logo

-- EDITORIAL || CULTURA || SPORT || PAGINA ELEVILOR || DINCOLO DE TISA || INTERVIU || DIASPORA SIGHETEANA || PSIHOLOGIE || CULINAR || EDITORIAL --


POLITICA
USL a schitat lista candidatilor in colegiile uninominale din Maramures PDF Imprimare Email
Joi, 28 Iunie 2012 19:57
Pregatirile pentru alegerile parlamentare sunt in grafic, chiar daca deocamdata nu e stabilita clar data alegerilor. Cel mai probabil, tinand cont de afirmatiile recente ale presedintelui PSD – Victor Ponta, acestea vor avea loc in 2 decembrie. "Din punctul nostru de vedere, al USL, alegerile ar fi bine sa fie mai repede pentru a avea timp sa dezbatem, in Parlament bugetul pe 2013 in acest an. Dar lucrul acesta se poate face doar printr-un acord al tuturor fortelor politice in Parlament. Daca nu exista din partea PDL un acord, atunci, sigur, vom avea alegeri pe 2 decembrie", a precizat Ponta. Tot mai multi parlamentari, direct interesati de data convocarii alegerilor generale, au avansat aceeasi data. 

Despre listele candidatilor nu s-a pomenit nimic oficial, politicienii evitand sa faca declaratii pe aceasta tema. In Maramures, USL si-a facut deja o schita a candidatilor, pe harta colegiilor parlamentare figurand parlamentarii din actualul mandat. Astfel, la Camera Deputatilor in Colegiul 1 Baia Mare Vest a fost nominalizat Gheorghe Zoicas, inscris recent in PNL, iar in Colegiul 2 Baia Mare Est, Florin Tataru. La Senat, tot pe zona Baia Mare, figureaza in lista Titus Liviu Pasca. 
Ultima actualizare Joi, 28 Iunie 2012 20:38
Citeşte mai mult...
 
Legea uninominalului pur este neconstituţională PDF Imprimare Email
Joi, 28 Iunie 2012 09:24
Anunţul a fost făcut de către preşedintele Curţii Constituţionale, Augustin Zegrean. "Legea în întregul său a fost declarată neconstituţională", a susţinut Zegrean, întrebat despre decizia judecătorilor în cazul votului uninominal. Curtea Constituţională a discutat, azi, sesizarea PDL în cazul legii privind sistemul uninominal de vot propusă de USL, care prevede că vor fi aleşi deputaţi şi senatori cei care au câştigat colegiul în care au candidat şi prin care pragul electoral a fost eliminat. PDL a depus, în 31 mai, la Curtea Constituţională sesizarea privind legea uninominalului pur iniţiată de Victor Ponta şi Crin Antonescu.
Citeşte mai mult...
 
George Petrovai: Politica românească – o sursă inepuizabilă de ruşine şi indignare PDF Imprimare Email
Scris de George Petrovai   
Joi, 28 Iunie 2012 08:13

Că politica românească postdecembristă este deopotrivă penibilă şi păgubitoare pentru ţară şi popor, nu numai că nu mai surprinde pe nimeni, dar a ajuns să fie privită ca un fapt obişnuit, cam aşa ca o umbră ce se ţine scai de imaginea României, oriunde în lumea asta largă este dusă ea (imaginea) de diplomaţi, turişti şi comunităţi româneşti.

Şi cum să nu fie aşa, când chiar de la început ea s-a dovedit deosebit de prolifică în a furniza (spre încântarea unora şi spre îngrijorarea altora) o gamă diversificată de promisiuni cu iz stătut de minciuni, de învârteli care la ţanc se văd preschimbate în malversaţiuni şi de megapotlogării care, de regulă, nu au mult de aşteptat până când se văd cocoţate pe culmile politicii dâmboviţene, unde tronează jaful generalizat şi trădarea înveşmântată în hainele devotamentului naţional?!

Ultima actualizare Luni, 24 Septembrie 2012 10:44
Citeşte mai mult...
 
PDL Sighet reactioneaza la nevalidarea propriilor consilieri locali PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Luni, 25 Iunie 2012 07:22
Am primit din partea PDL Sighet un comunicat de presa ca reactie la nevalidarea propriilor consilieri locali  in sedinta CL Sighet din 22 iunie 2012: 
 
"Vineri , 22 Iunie 2012,orele 13,in sala Tranzit a Primariei Sighetu Marmatiei, a avut loc sedinta de investire a noului primar al municipiului Sighetu Marmatiei,domnul Gheorghe Ovidiu Nemes, si de validare a membrilor noului Consiliu Local , rezultat in urma alegerilor din 10 Iunie 2012. In conformitate cu dispozitiile legale, comisia de validare a validat pe toti cei 16 consilieri prezenti, 3 fiind absenti, votati apoi in plenul consiliului in unanimitate. In mod cu totul surprinzator si abuziv,in procedura de validare in  plen, cei 3 consilieri PDL nu au mai fost validati prin vot de catre alianta  USL ,reprezentata de 10 consilieri ,  care s-au abtinut de la vot. Avem de a face cu un scenariu premeditat,ilegal si abuziv, instrumentat fara indoiala de noul  primar Gheorghe Ovidiu Nemes.Asa intelege domnia sa sa-si inceapa mandatul, sfidand cei peste 2300 de  cetateni ai municipiului  care au votat candidatii PDL, si pe cei 3308 de votanti ai domnului  dr. Vasile Bodnar, contracandidatul domnului Gheorghe Ovidiu Nemes ? Sa fie acesta un semnal ca domnul primar  nu-si doreste in  consiliu opozitie si voci critice  ci doar unanimitati de trista amintire ?
Ultima actualizare Luni, 25 Iunie 2012 09:46
Citeşte mai mult...
 
George Petrovai: Lumea în care trăim PDF Imprimare Email
Scris de George Petrovai   
Vineri, 22 Iunie 2012 07:43

Nicicând nu a fost pace şi armonie pretutindeni în această lume, şi asta deoarece mereu au existat tendinţe de hegemonie din partea celor puţini, implicit de asuprire a celor mulţi, respectiv de înrobire a popoarelor paşnice de către popoarele ambiţioase şi războinice. Iată de ce istoria omenirii din cele mai vechi timpuri şi până în zilele noastre ni se înfăţişează ca o interminabilă înşiruire de violenţe şi agresiuni, care şi-au adăugat substanţiala lor contribuţie în suferinţe umane la fondul genetico-natural al suferinţelor cunoscute de om după izgonirea sa din Eden: suferinţe cauzate de cataclisme naturale, suferinţe provocate de lăcomia şi răutatea semenilor şi (nu în ultimul rând) enormele suferinţe datorate exceselor şi nechibzuinţei omului atotştiutor al zilelor noastre, gen poluarea, alimentaţia iraţională, consumul de alcool şi droguri.

Ultima actualizare Luni, 24 Septembrie 2012 10:41
Citeşte mai mult...
 
Adrian Nastase a incercat sa se impuste inainte de a fi dus la inchisoarea Rahova. Adrian Nastase a fost operat in aceasta dimineata! PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Joi, 21 Iunie 2012 10:57
Ex-premierul Adrian Nastase, condamnat miercuri definitiv la doi ani de inchisoare cu executare, a incercat sa se impuste in momentul in care doi reprezentanti ai Politiei au venit pentru a-l ridica de la resedinta sa din strada Zambaccian. Parchetul General a anuntat ca a deschis o investigatie legata de tentativa de suicid: "Se pare ca Nastase Adrian ar fi incercat sa se sinucida. S-a deschis un dosar penal. Au fost ridicate mai multe obiecte printre care un revolver si un proiectil. Arma era detinuta in mod legal", a declarat procurorul Valentin Horia Selaru.

Potrivit Mediafax, Nastase le-ar fi cerut voie politistilor ce urmau sa-l insoteasca la inchisoare sa-si ia citeva carti. In acel moment a incercat sa se impuste, dar politistii l-ar fi impiedicat.
Ultima actualizare Joi, 21 Iunie 2012 11:02
Citeşte mai mult...
 
Adrian Nastase, condamnat definitiv la doi ani de inchisoare cu executare si interzicerea unor drepturi, printre care si dreptul de a candida si de a fi ales intr-o functie publica PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Joi, 21 Iunie 2012 10:52
 Adrian Nastase a fost condamnat la doi ani de inchisoare cu executare de magistratii Curtii Supreme, dupa trei ani si patru luni de la trimiterea in judecata a dosarului Trofeul Calitatii. Decizia este definitiva si a fost luata cu unanimitate de completul de 5 judecatori dupa deliberari ce au durat mai bine de sase ore. Magistratii au decis si interzicerea lui Nastase a unor drepturi timp de doi ani, printre care interzicerea dreptului de a alege si de a fi ales in autoritatile publice sau in functii elective publice. Fostul prim ministru nu a fost prezent la citirea sentintei. Fostul premier fusese condamnat la doi ani de inchisoare cu executare in prima instanta, iar instanta de recurs a mentinut sentinta, dar a schimbat incadrarea juridica a faptei comise de Nastase, inlaturand forma continuata a infractiunii.
Citeşte mai mult...
 
PSD Maramureş desemnează vicepreşedinţii Consiliului Judeţean PDF Imprimare Email
Miercuri, 20 Iunie 2012 07:40
Alegerile s-au încheiat, să înceapă alegerile. Deşi au fost stabiliţi primarii şi consilierii judeţeni, lista consilierilor locali şi preşedintele de Consiliu Judeţean, alegerile locale sunt departe de a fi încheiate. Surse oficiale ne-au declarat că Tribunalul Maramureş urmează să valideze, cel târziu în cursul zilei de azi, 20 iunie, alegerile locale din 10 iunie, pentru funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Maramureş. 

În cazul unor eventuale contestaţii, acestea pot fi depuse în următoarele 48 de ore. Dacă totul decurge fără nicio oprelişte, prefectul de Maramureş convoacă Consiliul Judeţean, în maxim trei zile de la rămânerea definitivă a deciziei Tribunalului. Acela este momentul în care noul preşedinte ales, Zamfir Ciceu îşi va intra în drepturi. După instalarea sa, urmează validarea consilierilor judeţeni. Gabriel Zetea, consilier judeţean USL a declarat că, Uniunea Social-Liberală nu a depus încă toate documentele financiare la Autoritatea Electorală Permanentă (AEP), fapt care se va întâmpla abia în cursul săptămânii viitoare. Abia apoi lista pentru validarea consilierilor judeţeni va fi depusă la Tribunalul Maramureş.
Ultima actualizare Miercuri, 20 Iunie 2012 07:47
Citeşte mai mult...
 
George Petrovai: Legalizarea ciupelii în România PDF Imprimare Email
Scris de George Petrovai   
Miercuri, 13 Iunie 2012 08:23

Dacă luăm aminte că statul român de-acum este – aidoma predecesorului său bolșevic – un tâlhar fără scrupule, atunci putem constata că la acest capitol dăm dovadă de-o neonorabilă statornicie și continuitate, prin urmare suntem cu adevărat noi înșine, adică bravii locuitori de la porțile Orientului, unde dinspre Apus și Răsărit s-au adunat în decursul secolelor (cu deosebire de la fanarioți încoace) suficiente scursori pentru ca instituțiile dâmbovițene să se prezinte azi cam la fel de curate ca grajdurile lui Augias.

  Iar cu curățatul grajdurilor este într-adevăr o mare problemă, atâta timp cât nici măcar grecii zilelor noastre nu se ridică la nivelul străbunilor, ceea ce înseamnă că-s incapabili să zămislească un nou Hercule care să facă mai întâi curățenie în țara lor bântuită de duhul nechibzuinței și pe care – așa ca între balcanici picați ca musca-n lapte în Uniunea Europeană – să-l împrumute apoi și românilor pentru o perioadă nedeterminată. Că de, pe-aici e de lucru, nu glumă!...

  Dar actualul stat român prezintă niscaiva particularități de formă, nicidecum de conținut, care prin aparențele lor de transparență și corectitudine etalate tot acuși-acuși de reprezentanții săi mai mult sau mai puțin mincinoși și necinstiți, altfel spus incompatibili cu posturile pe care le ocupă, izbutesc să întrețină în rândul naivilor speranța că binele și prosperitatea vor poposi odată și odată (nimeni nu știe când) și pe aceste meleaguri și că altele sunt alcătuirile și rosturile statelor postdecembriste în comparație cu cele bolșevice.

Ultima actualizare Luni, 24 Septembrie 2012 10:45
Citeşte mai mult...
 
Einstein și politica – ce ar putea să ne zică azi? PDF Imprimare Email
Scris de dr.Peter Lengyel   
Marţi, 12 Iunie 2012 09:46
Cu părul vâlvoi, fumând pipă și fără a purta șosete nici măcar atunci când este în vizită la Președintele SUA, Einstein este o figură de neconfundat. Un om de știință genial, atât de cunoscut încât până și mare parte a politrucilor de azi îi pot recunoaște chipul. Revista Time, la trecerea în Mileniul 3, l-a proclamat pe Einstein “Personalitatea Secolului”. Pe lângă publicațiile sale științifice din domeniul fizicii teoretice, sunt demne de a deveni cunoscute și reanalizate variatele lui scrieri despre aspecte ale vieții umane, eseurile sale publicate în 1934 (The World As I See It), iar arhiva de peste 40.000 de documente sigur că are încă multe idei interesante.
Ultima actualizare Luni, 24 Septembrie 2012 10:41
Citeşte mai mult...
 
REZULTATE FINALE: Ovidiu Nemes (USL) a obtinut 67,71% din voturi si este noul primar al Sighetului PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Luni, 11 Iunie 2012 16:48

ACTUALIZARE 11.06.2012, ora 17:33: In urma numararii tuturor voturilor, la functia de primar al Sighetului, candidatul USL, Ovidiu Nemes, are peste 67,71% (10.705 voturi), in timp ce candidatul PDL, Vasile Bodnar, are 20.92% (3.308 voturi). Susa Marian Florin (PNŢCD)  a obtinut 1,58%  cu 251 voturi, Cincilei Vasile (PPDD)- a obtinut 6, 54% cu 1.035,Stan Petru(PRM)- a obtinut 0,89% cu 142 voturi; Ciplea Silviu Ioan(PV)- 2, 32% cu 367 voturi; Numarul total de voturi valabil exprimat la nivel de municipiu au fost de 15.808.

În Consiliul Local Sighet reprezentanţa este următoarea: USL 58,8% = 13 mandate de consilier; PDL 14,5% =3 mandate de consilier; UDMR 6,89% = 2 mandate consilier; PPDD 6,83% = 1 mandat consilier.

Ultima actualizare Luni, 11 Iunie 2012 17:06
Citeşte mai mult...
 
Primele rezultate oficiale partiale ale alegerilor locale din 10 iunie, la nivelul judetului Maramures PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Luni, 11 Iunie 2012 12:37
Oficialii Biroului Electoral Judetean au dat publicitatii, in urma cu scurt timp, primele rezultate partiale ale alegerilor din Maramures. Judecatorul Virginia Pop, presedinte al acestei structuri, a precizat ca pana la ora 13.00 au fost centralizate 128 sectii de votare, din totalul celor 396 constituite in judet. 

Presedintele Consiliului Judetean: 
- Numar total de voturi valabil exprimate: 49.810 
- Numar voturi nule: 3.046 
Flore-Zamfir Ciceu - 23.097 46,37% 
Mircea Man - 13.371 - 26,84% 
Gheorghe Zoicas - 4782 - 9,6% 
Ultima actualizare Luni, 11 Iunie 2012 17:14
Citeşte mai mult...
 
USL a castigat detasat alegerile locale PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Luni, 11 Iunie 2012 11:04
Uniunea Social Liberală a obţinut cele mai multe mandate pentru funcţia de primar, la alegerile locale, respectiv 236 (53,27%), fiind urmată de PDL cu 70 de mandate (15,8%) şi PSD - 44 (9,93%), potrivit datelor BEC, centralizate până la ora 8,30, din cele 443 de circumscripţii locale dintr-un total de 3.186.

Potrivit BEC, UDMR a obţinut 31 de mandate (6,99%), PNL - 17 (3,83%) şi Mişcarea Creştin Liberală - 9 (2,03%), restul partidelor înregistrând până în prezent sub 2%. Purtătorul de cuvânt al BEC, Marian Muhuleţ, a anunţat că pentru funcţia de consilieri locali USL a câştigat 2.070 de mandate (42,7%), PDL - 775 (15,78%), PSD - 372 (7,67%), PP-DD - 317 (6,54%), UDMR - 290 (5,98%), PNL - 199 (4,10%). Restul partidelor şi alianţelor care au depus liste pentru consiliile locale au obţinut sub 4%, după numărarea voturile din 443 de secţii de votare din totalul de 3.186. Pentru şefia consiliilor judeţene, USL a primit 52,02% (461.760 voturi valabil exprimate), PDL - 12,78% (113.441 voturi), PP-DD - 7,4%, adică 65.746 voturi, iar UDMR a obţinut 64.130 de voturi (7,22%). La consiliile judeţene, USL a obţinut 456.717 voturi (52,06%), PDL - 116.296 (13,25%), PP - DD - 70.398 voturi (8,2%), UDMR - 63.369 (7,22%) din totalul voturilor valabil exprimate. Datele pentru consiliile judeţene au fost obţinute din centralizarea voturile din 1.996 secţii de votare din totalul de 16.910. 
Ultima actualizare Luni, 11 Iunie 2012 17:17
Citeşte mai mult...
 
« ÎnceputAnterior21222324252627282930UrmătorSfârşit »

Page 26 of 54

Dr.Max - Farmacie

Sustine Sighet-Online.ro

Amount: 


Banner
Banner
Banner
DICTIONAR ONLINE:

Vremea


.
.
.

©Copyright 2008 - 2013 Sighet-Online.ro    Termeni si conditii  |  Sitemap  |  RSS  |  Despre noi  |  Contact