logo

-- EDITORIAL || CULTURA || SPORT || PAGINA ELEVILOR || DINCOLO DE TISA || INTERVIU || DIASPORA SIGHETEANA || PSIHOLOGIE || CULINAR || EDITORIAL --


ULTIMELE STIRI


O expoziţie inedită la Palatul Culturii din Iaşi: „Citadela naivilor. Calistrat” (25 martie - 11 aprilie 2021) PDF Imprimare Email
Scris de Tatomir   
Sâmbătă, 27 Martie 2021 00:45

Seria evenimentelor „Citadela naivilor”, de la Palatul Culturii din Iaşi, inițiată de  Muzeul Etnografic al Moldovei cu scopul de a pune în valoare lucrările de artă naivă și pe creatorii acestora, continuă în aceste zile cu o expoziție care îl readuce în atenția publicului pe artistul Calistrat Robu, preşedintele Uniunii Creatorilor Profesionişti - Filiala Iaşi şi vicepreşedintele Ligii Scriitorilor Români - Filiala Iaşi-Nord Est.

Vernisajul a avut loc joi, 25 martie 2021, iar expoziţia pictorului Calistrat Robu a fost prezentată de Victor Munteanu, care a argumentat: "Recunosc, nu l-am cunoscut pe Artistul Calistrat Robu așa cum trebuie. Această expoziție îmi place foarte mult. Este o expoziție plină de culoare și mister. Expoziția are loc în perioda când în popor se sărbătorește Buna Vestire, dar se spune că este vremea Cailor lui Sân' Toader. De aceea, vedeți, am ales pentru expoziție motivul cailor. Dar pe lângă cai, vedem aici și motivul lupilor, deci este prins și Sân' Toader, cel care comunică cu lupii. Așa cum spune şi artistul, Calistrat Robu este născut în Țara Vrancei. un loc binecuvântat de Dumnezeu. Are multe expoziții personale, expoziții de grup și lucrările Artistului se regăsesc în diferite colecții personale din țară și străinătate. Acum a să dau citire din articolul scris de Ioan H. Ciubotaru, în 1993, care surprinde și azi personalitatea artistului Calistrat Robu: <<Deosebit de interesante sunt lucrările lui Calistrat Robu.Tablourile sale sunt elaborate îndelung. dintre ieșeni este singurul care își scrutează cu severitate această pasiune, muncește mult și caută cu îndârjire un drum care să fie numai al său. Sub raportul inspirației, tematica picturii lui este tributară, în egală măsură, satului și orașului. cromatica pânzelor sale are rafinament, iar unele dintre imaginile-cheie dezvăluie sensuri și implicații arhaice. 

Ultima actualizare Duminică, 28 Martie 2021 17:54
Citeşte mai mult...
 
Adunarea Generală anuală a UZPR a aprobat rapoartele de activitate ale organizației PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Luni, 22 Martie 2021 22:43

În cadrul unui eveniment fără precedent, Adunarea Generală anuală a UZPR, desfășurată online, a implicat, pe lângă sesiunea de vot exprimat electronic, o amplă întâlnire a conducerii centrale cu coordonatorii tuturor filialelor, care reprezintă vocea celor aproape 4.000 de membri ai celei mai mari organizații de breaslă din țară.

Menționând că tot ceea ce întreprinde Uniunea este „statutar și în temeiul legii”, precum și faptul că „detractorii, câțiva, sunt reduși la tăcere de către justiție, unul câte unul”, președintele UZPR, Doru Dinu Glăvan, a amintit că „Uniunea este o legătură cu țara a filialelor de peste hotare, prin intermediul membrilor săi din Graz, Viena, Serbia, New York, Canada, Carolina de Nord, Marea Britanie, Roma”.

Ultima actualizare Marţi, 23 Martie 2021 12:34
Citeşte mai mult...
 
TMcult® - școală online pentru cei interesați de mediere culturală și jurnalism de artă PDF Imprimare Email
Scris de Tatomir   
Vineri, 19 Martie 2021 05:45

COMUNICAT

Înscrieri deschise la două noi programe educaționale dedicate spațiului cultural, cu ocazia ediției online a TMcult® - un proiect al Asociației Culturale Contrasens.

Operatorii și managerii culturali, jurnaliștii și toți cei interesați să își asume un rol în susținerea și dezvoltarea culturii din România, se pot înscrie gratuit până pe 4 aprilie, la una dintre cele două școli de primăvară: TMcult® - Mediere culturală și comunicare a culturii și TMcult® - Critică și Jurnalism de Artă.

Cele două școli vor avea loc în perioada 07 – 30 mai 2021, iar atelierele și seminariile vor fi ONLINE și se vor ține la final de săptămână (vineri-duminică), între ora 10:00 și 13:00.

Ultima actualizare Vineri, 19 Martie 2021 08:31
Citeşte mai mult...
 
"Eterna Primăvară" s-a instalat la Cercul Militar din Iaşi PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Sâmbătă, 06 Martie 2021 17:15

Vineri, 5 martie 2021, la Cercul Militar din Iaşi s-a instalat "Eterna Primăvară", sub titlul unei expoziţii de pictură cu artişti din Iaşi, Oneşti şi Suceava. Un număr de 22 de expozanţi din zona de Nord-Est a Moldovei şi-au expus lucrările pe simezele de la parterul clădirii militarilor din Dealul Copoului, acolo unde comandantul col. Benone Tiron este un mare iubitor de cultură de bună calitate.

Cei 22 de artişti admiraţi la vernisajul expoziţional menţionat, de un public numeros, au fost: Mariana Bendou, Mihaela Berari, Mădălina Dorofte, Maria Frangopol, Anastasia Gârneaţă, Toader Ignătescu, Dan Luca, Iuliana Luca, Maria Lupu, Rita Maxim, Eugenia Nechita, Eugen D. Nicanor, Elena Nourescu-Gavril, Lorena Nourescu-Gavril, Cornelia Olteanu, Paul Răzvan Robu, Romeo Romila, Petrică Sîncu, Ioan Vârlan, Octavia Viziteu, Irina Vrînceanu şi Calistrat Robu, ultimul fiind şi Preşedintele Uniunii Artiştilor Profesionişti - Sucursala Iaşi.

Ultima actualizare Sâmbătă, 06 Martie 2021 18:11
Citeşte mai mult...
 
Dezbaterea „De ce uităm? Ce am făcut cu clădirile degradate?“ PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Miercuri, 03 Martie 2021 15:37

3 martie 2021

Comunicat de presă

Biblioteca Academiei Române organizează joi, 4 martie 2021, începând cu ora 11, dezbaterea cu tema „De ce uităm? Ce am făcut cu clădirile degradate?“, cu prilejul împlinirii a 44 de ani de la cutremurul din 1977. Evenimentul va avea loc în Amfiteatrul „Ion Heliade Rădulescu“ din Calea Victoriei nr. 125 și va fi onorat de prezența acad. Ioan-Aurel Pop, președintele Academiei Române, care va deschide lucrările.

Citeşte mai mult...
 
« ÎnceputAnterior11121314151617181920UrmătorSfârşit »

Page 20 of 209

Dr.Max - Farmacie

Sustine Sighet-Online.ro

Amount: 


Banner
Banner
Banner
DICTIONAR ONLINE:

Vremea


.
.
.

©Copyright 2008 - 2013 Sighet-Online.ro    Termeni si conditii  |  Sitemap  |  RSS  |  Despre noi  |  Contact