logo

-- EDITORIAL || CULTURA || SPORT || PAGINA ELEVILOR || DINCOLO DE TISA || INTERVIU || DIASPORA SIGHETEANA || PSIHOLOGIE || CULINAR || EDITORIAL --


SPORT
Galerie FOTO: CSS Sighet isi numara campionii PDF Imprimare Email
Scris de Adi Oros   
Miercuri, 22 Decembrie 2010 14:39

La final de an 2010 Clubul Sportiv Scolar Sighetu Marmatiei a tras linie, alegandu-si cei mai buni sportivi din anul care incet ne paraseste. La toate sporturile ce se practica in cadrul clubului exista sportivi foarte buni, cu mari sanse de a ajunge departe, acest lucru depinzand doar de ei si de dorinta lor de a deveni sportivi de inalta performanta.

Desi activitatea unor sectii ale clubului se desfasoara in conditii improprii(stim cu totii din ce cauze), si in anul 2010 sportivii au participat cu mult succes la competitiile sportive derulate de-a lungul anului. Au fost competitii de interes local, judetean, zonal, national si chiar international. CSS Sighet are campioni nationali ani la randul, campioni care poarta cu stima culorile clubului, campioni curtati de cluburi sportive de renume din tara si de peste hotare. Toti acestia fac cunoscut numele orasului nostru, lucru ce ar trebui sa ne faca mandri pe toti, nu doar pe o parte dintre noi.

Desi recompensele venite de la autoritatile locale si chiar recompensele primite la competitii sunt mici, uneori inexistente, acesti copii continua sa practice sportul din pasiune, din dorinta de a face miscare si poate din dorinta de a ajunge campioni.

Ultima actualizare Joi, 23 Decembrie 2010 12:10
Citeşte mai mult...
 
Şahistul sighetean Codrin Cotarlan a reuşit să se califice ,al doilea an consecutiv, printre cei mai buni 12 sahisti din ţară PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Marţi, 21 Decembrie 2010 12:47
In perioada 17-19 decembrie 2010 s-a desfasurat la Rin Grand Hotel Bucuresti Finala pe tara Grand Prix Junior 2010 , care reuneste cei mai buni sahisti calificati in urma punctajelor obtinute la concursurile derulate pe parcursul acestui an.
Sistemul de joc a fost sah rapid sub forma a trei competitii inchise (B8+F8,B10+F10,B12+F12).
Sahistul Codrin Cotarlan , elev al scolii Ioan Mihalyi de Apsa, a reusit  sa se califice ,al doilea an consecutiv, printre cei mai buni 12 sahisti , de data aceasta la categoria de varsta 10 ani, obtinand in final locul VI .
Simultan s-a desfasurat si Cupa de iarna Rin Grand Hotel-sah practic si dezlegari.
La sectiunea Dezlegari probleme de sah, Codrin Cotarlan a obtinut locul I (totalizand 26 puncte), devansand sportivi de la alte 21 cluburi din tara. Pentru efortul sustinut sportivii au fost recompensati cu premii constand in cupe,medalii si bani.
  Micul sahist incheie astfel anul competitional in care a reusit sa obtina numeroase premii:

Citeşte mai mult...
 
Sahistii sigheteni au adus trei cupe si noua medalii de la Satu Mare PDF Imprimare Email
Luni, 20 Decembrie 2010 17:19

La finele saptamanii, micii sahisti ai Clubului Sig-Mar din Sighetu-Marmatiei au participat la Satu Mare la turneul open de sah dotat cu Cupa “Wiessmann” si, asa cum ne-au obisnuit deja, nu numai ca au participat, dar au si cucerit locurile fruntase, intorcandu-se cu trei cupe si noua medalii. Din lotul antrenat de Ioan Costiuc s-a detasat Csurka Roland care, la categoria de varsta 10 ani, a cucerit locul I, cupa si medalia de aur, fiind declarat si castigatorul concursului, mai ales ca a excelat si la proba dezlegari, cucerind tot un binemeritat loc I.  La aceeasi categorie (10 ani), Eduard Daniel Csiszar a cucerit locul II si medalia de argint, iar la fete, Fulvia Carina Lumei s-a clasat pe locul III si medalie de bronz. Aceleasi succese au inregistrat si jucatorii categoriei de varsta 8 ani, unde locul I, cupa si medalia de aur a fost cucerit de Alexandru Rosu, pe locul II, medalie de argint, s-a clasat Catalin Andrei Mintau, iar la fete (8 ani), tot locul I, cupa si medalie de aur i-a revenit micutei Adela Maria Simion.

Citeşte mai mult...
 
Să le ţinem pumnii micuţilor fotbalişti sigheteni calificaţi la finalele pe ţară PDF Imprimare Email
Scris de Mintau Marcel   
Miercuri, 15 Decembrie 2010 14:15

La sfârsitul acestei sãptãmâni vor avea loc cele douã turnee finale ale Memorialului “Gheorghe Ola” respectiv “Gheorghe Ene” la fotbal, competiţii care se vor desfăşura la Râmnicu Vâlcea (copii născuţi în anul 2001 şi mai mici) si Târgu-Neamţ (copii născuţi în anul 2002 şi mai mici).

Din nefericire cele douã turnee finale au loc în aceeasi perioadã, 17 – 19 decembrie, astfel că încă nu stim cum va reuşi antrenorul Neluţu Hotea să se împartă între cele două locaţii.

Micuţii sigheteni se află în fata celor mai importante meciuri din viata lor, reuşind extraordinara performanţă de a se califica printre cele mai bune opt echipe din tarã, la ambele categorii de vârstã. Pentru a ajunge aici, puştii de la Plimob Sighet au reuşit să câştige atât turneele judeţene cât şi pe cele zonale.

La Memorialul “Gheorghe Ola” (copii născuţi în anul 2001 şi mai mici) s-au calificat următoarele echipe: Plimob Sighet, Otelul Galati, FC Vaslui, LPS Buzãu, FC Brasov, Gloria Bistrita, CSS Corabia şi Atletico Arad.

La Memorialul “Gheorghe Ene” (copii născuţi în anul 2002 şi mai mici) s-au calificat următoarele echipe: Plimob Sighet, Academia de Fotbal “Gheorghe Hagi”,FC Vaslui, Petrolul Ploiesti, FC Interstar Sibiu, SCS FC CFR 1907 Cluj, Atletico Arad şi Şcoala de Fotbal “Dãnuţ Coman” Piteşti.

Citeşte mai mult...
 
Tenismena Raluca Ghinda urca pe podium la Kottinbrunn PDF Imprimare Email
Scris de Dani Godja   
Marţi, 14 Decembrie 2010 00:57
Dupa o perioada nu prea buna din cauza accidentarilor la umarul drept, sigheteanca Raluca Ghinda, eleva clasa a IX-a la Colegiul National “Dragos Voda”, revine in forta si castiga la turneul de tennis de camp (categoria a II-a) medalia de bronz la dublu 16 ani fete din Kottinbrunn (Austria). La doar 15 ani, Raluca Ghinda demonstreaza ca trece peste toate obstacolele (antrenamente epuizante departe de Romania) joaca de la egal la egal atat cu adversarele mai mari decat ea (16 -18 ani). Supravegheata indeaproape de antrenorul Marius Balea de la Pro tennis College (Viena), sighetean si el, acesta are intentia ca din 2011 sa participe cu raluca la turnee E.T.A. si I.T.F. 
Ultima actualizare Marţi, 14 Decembrie 2010 06:17
Citeşte mai mult...
 
La Sighet s-a desfasurat un campionat de fotbal la nivel rural PDF Imprimare Email
Scris de Adi Oros   
Luni, 13 Decembrie 2010 14:47

Astazi de la orele 9:00 la Sala Polivalenta din Sighetu Marmatiei s-a desfasurat un campionat de fotbal rural la nivel de gimnaziu pe zona Sighet, la care au participat mai multe echipe de la diferite scoli din zonele apropiate Sighetului. Organizatorul competitiei a fost domnul profesor Nelu Miel, iar arbitrajul a fost asigurat de catre doamna profesoara Olimpia Turda de la CSS Sighet, o mare sustinatoare a fotbalului si in special a celui feminin, ea insusi activand ani buni la o echipa de fotbal de acest gen, ''Clujana'' din Cluj Napoca.

Rezultatele meciurilor sunt urmatoarele:

Citeşte mai mult...
 
Sigheteanca Monica Iagăr, doctor în educaţie fizică şi sport PDF Imprimare Email
Vineri, 10 Decembrie 2010 12:34

Joi, în Amfiteatrul Universităţii pentru educaţie fizică şi sport Bucureşti, dubla campioană europeană de atletism Monica Iagăr a susţinut dizertaţia pentru obţinerea titlului de doctor în educaţie fizică şi sport cu teza "Elemente de dinamică şi cinematică utilizate în dezvoltarea capacităţii de performanţă a sportivilor specializaţi în săritura în înălţime" (conducător ştiinţific prof. univ. dr. Marian Niculescu).

Titlul de doctor a fost acordat cu foarte bine, toţi membrii comisiei de doctorat exprimând acest calificativ: prof.dr. Ion Negulescu, preşedinte, conf. dr. Corina Ivan (fostă suliţaşă), conf. dr. Sanda Toma (prima campioană olimpică a canotajului românesc, la Moscova-1980), referenţi oficiali, prof. dr. Ioan Lador, inspector general în MECTS. 

Lucrarea este rodul unor studii care au durat aproape un deceniu, desfăşurate în SUA, Germania şi Finlanda, în care viitoarea autoare şi doctor Monica Iagăr a fost chiar subiect al cercetării. Fosta campioană europeană (născută pe 2 aprilie 1973, la Sighetu Marmaţiei) a reuşit intrarea la doctorat încă din 2002, dar a trebuit să întrerupă realizarea tezei, întrucât a născut, în această perioadă, două fetiţe, pe Maya şi Ayana. În aceşti ani, a şi fost nevoită să schimbe trei conducători ştiinţifici - prof. dr. Adrian Dragnea, rector prof. dr. Ioan Sabău şi prof. dr. Marian Niculescu, cu care a şi finalizat teza.

Citeşte mai mult...
 
Sighetenii s-au impus pe terenurile de tenis din Marea Britanie PDF Imprimare Email
Joi, 09 Decembrie 2010 14:26

In aceste zile, sportivul sighetean Vlad Onita a cucerit locul II la un turneu de tenis desfasurat in cartierul Tottenridge, Londra. Reamintim ca, in luna octombrie, elevul Colegiului National “Dragos Voda” din Sighetu-Marmatiei, legitimat la Clubul Sportiv Scolar Sighet, antrenor Eugen Mihaljek, a cucerit locul I pe acelasi teren, succese pentru care tanarul sportiv a obtinut un “wild-card” la un turneu care ii reuneste pe cei mai buni 16 jucatori de tenis din Marea Britanie. Pentru cei care urmaresc sportul alb sighetean, Vlad Onita nu este un necunoscut, palmaresul lui cuprinzand numeroase cupe si medalii cucerite la practic toate competitiile interne si externe la care a participat printre care si doua turnee din Germania unde a cucerit un loc III si un loc II.

O alta sportiva sigheteana, Sorina Trifoi, studenta in primul an la Universitatea “Robert Gordon” din Aberdeen, Scotia, a fost desemnata capitanul echipei de fete.

Citeşte mai mult...
 
Video:BC ''EKO SIGHET'' la sfarsit de an 2010 PDF Imprimare Email
Scris de Adi Oros   
Miercuri, 08 Decembrie 2010 20:34

Miercuri 8 decembrie, in sala de sport a Liceului ''Regele Ferdinand'' tanarul club de baschet ''EKO SIGHET'' a organizat o gala de sfarsit de an pentru toti cei peste 100 de copii care practica baschetul sub culorile sale. Cu ajutorul Mosului (nu stim care!?) cei trei antrenori ai clubului, Emil Kosztelnik, Albert Villand si Marc Munteanu au daruit copiilor tricouri cu emblema clubului, calendare si diplome. In tot acest timp la cele doua cosuri de baschet din sala toti copii au fost invitati la un concurs de aruncari, pe sistemul cele mai multe puncte din 9 aruncari. Din pacate nici un copil nu a reusit maximul de puncte, dar foarte multi au reusit sa inscrie 8 puncte. Dar profesorii nu s-au suparat pe niciunul si i-au premiat pe toti.

Clubul de baschet ''EKO SIGHET” doreste sa multumeasca la sfarsit de an tuturor celor care i-au ajutat, tuturor colaboratorilor, sponsorilor, mass-mediei care i-a promovat, tuturor copiilor din cadrul clubului si in special parintilor care au inteles ce inseamna sportul, baschetul si sacrificiile necesare, iar pentru gala din aceasta seara doreste sa multumeasca Primariei Sighetu Marmatiei pentru ajutorul oferit prin persoana domnului viceprimar Ovidiu Nemes si firmelor MVP Constructplast si Aluterm din Sighet, pentru sponsorizarile realizate.

Ultima actualizare Sâmbătă, 11 Decembrie 2010 13:52
Foto&video
 
Volei. Competitii judetene pentru echipele de minivolei si sperante PDF Imprimare Email
Luni, 06 Decembrie 2010 19:48

Competitii de volei la categoriile minivolei si sperante au avut loc la finele saptamanii trecute in organizarea Directiei pentru Sport si Tineret Maramures. Pentru sportivele nascute in 1998 si mai mici, a avut loc etapa judeteana la minivolei. Au participat echipele CSS 2 Baia Mare, CSM Baia Mare si CSS Sighet. Pentru aceste echipe va urma etapa zonala, in 19 si 20 februarie 2011. Pentru sportivele nascute in 1996 si mai mici a avut loc etapa judeteana la categoria sperante. Au participat echipele CSM Baia Mare, CSS Sighet si CSS 2 cu doua echipe. Pentru aceste echipa urmeaza etapa interjudeteana, in 26 si 27 februarie. Toate echipele participante la cele doua competitii de volei feminin au primit diplome si medalii.

Citeşte mai mult...
 
Video: BC ''EKO SIGHET" la Cluj Napoca PDF Imprimare Email
Scris de Adi Oros   
Sâmbătă, 04 Decembrie 2010 20:44

Sambata, 4 decembrie, o echipa de baschet a noului club sighetean ''EKO Sighet'' a disputat un meci de verificare la Cluj Napoca in compania unei echipe similare, apartinand clubului ''Galactica'' Cluj. Nivelul a fost cel de fete nascute in 1999. Echipa clujana a ocupat in sezonul trecut locul III pe tara la categoria de varsta, lucru ce s-a vazut in meciul de azi. Posesie majoritara pe tot parcursul meciului, multe puncte inscrise, daruire si indrazneala. Echipa sigheteana, desi surprinsa in primul sfert de modul de joc al clujencelor, a revenit pe parcurs, s-a motivat si a reusit sa tina piept atacurilor succesive ale adversarelor, dar nu atat incat sa fure victoria. Prin urmare ''Galactica'' Cluj a castigat meciul.

Domnul profesor Emil Kosztelnik a declarat pentru Sighet-online.ro ca acest meci a fost doar de verificare, neavand ca scop principal castigarea acestuia.

Ultima actualizare Sâmbătă, 04 Decembrie 2010 22:59
Citeşte mai mult...
 
VIDEO: Plimob Sighet s-a calificat în finala pe ţară a Memorialului "Gheorghe Ene" la fotbal PDF Imprimare Email
Scris de Mintau Marcel   
Joi, 02 Decembrie 2010 18:11

Sâmbătă şi duminică la Sala Polivalentă din Sighetu Marmaţiei a avut loc faza zonala a Memorialului "Gheorghe Ene" la fotbal, competiţiie destinată copiilor  nascuţi în anul 2002 şi mai mici. Faza judeţeană a avut loc tot la Sighetu Marmaţiei iar echipa câştigătoare a fost Plimob Sighet, calificându-se astfel pentru etapa zonală. La această fază zonală s-au mai calificat reprezentantele judeţelor Sălaj, Bihor şi Satu Mare.

Câştigătoarea acestei faze, CS Plimob Sighet,  va juca finala pe ţară a acestei competiţii.

Vă reamintim că săptămâna trecută, CS Plimob Sighet, a trecut de faza zonală  a  Memorialului „Gheorghe Ola”, competiţie fotbalistică la care au participat copii născuţi în anul 2001 şi mai mici, astfel urmând să joace în finala pe ţară a acestei competiţii.

Rezultate:

Ultima actualizare Luni, 03 Ianuarie 2011 16:52
Citeşte mai mult...
 
FOTO & VIDEO: Plimob Sighet s-a calificat în finala pe ţară a Memorialului "Gheorghe Ola" la fotbal PDF Imprimare Email
Scris de Mintau Marcel   
Sâmbătă, 27 Noiembrie 2010 15:53

Vineri şi sâmbătă, la Sala Polivalentă din Sighetu Marmaţiei s-a desfăşurat faza zonală a Memorialului „Gheorghe Ola”, competiţie fotbalistică la care au participat copii născuţi în anul 2001 şi mai mici.

Câştigătoarea acestei faze, CS Plimob Sighet,  va juca finala pe ţară a acestei competiţii.

În urma fazelor judeţene desfăşurate la începutul lunii, la această competiţie s-au calificat 4 echipe din zona Transilvaniei care au jucat în sistem “fiecare cu fiecare”.

Rezultatele au fost următoarele:

Ultima actualizare Joi, 16 Decembrie 2010 23:56
Citeşte mai mult...
 
« ÎnceputAnterior111112113114115116117118119120UrmătorSfârşit »

Page 111 of 154

Dr.Max - Farmacie

Sustine Sighet-Online.ro

Amount: 


Banner
Banner
Banner
DICTIONAR ONLINE:

Vremea


.
.
.

©Copyright 2008 - 2013 Sighet-Online.ro    Termeni si conditii  |  Sitemap  |  RSS  |  Despre noi  |  Contact