logo

-- EDITORIAL || CULTURA || SPORT || PAGINA ELEVILOR || DINCOLO DE TISA || INTERVIU || DIASPORA SIGHETEANA || PSIHOLOGIE || CULINAR || EDITORIAL --


POLITICA
Cu stângul în dreptul PDF Imprimare Email
Scris de Horia Picu   
Marţi, 31 Iulie 2012 16:09

 In 27 iulie a.c., am publicat pe sighet-online.ro un articol, “Ce faceţi duminică?”, care a avut un număr mare de vizualizări. Scriam atunci că “Dacă va fi să fie aşa, ( mă refeream la arbitrajul Curţii Constituţionale) nici atunci să nu speraţi că dreptatea absolută va coborî peste rezultatul referendumului şi vom avea un răspuns fără echivoc. Să ne amintim că membrii Curţii sunt numiţi de politicieni, unii de preşedinte, alţii de partide.

Adică să nu vă faceţi iluzii. Vor fi mai « înclinaţi » să dea dreptate celor / celui care i-au  propus în responsabila şi ingrata misiune de a lua decizii supreme. »

Ultima actualizare Miercuri, 01 August 2012 09:13
Citeşte mai mult...
 
REZULTATE FINALE - REFERENDUM - Peste 126.000 de maramureseni au fost pentru demiterea lui Basescu, dar prezenta la urne a ramas la 35% PDF Imprimare Email
Marţi, 31 Iulie 2012 09:02

Numarul maramuresenilor care au raspuns apelului la referendum a fost de 150.391, din totalul de 428.398 de alegatori cu drept de vot. Datele finale, contabilizate la nivelul Biroului Electoral Judetean (BEJ)Maramures si prezentate in aceasta dimineata, arata ca procentul votantilor din judet este de 35,10% - cu mult sub cel necesar pentru ca rezultatele consultarii publice sa fie legal aprobate.

„Presedintele Biroului Electoral Judetean de Circumscriptie, doamna judecator Delia Brandusa Giuroiu a comunicat ca au fost centralizate datele finale la referendumul national din data de 29 iulie, pentru demiterea presedintelui Romaniei. Prezenta la vot in Maramures a fost de 35.10%, in listele electorale permanente sunt inscrisi peste 428.000 de alegatori, la urne s-au prezentat peste 150.000 de cetateni cu drept de vot. Cei care au raspuns la intrebare cu „DA” sunt in numar de peste 120.000 ceea ce reprezinta un procent de 83.88%, in timp ce cu „NU” au raspuns un numar de peste 22.000 de cetateni, care corespunde unui procent de 14.77%”, a precizat purtatorul de cuvant al Biroului Electoral Judetean, Dan Buca.

Conform datelor centralizate de catre Biroul Electoral Judetean Maramures, peste 320.000 de buletine de vot au fost neutilizate, iar 1.999 voturi (1,32%) au fost declarate nule.

Prezenta la vot in Maramures este cu 11 procente mai slaba decat cea raportata, la ora 14.00, la nivel national (46,23%). Judetul este practic in plutonul codas in ce priveste interesul alegatorilor pentru referendum. In urma Maramuresului se afla judetele in care numarul etnicilor maghiari e ridicat, cum sunt Harghita, Covasna, Muresul si chiar Satu Mare.

Ultima actualizare Marţi, 31 Iulie 2012 09:08
Citeşte mai mult...
 
36,57% prezenţa estimată la referendum în Maramureş PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Luni, 30 Iulie 2012 07:28

Preşedintele B.E.J., judecător Delia Brânduşa Giuroiu, a declarat că şi-au exprimat opţiunea electorală la referendumul naţional pentru demiterea Preşedintelui României, 36,57%% din totalul maramureşeniilor cu drept de vot înscrişi în listele electorale permanente. În 22 de judeţe s-a înregistrat o prezenţă superioară mediei calculate la nivel naţional.

 

Procente mai mari s-au înregistrat în: Olt 74,71%; Mehdinţi 70,46% Teleorman; 70,16%; Giurgiu 60,57% şi Vâlcea 60,44%. Participare redusă la vot a fost înregistrată în judeţele: Harghita 11,56%; Satu Mare 28,23%; Mureş 33,96% şi Arad 34,99%. Maramureşul se situează pe locul 34 pe ţară, în ceea ce priveşte prezenţa la vot. În mediul urban s-au prezentat 34,77% din cetăţenii cu drept de vot, iar în mediul rural 39,37%. La nivel naţional prezenţa la vot este de 45,92%. În mediu urban au votat 41,76%, iar în cel rural 51,61%.
Citeşte mai mult...
 
Referendumul, situatia sesizarilor la ora 20.00 PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Duminică, 29 Iulie 2012 22:34
Pana la aceasta ora, Asociatia Pro Democratia a primit un numar de aproximativ 500 de sesizari, atat prin intermediul TelVerde cat si pe platforma www.alegericorecte.ro. In urma numeroaselor sesizari primite din partea cetatenilor referitor la mesajele SMS cu continut electoral, APD a hotarat sa sesizeze Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie si a trimis toate aceste sesizari spre solutionare.
 
 
Cele mai frecvente mesaje au fost: Eu vara nu dorm. Pe 29 n-am somn. La referendum votez, pentru ca eu chiar contez. Eu vara nu dorm, Ei nu pot boicota atat cat putem noi vota, Hai Traian sa bem o bere, sa ne luam la revedere, Daca vrei Udrea, apasa tasta 1, Daca vrei Anastase, apasa tasta 2, Daca vrei Monica Macovei, scoate bateria. Daca nu mai vrei cu Basescu, hai la vot! Alaturat acestui comunicat, puteti consulta lista cu mesajele inaintate la Parchet.
Citeşte mai mult...
 
Rezultat Referendum 2012 Basescu ramane presedinte, in ciuda unui vot zdrobitor impotriva PDF Imprimare Email
Duminică, 29 Iulie 2012 22:27
Traian Basescu ramane presedintele Romaniei, potrivit exit-poll-urilor de la iesirea de la urne. Astfel, cu o prezenta de 45,5%%, sub pragul de 50%+1, rezultatul referendumului este invalidat. Traian Basescu ramane astfel presedintele Romaniei, in ciuda unui vot zdrobitor impotriva - 88,20% dintre cei prezenti la urne au votat DA (pentru demiterea lui Traian Basescu) si numai 9,3% NU. In consecinta, circa 7,6 milioane de romani au votat pentru demiterea lui Traian Basescu.
 
Rezultate exit-poll-ului citat de Romania TV
Prezenta la vot, la ora 22,00 - 45,5%
Voturi DA - 88,2%
Voturi NU - 9,30%
Ultima actualizare Duminică, 29 Iulie 2012 22:31
Citeşte mai mult...
 
Confesiunea unui boboc: DA! Voi merge la vot pe 29 iulie! PDF Imprimare Email
Scris de Andreea Bianca Grijac   
Vineri, 27 Iulie 2012 18:54
La televizor, in mass-media, in presa, pe strada, in trafic, la metrou... de multe ori am auzit spunandu-se despre generatia mea ca suntem o generatie de ratati. Ei considera ca, din momentul ce majoritatea colegilor mei au picat cu surle si trambite Bacul, noi suntem generatia No Future. Pe intelesul tuturor: noi nu vom fi in stare sa asiguram parintilor nostri pensiile amarate la care acestia ar avea tot dreptul, nu vom putea schimba in bine Romania.

Eu sunt de alta parere. Eu n-am sa plec in strainatate. imi doresc sa fac ceva bun pentru ceilalti, pentru mine, pentru tara mea. Cred ca oamenii trebuie sa fie motivati sa ramana aici, sa aiba locuri de munca pe merit, unde sa fie apreciati la adevarata lor valoare! Nu mai vreau sa vad oameni nevoiti sa paraseasca aceasta tara pentru ca n-au posibilitatea sa cumpere painea cea de toate zilele sau pentru ca doresc sa le ofere copiilor un viitor mai bun, chiar daca ei se sacrifica pentru asta.
 
Tara noastra, tara voastra, tara mea e frumoasa! De ce? Pentru ca asa e... as avea nevoie de multe pagini, foarte multe pagini pentru a explica, dar trebuie sa invatam sa apreciem locurile, lucrurile, oamenii, frumosul! Sa ne gandim ca avem lucruri minunate pe care alte tari nu le au si nu le vor avea niciodata.

Ultima actualizare Sâmbătă, 28 Iulie 2012 06:32
Citeşte mai mult...
 
Ce faceţi duminică ? PDF Imprimare Email
Scris de Horia Picu   
Vineri, 27 Iulie 2012 13:27

 Inca puţin şi vom răsufla uşuraţi. Duminică, până la miezul nopţii vom şti dacă prefixul prezidenţial se schimbă din Băs-escu în Anton-escu. Ar fi prea frumos ca începând de luni, 30 iulie 2012, să ne putem privi în ochi şi după câteva momente de ezitare punctate de zâmbete abia perceptibile, să ne imbrăţişam amical cu toţii şi să recunoaştem victoria uneia dintre cele două tabere. Sigur, luni dimineaţă nu se va întâmpla aşa ceva.

Ne vom încrunta în continuare unii la alţii, vom comenta rezultatul referendumului şi vom visa că alegerile din toamnă, şi mai ales alegerile prezidenţiale (NR. din 2014 sau cand se va decide sa fie) să ne aducă acel bine pe care românii îl tot visează. Si visează românii la binele care va fi să vină într-o zi de vreo şaptezeci de ani, uitându-se pe cerul patriei după avioanele americane, aducătoare de bunuri materiale şi democraţie la pachet, până în zilele noastre, când tot omul se uită la televiziuni şi are, nu-i aşa, o părere competentă despre orice.

Ultima actualizare Vineri, 27 Iulie 2012 13:53
Citeşte mai mult...
 
ADVERTORIAL POLITIC: Misulec Nicolae - Alegerile fraudate din 1946 versus referendumul din 2012 PDF Imprimare Email
Joi, 26 Iulie 2012 14:20

Prim-Vicepresedintele PNTCD Maramures, Misulec  Nicolae, consilier local Bistra, face un apel la toti membrii si simpatizantii PNTCD sa se gandeasca bine ce decizie vor lua duminica in privinta participarii sau nu la referendumul pentru demiterea presedintelui Traian Bassescu.

Vechii membrii PNTCD isi mai amintesc de anul 1946 cand votul dat pentru un anumit partid politic, si anume PNTCD, a fost  fraudat in favoarea comunistilor, lucru ce a  marcat populatia tarii timp de jumatate de secol.

Consider ca modul de demitere si suspendare a presedintelui Traian Basescu este un atac la democratie si statul de drept. Avem obligatia sfanta sa aparam democratia, libertatea si statul de drept nu pe Traian Basescu iar prietenilor liberali le dorim success in munca lor de a determina populatia sa iasa la vot sis a le reuseasca lovitura de stat. Sa nu uitam ca la alegerile din  2004 membrii si simpatizantii PNTCD au votat la presedintie cu domnul Ciuhandru in timp de membrii PNL cu domnul Basescu.

In concluzie indemnam membrii si simpatizantii PNTCD sa nu participle la aceasta mascarada care nu era necesara in acest moment pentru tara. Seceta din acest an precum si seceta din 1946 da un semnal clar ca populatia trebuie sa fie atenta la ce viitor isi creeaza,  istoria se poate repeta.

Ultima actualizare Joi, 26 Iulie 2012 14:34
Citeşte mai mult...
 
Reprezentantii PDL din Consiliul Judetean au incercat sa impiedice validarea unui ales al propriului partid PDF Imprimare Email
Miercuri, 25 Iulie 2012 12:45
Democrat-liberalul Vasile Timis a intampinat opozitie astazi, 25 iulie, tocmai din partea colegilor de partid, la validarea pe functia din Consiliul Judetean (CJ). Borseanul a ramas singurul ales din cadrul forului care nu a depus juramantul, iar la votul consultativ derulat azi, in plen, a fost contestat de catre presedintele PDL Maramures, Mircea Man, care a votat impotriva validarii lui pe functie, impreuna cu ceilalti consilieri ai partidului.

Propunerea de validare a fost facuta de catre presedintele CJ, Zamfir Ciceu, iar Man a justificat votul impotriva prin faptul ca PDL ar fi solicitat amanarea validarii. Timis, despre care se spune ca nu mai este agreat in interirorul partidului, a fost prezent doar cateva minute la sedinta iar in momentul in care s-a adus in discutie numele sau nu mai era de fata.
Citeşte mai mult...
 
“Votează legal – Mita si votul ilegal înseamnă închisoare!” PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Marţi, 24 Iulie 2012 13:18
Inspectoratul de Jandarmi Maramureş desfăşoară acţiuni de informare şi conştientizare a cetăţenilor cu privire la prevederile Legii nr. 3/2000 privind organizarea şi desfăşurarea referendumului.
  Campania “Votează legal – Mita si votul ilegal înseamnă închisoare!” se desfăşoară în perioada 16 – 29 iulie si se adresează tuturor cetăţenilor români cu drept de vot.  Mesajul acestei campanii se regăseşte pe afişele postate deja la sediile unităţilor MAI din judeţ si la sediile altor instituţii publice care ni sau alăturat în acest demers.
  Adunările publice organizate şi desfăşurate pe timpul derulării campaniei electorale trebuie să respecte prevederile art. 1, 2 şi 3 din Legea nr. 60/1991 privind organizarea şi desfăşurarea adunărilor publice.
   În vederea aplicării în mod unitar a dispoziţiilor legale  facem următoarele precizări:
  - în campania electorală, candidaţii, partidele politice, alianţele politice, alianţele electorale, precum şi cetăţenii au dreptul să-şi exprime opiniile în mod liber şi fără nici o discriminare, prin mitinguri, adunări, utilizarea televiziunii, radioului, presei şi a celorlalte mijloace de informare în masă, mijloacele folosite în campania electorală neputând să contravină ordinii de drept;         
Citeşte mai mult...
 
ADVERTORIAL POLITIC: Senator Gheorghe Mihai Birlea: USL ne izoleaza de civilizatia politica europeana si minte! PDF Imprimare Email
Marţi, 24 Iulie 2012 13:10
Ambitiile politicianiste ale cuplului Antonescu- Ponta, acompaniate si sustinute logistic, mediatic de trustul media al penalului Voiculescu, au izolat Romania in spatiul Uniunii Europerne.Capitalul de incredere  poilitica, acumulat cu enorme eforturi si sacrificii din partea majoritatii romanilor, a fost compromis cu o inconstienta condamnabila pentru viitorul imediat.Institutiile europene si liderii politici marcanti suspecteaza si eticheteaza evenimentele de la noi ca un esec politic ingrijorator, o violentare a standardelor democaratice si valorilor comune  Europei contemporane.Stie si simpul cetatean cat conteaza capitatul de incredere in relatiile interumane si cu atat mai mult in relatiile politico-diplomatice interstatale.Fara incredere si respect capitatul financiar devine el insusui foarte costisitor.Efectele economice pot fi devastatoare.O dovada este deprecierea ritmica a leului in raport cu alte monede.
Ultima actualizare Miercuri, 25 Iulie 2012 11:02
Citeşte mai mult...
 
Cvorum de referendum: cantitate şi calitate PDF Imprimare Email
Scris de Zlati Radu   
Miercuri, 18 Iulie 2012 10:11
Nu voi intra în delicatele discuţii despre necesitatea (sau nu!) a unui cvorum de 50%+1 pentru ca referendumul privitor la demiterea lui Băsescu Traian să fie validat de către CCR şi BEC. De ce ni se cer de către CE atingerea unor standarde pe care marea majoritate a statelor membre ale CE nu le atinge, şi care mai este gradul de independenţă al României dacă vom urma orb indicaţiile mai mult sau mai puţin imperative venite de la Bruxelles.

În condiţiile în care comisia juridică a Senatului a respins iniţiativa USL de a modifica cerinţa atingerii unui cvorum de 50% rămâne de văzut în ce măsură Parlamentul românesc îşi va însuşi recomandările (dacă recomandări au fost) CE.

Eu aş veni cu o propunere care ar împăca şi capra românească (a noastră, nu a vecinului, de data aceasta) şi varza bruxelleză. Şi anume să se îmbine principiul cantitativ, adică al prezenţei unui anumit număr de electori la urne, cu cel calitativ, adică în cazul unei disproporţii majore de opţiuni, votul să fie valid chiar dacă nu întruneşte criteriul cantitativ.
Ultima actualizare Miercuri, 18 Iulie 2012 10:16
Citeşte mai mult...
 
Ponta şi Antonescu, tusea şi junghiul în politica de azi a României PDF Imprimare Email
Scris de George Petrovai   
Miercuri, 18 Iulie 2012 07:03

Toate activităţile umane care vizează progresul societăţilor prin dezvoltarea şi rafinarea culturii şi civilizaţiei, toate evidenţiază o atare înclinaţie a omului înspre jocul serios şi cu reguli stricte, obligatorii prin norme de comportament şi legi, încât sintagma homo ludens (omul jucător) mi se pare mult mai adecvată pentru caracterizarea omului din totdeauna şi de pretutindeni decât mult mai consacratele sintagme homo sapiens, homo faber sau homo religiosus. Căci, aşa cum aflăm din celebra carte Homo ludens a lui Johan Huizinga, carte apărută în anul 1977 la Editura Univers, „Abia când face trecerea de la a juca joaca (to play the play) la a juca jocul (to play the game), eul intră în faza sa de maturizare”. Prin urmare, progresul omenirii este totuna cu trecerea de la joaca specifică copilăriei biologice şi istorice a omului, la jocul matur, conştient şi temeinic organizat...

   Fiind o îndeletnicire nu doar specific umană, ci şi o activitate cu un mare impact asupra destinelor individuale şi a comunităţilor mai mari sau mai mici (de la popoare până la familii), se subînţelege de ce politica îşi are regulile sale stricte după care trebuie să se conducă de la primii fiori ai lui homo politikon încoace. În caz contrar, toate manevrele politicianiste cu aparenţe de legalitate, constituţionalitate şi democraţie aparţin intervalului cuprins între demagogie şi vrerea celui mai tare.

Citeşte mai mult...
 
« ÎnceputAnterior21222324252627282930UrmătorSfârşit »

Page 23 of 54

Dr.Max - Farmacie

Sustine Sighet-Online.ro

Amount: 


Banner
Banner
Banner
DICTIONAR ONLINE:

Vremea


.
.
.

©Copyright 2008 - 2013 Sighet-Online.ro    Termeni si conditii  |  Sitemap  |  RSS  |  Despre noi  |  Contact