logo

-- EDITORIAL || CULTURA || SPORT || PAGINA ELEVILOR || DINCOLO DE TISA || INTERVIU || DIASPORA SIGHETEANA || PSIHOLOGIE || CULINAR || EDITORIAL --


POLITICA
Primarul Ovidiu Nemeş - în direct cu cetăţenii municipiului la Radio România Sighet ! PDF Imprimare Email
Scris de Radio Sighet   
Marţi, 05 Martie 2013 19:27

Miercuri  6 martie  2013,  între orele 19,20 -20,00, primarul Ovidiu Nemeş  va fi în direct cu cetăţenii municipiului Sighetu Marmaţiei, la Emisiunea  “ORA CETĂŢII” la Radio România Sighet, pe unde medii 1404 khz.
 
Cetăţenii oraşului pot dialoga în direct cu primarul municipiului sunând la telefonul 0262 318850 !  
 
Ora cetăţii -Emisiune de dezbateri pe probleme  administrative,  economice,sociale, culturale şi politice
Moderator: Dorel Todea
 
Nu pierdeţi ocazia de a vă spune problemele, pentru a face sugestii, pentru a vă exercita dreptul la opinie !
Ultima actualizare Marţi, 05 Martie 2013 19:48
Citeşte mai mult...
 
Fostii ministri Decebal Traian Remes si Ioan Avram Muresan, condamnati definitiv la trei ani de inchisoare PDF Imprimare Email
Luni, 25 Februarie 2013 15:17

Completul de cinci judecatori de la Inalta Curte de Casatie si Justitie i-a condamnat astazi, 25 februarie, la cate trei ani de inchisoare cu executare pe fostii ministri ai Agriculturii, Decebal Traian Remes si Ioan Avram Muresan, in dosarul „Caltabosul”. Practic, instanta a mentinut sentinta data in 14 februarie 2012, la judecarea pe fond a dosarului. Sentinta completului de judecata este definitiva.

In acest dosar, devenit cunoscut ca "Dosarul Caltabosul", Decebal Traian Remes a fost trimis in judecata pentru trafic de influenta, alaturi de Ioan Avram Muresan, acuzat de complicitate la cumparare de influenta in forma continuata, si de omul de afaceri Gheorghe Ciorba, acuzat de cumparare de influenta.
 

Ultima actualizare Luni, 25 Februarie 2013 15:22
Citeşte mai mult...
 
În încercarea de a promova Maramureşul într-un şir de publicaţii internaţionale, catalogul „Săpânţa” s-a dovedit a fi o ţeapă pentru Ministerul Turismului PDF Imprimare Email
Luni, 25 Februarie 2013 00:24

Vizita ministrului Maria Grapini în Maramureş, la final de săptămână, a avut nu numai componenta privată şi cea de întâlnire cu oamenii de afaceri. Din discuţie în discuţie, pornind de la un catalog pe care i l-ar fi trimis preşedintele Consiliului Judeţean Maramureş, a reieşit că ministerul Turismului ar fi comandat un catalog cu Săpânţa ce a fost plătit, dar nu a mai fost ridicat niciodată.

„Ştiu că avem lucrări plătite de şase ani la un catalog ce se găseşte aici, în Maramureş. Cum să plăteşti şi să nu recepţionezi marfa?”, s-a întrebat Maria Grapini.

Citeşte mai mult...
 
ANTONESCU REALES LA AL XVI-LEA CONGRES - Niciun liberal maramuresean in conducerea partidului PDF Imprimare Email
Duminică, 24 Februarie 2013 08:29

 

Presedintele PNL Crin Antonescu a fost reconfirmat în functie cu 1.343 pentru, 44 impotriva si 50 anulate in cadrul celei de al XVI-lea Congres al partidului organizat sambata. Klaus Iohannis, cu doar patru zile in urma intrat in PNL, a devenit prim-vicepresedinte al partidului, adica numarul doi ca importanta. Votul era mai mult decat previzibil, dar a adus si o mica "surpriza". Daca vineri, pentru noul statut al PNL au fost doar trei voturi impotriva, de data asta, pentru functiile de conducerea ale partidului au fost 44 impotriva! 
 
La "pachet" cu Crin Antonescu si Klaus Iohannis au fost validati de Congres secretarul general si cei 31 de vicepresedinti propusi. Reamintim ca intreaga conducere a fost votata in bloc, pe lista migalos intocmita de presedintele Crin Antonescu si aghiotantii sai fideli. Din conducere au disparut persoanele disidente (Tariceanu, Orban, Chiliman), niciun ”intrus” nereusind sa se strecoare pe lista candidatilor. 
 
Citeşte mai mult...
 
„Ora regelui” sau „timpul regelui”? PDF Imprimare Email
Scris de Horia Picu   
Luni, 28 Ianuarie 2013 18:07

Televiziunea Română ne propune sâmbăta la prânz un serial numit  „Ora regelui. Cred că e momentul să privim cu mai multă atenţie mesajul transmis de invitaţii care fac pledoarie pentru revenirea la normalitate, adică la monarhia constituţională de care Armata Roşie ne-a „scăpat” la sfârşitul celui de-al doilea război mondial.

Ne-am ales din decembrie1947 cu o belea pe cap, din care se pare că nu putem ieşi fără ajutor. De altfel, toate problemele majore ale României  de după Cuza s-au rezolvat cu ajutor de la puterile lumii din acele momente.

Citeşte mai mult...
 
Parlamentarii USL din Maramures vor sa strice echilibrului bugetului de stat pe 2013 PDF Imprimare Email
Joi, 24 Ianuarie 2013 16:13

Proiectul de buget pe 2013 nu contine prea multe referiri la Maramures, iar sumele pe care guvernul are in plan sa le directioneze spre investitiile din judet sunt nesemnificative. De altfel, Consiliul Judetean, in disperare de cauza, cauta surse de finantare pentru proiectele in derulare la banci, nicidecum in visteria statului. Parlamentarii maramureseni ai USL si-au propus imposibilul, iar la votarea bugetului in plen sa obtina bani in plus pentru judet. Sansele de reusita sunt minime, in conditiile in care se asteapta cateva mii de amendamente la proiectul bugetului de stat, majoritatea constand in cereri de suplimentari de fonduri. 
 
Parlamentarii maramureseni intentioneaza sa depuna amendamente la buget pentru realizarea drumului expres Baia Mare – Vaja, iar in cursul saptamanii viitoare sa revina la Ministerul Transporturilor cu solicitarea de fonduri pentru proiectul de extindere a pistei Aeroportului Baia Mare. Desi recunosc ca pretentiile sunt nerealiste, alesii USL Maramures din Parlament considera ca merita sa incerce. Premierul Victor Ponta a anuntat insa ca, in 2013, vor fi finantate doar proiectele care sunt deja incepute, iar realizarea drumului expres spre Satu Mare nu figureaza pe lista de prioritati. 
Citeşte mai mult...
 
Vot pentru modificarea statutului deputatilor si senatorilor PDF Imprimare Email
Marţi, 22 Ianuarie 2013 16:42

Propunerea legislativa privind Statutul deputatilor si senatorilor a fost adoptata astazi, 22 ianuarie, de plenul Camerei Deputatilor si Senatului cu 309 voturi pentru, 56 impotriva si o abtinere. In Statutul deputatilor si senatorilor se mentine prevederea privind cazarea parlamentarilor fara domiciliu in Bucuresti si judetul Ilfov, dar si cea legata de asigurarea unei sume forfetare de minim jumatate din indemnizatia lunara bruta a unui deputat sau senator pentru asigurarea cheltuielilor de cazare in cazul celor care nu au domiciliu in Bucuresti si judetul Ilfov. 
 
Procedura in caz de retinere, arestare sau perchezitie ceruta in cazul unui parlamentar a ramas de asemenea nemodificata, in schimb a fost eliminata prevederea potrivit carei mandatul unui ales inceteaza la data ramanerii definitive si irevocabile a hotararii judecatoresti prin care se constata existenta unei averi nejustificate si a starii de incompatibilitate in conformitate cu Legea privind declararea si controlul averii demnitarilor. 
Citeşte mai mult...
 
Sute de deputati cer sa fie cazati in camere de hotel, la preturi de cel putin 190 de lei pe zi PDF Imprimare Email
Vineri, 18 Ianuarie 2013 11:11

Un sfert dintre actualii deputati au solicitat pana acum sume pentru cazarea in regim particular, respectiv 101 parlamentari din cei 412 membri ai Camerei Deputatilor, insa 200 dintre acestia au optat pentru cazarea in regim hotelier, conform unei situatii intocmite saptamana aceasta. 
 
Camera Deputatilor precizeaza ca 301 deputati si-au clarificat optiunea pentru cazare, dintre care 101 au optat pentru cazarea in alte spatii decat cele de la hotelurile care au contract cu institutia. 
 
Astfel, acestia au optat pentru obtinerea a 70% din tariful minim practicat de unitatile hoteliere, respectiv circa 133 de lei/noapte. 
Citeşte mai mult...
 
Jose Mujica - Un remarcabil om printre politicieni PDF Imprimare Email
Scris de George Petrovai   
Sâmbătă, 05 Ianuarie 2013 06:56

Obișnuit până la scârbă cu fauna politicianistă de pe la noi, căreia gura nu-i mai tace de zorul atâtor  minciuni îndrugate cu sau fără rost, dar căreia tare-i mai place iarba fragedă a furtișagurilor de pe aceste meleaguri, firește că am rămas surprins până la buimăcire de cele citite în revista Lumea despre Jose Mujica, președintele statului sud-american Uruguay, o poveste mai presus de orice suspiciune în ceea ce privește adevărul gol-goluț, atunci când ea este relatată de BBC.

  Însă, consider eu, n-ai cum să rămâi rece și indiferent la aflarea unei vești mai senzaționale decât însuși senzaționalul păcătos al lumii moderne și mai întăritoare decât un leac miraculos, îndeosebi dacă tu, aflătorul acestei vești, trăiești într-o țară unde necinstea și nelegiuirea reprezintă coloanele de susținere ale politicii de stat, o țară în care două din instituțiile fundamentale (parlamentul și guvernul) nu doar că sunt revoltător de supradimensionate în aceste vremuri de cumplită mizerie pentru grosul cetățenilor, dar – potrivit alianțelor încheiate între rețelele mafiote din politică și afaceri – mai sunt și pline ochi cu pușcăriabili, de neclintit din scaune și ticăloșii atâta timp cât ei sunt mai egali în fața legilor decât mulțimea truditorilor de rând și atâta timp cât însuși primul ministru tratează cinstea, corectitudinea și legalitatea cu nesimțirea golănească a unui plagiator (hoț intelectual) dovedit și răsdovedit; în sfârșit, dar nu în ultimul rând, o țară unde primarul ales al unei localități este scos din temniță și adus cu cătușele la mâini ca să depună jurământul de credință față de patrie și comunitate (sic!), timp în care susținătorii săi turmentați de un asemenea succes nepereche în lume, scandează lozinci și susțin că totu-i făcătură împotriva acestui om destoinic și fără prihană!

Ultima actualizare Sâmbătă, 05 Ianuarie 2013 07:13
Citeşte mai mult...
 
Victor Ponta a anuntat componenta Guvernului PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Miercuri, 19 Decembrie 2012 17:55

Premierul desemnat Victor Ponta a prezentat miercuri la pranz structura si componenta viitorului Executiv. Noul Cabinet va avea 20 de ministri - trei dintre ei sunt si vicepremieri - si 6 ministri delegati. "Ministrii desemnati vor fi audiati in comisiile de specialitate si vineri, in functie de vot, vom avea prezentarea programului de guvernare si votul pentru investirea noului Guvern. Vineri, dupa votul in Parlament, vom merge la Palatul Cotroceni pentru a depune juramantul", a anuntat Victor Ponta. 
 
Ce e de remarcat in Guvernul Ponta 2: inlocuirea Ecaterinei Andronescu de la Educatie cu un apropiat al acesteia, pastrarea Monei Pivniceru la Justitie, absenta lui Raed Arafat de pe lista ministrilor, acordarea unui portofoliu extrem de generos lui Liviu Dragnea - care isi intareste astfel influenta pe scena politica, desemnarea la Energie a lui Constantin Nita in locul problematicului Iulian Iancu, intrarea in forta a baronului PNL Relu Fenechiu la Transporturi. Din Cabinetul Ponta 2 nu fac parte cei trei ministri din Guvernul Ponta 1 acuzati de ANI de incompatibilitate - Eduard Hellvig, Liviu Pop si Ovidiu Silaghi. 
Citeşte mai mult...
 
USL va schimba toţi directorii de deconcentrate în Maramureş PDF Imprimare Email
Vineri, 14 Decembrie 2012 13:53

 

Preşedintele PDL Maramureş, Mircea Man a ţinut să arate că în mod sigur acum, că alegerile s-au terminat şi USL-ul a câştigat la un scor mare, toţi directorii de deconcentrate din judeţ vor fi schimbaţi. El a remarcat că astfel de presiuni nu fac bine nimănui, dând exemplul managerului Spitalului Judeţean, Călin Pop, aflat acum pe patul de spital. Stresul, presiunea că ar urma să fie schimbat şi alţi factori au făcut ca managerul Judeţeanului să ajungă în spital. 

 

O remarcă asemănătoare făceau şi USL-iştii încă înainte de alegeri, lăsând încă de atunci să se înţeleagă că instituţiile din judeţ vor avea alţi directori. 

Citeşte mai mult...
 
Necunoscut la Cluj, PRIETENUL din STUDENŢIE al lui Crin Antonescu a avut cel mai mare procentaj dintre candidaţii USL la Deputaţi şi a intrat în Parlament PDF Imprimare Email
Miercuri, 12 Decembrie 2012 09:44

Radu Zlati a venit de la Sighetu Marmaţiei şi, într-un timp scurt, dacă e să ne raportăm la viaţa în politică, a reuşit să-i convingă pe alegătorii din judeţul Cluj să-l voteze. A obţinut cel mai mare procentaj dintre candidaţii pentru Camera Deputaţilor: aproape 57%. Radu Zlati recunoaşte prietenia cu liderul PNL, dar spune că, în perioada campaniei, n-a făcut apel la legătura sa cu Crin Antonescu.adu Zlati şi liderul PNL, Crin Antonescu, s-au cunoscut şi s-au împrietenit în anii studenţiei, căci „două locuri îi pot aduce laolaltă pe bărbaţii din diferite regiuni - armata şi facultatea", a povestit Zlati, pentru gandul.info, la puţin timp după ce, în august 2012, fusese numit consilier prezidenţial.

 

În acea perioadă, Crin Antonescu era preşedintele interimar al României, întrucât Traian Băsescu fusese suspendat. Atunci l-a numit Antonescu consilier prezidenţial pe Radu Zlati. Ambii au terminat Istorie-Filosofie la Universitatea Bucureşti; au fost căminişti, în Grozăveşti, pentru că „fii ai clasei proletare, nu ne permiteam să stăm în gazdă" şi, mai ales, i-a apropiat dragostea faţă de acelaşi club de fotbal - Steaua -, faţă un anumit gen de muzică, specific acelor ani – „începând de la Deep Purple, Zeppelin, Pink Floyd, evident Beatles“ -, faţă de un anumit gen de literatură şi "faţă de Grecia Antică, amândoi având specializare pe Istorie Antică Universală".

Ultima actualizare Miercuri, 12 Decembrie 2012 13:39
Citeşte mai mult...
 
PARLAMENTARI NOI SI VECHI - Parlamentarii USL din Maramures isi vor stabili prioritati comune pentru judet PDF Imprimare Email
Marţi, 11 Decembrie 2012 20:31

Cu noua mandate de parlamentari obtinute exclusiv in baza voturilor cetatenilor, USL a obtinut o victorie zdrobitoare la alegerile din 9 decembrie. Noii reprezentanti ai maramuresenilor in Parlamentul Romaniei sustin ca sunt constienti de importanta votului primit si ca e necesar sa faca front comun pentru a obtine cat mai multe pentru judet. In acest sens, in zilele urmatoare va avea loc o intalnire a parlamentarilor USL din Maramures pentru stabilitrea prioritatilor. Desi e ministru in functie, Liviu Marian Pop a devenit pentru prima oara senator, adunand cel mai mare numar de voturi dintre toti parlamentarii maramureseni. Intr-o situatie noua se afla si Calin Matei, care a dobandit calitatea de deputat dupa 23 de ani in conducerea administratiei judetene.

“Am lansat astazi invitatia tuturor celor noua parlamentari, ca odata cu instalarea noului Parlament sa avem o intalnire ca sa stabilim tintele pe care trebuie sa le sustinem in Parlamentul Romaniei pentru a scoate Maramuresul din izolarea in care a fost tinut”, a explicat Liviu Marian Pop, senator USL pentru Colegiul Sighet.

Citeşte mai mult...
 
« ÎnceputAnterior11121314151617181920UrmătorSfârşit »

Page 17 of 54

Dr.Max - Farmacie

Sustine Sighet-Online.ro

Amount: 


Banner
Banner
Banner
DICTIONAR ONLINE:

Vremea


.
.
.

©Copyright 2008 - 2013 Sighet-Online.ro    Termeni si conditii  |  Sitemap  |  RSS  |  Despre noi  |  Contact