subliniat ca acesta are misiunea de a asigura buna organizare a examenului de bacalaureat. 

"Am discutat si cu domnul presedinte Basescu si i-am facut propunerea, pe care a acceptat-o imediat, ca in perioada urmatoare, in termen de 45 de zile, prevazut de Constitutie, un alt membru al Guvernului, ministrul delegat pentru dialog social, domnul Liviu Pop, sa asigure conducerea Ministerului Educatiei si, cel mai important lucru, organizarea examenului de bacalaureat", a spus Ponta.
Citeşte mai mult...
 
Noul prefect, sfatuit chiar la investire sa supravegheze atent alegerile PDF Imprimare Email
Sâmbătă, 12 Mai 2012 18:29
Incepand de astazi, 12 mai, Maramuresul are un nou prefect, odata cu numirea in aceasta functie a lui Sorin Rednic, cel care in ultimii 11 ani a ocupat functia de secretar al Primariei din Sighetu Marmatiei. El l-a inlocuit in functie pe Sandu Pocol, cel care de mai bine de trei ani a fost prefectul judetului. Ordinul de numire in functie al noului prefect a fost citit de Liviu Marian Pop, ministru desemnat pentru dialog social in cabinetul Ponta. Tot incepand de astazi, functia de subprefect ramane vacanta, dupa ce Anamaria Pataki a fost inlocuita din functie, insa in locul ei nu a fost numit deocamdata o alta persoana. Chiar din ziua in care noul prefect a fost numit in functie, el a fost avertizat sa supravegheze atent procesul electoral, semn ca batalia pentru functiile publice va fi acerba anul acesta. 

La ceremonie au participat numerosi primari, candidati la diferite functii publice sau directori ai institutiilor deconcentrate. Mai intai a fost citit ordinul de incetare a functiei pentru Sandu Pocol, iar apoi pentru Anamaria Pataki, cea care a ocupat functia de subprefect doar timp de cinci saptamani. Vizibil emotionat, Sandu Pocol a spus ca pleaca cu inima impacata si ca este multumit de ce a realizat in aceasta perioada si a tinut sa il avertizeze pe noul prefect ca perioada urmatoare va fi una foarte grea, tinand cont ca urmeaza alegerile. 
Ultima actualizare Sâmbătă, 12 Mai 2012 20:26
Citeşte mai mult...
 
Campania electorala a inceput azi. Partidele politice pot sa-si promoveze timp de 30 de zile candidatii pentru alegerile locale PDF Imprimare Email
Vineri, 11 Mai 2012 14:26
Desi partidele politice a furat startul organizand diverse activitati sociale sau campanii de strangere de semnaturi la care nu au uitat sa-si afiseze numele si siglele, vineri 11 mai este data oficiala pentru inceperea campaniei electorale. Astfel, potrivit legii pentru alegerea autoritatilor administratiei publice locale, timp de 30 de zile partidele politice au dreptul sa-si exprime opiniile in mod liber si fara nici o discriminare, prin mitinguri, adunari, utilizarea televiziunii, radioului, presei si a celorlalte mijloace de informare in masa. De asemenea, candidatii si partidele au si reguli care,  daca nu sunt respectate sunt sanctionate cu amenzi si chiar inchisoare.
Ultima actualizare Vineri, 11 Mai 2012 14:39
Citeşte mai mult...
 
Toate candidaturile acceptate de BEJ au rămas definitive PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Miercuri, 09 Mai 2012 08:27
Preşedintele BEJ Maramureş, judecător Virginia Pop, a precizat că toate candidaturile acceptate de către Biroul Electoral Judeţean de Circumscripţie nr.26 Maramureş pentru funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Maramureş şi de consilier judeţean au rămas definitive. Au fost depuse două contestaţii cu privire la candidaţii înscrişi. Una a făcut referire la lista candidaţilor înscrişi de PNŢCD Maramureş, iar cealaltă la candidatura lui Gheorghe Bârlea. Prin sentinţa civilă nr. 757/4 mai a.c., respectiv sentinţa civilă nr.820/6 mai a.c., a Tribunalului Maramureş, ambele contestaţii au fost respinse şi au rămas irevocabile prin recurare.
 
Opt candidaţi rămaşi în cursă pentru funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Maramureş Pentru funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Maramureş au rămas definitive opt candidaturi, în ordinea înscrierii, după cum urmează: Zamfir Ciceu, Uniunea Social-Liberală; Babici Ioan, Partidul România Mare; Gyongyike Bondi, Uniunea Democrată Maghiară din România; Mircea Man, Uniunea pentru Maramureş PDL+UNPR; Gheorghe Zoicaş, independent; Pamfil Cristea, Partidul Poporului Dan Diaconescu; Chira Augustin, Partidul Popular şi al Protecţiei Sociale şi Vasile Coman, Partidul Verde.
Citeşte mai mult...
 
Noul prefect de Maramures este Sorin Rednic iar subprefectul e Gavril Ardusatan (SURSE) PDF Imprimare Email
Marţi, 08 Mai 2012 19:11
Guvernul a decis in sedinta de azi, 8 mai, schimbarea prefectilor si subprefectilor PDL si UDMR, dupa ce proiectele de hotarari care opereaza aceste modificari au fost incluse pe agenda primei reuniuni a noului Cabinet. Surse guvernamentale au precizat pentru eMaramures ca noul prefect al judetului va fi Sorin Rednic, actual secretar al Primariei Sighetu Marmatiei. Nominalizarea a fost facuta de catre PSD. S-a precizat totodata ca o schimbare a fost decisa si in privinta subprefectului, pe una dintre nominalizarile facute de catre PNL - si anume Gavril Ardusatan.

Viitorul prefect, Sorin Rednic, are 40 de ani, este casatorit, dar nu are copii. Este licentiat in drept si doctorand in stiinte juridice. De asemenea, a urmat un program de formare pentru inalti functionari publici, iar in ultimii 11 ani a lucrat la Primaria Sighetu Marmatiei pe postul de secretar. 
Ultima actualizare Marţi, 08 Mai 2012 19:18
Citeşte mai mult...
 
ALEGERI - Sectiune speciala pe portalul ANI pentru publicarea declaratiilor de avere ale candidatilor la alegerile din 2012 PDF Imprimare Email
Duminică, 06 Mai 2012 21:30

Agentia Nationala de Integritate a lansat pe pagina sa de internet - www.integritate.eu - o sectiune distincta, destinata declaratiilor de avere si de interese depuse in cadrul procesului electoral. Pentru a facilita accesul la informatie, sectiunea beneficiaza de campuri avansate de cautare, precum nume / prenume, judete si functii alese (primar, pretedinte de consiliu judetean, consilier judetean, consilier local).

De asemenea, in perioada 24 – 27 aprilie 2012, Agentia Nationala de Integritate a desfasurat, la nivelul celor 48 de Birouri Electorale de Circumscriptie (judetene, a Municipiului Bucuresti si sectoarelor 1-6), o activitate de informare si prevenire in ceea ce priveste procesul de completare si depunere a declaratiilor de avere si de interese de catre candidatii la alegerile locale din anul 2012.

Ultima actualizare Duminică, 06 Mai 2012 21:33
Citeşte mai mult...
 
ALEGERI LOCALE - Candidatura la Primaria Sighetu Marmatiei respinsa de Tribunalul Maramures PDF Imprimare Email
Sâmbătă, 05 Mai 2012 21:52

La Tribunalul Maramures s-a judecat azi, 5 mai, recursul facut de candidatul independent la Primaria Sighetu Marmatiei, Ioan Barbus, la sentinta precedenta a magistratilor, prin care i s-a retras dreptul de a participa la cursa electorala din 10 iunie. Candidatura acestuia a fost contestata la biroul electoral dar si in instanta de catre liberalii sigheteni, care au aratat ca Barbus nu indeplineste conditiile impuse candidatilor la alegerile locale, precizand ca ar fi trebuit sa isi dea demisia din functia de director economic al Primariei Sighetu Marmatiei inainte de inregistrarea la biroul electoral. Magistratii i-au respins recursul lui Ioan Barbus, iar in aceste conditii el nu va mai putea participa la batalia electorala de luna viitoare.

In cursa pentru postul de primar al Sighetului s-au inscris sapte persoane, printre care si independentul Ioan Barbus. Acesta este director economic al institutiei publice si apropiat al social-democratilor din zona, iar candidatura sa survine dorintei PSD de a contracara liberalii sigheteni, care au reusit sa isi impuna candidatul la primarie - in persoana actualului viceprimar, Ovidiu Nemes, care detine si functia de presedinte al PNL Sighetu Marmatiei.

Ultima actualizare Sâmbătă, 05 Mai 2012 21:59
Citeşte mai mult...
 
« ÎnceputAnterior21222324252627282930UrmătorSfârşit »

Page 28 of 54

Dr.Max - Farmacie

Sustine Sighet-Online.ro

Amount: 


Banner
Banner
Banner
DICTIONAR ONLINE:

Vremea


.
.
.

©Copyright 2008 - 2013 Sighet-Online.ro    Termeni si conditii  |  Sitemap  |  RSS  |  Despre noi  |  Contact