logo

-- EDITORIAL || CULTURA || SPORT || PAGINA ELEVILOR || DINCOLO DE TISA || INTERVIU || DIASPORA SIGHETEANA || PSIHOLOGIE || CULINAR || EDITORIAL --


SPORT
Volei. CSS Tarnaveni - CSS Sighet PDF Imprimare Email
Scris de Adi Oros   
Joi, 27 Ianuarie 2011 19:50
Joi 27 ianuarie 2010, la Tarnaveni-judetul Mures, echipa de volei junioare a CSS Sighet a sustinut un meci in compania echpei gazda a CSS Tarnaveni. Desi dorinta sighetencelor a fost victoria, acest lucru nu s-a realizat, ele fiind invinse de catre gazde cu scorul de 3-2 la seturi. Poate faptul ca unele componente ale echipei gazda sunt membre ale lotului national, a contat in acest meci. Felicitari invingatoarelor si mult succes in continuare echipei CSS Sighet si antrenorului ei.
Ultima actualizare Joi, 27 Ianuarie 2011 19:57
 
Baschet Club EKO Sighet îşi lansează site-ul oficial al clubului PDF Imprimare Email
Scris de Mintau Marcel   
Miercuri, 26 Ianuarie 2011 18:23

De acum iubitorii baschetului sighetean pot vizita www.ekosighet.ro, site-ul oficial al clubului BC EKO Sighet. Cu un design modern şi dinamic, site-ul  www.ekosighet.ro, a fost conceput într-un mod care să ofere fanilor şi membrilor acestui club informaţii cât mai complexe şi diverse, atent structurate pentru o navigare cât mai lejeră. Site-ul va oferi articole, noutăţi, informaţii de utilitate generală (înscrieri, program, rezultate, clasamente, cronici ale meciurilor, poze, video etc) permanent actualizate, dar şi o secţiune “chat online”, unde membrii clubului sau simpli vizitatori pot discuta despre pasiunea lor comună: baschetul.

BC EKO Sighet s-a înfiinţat în noiembrie 2010, la iniţiativa profesorilor de educaţie fizică şi sport Kosztelnuk Emil şi Villand Albert în ideea promovării, popularizării jocului de baschet în Sighetu Marmaţiei şi în zonele limitrofe acestuia şi păstrarea identităţii baschetbalistice a acestui oraş, identitate formată şi dezvoltată cu spirit de sacrificiu şi multă pasiune laColegiul Naţional Dragoş – Vodă de către domnul profesor Fangli Anton.

Scopul BC EKO Sighet constă în valorificarea fondului bio-motric al copiilor din zona Sighetului cât şi promovarea imaginii oraşului nostru lanivel judeţean, naţional şi chiar la nivel internaţional în viitorul apropiat, prin jocul de baschet.

Ultima actualizare Joi, 27 Ianuarie 2011 08:42
Citeşte mai mult...
 
Video: Etapa municipala la sah din cadrul ONSS s-a desfasurat la Sighetu Marmatiei PDF Imprimare Email
Scris de Adi Oros   
Sâmbătă, 22 Ianuarie 2011 20:36

Sambata 22 ianuarie 2011 la Scoala ''I.Mihaly de Apsa'' din Sighetu Marmatiei-director prof. Danci Vasile, s-a desfasurat etapa municipala la sah din cadrul Olimpiadei Nationale a Sportului Scolar. Sub egida Ministerului Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului aceasta competitie a fost organizata de catre domnul profesor Marian Lazar. La startul competitiei au luat parte 13 fete si 21 de baieti din clasele I-VIII, de la diferite scoli din Sighet, din Ocna Sugatag si din Giulesti.

Micii sahisti au dat dovada de un adevarat spirit de combativitate inca din prima serie, partidele fiind foarte ''dure'' chiar daca sahul este un sport amotric.

Arbitrajul competitiei a fost organizat de catre domnii Marian Lazar, Ioan Costiuc, Petru Culcear, in timp ce partea tehnica a fost asigurata de catre domnul Andrei Jurassa, care a utilizat un soft special pentru meciurile de sah -Swiss-Manager , pentru a se putea stabili partidele, punctele si clasamentul in timp real.

Vezi video
 
Stramtura va avea baza sportiva de talie europeana PDF Imprimare Email
Vineri, 21 Ianuarie 2011 14:43

Pentru prima data in istoria localitatii Stramtura, se finalizeaza constructia unei baze sportive (gazon, pista de alergare, tribune etc). Aceasta nu va fi oarecare ci una de talie europeana, care respecta normele UE. Pana acum, pasionatii sportului desfasurau activitatile pe terenuri improvizate, iar echipa de fotbal “Luceafarul”, care activeaza in Divizia D, seria nord, si-a desfasurat intalnirile tot in deplasare. Cele programate pentru “acasa” aveau loc la Barsana. Dupa cum ne-a informat primarul Ioan Pasere, din retur echipa va reveni unde ii este locul, pe terenul din Stramtura, care va fi gata la data reluarii campionatului, inclusiv cu partea de nocturna si finalizarea celor peste 300 de locuri in tribuna.

Ultima actualizare Vineri, 21 Ianuarie 2011 14:59
Citeşte mai mult...
 
Sportul in regim de avarie-Bani mai putini decat in 2010, dar se spera intr-o redistribuire ulterioara PDF Imprimare Email
Miercuri, 19 Ianuarie 2011 16:57

Bugetul alocat de Autoritatea Nationala pentru Sport si Tineret federatiilor sportive pentru anul 2011 este mai mic decat cel din 2010 cu aproximativ 18 milioane de lei, informeaza Mediafax. Astfel, sportul a primit putin peste 55 de milioane de lei. Cea mai mare suma o va incasa Federatia Romana de Canotaj - 4.920.767 de lei. 

ANST a alocat suma de 55.368.755 de lei pentru federatiile sportive din Romania. Banii sunt mai putini decat in 2010 (cu aproximativ 18 milioane de lei), dar Doina Melinte (presedintele ANST) spera ca bugetele sa fie rotunjite in a doua partea a anului in curs prin redistribuire de la alte capitole.

"Acesta este bugetul care ne-a fost repartizat de la minister. Asa cum toate domeniile trec printr-o perioada de criza, la fel si sportul trece printr-o astfel de situatie.

Citeşte mai mult...
 
Video: Volei junioare - CSS Sighet - CSS Turda 0-3 PDF Imprimare Email
Scris de Adi Oros   
Luni, 17 Ianuarie 2011 14:27
Vezi video
 
Cristina Neagu - cea mai buna handbalista din lume in 2010 PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Vineri, 14 Ianuarie 2011 09:51
Cristina NeaguPresedintele federatiei internationale de handbal, ​Hassan Moustafa a anuntat joi seara, la Goteborg, in deschiderea Mondialului masculin, ca au fost desemnati cei mai buni jucatori ai anului 2010: la capatul anchetei la care au raspuns experti, jurnalisti si suporteri, Cristina Neagu a fost declarata "jucatoarea anului 2010".

Top Player 2010
1. Cristina Neagu (Oltchim) 25 la suta din voturi
2. Katrine Lunde Haraldsen (Gyor) 23 la suta.
3. Bojana Popovici (Buducnost) 19 la suta

La baieti, distinctia a fost castigata de  cehul Filip Jicha (de la echipa germana Kiel).​
 
Cristina Neagu s-a născut în Bucureşti, pe data de 26 august 1988. Neagu a intrat în lumea handbalului întâmplător, în 2000, când avea doar 12 ani, la una din orele de sport, prin intermediul antrenoarei Maria Covaci, care venise să selecţioneze fete pentru secţia de handbal a Clubului Sportiv Şcolar numărul 5.[1] Cristina spune despre această întâlnire: „Am zis că nu am nimic de pierdut dacă merg şi eu. Handbalul mi-a intrat la suflet din primul moment”.
Ultima actualizare Vineri, 14 Ianuarie 2011 10:33
Citeşte mai mult...
 
Primul meci de volei din acest an al echipei CSS Sighet PDF Imprimare Email
Scris de Adi Oros   
Marţi, 11 Ianuarie 2011 13:48

Duminica 16 ianuarie de la orele 12:00, la sala de sport a Grupului Scolar pentru Industrie Mica si Servicii, se va disputa meciul de volei dintre echipele CSS Sighet si CSS Turda. Dupa pauza de sfarsit de an, voleibalistele sighetence sunt pregatite sa revina in forta, acest meci contand pentru sansele lor de calificare in fazele superioare ale Campionatului National de volei la junioare. Atat echipa cat si antrenorul isi doresc victoria duminica, dar isi doresc si o sustinere mai puternica din partea impatimitilor sportului, de aceea va asteapta pe toti duminica la meci pentru a le sustine si a le incuraja. Nu exista multe manifestari sportive in Sighet, din cauze numai de unii stiute, dar si acelea putine care mai sunt ar trebui sa aiba un public numeros.

Este de laudat exemplul altor tari unde chiar si la sporturi care nu sunt foarte popularizate, tribunele sunt arhipline. Este chiar relaxant sa privesti o competitie sportiva. Desi fetele de la CSS Sighet nu sunt profesioniste, sunt sportive in primul rand si stiu sa joace un volei frumos, curat, uneori isi dau sufletul pe teren. Dar sunt sigur ca si ele isi doresc un public mai numeros si mai plin de verva care sa le aplaude, sa le sustina, sa faca galerie uneori.

Nu este chiar asa de greu sa ne rupem o ora, poate doua ore din programul de duminica si sa mergem sa urmarim o competitie sportiva.

 
Cupa Sărbătorilor de Iarnă la fotbal în sală PDF Imprimare Email
Luni, 03 Ianuarie 2011 18:16

În perioada 25-28 decembrie 2010, la Sighet, în Sala polivalentă, s-a desfăşurat Cupa sărbătorilor de iarnă la fotbal în sală (organizator Ioan Dinu Herbil).

La competiţia fotbalistică au participat 16 echipe. În urma meciurilor disputate pe primul loc s-a clasat echipa Sebimarc, locul doi a revenit echipei Laguna, locul trei a fost ocupat de echipa Hermes. Meciurile au fost arbitrate de o echipă formată din Bogdan Bilaşcu, David Pop, Mihai Paşca şi Luca Perţa. Cupa şi diplomele au fost înmânate de către fotbalistul Marius Bilaşco, component al echipei Steaua Bucureşti, alături de Ioan Dinu Herbil, antrenor Neluţu Hotea şi consilierii locali Petre Tomşa şi Dorel Orza. "Este îmbucurător faptul că de la o ediţie la alta la această competiţie participă tot mai mulţi. Pe toată durata desfăşurării cupei, sala a fost arhiplină. Ar fi tare bine dacă şi administraţia locală s-ar implica într-un grad mult mai mare în susţinerea fotbalului sighetean", a spus Ioan Dinu Herbil, organizatorul Cupei Sărbătorilor de Iarnă.

Citeşte mai mult...
 
Curbura corecta a coloanei vertebrale PDF Imprimare Email
Miercuri, 29 Decembrie 2010 14:17

Precum o casa, corpul uman este construit pe o fundatie. Din punct de vedere anatomic, fundatia corpului este alcatuita din numeroase componente, oasele, legate între ele formånd scheletul uman. Aranjamentul oaselor formeaza unghiuri, arce si curbe, dispuse în asa fel încåt sa asigure o optima stabilitate si functionalitate. Cånd te antrenezi, stresezi fundatia, dar, stiind cum functioneaza aceasta precum si limitarile ei, te poate ajuta sa nu te accidentezi.
   Sunt multe componente care alcatuiesc fundatia copului, sistem scheletic, iar dintre acestea, coloana vertebrala este cea mai importanta. Si, din pacate, accidentari la nivelul coloanei sunt foarte frecvente printre culturisti.
   Coloana vertebrala are în mod normal si natural o forma de S, ceea ce-i asigura stabilitate, mobilitate si functionalitate optime. Cånd facem antrenamente de forta, precum cele în sala de forta, mentinerea unei posturi a corpului, astfel încåt coloana sa pastreze forma naturala de S, ne poate feri de plasarea de stres periculos asupra coloanei, nervilor spinali, discurilor vertebrale sau musculaturii spatelui.
   O greseala comuna printre culturisti este ca pun stres aiurea pe partea cervicala a coloanei, zona gåtului, prin ridicarea/smucirea exagerata a barbiei în timpul unor exercitii. La genuflexiuni, îndreptari, ramat, împins cu bara în fata, pentru umeri, greseala consta în hiperextensia gatului spre spate cånd subiectul priveste în sus si spre spate. Desi privind direct în fata sau putin în sus este considerat acceptabil, o extensie exagerata a gåtului poate comprima vertebrele si întinde musculatura din partea posterioara a gåtului, din zona cervicala.
   Invers, o smucitura excesiva a capului în jos prin aducerea barbiei spre piept, poate, de asemenea, sa conduca la stres inutil în zona cervicala.

Citeşte mai mult...
 
Dan Alexandru Dicu din Sighet, declarat sahistul anului 2010 PDF Imprimare Email
Miercuri, 29 Decembrie 2010 11:40
Recent, Clubul de Sah Sig-Mar din Sighetu-Marmatiei a dat publicitatii topul celor mai buni sahisti legitimati ai clubului, un lot consistent, din care se desprinde jucatorul Dan Alexandru Dicu care, la cei doar 9 ani, a reusit in anul competitional 2010 performante de invidiat chiar si pentru jucatorii adulti, cu vechime.
 
Elevul Scolii cu clasele I-VIII “Dr. Ioan Mihalyi de Apsa” din municipiu nu numai ca a cucerit locuri fruntase la grupa lui de varsta, ci a invins jucatori mai in varsta ca el.
 
Astfel, el este castigatorul turneelor dotate cu Cupele “Vointa – Informatia Zilei”, “Iza” si “Schwab” (turnee pentru jucatori de 12 ani), a cucerit locul I la turneul “Marmatia”, precum si trofeele “Marghita” si “Rivulus Dominarum” (unde a avut adversari tineri de 10 ani). In continuare, tot anul 2010 i-a adus patru locuri II (Cupa “Nord-Vest”, “8 Martie”, “Weekend satmarean nr. 7″ si openul Arad), precum si doua locuri III (Cupa “Tisa” si Cupa “Solovan”), la care se adauga succesele la competitiile de dezlegari dotate cu Trofeul “Marghita” (pentru copii de 14 ani) si Cupa “Wiessmann”. Tot in acest an, Dan Alexandru Dicu a participat la doua turnee de seniori (Turneul international SPI Satu Mare si Campionatul National al Romaniei, divizia B, seria III) care i-au adus categoria I si clasificare internationala ELO (1804), fiind clasat al doilea ELO in Romania la categoria copii 10 ani si locul 40 in lume.
Citeşte mai mult...
 
Gazeta Sporturilor l-a desemnat pe sigheteanul Robert Lais cel mai bun antrenor de fotbal - copii pe 2010 PDF Imprimare Email
Scris de Adi Oros   
Luni, 27 Decembrie 2010 20:31

Gazeta Sporturilor si partenerii sai oficiali Ancada Sport si Armax Gaz au organizat evenimentul intitulat ''Superlativele anului 2010'', eveniment la care au fost premiati cel mai buni dintre cei mai buni in fotbal, handbal, baschet si volei. Pe langa aceste premii, Ancada Sport a oferit 6 premii in bani pentru antrenorii de copii cu rezultate deosebite pe 2010. Dupa deliberarea juriului si votul pe site al zecilor de sustinatori, la categoria ''Cel mai bun antrenor de copii la fotbal'' pe 2010 a fost desemnat sigheteanul Robert Lais, antrenor de copii la ''U'' Cluj din 2008 care se ocupa de grupa de copii 2000-2001.

Decernarea premiului a avut loc in cadrul galei desfasurate pe 21 decembrie la Bucuresti, eveniment televizat de GSP TV. Premiul castigat a constat in echipament sportiv pentru copii in valoare de 2000 de euro si 500 de euro cash.

Antrenorul Robert Lais a declarat pentru sighet-online.ro ca acest premiu inseamna pentru el fructificarea roadelor muncii sale si faptul ca se afla pe drumul cel bun in cariera aleasa. Nu se considera cel mai bun antrenor din tara, fiind inca tanar si mai avand mult de invatat.

Citeşte mai mult...
 
Fotbal – Cupa Sărbătorilor de Iarnă PDF Imprimare Email
Scris de Mintau Marcel   
Joi, 23 Decembrie 2010 13:26

În perioada 26 – 28 decembrie 2010, la Sala Polivalentă din Sighetu Marmaţiei se va desfăşura „Cupa Sărbătorilor de Iarnă” la fotbal.

Înscrierile se fac la numerele de telefon: 0740030997 sau 0744162010.

Taxa de participare va fi de 500 lei/echipă, fiecare ehipă va aduce un tabel cu maxim 12 jucători care ulterior nu mai poate fi modificat.

Se vor acorda premii în bani, cupe, diplome precum şi premii speciale.

Citeşte mai mult...
 
« ÎnceputAnterior101102103104105106107108109110UrmătorSfârşit »

Page 110 of 154

Dr.Max - Farmacie

Sustine Sighet-Online.ro

Amount: 


Banner
Banner
Banner
DICTIONAR ONLINE:

Vremea


.
.
.

©Copyright 2008 - 2013 Sighet-Online.ro    Termeni si conditii  |  Sitemap  |  RSS  |  Despre noi  |  Contact