logo

-- EDITORIAL || CULTURA || SPORT || PAGINA ELEVILOR || DINCOLO DE TISA || INTERVIU || DIASPORA SIGHETEANA || PSIHOLOGIE || CULINAR || EDITORIAL --


POLITICA
Ministrul Florin Georgescu: Nu cresc taxele si impozitele in acest an/ Moneda nationala se va aprecia PDF Imprimare Email
Marţi, 17 Iulie 2012 06:58
Ministrul Finantelor Publice, Florin Georgescu, a decelarat luni seara la Antena 3 ca nu se pune problma unor mariri de taxe si impozite in acest an ci chiar exista posibilitatea unor reduceri daca rezultatele economice sunt corespunzatoare.

Crestere economica in trimestrul al II-lea
Economia va inregistra o crestere fata de trimestrul al doilea de anul trecut si comparativ cu primele sase luni din 2011, fiind posibila si o iesire din reccesiune tehnica, chestiune mai putin relevanta, apreciaza ministrul Finantelor.

"Faptul ca veniturile la bugetul consolidat s-au incadrat in proiectii si pe de alta parte discutiile cu expertii creditorilor care ne mentin previziunea de 1,5% crestere economica ne indreptatesc sa avem sperante ca si datele economice privind cresterea PIB pe trimestrul II vor fi pozitive (...) Chestiunea cu recesiunea tehnica zic ca e un lucru secundar. Cand judecam cresterea economica noi o judecam perioada aceasta fata de perioada corespunzatoare a anului trecut. Cand zici crestere economica de 1,5% pe 2012 se inselege ca este o crestere economica in termeni reali fata de PIB realizat anul trecut", a spus Georgescu la Gandul Live.
Citeşte mai mult...
 
George Petrovai: La răsărit de democraţie PDF Imprimare Email
Scris de George Petrovai   
Sâmbătă, 14 Iulie 2012 17:11

Trăim într-o ţară de la porţile Orientului, în care binele general, respectiv armonia şi dreptatea tuturor, rămân în continuare la stadiul de idealuri intangibile, dar în care sunt perfect realizabile o mulţime de alte lucruri, aflate pe alte meleaguri în conflict ireconciliabil cu legea şi bunul simţ: potrivit cutumei mioritice a diabolizării, obiectiv atins prin trusturile de presă ale marilor răufăcători (Voiculescu, Vântu), vedem cum e perfect posibil ca judecata grosului cetăţenilor să fie trimisă în vacanţă, iar sentimentele lor să fie într-atât de biciuite şi distorsionate, încât să li se pară că-i imperios necesar ca Băsescu să fie linşat pentru nişte acuzaţii (încă) nedovedite, pe când Iliescu nu doar să scape cu faţa curată pentru nişte fărădelegi mai mari ca roata carului (punerea ţării pe butuci, prăsirea corupţiei şi a „baronilor”, mineriadele), dar chiar să conducă şi astăzi ţara în calitatea sa de preşedinte de onoare al Partidului Social Democrat; este posibil, de asemenea, ca românilor să li se pară că-i perfect normal ca, indiferent de mijloacele întrebuinţate în disputele dintre ei, politicienii să urmărească victoria chiar prin terfelirea şi zdrobirea adversarilor ideologici, nicidecum să aibă ca ţintă adevărul; pentru că aşa au hotărât jocurile politice în urma hazardului de la alegerile locale, ne-a fost dat să ne pricopsim cu un prim ministru inegalabil în ceea ce priveşte impertinenţa şi inabilitatea, care – iată – după recenta vizită întreprinsă la Bruxelles pentru a da socoteală de „victoriile” repurtate împotriva fragilei noastre democraţii, s-a ales cu atestatul de necalificat în politica la standarde europene, titlu cu siguranţă de nimeni invidiat, căci are darul să-i sporească celebritatea negativă deja adjudecată şi să-i completeaze profilul moral-spiritual centrat pe hoţie şi minciună.

Citeşte mai mult...
 
Interviu cu Horia Scubli (vice-primar Sighetu Marmatiei) PDF Imprimare Email
Scris de Dani Godja   
Joi, 12 Iulie 2012 16:10
Ultima actualizare Joi, 12 Iulie 2012 16:24
 
Sedinta Consiliu Local Sighetu Marmatiei (12 iulie 2012) PDF Imprimare Email
Scris de Dani Godja   
Joi, 12 Iulie 2012 16:02
Vedeti mai jos continuarea filmarii sedintei Consiliului Local Sighet din 12 iulie 2012 la care s-a supus la vot validarea celor 3 consilieri locali PDL (Traian Dacian Ghent, Ioan Grigore Mihalca si Petru Tomsa) alesi in urma alegerilor locale din 10 iunie 2012, acestia nefiind validati nici in cadrul acestei sedinte, s-a ales vice-primarul municipiului Sighetu-Marmatiei in persoana domnului Horia Scubli si s-au ales comisiile de specialitate din cadrul CL Sighet precum si membrii acestora. 
Ultima actualizare Joi, 12 Iulie 2012 19:57
Vedeti VIDEO
 
397 de secţii de votare în Maramureş pentru referendum PDF Imprimare Email
Joi, 12 Iulie 2012 10:07
397 de secţii de votare sunt constituite în Maramureş la referendumul pentru demiterea Preşedintelui României. Biroul de Circumscripţie Judeţeană nr. 26 Maramureş are stabilit sediul în camera 104 a Palatului Administrativ.
Preşedintele BEJ este judecătorul Delia Brânduşa Giuroiu. Programul de lucru a fost stabilit între orele 9.00-15.00.
 
Secţie de votare în plus la Giuleşti    
La nivelul judeţului s-au constituit, prin ordin al prefectului, 397 secţii de votare, cu una în plus la Fereşti faţă de alegerile locale, din 10 iunie, urmare a solicitării Primăriei Giuleşti. Au fost distribuite primarilor listele electorale permanente, în conformitate cu programul calendaristic, urmând ca acestea să fie reactualizate.
Ultima actualizare Joi, 12 Iulie 2012 10:14
Citeşte mai mult...
 
Maine, 12 iulie, se decide vice-primarul municipiului Sighetu Marmatiei PDF Imprimare Email
Miercuri, 11 Iulie 2012 08:45

In cele doua municipii din Maramures, protocolul USL pare functional, liberalii castigand functiile de primari, iar pentru functiile de viceprimari fiind sustinuti social-democrati (in cazul Baii Mari, al doilea post de viceprimar revenind UDMR). In schimb, in celelalte 11 orase din Maramures alianta politica USL scartaie, chiar si acolo unde detine majoritatea existand tensiuni, iar protocolul fiind ignorat atat de politicienii locali, cat si de cei din conducerile filialelor judetene ale PSD si PNL. In cele mai multe cazuri, viceprimarul a fost ales nu din randul partidului-partener din USL, ci din partidul caruia ii apartine primarul ales. 

 In Sighetu Marmatiei, liberalul Ovidiu Nemes (35 de ani), reprezentantul USL, a castigat functia de primar. Alegerea viceprimarului este preconizata in sedinta extraordinara a Consliului Local din 12 iulie. USL, avand majoritate absoluta in Consiliul Local (13 consilieri, restul apartinand formatiunilor PDL - 3, UDMR - 2 si PP-DD - 1), cel mai probabil va propune pentru functia de viceprimar un social-democrat, asa cum prevede protocolul PSD-ACD, acesta fiind Horia Scubli. 

Citeşte mai mult...
 
George Petrovai - Ispita diabolizării la români PDF Imprimare Email
Scris de George Petrovai   
Miercuri, 11 Iulie 2012 06:05

Pasiunea românilor de a-şi diaboliza conducătorii nu este de azi sau de ieri. Seria lor este deschisă de principele Vlad Ţepeş. E drept, mitul acestui principe furtunos şi răzbunător în spiritul deplin al vremii, adică savurând cruzimea pedepselor şi suferinţele osândiţilor, nu este opera românilor, ci a saşilor, care într-atât s-au străduit să facă din el un monstru, încât a rezultat o legendă cu numele de Dracula. Iar în decursul veacurilor, românii nu numai că n-au depus eforturi pentru demontarea lui (a mitului), dar chiar s-au folosit de el ca de un canal tenebros prin care atenţia străinilor, îndeosebi a occidentalilor, venea în contact cu existenţa şi istoria lor, încât azi ar fi curată pierdere de vreme să-l prezinte pe Vlad ca pe un om cu nimic mai prejos de Ivan cel Groaznic şi cu mult mai presus de atâţia regi degeneraţi ai Apusului. Însă creaţiunea şi istoria au căzut de acord ca mitul lui Dracula, născut din fantezia oamenilor, să-l devanseze pentru totdeauna pe aprigul şi neînfricatul luptător Vlad Ţepeş. Să mai spună cineva că numai anticii au avut înclinaţie spre mitologie...

Ultima actualizare Miercuri, 11 Iulie 2012 16:10
Citeşte mai mult...
 
CCR: Basescu poate fi schimbat doar daca prezenta la referendum va trece de 50% PDF Imprimare Email
Marţi, 10 Iulie 2012 16:33
Curtea Constitutionala a decis, astazi, 10 iulie, ca actul normativ prin care s-au facut modificari la articolul 10 din Legea referendumului este constitutionala in masura in care asigura participarea a cel putin jumatate plus unu din numarul persoanelor inscrise in listele electorale permanente. 

In urma deliberarilor, Curtea Constitutionala, cu unanimitate de voturi, a constatat ca Legea pentru modificarea art.10 din Legea 3/2000 privind organizarea si desfasurarea referendumului este constitutionala, in masura in care asigura participarea la referendum a cel putin jumatate plus unul din numarul persoanelor inscrise in listele electorale permanente. 
Citeşte mai mult...
 
MM: USL şi PDL se pregătesc din greu pentru campania electorală PDF Imprimare Email
Marţi, 10 Iulie 2012 12:00

Atât Uniunea Social Liberală, cât şi Partidul Democrat Liberal în aceste zile îşi pun la punct planul de bătaie pentru referendul care va avea loc la finele lunii iulie. Dacă pentru USL-işti targetul propus este să aducă la vot peste 5 milioane de oameni care să voteze pentru demiterea lui Traian Băsescu, în cazul PDL targetul este să facă oamenii să înţeleagă că Traian Băsescu a făcut ce trebuie pentru România şi trebuie să rămână pe mai departe preşedintele acestei ţări.

Potrivit declaraţiilot făcute de către purtătorul de cuvânt al PSD Maramureş, Gabriel Zetea întreaga campanie electorală la nivelul judeţului Maramureş se va desfăşura sub semnul USL, nefiind acceptate niciun fel de derapaje. Zetea a declarat că vor fi organizate întâlniri la nivel de localităţi, unde oamenilor să li se explice cum stă treaba cu suspendarea, dar mai ales să cunoască avantajele suspendării lui Traian Băsescu. 

Citeşte mai mult...
 
Un pesedist a devenit al doilea om in stat, dupa mutarea lui Antonescu la Cotroceni PDF Imprimare Email
Marţi, 10 Iulie 2012 10:28
Vicepresedintele Senatului Petru Filip (PSD) a fost delegat, astazi, 10 iulie, de Crin Antonescu, sa preia intermar sefia Senatului, pe perioada cat acesta va fi presedinte interimar. Senatorul Ioan Ghise (PNL) a declarat ca este normal ca pe perioada vacantei legislative presedintele Senatului sa delege atributiile sale unui vicepresedinte din Biroul permanent. 

De data aceasta, delegarea s-a facut in urma preluarii, de catre Crin Antonescu, a interimatului la sefia statului, in urma suspendarii din functie a lui Traian Basescu, aceasta urmand a se incheia la finalul interimatului lui Antonescu la Cotroceni. Potrivit lui Ioan Ghise, pentru delegarea atributiilor nu este nevoie de convocarea unei sedinte de plen sau a unui Birou Permanent al Senatului. 
Citeşte mai mult...
 
CCR: Crin Antonescu, presedinte interimar. Sesizarile privind revocarea lui Blaga si Anastase, respinse PDF Imprimare Email
Luni, 09 Iulie 2012 21:47
Curtea Constitutionala a decis ca procedura de suspendare a presedintelui Traian Basescu a fost respectata si ca se justifica interimatul lui Crin Antonescu in functia de sef al statului, informeaza Agerpres. 

Plenul Curtii Constitutionale a examinat luni cererea privind constatarea existentei imprejurarilor care justifica interimatul in exercitarea functiei de Presedinte al Romaniei.
Ultima actualizare Luni, 09 Iulie 2012 21:57
Citeşte mai mult...
 
Drept la replica la scrisoarea deschisa actualei guvernari scrisa de catre domnul senator Gheorghe M. Barlea PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Luni, 09 Iulie 2012 21:08

In urma publicarii articolului Democraţia în genunchi în faţa unei puteri discreţionare (Scrisoare deschisă actualei guvernări) semnat de catre domnul senator Gheorghe Mihai Barlea, am primit un drept la replica din partea unui cititor al site-ului nostru care a dorit sa se semneze "Pierdevara",articol pe care am decis sa-l postam in continuare:

 

Domnule senator, simt nevoia să răspund  articolului pe care l-am citit cu multă atenţie pe sighetonline. Dumneavoastră spuneţi:

"Scenariul suspendării preşedintelui Traian Băsescu este, indiscutabil, de multă  vreme gândit, în cele mai mici detalii, cam de aceeaşi strategi şi actori frustraţi de eşecul lamentabil de la referendumul de suspendare din 2007. Se vede treaba că la unii mânia şi resentimentele sunt nevindecabile. Nici unul (?) din cei 322 nu s-a simţit moralmente obligat să facă o reverenţă în faţa votului popular care l-a readus pe preşedinte la Cotroceni, şi să-şi recunoască cu umilinţa înfrângerea.” 

Ultima actualizare Luni, 09 Iulie 2012 21:17
Citeşte mai mult...
 
Preşedintele României, jucăria Parlamentului (Cele şapte “păcate” ale actului de suspendare a preşedintelui) PDF Imprimare Email
Scris de George Petrovai   
Luni, 09 Iulie 2012 07:00

Indiscutabil că într-o ţară democratică, suspendarea preşedintelui este un act constituţional. Desigur, doar atunci când există probe irefutabile de încălcare gravă a Constituţiei, cu consecinţe la fel de grave pentru independenţa şi suveranitatea statului, respectiv pentru binele şi siguranţa cetăţenilor, nicidecum atunci când majoritatea parlamentară,  o majoritate înjghebată pe criterii de gaşcă  dictate de interesele oligarhice aflate în conflict ireconciliabil cu legea, consideră ori că s-a săturat de moaca preşedintelui, ori că-i încurcă socotelile, dar oricum sunt coapte condiţiile pentru victoria suspendării. 

Ultima actualizare Luni, 09 Iulie 2012 07:08
Citeşte mai mult...
 
« ÎnceputAnterior21222324252627282930UrmătorSfârşit »

Page 24 of 54

Dr.Max - Farmacie

Sustine Sighet-Online.ro

Amount: 


Banner
Banner
Banner
DICTIONAR ONLINE:

Vremea


.
.
.

©Copyright 2008 - 2013 Sighet-Online.ro    Termeni si conditii  |  Sitemap  |  RSS  |  Despre noi  |  Contact