logo

-- EDITORIAL || CULTURA || SPORT || PAGINA ELEVILOR || DINCOLO DE TISA || INTERVIU || DIASPORA SIGHETEANA || PSIHOLOGIE || CULINAR || EDITORIAL --


POLITICA
Ovidiu Nemes (USL) a obtinut peste 60% din voturi si este noul primar al Sighetului PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Duminică, 10 Iunie 2012 21:55

Urnele au fost inchise la ora 21:00 in tot judetul si s-a trecut la numararea voturilor. Preşedintele BEJ, judecător Virginia Pop, a declarat că şi-au exprimat opţiunea electorală la alegerile autorităţilor administraţiei publice locale 52,09% din totalul maramureşeniilor cu drept de vot înscrişi în listele electorale. 

ACTUALIZARE 11.06.2012, ora 17:33: In urma numararii tuturor voturilor, la functia de primar al Sighetului, candidatul USL, Ovidiu Nemes, are peste 67,71% (10.705 voturi), in timp ce candidatul PDL, Vasile Bodnar, are 20.92% (3.308 voturi). Susa Marian Florin (PNŢCD)  a obtinut 1,58%  cu 251 voturi, Cincilei Vasile (PPDD)- a obtinut 6, 54% cu 1.035,Stan Petru(PRM)- a obtinut 0,89% cu 142 voturi; Ciplea Silviu Ioan(PV)- 2, 32% cu 367 voturi; Numarul total de voturi valabil exprimat la nivel de municipiu au fost de 15.808.

În Consiliul Local Sighet reprezentanţa este următoarea: USL 58,8% = 13 mandate de consilier; PDL 14,5% =3 mandate de consilier; UDMR 6,89% = 2 mandate consilier; PPDD 6,83% = 1 mandat consilier.

Rezultat surpriza la Botiza! Trifoi Ioana (USL), cea care a ocupat functia de primar in ultimii 12 ani, a pierdut alegerile impotriva contracandidatului Poienar Florea (PDL+UNPR)! 

Mai multi primari si-au patrat functiile in urma acestor alegeri.  La Oncesti, actualul primar, Mihai Negrea (PNL), si-a pastrat functia la conducerea comunei. La fel, si la Barsana, Petru Cudrici (PNL) ramane la conducerea primariei. La Stramtura, Ioan Pasere (PNL), actualul primar. La Sapanta, Ion Turda (PNL). La Rona de Sus, Ioan Romaniuc (PSD), primar in  functie. La Rona de Jos, Ioan Herbil, (PNL), primar in functie. La Calinesti, Mihai Nemes (PNL). La Budesti, Vasile Tamas (PSD). La Bocicoiu Mare, Vasile Lazarciuc (PSD), primar in functie.  Bogdan Voda, Ioan Deac (PSD). 

Ultima actualizare Luni, 11 Iunie 2012 17:18
Citeşte mai mult...
 
La ora 17.00 doar 36,27% dintre maramureseni s-au prezentat la urne PDF Imprimare Email
Duminică, 10 Iunie 2012 19:39

Maramuresul continua sa se numere printre judetele din tara in care prezenta la vot este mica. Potrivit datelor comunicate de Biroul Electoral Judetean, pana la ora 17.00 doar 36,27% dintre maramureseni s-au prezentat la urne, cei mai multi provenind din mediul rural - 42,47%. In mediul urban, 32,28% dintre alegatori si-au exercitat dreptul de vot. La nivel national, prezenta la vot pana la ora 17.00 a fost de 39,01%. La nivel national, Maramuresul se plaseaza pe locul trei de la coada in ce priveste prezenta la urne. In urma noastra se mai afla Galatiul, cu 35,62% si Timisul, cu 32,34.

La Sighetu Marmatiei, la Liceul "Taras Sevcenko", in sectia numarul 9, la ora 17.00 votaseara 474 de persoane din 1.359 de alegatori. Cei mai multi alegatori au votat dupa incheierea slujbei de la biserica. La Scoala "Ioan Buteanu", in sectia 20 s-au prezentat 522 de persoane din totalul de 1.872, in timp ce la sectia 21 erau 601 din 1.995. Tot la Sighet, in sectia 5 din Centrul "Babes-Bolyai" au fost la vot 511 din 1.902 alegatori.

Ultima actualizare Duminică, 10 Iunie 2012 19:44
Citeşte mai mult...
 
Vasile Bodnar s-a dus la vot pentru un "altfel de Sighet" PDF Imprimare Email
Duminică, 10 Iunie 2012 10:35
Vasile Bodnar, candidatul PDL la Primaria Sighetu Marmatiei, a mers la urne in jurul orei 11.00, impreuna cu sotia, fiul si nepotelul sau. Acesta si-a exercitat dreptul la vot la sectia nr. 4 - Gardinita cu program prelungit nr. 12. 

Bodnar a declarat ca a votat pentru un "altfel de Sighet, un Sighet cu performante". 

"Am venit impreuna cu nepotelul, pentru ca si el e un mic primar si pentru el si toti copiii care sunt viitorul Sighetului trebuie sa schimbam lucrurile in bine", a spus Bodnar.
Ultima actualizare Duminică, 10 Iunie 2012 19:46
Citeşte mai mult...
 
Primarul Sighetului, Eugenia Godja, a votat pentru "continuitate", viceprimarul Ovidiu Nemes a votat pentru "normalitate" PDF Imprimare Email
Duminică, 10 Iunie 2012 10:30
Primarul din Sighetu Marmatiei, Eugenia Godja, si-a exercitat dreptul la vot in jurul orei 10.30. Ea a mers la urne, la sectia nr. 7 - Casa de Cultura, insotita de sotul sau, dar si de colegi din PSD Maramures. 

Doamna primar, care nu a candidat pentru o alta pozitie in administratia locala, a spus ca a votat "pentru continuitate". 

Viceprimarul Sighetului, Ovidiu Nemes, care candideaza la functia de primar, s-a dus la vot impreuna cu sotia, fiul si tatal sau, la sectia nr. 12 - Gradinita nr. 9. Acesta  a spus ca si-ar fi dorit sa o aiba alaturi si pe mama sa, insa acesta este foarte grav bolnava. 

Viceprimarul a purtat o cravata in culorile USL-ului, insa a spus ca sotia sa i-a ales-o intamplator, el nefiind un superstitios. Nemes a declarat ca a votat "pentru nomalitate, pentru Sighetul de maine".  
Ultima actualizare Duminică, 10 Iunie 2012 19:46
Citeşte mai mult...
 
Buletinele de vot au fost distribuite în teritoriu PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Vineri, 08 Iunie 2012 11:15
Materialele necesare desfăşurării în bune condiţii a procesului electoral pentru alegerea autorităţilor administraţiei publice locale de duminică, 10 iunie - buletinele de vot, ştampilele de control, ştampilele cu inscripţia "VOTAT", timbrele autocolante, anexele listelor electorale suplimentare şi a celor complementare au fost distribuite în această dimineaţă în teritoriu, către cele 76 de unităţi administrativ-teritoriale.

Materialele vor fi predate pe baza de proces verbal primarului şi preşedintelui biroului electoral de circumscripţie. Potrivit prefectului Sorin Rednic, transportul materialelor, pe cele opt rute stabilite, s-a efectuat sub pază militarizată. De la Administraţia Naţională a Rezervelor de Stat, judeţul nostru a primit 28 tone de hârtie pentru tipărirea celor peste 1.890.000 buletine de vot.
Ultima actualizare Vineri, 08 Iunie 2012 13:50
Citeşte mai mult...
 
Peste 431.000 de maramureseni sunt asteptati in acesta duminica la vot PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Joi, 07 Iunie 2012 12:31
In Maramures exista peste 431.000 de persoane cu drept de vot, care, in aceasta duminica, sunt asteptate la urne pentru a desemna noii ocupanti ai functiilor din administratia locala. Politicienii alesi vor conduce comunitatile pe o perioada de patru ani - din postura de primar, de consilier local sau din cea de presedinte ori membru al Consiliului Judetean. 

Potrivit legislatiei in vigoare au dreptul sa isi exprime optiunea electorala doar persoanele care au implinit 18 ani pana inclusiv in ziua scrutinului. 

Pentru excercitarea votului se va impune prezentarea buletinului de identitate sau a cartii de identitate, respectiv a unui document de identitate provizoriu. 
Citeşte mai mult...
 
ADVERTORIAL - UN NOU INCEPUT - PNTCD Maramures si-a redeschis sediul de pe bulevardul Unirii 12, din Baia Mare PDF Imprimare Email
Miercuri, 30 Mai 2012 16:41
Vechiul sediu al PNTCD Maramures a fost renovat si redeschis, astazi, 29 mai, in prezenta liderilor formatiunii politice si a candidatilor care au intrat in campania electorala pentru functiile din administratia publica locala. La evenimentul care face parte dintr-o serie de actiuni ce marcheaza “un nou inceput” pentru taranistii maramureseni a luat parte si primarul Catalin Chereches, care e sustinut de acest partid pentru un mandat de patru ani la varful administratiei baimarene.

Spatiul, situat pe bulevardul Unirii din Baia Mare, la numarul 12, va fi disponibil pentru toti maramuresenii care vor sa ia contact cu valorile crestin-democratiei, dupa cum a aratat presedintele organizatiei judetene a PNTCD, Doru Dancus. Inaugurarea demonstreaza si faptul ca problemele care au existat in sanul partidului au fost rezolvate.
Citeşte mai mult...
 
Liderul politic și businessul global PDF Imprimare Email
Scris de Dr. Peter Lengyel   
Joi, 24 Mai 2012 09:13
The end of democracy and the defeat of the American Revolution will occur when government falls into the hands of lending institutions and moneyed incorporations.” – Thomas Jefferson, 1816, președinte al Statelor Unite
Criza leadershipului politic este un subiect dezbătut frecvent în cercurile ecologiste ale elitei intelectuale globale. Care sunt oare cauzele acestei probleme și care sunt consecințele? Are ea legătură cu ne-sustenabilitatea civilizației umane actuale? Acest subiect nu este de dată recentă, nu rezultă din “interesul crizat” al ultimilor câțiva ani când peste tot se vorbește de criză… care dealtfel era previzibil să apară, era doar o chestiune de timp. În urmă cu 20 de ani, în iunie 1992, la Rio (Brazilia) a fost o mare conferință globală sub egida Națiunilor Unite, cu participarea a 172 de state, cu prezența a 108 șefi de state și de guverne, care “au decis” dezvoltare durabilă, reducerea sărăciei, conservarea biodiversității la nivel Planetar șamd.
Ultima actualizare Luni, 24 Septembrie 2012 10:46
Citeşte mai mult...
 
Deputatii au adoptat asa numita Lege Big Brother, care prevede stocarea pentru sase luni a datelor de trafic ale tuturor utilizatorilor de telefonie si internet PDF Imprimare Email
Miercuri, 23 Mai 2012 07:09
Camera Deputatilor a adoptat, marti, propunerea legislativa privind retinerea datelor de trafic ale tuturor utilizatorilor de telefonie si internet, cunoscuta ca legea ''Big Brother'', informeaza Agerpres. Decizia a fost luata cu 197 voturi pentru, 18 impotriva si 13 abtineri. Proiectul de lege initial a fost modificat in Comisia juridica, una dintre modificari vizand reducerea termenului de stocare a datelor de trafic de la un an la sase luni. Cum Camera Deputatilor este for decizional, legea va pleca acum spre promulgare la Presedintie, care poate sa o promulge sau sa o trimita din nou spre dezbatere in Parlament. O lege similara, adoptata in Romania in anul 2008, a fost declarata neconstitutionala un an mai tarziu, pe motive de incalcare a dreptului la viata privata.

O alta modificare a proiectului de lege, operata de catre deputatii juristi, prevede ca organele de cercetare ale politiei judiciare au dreptul sa solicite datele retinute doar cu aprobarea procurorului care supravegheaza sau efectueaza urmarirea penala ori a procurorului competent potrivit procedurii de dare in urmarire a persoanelor si cu aprobarea judecatorului competent.
Ultima actualizare Miercuri, 23 Mai 2012 07:12
Citeşte mai mult...
 
Senatorii au decis ca salariatii sa primesca anual tichete pentru carti in valoare de 100 de euro. E necesar si votul deputatilor PDF Imprimare Email
Miercuri, 23 Mai 2012 06:58
Salariatii ar putea primi anual tichete pentru a-si cumpara carti in valoare de 100 de euro, potrivit unei propuneri legislative adoptata tacit de Senat si care va intra in vigoare daca va fi insusita si de deputati. Initiativa legislativa care modifica Legea 193/2006 privind acordarea tichetelor cadou si a tichetelor de cresa a fost initiata de catre deputatii PSD Adrian Nastase si Viorel Socaciu, scrie Mediafax.

"Fiecare cetatean trebuie sa beneficieze de acces neingradit la cultura scrisa si trebuie sa oferim fiecaruia posibilitatea de a cunoaste nemijlocit scrierile care ii sunt necesare profesiei sau nevoilor proprii de informare. Initiativele care pot incuraja populatia sa citeasca, sa se apropie de universul cartilor prezinta avantaje pentru educatia si nivelul de cultura al fiecarui cetatean, atragand dupa sine un avantaj direct si pentru finantele publice, sub forma unor valori adaugate din amplificarea circuitului editorial", arata acestia in expunerea de motive la proiectul de lege.
Ultima actualizare Miercuri, 23 Mai 2012 07:05
Citeşte mai mult...
 
Legea votului uninominal majoritar a fost adoptata de Parlament PDF Imprimare Email
Marţi, 22 Mai 2012 17:05
Camera Deputatilor a adoptat marti proiectul de lege privind introducerea votului uninominal majoritar intr-un tur. Legea a fost adoptata cu 180 de voturi pentru, 30 de voturi impotriva si 26 de abtineri (deputatii UDMR). Proiectul prevede ca alegerile parlamentare sa se desfasoare in sistem uninominal majoritar intr-un singur tur astfel incat sunt declarati invingatori cei care reusesc sa obtina cele mai multe voturi in colegiile in care candideaza. Totodata proiectul de lege majoreaza numarul de parlamentari cu maxim 10 prin introducerea unui amendament care prevede ca in judetele unde exista comunitati minoritare cu reprezentare mai mare de 7%, minoritatea respectiva sa primesca un mandat de parlamentar in plus. Legea Ponta-Antonescu este criticata de reprezentantii societatii civile si urmeaza sa fie contestata la CCR de PDL.  
Citeşte mai mult...
 
ADVERTORIAL: Interviu cu Susa Marian Florin, candidat PNTCD la Primaria Sighet PDF Imprimare Email
Marţi, 22 Mai 2012 06:40

 I: Ce v-a determinat sa candidati la functia de primar in Sighetu-Marmatiei?

Susa Marian Florin: Candidez pentru ca m-am saturat de promisiuni electorale care nu se mai concretizeaza dupa alegeri si nu doresc sa imi vand votul pentru o galeata sau o excursie electorala. Consider ca e timpul sa ma implic in viata publica locala pentru a duce la bun sfarsit proiectele necesare dezvoltarii orasului nostru.

 

I: Care sunt, din punctul dumneavoastra de vedere, cele mai importante probleme ale orasului nostru si cum le-ati solutiona daca ati deveni primar?

Susa Marian Florin: Chiar daca orasul Sighetu Marmatiei poarta titulatura de municipiu, foarte multe strazi nu sunt asfaltate si nu au acces la utilitati - apa, canalizare, gaz si curent electric (iluminat public). Aceste lucruri se pot face cu ajutorul fondurilor europene si cofinantare din partea consiliului local fara eforturi majore.

Ultima actualizare Duminică, 03 Iunie 2012 07:21
Citeşte mai mult...
 
PSD pregateste debarcarea sefei de la Inspectoratul Scolar Maramures PDF Imprimare Email
Luni, 21 Mai 2012 10:40
Inspectorul scolar general din Maramures, Mariana Pop, este printre primii sefi de institutii care vor fi schimbati din functii ca urmare a schimbarii raporturilor de putere de la Bucuresti. Scaunul ei este vizat de catre reprezentantii USL, care au negociat deja ce partid va avea dreptul sa faca nominalizarea pentru viitorul sef de la invatamant. 

Liderii uniunii au aratat pentru eMaramures ca inlocuirea va fi facuta curand, avand in vedere implicarea Marianei Pop in campania electorala. Ea este presedinte al organizatiei municipale a PDL si totodata figureaza pe listele Uniunii pentru Maramures la Consiliul Local Baia Mare. 
Ultima actualizare Luni, 21 Mai 2012 10:48
Citeşte mai mult...
 
« ÎnceputAnterior21222324252627282930UrmătorSfârşit »

Page 27 of 54

Dr.Max - Farmacie

Sustine Sighet-Online.ro

Amount: 


Banner
Banner
Banner
DICTIONAR ONLINE:

Vremea


.
.
.

©Copyright 2008 - 2013 Sighet-Online.ro    Termeni si conditii  |  Sitemap  |  RSS  |  Despre noi  |  Contact