logo

-- EDITORIAL || CULTURA || SPORT || PAGINA ELEVILOR || DINCOLO DE TISA || INTERVIU || DIASPORA SIGHETEANA || PSIHOLOGIE || CULINAR || EDITORIAL --


ULTIMELE STIRI


Avertizare cod galben de ploi şi furtuni in judetul Maramures PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Vineri, 10 Iulie 2009 12:25

In intervalul 11 iulie, ora 12 - 12 iulie, ora 21 gradul de instabilitate atmosferica va fi accentuat in sudul, centrul si estul tarii si se va caracteriza prin averse, descarcari electrice, intensificari ale vantului ce vor avea si aspect de vijelie si izolat caderi de grindina. Ploile vor avea si caracter torential, iar cantitatile de apa vor depasi 25...30 l/mp si izolat 50 l/mp.

Avertizarea cuprinde aproape toata tara, exceptie fac judeţele Timiş, Arad, Bihor, Cluj, Sălaj şi Satu Mare. 

Citeşte mai mult...
 
Efectele vijeliei din aceasta dupa-amiaza PDF Imprimare Email
Joi, 25 Iunie 2009 21:03

Intensificarile de vant, insotite de precipitatii au avut efect de vijelie in unele localitati din judet. La Sighetu Marmatiei vantul a rupt o creanga de copac care a cazut pe un fir din reteaua de alimentare cu energie electrica. Nu a fost afectata reteaua si alimentare cu energie, insa angajatii Electrica au intervenit pentru indepartarea crengii de copac. Pe drumul judetean care leaga orasul Somcuta Mare de localitatea Ciolt, rafalele de vant au doborat un copac. Circulatia rutiera nu a fost afectata. Conform comunicatului semnat de Dan Buca, purtator de cuvant CJSU, firma care a castigat licitatia de intretinere a drumului judetean a efectuat lucrari de taiere a copacului si indepartare a materialului lemnos de pe carosabil. La iesirea din orasul Seini, pe drumul european E58,a cazut un copac, datorita vantului puternic. Circulatia rutiera s-a desfasurat pe un singur sens pana la interventia membrilor comitetului local pentru situatii de urgenta care au intervenit si au restabilit situatia.

Citeşte mai mult...
 
BOICOT: Doi presedinti de centre din Sighetu Marmatiei, absenti la bacalaureat PDF Imprimare Email
Luni, 22 Iunie 2009 11:52

Bacalaureatul a inceput cu probleme in Maramures. Asa cum era de asteptat, unii dascali au renuntat sa mai intre in salile de examen data fiind ca grila de plati prevazuta pentru derularea acestei activitati prevede cu 50% mai putini bani decat anul trecut.

Inaine de inceperea probei orale a bacalaureatului un numar de cinci presedinti de centre au fost inlocuiti, asa cum prevede metodologia, cu inspectori scolari sau directorii unitatilor respective, ca urmare a faptului ca nu s-au prezentat la examen.Este vorba despre colegiul Tehnic si colegiul CD Nenitescu din Baia Mare, de liceul Regele Ferdinand si Grupul Scolar de Industrie Mica si Servicii Sighetu Marmatiei, respectiv de liceul Petru Rares din Targu Lapus.

"Conform notei emise de Ministerul Educatiei si a metodologiei de examen, Inspectoratul Scolar i-a inlocuit chiar in aceasta dimineata pe cei cinci presedinti, astfel ca examenul a inceput la timp si se deruleaza conform orarului", a declarat pentru citynews.ro purtatorul de cuvant al institutiei, Pavel Filip. 

Citeşte mai mult...
 
Cod galben in Maramuresul Istoric PDF Imprimare Email
Luni, 22 Iunie 2009 11:37

Meteorologii au emis, luni, o avertizare de Cod portocaliu pentru cinci judeţe din ţară. Vizate suntjudeţele Caraş-Severin, Mehedinţi, Gorj, precum şi zona de munte a judeţelor Hunedoara şi Vâlcea.

Atenţionarea este valabilă pentru intervalul 22.06.2009, ora 16:00 - 23.06.2009, ora 09:00.

Potrivit Administraţiei Naţionale de Meteorologie, în această perioadă cantităţile de apă vor depăşi local 50 l/mp şi izolat 80 l/mp.

În această perioadă, gradul de instabilitate atmosferică se va accentua treptat în majoritatea regiunilor, începând cu zona vestică şi sud-vestică a ţării. Sunt aşteptate averse de ploaie, descărcări electrice şi intensificări ale vântului cu aspect de vijelie, dar şi căderi de grindină.

În Banat, Crişana, Oltenia, Muntenia şi zona de munte, ploile vor avea şi caracter torenţial, iar cantităţile de apă vor depăşi local 20 - 25 l/mp şi, izolat, 50 l/mp, în 24 de ore.

Codul Galben este valabil pentru judeţele Arad, Timiş, Hunedoara, Caraş Severin, Mehedinţi, Gorj, Vâlcea, Dolj, Olt, Argeş, Teleorman, Giurgiu, Prahova, Dâmboviţa, Ilfov, municipiul Bucureşti, dar şi pentru anumite regiuni din Maramures, Bihor, Cluj, Alba, Sibiu, Buzău şi Vrancea.

Citeşte mai mult...
 
Pericol de moarte langa sala de sport din Viseu de Sus PDF Imprimare Email
Vineri, 19 Iunie 2009 21:55

Trei bombe din cel de-al doilea razboi mondial au fost gasite in dupa-amiaza zilei de vineri, 19 iunie, in fata salii de sport din Viseu de Sus, iar daca explodau se putea intampla o adevarata tragedie in zona. Norocul a fost ca barbatul care manevra excavatorul in cupa caruia erau proiectilele o observat unul dintre ele si a oprit lucrarea inainte sa fie prea tarziu si sa se produca o deflagratie.
 
Muncitorul a dat alarma, iar la fata locului au venit reprezentanti de la Protectia Civila, de la Primaria Viseu de Sus si de la Politie, iar traficul in zona a fost restrictionat. Traficul rutier, dar si curiosii au fost indepartati de politie. S-a trecut la verificari mai amanuntite, iar in urma acestora au fost gasite trei proiectile.
 
Oliver Barany – viceprimarul din Viseu de Sus – a declarat ca se efectuau lucrari la o parcare, in fata salii noi de sport. ”Proiectilele erau printre materialele aduse din oras, adica erau in balast. Pericolul a fost mare. Excavarea se face cu utilaje cu cupa, iar prin forta sau lovirea lor putea sa se intample o catastrofa. Dupa ce a prins cu cupa proiectilul, muncitorul a zgariat usor focosul, dar atunci a si observat si s-a oprit din lucru”, a declarat viceprimarul.
Ultima actualizare Vineri, 19 Iunie 2009 22:28
Citeşte mai mult...
 
« ÎnceputAnterior201202203204205206207208209UrmătorSfârşit »

Page 201 of 209

Dr.Max - Farmacie

Sustine Sighet-Online.ro

Amount: 


Banner
Banner
Banner
DICTIONAR ONLINE:

Vremea


.
.
.

©Copyright 2008 - 2013 Sighet-Online.ro    Termeni si conditii  |  Sitemap  |  RSS  |  Despre noi  |  Contact