logo

-- EDITORIAL || CULTURA || SPORT || PAGINA ELEVILOR || DINCOLO DE TISA || INTERVIU || DIASPORA SIGHETEANA || PSIHOLOGIE || CULINAR || EDITORIAL --


SPORT
Competitii sportive la IJPF Maramures in cinstea Zilei de 1 Decembrie PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Duminică, 29 Noiembrie 2009 11:16

Lucratorii Inspectoratului Judetean al Politiei de Frontiera Maramures au participat in zilele de 27 si 28 noiembrie a.c., cu ocazia Zilei de 1 Decembrie, la doua turnee spotive, unul de fotbal si altul de tenis de masa. Buna desfasurare a turneelor se datoreaza organizatorilor si anume Asociatiei Club Sportiv „Tisa” Sighetu Marmatiei de pe langa IJPF Maramures si IPA Regiunea II Maramures.

La turnelul de fotbal s-au inscris 6 echipe, una de la IJPF Maramures si cate o echipa de la Sectoarele Politiei de Frontiera Sarasau, Sighet, Valea Viseului, Viseu de Sus si Poienile de sub Munte. Competitia s-a desfasurat pe terenul de fotbal sintetic din incinta IJPF Maramures. Disputa finala s-a dat intre SPF Sarasau si SPF Viseu de Sus, aceasta din urma fiind declarata castigatoarea turneului. La final, presedintele Asociatiei Club Sportiv „Tisa” Sighetu Marmatiei, cms. de politie Liviu Bute  si vicepresedintele IPA Regiunea II Maramures, ag. pr. de politie Manghiuc Sandu au inmanat castigatorilor cupe si diplome.

Ultima actualizare Duminică, 29 Noiembrie 2009 11:33
Citeşte mai mult...
 
Tenismena Raluca Ghinda câştigă a patra medalie în Austria PDF Imprimare Email
Scris de Dani Godja   
Sâmbătă, 28 Noiembrie 2009 18:02

Raluca GhindaFăcând antrenamente intense la „PRO Tennis College” din Viena (6 ore pe zi) sub îndrumarea antrenorului Marius Balea, tenismena sigheteană Raluca Ghinda a reuşit în doar câteva luni să demonstreze că este o forţă în tenisul de câmp, câştigând din nou locul I la categoria fete 16 ani în „Circuitul Jugend 2009” din Austria. Fiind departe de casă şi de cei dragi, face un efort formidabil şi jucâand meciuri spectaculoase cu cele mai bune tenismene din Austria, Raluca Ghinda reuşeşte să câştige a patra medalie în cariera ei din străinătate (două de aur şi două de bronz). Sigheteanca noastră este foarte mulţumită de ascensiunea şi progresele ei in sport şi doreşte să mulţumească si pe această cale antrenorului Marius Balea (sighetean, si el) cât şi tuturor prietenilor şi familiilor din Viena şi Sighet care o ajută enorm să ajungă cât mai repede să devină un nume important al tenisului feminin.

Ultima actualizare Sâmbătă, 28 Noiembrie 2009 18:17
Citeşte mai mult...
 
Deficiul de minerale in culturism PDF Imprimare Email
Vineri, 27 Noiembrie 2009 22:16

Foarte multi practicanti de culturism devin preocupati, la scurt timp de la inceperea antrenamentelor, de necesitatea organizarii alimentatiei, nutritiei, a odihnei si a ritmului de viata. Aceasta preocupare laudativa este benefica nu numai prin adoptarea unor masuri ci si prin modul in care sunt aplicate. A aplica corect un lucru inseamna a pleca nu numai de la perceperea lui ci si de la intelegerea corecta a proceselor si fenomenelor care influenteaza si conduc spre un rezultat.

Daca supunem discutiei pe cei ce doresc sa-si ajusteze alimentatia, in scopul diminuarii masei musculare, observam preocuparea lor pentru un regim alimentar. Cei mai multi adopta un model de regim alimentar, considerat de cineva eficient, fara sa se intrebe cat de corect este intocmit si cat de potrivit este pentru persoana sa.In general un regim alimentar reprezinta un mod de saracire a organismului datorita aportului scazut de principii nutritive pe care il ofera. El este calculat, de cel mai multe ori, sub raport caloric.

O persoana care depune un efort mare, de tip culturist, nu consuma numai o cantitate insemnata de calorii, ci si o mare cantitate de minerale, pe care corpul le elimina in special prin transpiratie.

Citeşte mai mult...
 
Marmaţia Sighet - Luceafărul Oradea 1-0 PDF Imprimare Email
Vineri, 27 Noiembrie 2009 18:49
Astăzi a avut loc ultima etapă din acest tur a ligii a treia. Marmaţia Sighet a învins acasă pe Luceafărul Oradea cu scorul de 1-0 şi termina acest tur de campionat pe locul 13 cu un total de 19 puncte.

Rezultatele şi marcatorii ultimei etape aLigii a III-a, seria a VI-a:

CS Zlatna - FC Cisnădie 0-2
Onciu (32), Piko (80)
Seso C. Turzii - FC Zalău 2-0
Moţet (51), C. Petrescu (73)
Marmaţia Sighet - Luceafărul Oradea 1-0
Mih (9)

Citeşte mai mult...
 
Valeriu Calancea, bronz la Mondiale dupa o pauza de doi ani PDF Imprimare Email
Vineri, 27 Noiembrie 2009 16:28

Halterofilul Valeriu Calancea a adus Romaniei cea de-a doua medalie de la Campionatele Mondiale de haltere de la Goyang (Coreea de Sud), editia a 77-a. Dupa ce duminica Ninel Miculescu si-a adjudecat argintul la stilul smuls, categoria 69 kg, Calancea a castigat medalia de bronz la aruncat, categoria 94 kg, revenind astfel cu o victorie dupa o pauza fortata de doi ani.

Suspendat in 2007 pentru o perioada de doi ani dupa ce a fost depistat pozitiv la un test antidoping la Mondialele de haltere de la Bangkok, Calancea a ridicat, vineri, 211 kg si a obtinut medalia de bronz, dupa ce a ratat la 218 kg. Romanul a fost devansat de sud-coreeanul Kim Seong-Jong si Vladimir Sedov (Kazahstan).  

Citeşte mai mult...
 
Tisa Sighet, la faza zonala a Memorialului "Gheorghe Ola" PDF Imprimare Email
Miercuri, 25 Noiembrie 2009 14:59

In 27 si 28 noiembrie, la Zalau, are loc faza zonala a Memorialului "Gheorghe Ola". Din Maramures participa echipele CS Xela Baia Mare (la grupa 1999) si Tisa Sighet (la grupa 2000). La competitie concureaza reprezentantele a patru judete: Salaj, Satu Mare, Bihor si Maramures.

Sedinta tehnica are loc maine, de la ora 18.00. Va merge mai departe - in faza semifinala - echipa prima clasata la fiecare dintre cele doua categorii de varsta.

La Grupa 1999, CS Xela s-a calificat pentru faza zonala dupa ce a trecut cu 3-2 de FC Viorel Mateianu, cu 2-0 de Salina Ocna Sugatag si cu 4-1 de Tisa Sighet la nivel judetean. La Grupa 2000, Tisa Sighet s-a calificat pentru faza zonala dupa ce a invins cu 5-1 echipa FC Viorel Mateianu si cu 8-0 CS Xela Baia Mare la nivel judetean.

Citeşte mai mult...
 
Un nou hop pentru voleibalistele de la CSS Sighet PDF Imprimare Email
Scris de Adi Oros   
Miercuri, 25 Noiembrie 2009 14:42

Duminica incepand cu orele 12:00 la Sala Polivalenta din Sighetu-Marmatiei va avea loc meciul de volei dintre echipele CSS Sighet si LPS Zalau. Dupa frumoasa victorie obtinuta de sighetence in fata voleibalistelor de la CSS ''Avram Iancu'' din Stei, Bihor ne asteptam ca si de data aceasta sa ne incante la fel. Asta desi, dupa spusele dl antrenor Zoltan Atilla fetele de la Zalau sunt foarte bune, ele avand acum echipa de cadete de anul trecut. Dar cum ''mingea este rotunda'' orice se poate intampla! Le dorim fetelor succes si seturi castigate si sa lupte tare pentru victorie. Iar pe voi sighetenilor care va place sportul(si care nu va place sportul) va invitam sa veniti sa le sustineti pentru ca de multe ori si un public sustinator poate face diferenta intr-un meci.

Citeşte mai mult...
 
Cine fluiera Marmatia vineri? PDF Imprimare Email
Miercuri, 25 Noiembrie 2009 10:34

In cadrul etapei a 17-a a seriei 6 din Liga a treia, CS Marmatia 96 Sighetu Marmatiei intalneste CS Luceafarul Oradea vineri, 27 noiembrie, de la ora 14.00. Meciul are loc pe stadionul Marmatia si va fi fluierat la centru de Ovidiu Mazilu din Satu Mare. Asistenti: Sergiu Neichi (Satu Mare) si Constantin Por (Satu Mare). Observator: Vasile Marc (Cluj Napoca).

Citeşte mai mult...
 
Trei tineri sigheteni au cucerit locuri fruntase la Trofeul “Rivulus Dominarum” la sah PDF Imprimare Email
Marţi, 24 Noiembrie 2009 16:26

In acest sfarsit de saptamana, atentia iubitorilor sportului mintii a fost atrasa de prima editie a Trofeului de Sah “Rivulus Dominarum”, desfasurat la Baia Mare in organizarea CS “Tinere Sperante” (presedinte Zaharia Vasut) si Directia Judeteana pentru Tineret, competitie open pentru copii si seniori omologata de Federatia Romana de Sah cu rezultatele contand pentru calculul CIV si ELO (clasificari unice internationale), sistemul de joc fiind cel elvetian cu sapte runde iar ritmul de 2×61 minute (open copii) si 2 x 1h30′ + 30 sec/bonus/mutare (seniori). Echipa CS “Sig-Mar” din Sighetu-Marmatiei s-a prezentat la open-ul pentru copii cu 13 jucatori care au excelat si de data asta. Astfel, la grupa sub 8 ani, locul I la baieti a fost cucerit de Dan Alexandru Dicu iar la fete, locul I revenindu-i Carinei Fulvia Lumei. La grupa de varsta 8-14 ani, Codrin Cotarlan care a jucat intr-o grupa superioara varstei lui, s-a clasat pe locul II. Pe locurile cu mentiune s-au clasat Ioan Dragos Bledea, Paul Constantin Marina-Fit, Mircea-Anton Gampe (care-si sarbatorea ziua de nastere) si Andrei Catalin Mintau, ajuns datorita staturii mici si reactiilor spectaculoase, a ajuns mascota competitiei arbitrate de satmareanul Pall Zoltan.

Citeşte mai mult...
 
FC Zalău - Marmaţia Sighet 2-0 PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Vineri, 20 Noiembrie 2009 16:23

Liga a treia se apropie cu paşi repezi de sfârşitul acestui tur, astăzi fiind programată penultima etapă din acest an. Campionatul va mai avea o etapă pe 27 noiembrie, urmând ca liga a treia să ia o pauză până în februarie.

Marmatia Sighet a pierdut astazi pe final de meci in deplasare la formatia FC Zalau cu scorul de 2 - 0. Gazdele au marcat in ultimele 10 minute prin M. Ignat (80) si M. Istvan (88).

Rezultatele si marcatorii etapei a XVI-a, seria a IV-a:

Luceafărul Oradea - CS Zlatna 5-1
Pocean (20), Ghilea (45, 56), Dumiter (47, 67) / S. Mureşan (52)
FC Cisnădie - Sănătatea Cluj 3-1
Tarcea (32), Corfar (40, 62) / Nicula (15)
Avântul Reghin - Bihorul Beiuş 5-0

Ultima actualizare Vineri, 20 Noiembrie 2009 16:30
Citeşte mai mult...
 
Fotbal. Liga a III-a. Seria a VI-a – Astazi, FC Zalau – Marmatia Sighet PDF Imprimare Email
Vineri, 20 Noiembrie 2009 09:31

Astazi si maine se vor disputa meciurile din cadrul etapei a XVI-a, penultima a turului. Reprezentanta judetului Maramures, Marmatia Sighet, va juca astazi, in deplasare, cu incepere de la ora 14, cu FC Zalau, unde spera ca in urma unui joc bun sa isi mai imbogateasca zestrea de puncte.

Programul etapei si oficialii

FC Zalau – Marmatia Sighet

Arbitri< Gheorghe Mihai Prodan (Cluj) – Paul Tamas (Bistrita) si Radu Nicolae Hertia (Campia Turzii). Obs. Cornel Ziman (Satu Mare), Ion Ciocan (Cluj)

Citeşte mai mult...
 
Fotbal. Xela si Tisa Sighet vor participa la faza zonala a Memorialului “Gheorghe Ola” PDF Imprimare Email
Vineri, 20 Noiembrie 2009 09:26

In perioada 27-28 noiembrie, la Zalau, va avea loc faza zonala a Memorialului “Gheorghe Ola” la fotbal, competitie organizata de FR de Fotbal. Judetul Maramures va fi reprezentat de CS Xela Baia Mare (grupa copiilor nascuti in 1999 - antrenor Dan Cristea) si de Tisa Sighet la categoria 2000, antrenor Nelutu Hotea. Joi, de la ora 18.00, va avea loc sedinta tehnica, unde se va stabili programul intrecerii.

CS Xela Baia Mare va participa la un puternic turneu de sala international la Debrecen (Ungaria) in perioada 4-6 decembrie. Clubul baimarean va participa la doua categorii de varsta: grupa 1998, antrenata de Emil Kemenes si Dan Bob, respectiv grupa 1999, antrenata de Dan Cristea.

Citeşte mai mult...
 
Volei. CSŞ "Avram Iancu" Ştei - CSŞ Sighetu Marmaţiei 1-3 PDF Imprimare Email
Miercuri, 18 Noiembrie 2009 11:25

CSS SighetMari speranţe în obţinerea primei victorii şi-au pus şteiencele de la CSS "Avram Iancu" în întâlnirea cu CSŞ Sighetu Marmaţiei, din cadrul Grupei H a Campionatului Naţional de volei feminin pentru cadete. Deşi cei circa 250 de suporteri şi-au făcut cu prisosinţă datoria, speranţele gazdelor au fost spulberate, factorul psihologic fiind determinant, într-o confruntare destul de echilibrată, câştigată de maramureşence cu 3-1 (18, 19, -24, 17).

Surprinzător, oaspetele încep mai bine primul set, "amprenta" pe evoluţia lor debordantă fiind pusă de profesorul Zoltan Attila, fost jucător al Minerului Ştei, în perioada de glorie a acestei echipe, în primul eşalon voleibalistic românesc. Cunoscând atmosfera incendiară ce se creează la Ştei, antrenorul echipei oaspete a pregătit ca atare debutul de meci, reuşind să-şi motiveze excelent elevele, care s-au detaşat repede pe tabelă, conducând cu 8-5 şi cu 16-7. Gazdele au redus puţin diferenţa, apropiindu-se la cinci puncte (14-19), dar finalul setului a aparţinut jucătoarelor din Sighet, care s-au impus cu 25-18. Setul secund a fost unul mai mult decât interesant. Şteiencele au condus cu 8-6 şi 16-13 şi, la 19-14, păreau scăpate în câştigătoare. Falsă impresie, deoarece în sânul gazdelor s-a produs un blocaj psihic greu de explicat, ele nemaireuşind niciun punct. Astfel, echipa din Sighet s-a impus cu 25-19, şteiencele pierzând un set pe care l-au avut în mână.

Citeşte mai mult...
 
« ÎnceputAnterior121122123124125126127128129130UrmătorSfârşit »

Page 130 of 154

Dr.Max - Farmacie

Sustine Sighet-Online.ro

Amount: 


Banner
Banner
Banner
DICTIONAR ONLINE:

Vremea


.
.
.

©Copyright 2008 - 2013 Sighet-Online.ro    Termeni si conditii  |  Sitemap  |  RSS  |  Despre noi  |  Contact