logo

-- EDITORIAL || CULTURA || SPORT || PAGINA ELEVILOR || DINCOLO DE TISA || INTERVIU || DIASPORA SIGHETEANA || PSIHOLOGIE || CULINAR || EDITORIAL --


POLITICA
Maramureseanul Stefan Buciuta le cere deputatilor sa nu-i ridice imunitatea pentru o “sesizare calomnioasa si neadevarata” PDF Imprimare Email
Marţi, 11 Septembrie 2012 05:37
Deputatul maramuresean Stefan Buciuta, reprezentatul minioritatii ucrainene, a cerut astazi, 10 septembrie, Biroului permanent al Camerei Deputatilor sa nu dea aviz favorabil sesizarii privind ridicarea imunitatii sale parlamentare. Parlamentarul a aratat ca sesizarea facuta de Dumitru Morhan, un “om care se erijeaza in presedinte al Uniunii Democrate a Ucrainenilor din Romania (UDUR), formatiune care este in litigiu cu Uniunea Ucrainenilor din Romania (UUR)”, este calomnioasa si neadevarata. 

Solicitarea scrisa a deputatului Buciuta a fost trimisa spre analiza Comisiei juridice a Camerei Deputatilor, acolo unde se afla si sesizarea lui Morhan. 

In urma cu o saptamana, Morhan, in numele “Asociatiei Uniunii Ucrainenilor din Romania”, a solicitat Camerei Deputatilor sa ii ridice imunitatea parlamentara lui Stefan Buciuta, pentru ca acesta sa poata fi cercetat de DNA. In sesizarea sa, Morhan a precizat ca lui Buciuta i s-a deschis “dosar penal pentru abuz in serviciu, delapidare, gestiune frauduloasa, deturnare de fonduri, trafic de influenta”. 
Ultima actualizare Marţi, 11 Septembrie 2012 05:45
Citeşte mai mult...
 
UUR cere deputatilor sa permita DNA sa-l ancheteze pe deputatul Stefan Buciuta PDF Imprimare Email
Miercuri, 05 Septembrie 2012 08:12
Comisia Juridica a Camerei Deputatilor va dezbate solicitarea Uniunii Ucrainenilor din Romania (UUR) referitoare la deputatul Stefan Buciuta din Maramures. UUR a cerut ridicarea imunitatii deputatului care reprezinta in Parlament minoritatea ucraineana, pe considerent ca DNA i-a deschis acestuia dosar pentru abuz in serviciu, delapidare, gestiune frauduloasa, deturnare de fonduri, trafic de influenta. 

In 20 iulie, la Congresul Extraordinar al UUR, care a avut loc la Casa Sindicatelor din municipiul Suceava, “s-a decis, in unanimitate, demiterea deputatului Stefan Buciuta din calitatea de presedinte UUR si retragerea sprijinului politic din partea asociatiei si alegerea unui nou presedinte, in persoana lui Morhan Dumitru”. 

Motivatia delegatiilor comunitatilor ucrainene din Romania care au luat aceasta decizie au motivat-o prin “managementul defectuos al activitatii UUR” si faptului ca “activitatea deputatului Stefan Buciuta, care s-a dovedit contrara intereselor UUR, aducand prejudicii importante comunitatii ucrainene din Romania”. 

Disensiunile dintre maramureseanul Buciuta si suceveanul Morhan (fost presedinte UDUR) au o istorie indelungata, ultima izbucnind in vara acestui an, cand, conform deputatului etnicilor ucraineni, Stefan Buciuta, Morhan ar fi strans, contrar legii si statutului, “cateva sute de etnici ucraineni, intre care si numerosi maramureseni”, s-a votat unirea UUR cu UDUR si alegerea unei noi conduceri (Dumitru Morhan - presedinte si sigheteanul Ioan Halass prim-vicepresedinte). 
Ultima actualizare Miercuri, 05 Septembrie 2012 08:16
Citeşte mai mult...
 
Ce-am învăţat? Cu ce ne-am ales? PDF Imprimare Email
Scris de Horia Picu   
Miercuri, 29 August 2012 07:10

 E gata…A rămas aşa cum a fost stabilit. Băsescu s-a întors la Cotroceni, Antonescu ne-a dat o lecţie de promisiune făcută de un politician român, promisiune care poate fi răstălmăcită după necesităţi…După o lună de dezbateri şi argumente aparţinând celor două tabere, una pro Băsescu, cealaltă anti Băsescu, electoratul nu s-a ales cu mare lucru, în afară de câteva răspunsuri care se potrivesc de minune la nişte întrebări pe care ni le-am putea pune. Ni le-am putea pune, nu le-am putea pune lor, pentru că „datul la întors” e „specialitatea politicianului” la noi şi n-are rost să pierdem vremea întrebându-i pe ei. Mai bine să ne întrebăm noi şi să ne răspundem tot noi. 

Ce-am învăţat?

1. Am învăţat că  lovitura de stat nu se face prin referendum.
Se face prin “referen-dum-dum”, adică  prin forţa armelor. Poate că de-acum înainte se va putea vorbi de o lovitură de stat parlamentară, dar o asemenea posibilitate e atât de grotescă încât orice comentarii pentru un astfel de scenariu sunt inutile.

Ultima actualizare Miercuri, 29 August 2012 06:55
Citeşte mai mult...
 
Consilier judetean al PPDD, schimbat prin sentinta judecatoreasca in Maramures PDF Imprimare Email
Marţi, 28 August 2012 12:27
Caz fara precedent la Consiliului Judetean (CJ) Maramures. Componenta forului administrativ va fi schimbata maine, 29 august, ca urmare a unei sentinte date de instanta. Unuia dintre ei trei consilieri ai PPDD i se va anula mandatul iar in locul lui va fi instalat un fost membru al formatiunii politice, care a intentat proces pentru ca nu i s-a permis sa depuna juramantul in calitate de ales. Toader Dunca trebuie validat pe functia de consilier judetean, ca urmare a unei sentinte recente, chiar daca nu mai este membru de partid, cum cere legea. El ii va lua locul lui Marius Marginean, care a depus deja juramantul, dar care, pe procedura, va ramane fara loc in cadrul CJ. 
Ultima actualizare Marţi, 28 August 2012 12:31
Citeşte mai mult...
 
Negocieri pentru numirea de şefi la deconcentrate PDF Imprimare Email
Luni, 27 August 2012 13:35
Începute încă de la jumătatea lunii iunie, negocierile purtate de social democraţi cu liberalii şi conservatorii nu sunt încă finalizate. Se ştie cu certitudine care sunt instituţiile şi ce formaţiune politică va face recomandările pentru postul de director. Cu excepţia câtorva instituţii unde s-au făcut deja numirile şi alte câteva unde s-au făcut nominalizări certe, restul este învăluit în ceaţă.
Dacă reprezentanţii Partidului Social Democrat (PSD) sunt decişi în majoritatea cazurilor pe cine vor să susţină, liberalii nu au încă prea multe opţiuni. Surse din cadrul partidului au declarat că de vină pentru tărăgănarea lucrurilor şi incertitudine ar fi lipsa de specialişti din partid.
 
Troc pentru două deconcentrate
La începutul negocierilor între PSD şi PNL a fost paritate, respectiv cele 31 de deconcentrate din judeţ erau împărţite echitabil, respectiv 15 la 15, la care se adaugă cel de comisar şef al Gărzi Financiare Maramureş, post adjudecat de conservatori şi unde rămâne în funcţie Călin Chilat. Social democraţii însă au cedat liberalilor postul de vicepreşedinte al Consiliului Judeţean care a fost ocupat de Emil Marinescu şi au primit în schimb şefia Inspectoratului şcolar Judeţean (ISJ) şi cea a Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorului (CJPC). Ambele posturi au fost deja ocupate. La învăţământ a fost numită Ana Moldovan, iar la CJPC a rămas pe post Olivia Ardelean. Dacă pe postul de adjunct de la ISJ a fost instalat liberalul Adrian Heuberger, surse din cadrul PSD au declarat că s-ar mai putea înfiinţa un post de adjunct la această instituţie pentru Delia Ardelean, care a condus instituţia timp de mai mulţi ani.
Citeşte mai mult...
 
6:3 !...,” c-aşa-i în tenis”… PDF Imprimare Email
Scris de Horia Picu   
Marţi, 21 August 2012 19:00

 6:3 !...,” c-aşa-i în tenis”… Bine spunea Toma Caragiu  într-un monolog  în care juca rolul unui apreciat jucător de tenis român din anii ’60-’70.

6 la 3 e scorul cu care Traian Băsescu a câştigat referendumul la masa verde, cum s-ar spune în sport. Curtea Constituţională are 6 ju(de)cători puşi de Băsescu şi PDL. Atunci, la ce ne-am fi putut aştepta? La nimic, deocamdată.

 Poate doar să-i recunoaştem preşedintelui ales la ultimele alegeri prezidenţiale, fie că ne convine, fie că nu, abilităţile  politice extraordinar de mari pe care le are. El şi echipa lui s-au gândit la toate aspectele juridice ale eventualei demiteri. Tabăra cealaltă, a fost formată din visători care niciodată nu s-ar putea transforma în oameni politici. Oamenii politici îşi propun să facă orice pentru a-şi atinge întâi propriul lor scop, apoi se gândesc la ţară şi popor, cum se tot spune cu gura cât mai larg deschisă.

Ultima actualizare Marţi, 21 August 2012 19:40
Citeşte mai mult...
 
Curtea Constitutionala a invalidat referendumul cu scorul 6-3. Traian Basescu revine la Cotroceni PDF Imprimare Email
Marţi, 21 August 2012 12:48
Curtea Constitutionala a decis marti, cu scorul de 6-3, ca referendumul pentru demiterea presedintelui Traian Basescu este invalid. Decizia inseamna ca presedintele suspendat Traian Basescu trebuie sa fie repus in functie, dupa ce decizia CCR va fi comunicata Parlamentului si va fi publicata in Monitorul Oficial.
-----------------

Comunicatul Integral al Curtii Constitutionale:


În ziua de 21 august 2012, Plenul Curţii Constituţionale, învestit în temeiul art.146 lit.i) din Constituţia României şi al art.46-47 din Legea nr.47/1992 privind organizarea şi funcţionarea Curţii Constituţionale, cu majoritatea de voturi prevăzută de art.47 alin.(1) din Legea nr. 47/1992, a hotărât :
Ultima actualizare Marţi, 21 August 2012 12:51
Citeşte mai mult...
 
Andreea Bianca Grijac este noul şef de cabinet al demnitarului prezidenţial Radu Zlati PDF Imprimare Email
Scris de Dani Godja   
Joi, 09 August 2012 13:15

Sigheteanca Andreea Bianca Grijac este noul şef de cabinet al demnitarului prezidenţial Radu Zlati. Acesta are numai vorbe de laudă la adresa tinerei sighetence “Sper să mă pot folosi de asistenţa pe care o poate oferi în multiple domenii şi sunt convis că ne va ajuta mult aici la Cotroceni”, spune consilierul prezidenţial.

Andreea Bianca Grijac a debutat in presa la Sighet Online, fiind o colega deosebita pe toata perioada cat a ales sa fie alaturi de noi, aproximativ 9 luni. Dupa colaborarea avuta cu Sighet Online, Andreea a decis sa mearga mai departe alaturandu-se singurului trust Radio & TV din oras, aici avand o activitate prodigioasa, fiind un o membra a carei activitate in cadrul trustului s-a simtit din plin, iar din vara acestui an, dupa absolvirea liceului, a ales sa se implice si mai mult in cariera politica inceputa de la 14 ani alaturi de TNL Sighet, ajungand in prezent şef de cabinet al demnitarului prezidenţial Radu Zlati si stundenta la Stiinte Politice in Bucuresti. De mentionat si de apreciat este faptul ca, pe toata perioada cat a colaborat cu Sighet Online, a inteles foarte bine regula site-ului nostru: FARA CULOARE POLITICA!, chiar daca inca din acea perioada facea parte dintr-un grup politic, fapt pentru care ii multumim. Andreea Bianca Grijac a pus mereu mult suflet si multa pasiune in tot ceea ce face, asa ca rezultatele n-au incetat sa apara. Faptul ca a ajuns atat de sus intr-o perioada atat de scurta si la o varsta atat de frageda, nu e decat rezultatul dedicarii totale in tot ceea ce face si efectul muncii sale. Andreea este un exemplu pentru toti tinerii, fiind dovada vie ca atunci cand esti serios si muncesti "pe branci" pentru a realiza ceva, rezultatele apar si ele. 

Ultima actualizare Vineri, 10 August 2012 06:02
Citeşte mai mult...
 
Atitudinea alegătorilor PDF Imprimare Email
Scris de Horia Picu   
Miercuri, 08 August 2012 18:51

 “Dacă nu-ţi poţi schimba soarta, schimbă-ţi atitudinea-  spunea scriitoarea americană Amy Tan. Mă gândesc la faptul că cei care au mers la vot pe 29 iulie, cu dorinţa de a schimba soarta, a lor şi a ţării, ajung, încet-încet, să-şi schimbe atitudinea faţă de noua conducere a ţării. E drept, în ceea ce priveşte preşedinţia, vorbim de un interimat până se vor lămuri problemele, dar guvernul Ponta are toate drepturile şi, atenţie, obligaţiile pe care orice guvern le primeşte prin aprobarea dată de Parlament. Obligaţiile la care vreau să mă refer sunt de natură morală .

Citeşte mai mult...
 
Radu Zlati, profesor la Sighetu Marmaţiei, numit consilier prezidenţial PDF Imprimare Email
Miercuri, 08 August 2012 08:26
Președintele interimar al României, Crin Antonescu, a semnat marți Decretul pentru numirea lui Radu Zlati în funcția de consilier prezidențial – Departamentul pentru Relaţia cu Autorităţile Publice şi Societatea Civilă. Profesor de istorie, Zlati este membru PNL din 1990 și în perioada guvernării CDR a fost membru al Comisiei Naţionale de Istorie şi coautor al programelor de istorie pentru învăţământul preuniversitar. De asemenea, noul consilier prezidențial este Cavaler al Ordinului Național „Pentru Merit”. „Monarhist ca opţiune personală, liberal prin structură şi vocaţie, cu accente conservatoare îmblânzite de conştiinţa faptului că toate sunt efemere la scară geologică”, se descrie Zlati pe unul din site-urile sale. Radu Zlati a absolvit Facultatea de Istorie-Filozofie a Universității București, fiind coleg de facultate cu actualul președinte interimar. De altfel, pe blogul său, Zlati îl evocă și pe Crin Antonescu atunci când își aduce aminte de anii studenției. 
Ultima actualizare Miercuri, 08 August 2012 11:16
Citeşte mai mult...
 
Cinci ministri noi anuntati de premier, intre care si fostul parlamentar de Maramures Radu Stroe PDF Imprimare Email
Luni, 06 August 2012 13:24
Premierul Victor Ponta a anuntat astazi, 6 august, ca initiaza o remaniere guvernamentala dupa demisiile ministrilor Ioan Rus si Victor Paul Dobre. El a anuntat, intr-o conferinta de presa televizata, cinci nume pentru preluarea portofoliilor de la Administratie si Interrne, Afaceri Externe, Relatii cu Parlamentul si Justitie. Intre viitorii membri ai Executivului anuntati astazi de catre primul ministru se numara si fostul parlamentar de Maramures Radu Stroe, liberal care a indeplinit functia de secretar general al Guvernului in cadrul Cabinetului Tariceanu.
 
In conferinta de presa organizata la ora 13.00, la sediul Guvernului, Victor Ponta a anuntat ca locul lui Ioan Rus la Ministerul Administratiei si Internelor va fi luat de catre Mircea Rusanu iar pozitia de ministru delegat pentru Administratie ii va reveni liberalului Radu Stroe. Premierul a anuntat remanieri la nivelul Ministerului Afacerilor Extgerne, unde portofoliul va fi preluat de catre Titus Corlatean. Potrivit lui Ponta, Relatiile cu Parlamentul ii vor fi incredintate lui Dan Sova, in timp ce pentru Justitie propunerea venita dinspre PNL a fost pentru un judecator neimplicat politic, pe nume Oana Pivniceru.
Citeşte mai mult...
 
REFERENDUM - REZULTATE FINALE - Sighetu Marmatiei PDF Imprimare Email
Miercuri, 01 August 2012 14:20

Participarea la referendum a fost de 46,24%, iar dintre alegatori, 87,52% au votat pentru demiterea lui Traian Basescu, iar 11,15% s-au pronuntat impotriva, potrivit rezultatelor finale ale referendumului din 29 iulie, anuntate azi, 1 august, de BEC.

In cifre, din numarul persoanelor inscrise in listele electorale permanente, de 18.292.464, au participat la referendum 8.459.053, reprezentand 46,24%. Din acestia, 7.403.836 (87,52%) persoane au votat "Da", 943.375 (11,15%) au votat "Nu", iar 111.842 (1,32%) au fost voturi -  nule.

Presedintele BEC, Gabriela Bogasiu, a precizat ca in curand procesul verbal va fi inaintat Curtii Constitutionale, care valideaza sau invalideaza rezultatele referendumului de demitere a presedintelui Romaniei, prin hotarare. Conform reglementarilor legale in vigoare, pentru a fi validat referendumul din 29 iulie, era necesar ca la urne sa se prezinte cel putin 50% plus unu din numarul alegatorilor. 

Ultima actualizare Miercuri, 01 August 2012 14:23
Citeşte mai mult...
 
Curtea Constituţională a luat la cunoştinţă faptul că în România nu mai sunt 18 milioane de cetăţeni cu drept de vot. PDF Imprimare Email
Scris de Adrian Rednic   
Marţi, 31 Iulie 2012 22:21
Curtea Constituţională a luat la cunoştinţă faptul că în România nu mai sunt 18 milioane de cetăţeni cu drept de vot. În decizia nr.682 din 27 iunie 2012, privind modificarea sistemului de alegere al senatorilor şi deputaţilor, CCR a luat în considerare acest aspect. CCR îşi motivează decizia de prin următorul argument: “numărul deputaţilor şi al senatorilor se stabileşte prin legea electorală, în raport cu populaţia ţării, care, conform ultimului recensământ, a scăzut în număr considerabil”.
 
Această decizie a fost motivată de CCR în iunie 2012, când nu existau datele de la recensământ. Dacă CCR are cunoştinţă de datele recensământului ar putea lua în considerare acelaşi argument şi la stabilirea cvorumului de 50 plus 1% pentru demiterea preşedintelui. Conform datelor INS numărul real al votanţilor din România este de 16.527.971.
Citeşte mai mult...
 
« ÎnceputAnterior21222324252627282930UrmătorSfârşit »

Page 22 of 54

Dr.Max - Farmacie

Sustine Sighet-Online.ro

Amount: 


Banner
Banner
Banner
DICTIONAR ONLINE:

Vremea


.
.
.

©Copyright 2008 - 2013 Sighet-Online.ro    Termeni si conditii  |  Sitemap  |  RSS  |  Despre noi  |  Contact