logo

-- EDITORIAL || CULTURA || SPORT || PAGINA ELEVILOR || DINCOLO DE TISA || INTERVIU || DIASPORA SIGHETEANA || PSIHOLOGIE || CULINAR || EDITORIAL --


POLITICA
S-a decis cum se vor desfasura campania electorala si votul la referendum PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Sâmbătă, 07 Iulie 2012 10:41
Votul la referendumul de demitere a presedintelui Traian Basescu, programat pentru 29 iulie, va incepe la ora 08.00 si va fi oprit la ora 20.00, campania electorala urmand sa se incheie la 28 iulie, ora 7.00, a anuntat ministrul delegat pentru Administratie, Victor Paul Dobre. 

Potrivit acestuia, campania electorala deja a inceput odata cu publicarea in Monitorul Oficial a hotararii de organizare a referendumului. 

Au dreptul de a participa la vot toti cetatenii romani care au implinit varsta de 18 ani. 

Judecatorii inaltei Curti implicati in acest proces vor fi alesi duminica prin tragere la sorti, iar partidele politice trebuie sa isi desemneze pana la 10 iulie reprezentantii in Biroul Electoral Central si in celelalte birouri electorale. 
Ultima actualizare Sâmbătă, 07 Iulie 2012 11:11
Citeşte mai mult...
 
George Petrovai - Între lanţul slăbiciunilor şi lanţul suspendărilor PDF Imprimare Email
Scris de George Petrovai   
Sâmbătă, 07 Iulie 2012 10:21
Toată această îngrijorătoare ofensivă pentru acapararea puterii depline în stat printr-o inabilă suită de suspendări (suspendarea atribuţiilor fireşti ale instituţiilor într-un stat cât de cât democratic, suspendarea lui Băsescu, urmată de foarte probabila suspendare a României din Consiliul Europei) este dirijată de sinistrul cuplu Iliescu-Voiculescu: primul, o fosilă bolşevică, ce demult trebuia sa fie la mititica pentru imensele prejudicii aduse ţării, cel de-al doilea un tâlhar de securist, care se teme să nu ajungă să-i ţină companie "eroului" Adrian Năstase. Penibilul duet Ponta-Antonescu nu poate să fie decât după chipul şi asemănarea cu mai sus amintititul cuplu, parcă eternizat de fatalitate întru minciună şi necinste şi spre dezastrul definitiv al sărmanilor români: Ponta - un apreciabil mincinos şi un foarte primitiv plagiator, Antonescu - un birepetent neîmplinit ca intelectual şi – după cum aflu de pe Internet - un ambiţios pe deplin împlinit ca turnător sub numele codificat de Porumbacu, acuzaţie adusă şi probată de jurnalista Simona Fica.
Ultima actualizare Sâmbătă, 07 Iulie 2012 10:32
Citeşte mai mult...
 
Gheorghe Mihai Barlea - Democraţia în genunchi în faţa unei puteri discreţionare (Scrisoare deschisă actualei guvernări) PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Sâmbătă, 07 Iulie 2012 06:17
Am primit din partea senatorului Gheorghe Mihai Barlea o scrisoare deschisa adresata actualei puteri pe care am decis sa o publicam in continuare. Sighet Online nu isi asuma raspunderea pentru continutul acestui articol. Motivul publicarii acestui material pe Sighet Online este acela de a prezenta punctul de vedere al senatorului care reprezinta Maramuresul Istoric in Parlamentul Romaniei in legatura cu evenimentele politice ce au avut loc in aceste zile si de a provoca un dialog pe acest subiect in randul cititorilor site-ului.
 
Democraţia în genunchi în faţa unei puteri discreţionare (Scrisoare deschisă actualei guvernări)
 
"Scenariul suspendării preşedintelui Traian Băsescu este, indiscutabil, de multa vreme gândit, în cele mai mici detalii, cam de aceeaşi strategi şi actori frustraţi de eşecul lamentabil de la referendumul de suspendare din 2007. Se vede treaba că la unii mânia şi resentimentele sunt nevindecabile. Nici unul din cei 322 nu s-a simţit moralmente obligat să facă o reverenţă în faţa votului popular care l-a readus pe preşedinte la Cotroceni, şi să-şi recunoască cu umilinţa înfrângerea. 
Ultima actualizare Sâmbătă, 07 Iulie 2012 08:54
Citeşte mai mult...
 
Parlamentarii au votat suspendarea lui Basescu! Referendum, in 29 iulie PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Vineri, 06 Iulie 2012 20:16

 Votul cu bile din Parlamentul Romaniei s-a incheiat. Din 370 de voturi exprimate, au votat pentru suspendarea presedintelui Basescu 256 parlamentari, si 114 au votat impotriva suspendarii presedintelui! Asadar, Traian Basescu e suspendat din functie incepand din acest moment. Urmeaza votul populatiei (referendumul), pe 25 iulie 2012.

Traian Basescu nu a fost interesat sa urmareasca votul, mergand la Cotroceni dupa discursul final in plenul reunit al Senatului si Camerei Deputatilor, in care i-a spus lui Crin Antonescu, al doilea om in stat, ca ii lasa o foaie pe care sa scrie ce a promis: demisia.  

Ultima actualizare Sâmbătă, 07 Iulie 2012 05:21
Citeşte mai mult...
 
Avizul Curtii Constitutionale. Un "meci" strans intre Basescu si USL PDF Imprimare Email
Scris de Horia Picu   
Vineri, 06 Iulie 2012 17:47

 Avizul Curţii Constituţionale a fost dat publicităţii.Curtea s-a pronuntat, adică a zis ceva, cu mare grijă să nu-l supere nici pe preşedinte, să nu supere nici noua majoritate parlamentară USL.

Iată, pe scurt, motivele eventualei suspendări şi scos în evidenţă, cu litere albastre, de partea cui a înclinat dreptatea  Curţii Constituţionale. De asemenea, tot cu litere albastre e scris şi comentariul pe care l-am făcut acolo unde a fost cazul.

Motivul de suspendare nr. 1: . „Preşedintele a uzurpat rolul Prim-ministrului şi s-a substituit în atribuțiile constituționale ale Guvernului.”

Ultima actualizare Vineri, 06 Iulie 2012 18:08
Citeşte mai mult...
 
Guvernul Ponta a garantat prin ordonanță de urgență demiterea președintelui PDF Imprimare Email
Vineri, 06 Iulie 2012 10:48
Prin ordonanța de urgență 41 adoptată joi seara, Guvernul Ponta a modificat radical Legea referendumului, mult dincolo de ceea ce anunțase prin declarații oficiale și prin comunicate de presă: printr-o derogare introdusă în lege, a făcut ca demiterea președintelui să fie nu doar ușurată, ci garantată.

Printr-un artificiu legislativ ilogic, dar foarte eficient, executivul nu a scăzut doar numărul de voturi necesar pentru demiterea președintelui, coborându-l de la majoritatea celor cu drept de vot la majoritatea celor prezenți la urne, dar a desființat și criteriul prezenței la vot pentru ca referendumul să fie declarat valabil. 
Ultima actualizare Vineri, 06 Iulie 2012 10:54
Citeşte mai mult...
 
Monarhia – un imperativ al trecutului şi un posibil garant pentru viitorul României PDF Imprimare Email
Scris de George Petrovai   
Joi, 05 Iulie 2012 10:54

Situaţia României de azi este tragică, în pofida speranţelor iscate din noua configuraţie economico-politică a Europei: economia este incapabilă să se redreseze, fapt ce duce la deteriorarea continuă a nivelului de trai, în timp ce pe plan extern, ţara a înregistrat nenumărate eşecuri (intrarea în NATO şi acceptarea noastră în Uniunea Europeană sunt compensaţii cu efecte de durată), cu atât mai dureroase aceste eşecuri cu cât veneau după o suită de promisiuni şi încurajări  formulate elegant de prieteni tradiţionali. Dar se ştie că marele rege al omenirii îl reprezintă interesul, ori servirea lui conştiincioasă, atrage vrând-nevrând după sine descotorosirea de tot „balastul” ce i-ar stânjeni deplina eficacitate – sentimente, angajamente formale, relaţii inconsistente. Au crezut românii că dacă ei şi-au deschis larg porţile ţării (să iasă avuţia naţională şi să intre multe dintre rebuturile lumii civilizate), Apusul va proceda la fel. Când acolo, oficialii României sfârâind în uleiul încins al prefacerilor democratice, s-au văzut opriţi, politicos dar ferm, în antecamera politicii occidentale. Ulterioarele lor salturi spre împărăţiile de la Soare-Răsare, n-au reuşit să fie nici pe departe concludente aşa cum şi-au dorit din toată inima. Cel mult au arătat lumii întregi rezistenţa incredibilă la tăvăleală a diplomaţiei dâmboviţene…

Ultima actualizare Luni, 24 Septembrie 2012 10:40
Citeşte mai mult...
 
Pesedistii discuta cedarea unui vicepresedinte de la Consiliul Judetean contra unor functii in deconcentrate PDF Imprimare Email
Miercuri, 04 Iulie 2012 09:20
Social-democratii maramureseni se intrunesc in sedinta, dimineata aceasta, pentru a discuta numirile pe functiile de vicepresedinte din Consiliul Judetean. Sursele eMaramures spun ca disputa a ajuns inca o data sa fie transata la centru si ca decizia transmisa este aceea de a le ceda liberalilor unul dintre posturi, contra mai multor pozitii in institutiile deconcentrate. Cel care ar urma sa piarda din acest joc al functiilor este Calin Matei. 

Discutia din PSD Maramures, pe tema vicepresedintilor, va avea loc inaintea sedintei de Consiliu Judetean programata pentru ora 12.00. Surse politice spun ca decizia practic luata, doar ca trebuie convinse toate taberele ca este indicat sa se accepte un vicepresedinte liberal, in persoana lui Emil Marinescu, decat sa aiba loc un razboi surd in plenul consiliului. 
Ultima actualizare Miercuri, 04 Iulie 2012 09:24
Citeşte mai mult...
 
Roberta Anastase a fost revocata din functia de presedinte al Camerei Deputatilor/ Valeriu Zgonea, ales noul sef al Camerei PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Miercuri, 04 Iulie 2012 05:24
Roberta Anastase a fost revocata din functia de presedinte al Camerei Deputatilor, decizia fiind luata marti seara, intr-o sesiune extraordinara a plenului, cu 160 de voturi pentru si un vot impotriva. PDL nu a participat la sedinta, in timp ce deputatii UDMR au fost prezenti, dar nu au votat. Anterior, Comisia juridica a Camerei a votat, in unanimitate (USL + UNPR), pentru revocarea Robertei Anastase din functia de presedinte al Camerei.

In locul Robertei Anastase, a fost ales la sefia Senatului Valeriu Zgonea, liderul deputatilor PSD. 
Ultima actualizare Miercuri, 04 Iulie 2012 05:50
Citeşte mai mult...
 
Vasile Blaga a fost revocat de la sefia Senatului. Crin Antonescu e noul presedinte al Senatului si viitor presedinte interimar daca Traian Basescu e suspendat PDF Imprimare Email
Marţi, 03 Iulie 2012 17:49

Crin Antonescu e noul presedinte al Senatului, dupa ce Vasile Blaga a fost demis din functie intr-o sedinta extraordinara de plen. Ca al doilea om in stat, Crin Antonescu va deveni presedinte interimar al Romaniei daca Traian Basescu va fi suspendat. Vasile Blaga a calificat drept "lovitura de stat" actiunea parlamentara si a anuntat ca va depune o plingere penala pentru incalcarea Regulamentului Senatului. Mai devreme, PSD-istul Ilie Sirbu a spus ca motivul pentru demiterea lui Blaga este faptul ca USL are acum majoritatea, in timp ce un alt PSD-ist, Valeriu Zgonea, a spus ca "PDL poate sa sesizeze si mama Curtii Constitutionale".

Ultima actualizare Miercuri, 04 Iulie 2012 06:44
Citeşte mai mult...
 
Interviu cu jr. Ovidiu Nemeş, cel mai tânăr primar al municipiului dintre ape PDF Imprimare Email
Scris de Florentin Nasui   
Marţi, 03 Iulie 2012 06:54
Interviu cu jr. Ovidiu Nemeş, primar al municipiului Sighetu Marmaţiei
- Domnule Ovidiu Nemeş, recent aţi împlinit 35 de ani. Sunteţi căsătorit şi aveţi doi copii. Aţi candidat ca lider al PNL Sighet  la funcţia de primar şi în 2008, când v-aţi clasat pe  onorantul loc  3, după primarul PSD în funcţie şi câştigător Eugenia Godja respectiv  candidatul PDL, partid aflat atunci pe val. Acum, tot ca lider PNL aţi candidat din partea USL (PSD, PNL, PC). Ce v-a determinat atunci şi acum  să optaţi pentru această funcţie deloc uşoară în urbea dintre Tisa şi Iza?
- Anul 2008 a fost startul unei construcţii pe termen lung, a unei viziuni de dezvoltare a oraşului şi a unui proiect de dezvoltare pe termen lung. Acest lucru a fost consolidat în ultimii 4 ani, pe perioada cât am fost viceprimar. Am văzut exact care sunt priorităţile Sighetului, am fost alături de oameni şi le-am explicat intenţiile mele. Sunt sighetean, am crescut şi m-am format aici ca om şi cred că fiecare dintre noi are datoria să dea ceva înapoi comunităţii din care face parte. Vreau să construiesc împreună cu prietenii, colegii şi concetăţenii mei Sighetul de Mâine, un al doilea pol de dezvoltare a judeţului şi o adevărată inimă economică a Maramureşului istoric.
Ultima actualizare Marţi, 03 Iulie 2012 07:51
Citeşte mai mult...
 
Gura Lumii PDF Imprimare Email
Scris de I.D.   
Marţi, 03 Iulie 2012 06:36
Liberalii maramureşeni se crucesc în faţa naivităţii partenerilor PSD şi tentativei acestora de a încălca  înţelegerile preelectorale!
Ei au cedat postul de vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Maramureş clar în favoarea Eugeniei Godja, lider local PSD, care nu a mai candidat la funcţia de primar  al Sighetului, dar a îndemnat electoratul său să voteze candidaţii USL de pe cele 4 buletine de vot. Peste 60 la sută dintre sigheteni au procedat aşa. Ca ei au fost şi miile de alegători din Maramureşul istoric (prostiţi, se vede treaba, cu televizorul) care au votat USL în speranţa că vor avea şi ei un reprezentant în conducerea CJ, în persoana doamnei Jeni. La postul local de televiziune ce se recepţionează în tot Maramureşul voievodal, doamna a promis că îl va susţine  pe candidatul PNL sub sigla USL la primăria Sighet, iar în calitate de viitor vicepreşedinte al CJ va lupta nu doar pentru  Sighet ci pentru tot Maramureşul de peste Deal, o zonă uitată de lume!
Ultima actualizare Marţi, 03 Iulie 2012 06:54
Citeşte mai mult...
 
PNL revendica postul de vicepresedinte CJ Maramures in ciuda protocoalelor anterioare PDF Imprimare Email
Marţi, 03 Iulie 2012 05:24
Presedintele PC Maramures, Cornelia Negrut, a confirmat ieri, 2 iulie, ca protocolul privind desemnarea vicepresedintilor CJ Maramures prevede clar ca acestia vor fi propusi de PSD. In schimbul functiei de vicepresedinte al CJ Maramures, liberalii au primit dreptul de a propune candidatul USL la Primaria Sighetu Marmatiei, care ar fi revenit, conform algoritmului stabilit la nivel central, social-democratei Eugenia Godja. 

Povestea neelucidata oficial a protocolului semnat de filialele judetene ale USL, protocol care este cauza neprezentarii astazi la sedinta de constituire a CJ Maramures a consilierilor PSD, PNL, PC, PDL si UDMR, a fost lamurita de presedintele PC Maramures. Cornelia Negrut a confirmat ca o prevedere a respectivului protocol mentioneaza expres cui revin functiile de vicepresedinti ai CJ Maramures. 
Ultima actualizare Marţi, 03 Iulie 2012 05:28
Citeşte mai mult...
 
« ÎnceputAnterior21222324252627282930UrmătorSfârşit »

Page 25 of 54

Dr.Max - Farmacie

Sustine Sighet-Online.ro

Amount: 


Banner
Banner
Banner
DICTIONAR ONLINE:

Vremea


.
.
.

©Copyright 2008 - 2013 Sighet-Online.ro    Termeni si conditii  |  Sitemap  |  RSS  |  Despre noi  |  Contact