logo

-- EDITORIAL || CULTURA || SPORT || PAGINA ELEVILOR || DINCOLO DE TISA || INTERVIU || DIASPORA SIGHETEANA || PSIHOLOGIE || CULINAR || EDITORIAL --


ULTIMELE STIRI


Maşinile aduse din străinătate se pot înmatricula doar de cel care le-a achiziţionat PDF Imprimare Email
Joi, 05 Martie 2009 10:58

Noutate de ultimă oră. Nu se mai pot înmatricula maşini decât pe numele persoanei care a procurat-o. “Azi (n.r. ieri) am primit prin poşta electronică o precizare de la ANAF, prin care ni se aduce la cunoştinţă o nouă procedură de lucru. Este vorba de faptul că maşinile aduse din străinătate nu mai pot fi înmatriculate decât de persoanele care le-au achiziţionat”, ne-a declarat Vasile Grădişteanu, director adjunct al Administraţiei Finanţelor Publice Baia Mare. El a adăugat că ordinul se aplică din 4 martie, după primirea ordinului.
Interlocutorul a menţionat că în Ordonanţa nr. 7/2009 privind noua taxă pe poluare nu exista o astfel de prevedere. Măsura a fost luată pentru a scoate din ring speculanţii care vând maşini second hand.

Citeşte mai mult...
 
EXCLUSIV: Cum se infiinteaza o asociatie de proprietari? PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Joi, 05 Martie 2009 08:51

Un anunt postat in toate scarile blocurilor din orasul nostru, potrivit caruia am fost anuntati ca incepand de la 1 aprilie 2009, furnizarea apei in Sighet va fi preluata de catre SC Vital SA Baia Mare in locul firmei SC Acaterm SA Sighet a provocat multa neliniste in randul sigheteniilor.

Noua firma de gestionare a apei din Sighet impune incheierea unor contracte cu cetatenii bazate pe alte reguli decat cele de pana acum, si anuma creearea de asociatii de proprietari pentru toate blocurile de locuinte.

La sugestia si rugamintea unor cititori ai site-ului nostru, am solicitat autoritatilor locale ajutorul pentru a se crea un model simplificat pentru dosarul de infiintare a asociatiilor de proprietari.

Am primit in acest sens din partea Biroului de Presa al Primariei urmatorul comunicat impreuna cu promisiunea de a incerca sa se creeze un model simplificat pentru dosarul de infiintare a asociatiei, care sa nu coste nici timp si nici bani atat de multi.

Alaturat, cu titlu informativ, va punem la dispozitie cea mai relevanta sursa ce contine documentele necesare infiintarii unei asociatii de proprietari. Noi vom comanda materialul si speram sa aiba si un format electronic pe care sa-l punem la dispozitia dumneavoastra pe Sighet Online de unde sa poata fi descarcat.

Ultima actualizare Joi, 05 Martie 2009 10:22
Citeşte mai mult...
 
Joi, discuţii despre legea combaterii violenţei în sport PDF Imprimare Email
Miercuri, 04 Martie 2009 09:46

Mâine, de la ora 10, la sediul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Maramureş, va avea loc o întâlnire între reprezentanţii cluburilor sportive, ai Direcţiei de Cultură şi Sport, ai Jandarmeriei, dar şi ai firmelor de pază. Cu toţii vor fi instruiţi cu privire la respectarea Legii nr. 4/2008. Actul normativ se referă la prevenirea şi combaterea violenţei cu ocazia organizării competiţiilor şi a jocurilor sportive. Cei prezenţi la această întâlnire vor afla informaţii referitoare la obligaţiile pe care le au organizatorii de competiţii sau de jocuri sportive, obligaţiile societăţilor specializate de protecţie şi pază şi ale personalului propriu al organizatorului care asigură măsuri de ordine şi siguranţă în incinta arenei sportive, obligaţiile pe care le au spectatorii, dar şi care sunt situaţiile în care se interzice accesul la competiţii sau la jocurile sportive.

Citeşte mai mult...
 
Numarul situatiilor de urgenta inregistrate in judet este in crestere PDF Imprimare Email
Joi, 26 Februarie 2009 12:23

Numarul situatiilor de urgenta la care au fost alertate serviciile profesioniste si voluntare din Maramures a crescut anul trecut cu 31%. Reprezentantii Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta (ISU) Maramures au ajuns la aceasta concluzie in urma unei comparatii facuta cu activitatea desfasurata in anul 2007. Colonelul Petru Dican, seful ISU Maramures, a aratat ca interventiile cele mai multe au fost pentru stingerea incendiilor (389, in crestere cu 37%), pentru descarcerare si asistenta persoane (256, in crestere cu 25%), dar si actiuni pentru inlaturarea efectelor inundatiilor si alunecarilor de teren (149). Din evidentele ISU reiese ca, din totalul incendiilor, 75% s-au inregistrat la locuinte si anexele acestora, 8% la obiective industriale si 7% la institutii publice. Cele mai multe incendii au fost generate de instalatii de incalzire defecte sau neexploatate corespunzator.

Citeşte mai mult...
 
S-a triplat bugetul pentru tratamentele in strainatate PDF Imprimare Email
Miercuri, 25 Februarie 2009 11:48

Veste buna pentru cei care au nevoie de tratamente in strainatate. Alexandru Ilies, directorul DSP Maramures, a declarat ca s-a triplat bugetul pentru programul national pentru efectuarea tratamentelor in strainatate. El a spus ca un asigurat trebuie sa parcurga mai multi pasi pentru a putea beneficia de servicii medicale la clinici din strainatate. "Documentele se depun la DSP dupa care pacientul trebuie vazut de o comisie de specialitate din centrul universitar Cluj, comisie care stabileste clinica din strainatate care ar putea efectua tratamentul (transplantul, interventia chirurugicala etc). Urmatoarele etape vizeaza programarea pacinetului si stabilirea costurilor serviciilor medicale straine ce urmeaza sa fie decontate de Ministerul Sanatatii", a spus Ilies.

Citeşte mai mult...
 
« ÎnceputAnterior201202203204205206207208209UrmătorSfârşit »

Page 205 of 209

Dr.Max - Farmacie

Sustine Sighet-Online.ro

Amount: 


Banner
Banner
Banner
DICTIONAR ONLINE:

Vremea


.
.
.

©Copyright 2008 - 2013 Sighet-Online.ro    Termeni si conditii  |  Sitemap  |  RSS  |  Despre noi  |  Contact