logo

-- EDITORIAL || CULTURA || SPORT || PAGINA ELEVILOR || DINCOLO DE TISA || INTERVIU || DIASPORA SIGHETEANA || PSIHOLOGIE || CULINAR || EDITORIAL --


ULTIMELE STIRI


Norul vulcanic din Islanda se indreapta spre Maramures, iar APM a intrat in alerta PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Vineri, 16 Aprilie 2010 12:18

Administratia Nationala de Meteorologie a informat in aceasta dimineata Ministerul Mediului si Padurilor in legatura cu eruptia vulcanului activ de sub ghetarul Eyjafjallajokull din sudul Islandei, care a erupt pentru a doua oara miercuri 15.04.2009, la numai doua zile dupa ce isi incetase activitatea inceputa luna trecuta.



Astfel, din estimarile Administratiei Nationale de Meteorologie precum si ale Centrului International de Avertizare pentru aviatie, privind cenusa vulcanica - Volcanic Ash Advisary (VAAC) -, rezulta ca norul produs de eruptie nu va afecta direct Romania dar se va apropia de nord-vestul teritoriului in cursul zilei de sambata (17aprilie).



“In consecinta, Agentiile pentru Protectia Mediului din Bihor, Maramures, Satu Mare si Suceava vor monitoriza permanent calitatea aerului si eventualele concentratii de pulberi totale in suspensie precum si fractiunea PM10 (pulberi in suspensie cu diametru mai mic de 10 microni), atat cu metode automate cat si cu metode manuale”, se arata in comunicatul ANM.

Ultima actualizare Vineri, 16 Aprilie 2010 12:54
Citeşte mai mult...
 
Sigheteanul Ducu Bertzi a fost propus pentru Consiliul de Administratie al SRR PDF Imprimare Email
Marţi, 13 Aprilie 2010 16:44

Ducu Bertzi a fost propus pentru Consiliul de Administratie al Societatii Romane de Radiodifuziune (SRR) de catre unul dintre partidele politice din Romania. Acesta a sustinut in intreaga sa cariera peste 4.000 de spectacole, in tara si strainatate (Franta, Belgia, Germania, Austria, Ungaria, Italia, Spania si Marea Britanie). Printre albumele sale se numara "Dor de duca" (1997), "Sufletul meu" (2000) si "Cantece din Maramures" (2004).

Citeşte mai mult...
 
Un tren Personal a deraiat în Bistriţa-Năsăud. Trenul Accelerat Cluj - Sighet va ajunge cu întârziere la destinaţie PDF Imprimare Email
Miercuri, 07 Aprilie 2010 20:54

Două vagoane ale unui tren Personal au deraiat în gara din localitatea bistriţeană Mogoşeni. În urma incidentului, care a avut loc la ora 17:30, circulaţia feroviară a fost închisă pe un fir, iar două garnituri ale trenului vor ajunge la destinaţie cu întârziere, transmite Mediafax, care citează Compania Naţională de Căi Ferate CFR. Nicio persoană nua fost rănită în urma incidentului.

După ce trenul Personal 4.485 a deraiat, traficul feroviar a fost închis pe linia I, iar în prezent circulaţia feroviară se desfăşoară pe liniile II şi III in staţia Mogoşeni.

Astfel, trenul Accelerat 1931, care circulă pe relaţia Iaşi - Cluj şi trenul Accelerat 1943, care circulă pe relaţia Cluj - Sighet vor ajunge cu întârziere la destinaţie din cauza incidentului.

Ultima actualizare Miercuri, 07 Aprilie 2010 21:01
Citeşte mai mult...
 
Olandez suspectat ca a incercat sa treaca cu droguri prin vama de la Sighetu Marmatiei PDF Imprimare Email
Joi, 01 Aprilie 2010 21:46

Un cetatean din Olanda care venea din Ucraina a fost oprit in seara zilei de azi, 1 aprilie, in vama din Sighetu Marmatiei, iar in timpul controlului asupra sa a fost gasit un pliculet cu ierburi suspecte, care s-a presupus ca ar putea sa fie droguri.

Deocamdata, autoritatile de la frontiera fac verificari, pentru ca nu se stie daca ierburile gasite asupra sa sunt sau nu halucinogene. Cantitatea pe care o avea olandezul in pliculet este de sub un gram si urmeaza sa fie expertizata de specialisti.

"In momentul de fata se face perchezitia asupra cetateanului olandez suspectat ca ar detine droguri. Masina va fi retinuta la Punctul de Frontiera Sighet pana la finalizarea cercetarilor.

Citeşte mai mult...
 
ULTIMA ORA: Spitalul Municipal va fi mutat intr-un spatiu nou! PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Joi, 01 Aprilie 2010 04:13

Aseara tarziu, ministrul sanatatii Attila Cseke, alaturi de premierul Romaniei, Emil Boc, au decis sa se interzica functionarea spitalelor de tip pavilionar si sa sustina construirea de cladiri compacte, dorindu-se mutarea acestor spitale in spatii noi si mult mai eficiente. Ordinul intra in vigoare incepand cu 1 aprilie 2010, iar spitalele vor trebui sa se mute in noile spatii pana in februarie 2011. In aceasta situatie se afla si Spitalul Municipal Sighetu Marmatiei. Primaria Sighet va incearca in aceste zile sa gaseasca un spatiu corespunzator noii cladiri care va deservi Spitalului Municipal Sighet. Potrivit unor surse ce au dorit sa ramana sub anonimat, se doreste construirea noului spital pe locul unde se afla in acest moment Parcul Dendrologic. Acesta se afla in proprietatea Ocolului Silvic Sighet, iar conducerea sa nu doreste deocamdata sa cedeze spatiul, acolo existand numeroase specii rare pomicole, floricole si zooficole. O alta locatie luata in calcul este zona Lazu Baciului, insa este o versiune mai putin agreata din cauza ca se afla la distanta mare de centrul orasului.
In ceea ce priveste noua cladire a Spitalului, aceasta va fi una foarte moderna, va fi prevazuta cu liftinguri, va avea 8 etaje, din care ultimele doua vor fi alocate sectiilor de Psihiatrie (barbati si femei). La parter se va afla Centrul de Primiri Urgenta.



In aceasta situatie, toate cladirile Spitalului Municipal construite inainte de 1947 vor fi retrocedate vechilor proprietari, iar cladirile construite dupa 1947 de catre Spitalul Municipal vor fi cedate astfel: cladirea sectiei de Pediatrie va reveni Jandarmeriei iar cladirea Maternitatii va reveni Politiei.

Ultima actualizare Joi, 01 Aprilie 2010 13:34
Citeşte mai mult...
 
« ÎnceputAnterior181182183184185186187188189190UrmătorSfârşit »

Page 187 of 209

Dr.Max - Farmacie

Sustine Sighet-Online.ro

Amount: 


Banner
Banner
Banner
DICTIONAR ONLINE:

Vremea


.
.
.

©Copyright 2008 - 2013 Sighet-Online.ro    Termeni si conditii  |  Sitemap  |  RSS  |  Despre noi  |  Contact