logo

-- EDITORIAL || CULTURA || SPORT || PAGINA ELEVILOR || DINCOLO DE TISA || INTERVIU || DIASPORA SIGHETEANA || PSIHOLOGIE || CULINAR || EDITORIAL --


ULTIMELE STIRI
Ultimele detalii despre jaful de pe Gutai: Prejudiciu de 1 milion de dolari; suspectii ar putea fi ucraineni PDF Imprimare Email
Marţi, 15 Septembrie 2009 14:00

O masina care transporta valori a fost jefuita in aceasta dimineata in apropiere de pasul Gutai. Surse neoficiale spun ca soferul si ceilalti pasageri ai masinii ar fi fost atacati si chiar deposedati de armele din dotare. Nu se cunosc deocamdata nici circumstantele in care s-a produs jaful si nici prejudiciul inregistrat.

 UPDATE 1: Indivizi cu cagule pe fata au blocat trecerea masinii

Din primele informatii se pare ca masina ce transporta valori monetare a fost jefuita in jurul orei 7.30 dincolo de pasul Gutai, la coborare spre Mara. Autovehicului mergea sa alimenteze mai multe ATM-uri din zona Maramuresului istoric, in momentul in care 5-6 indivizi cu cagule pe fata i-au blocat trecerea.

Citeşte mai mult...
 
O masina a unei banci care transporta valori a fost sechestrata in Muntii Gutai PDF Imprimare Email
Marţi, 15 Septembrie 2009 08:33

O masina a unei banci care transporta valori a fost sechestrata marti dimineata in jurul orei 8 in Pasul Gutai pe DN 18. La numarul de urgenta 112 un inspector al unei firme de transport valori al unei banci a sesizat ca au fost sustrase mai multe valori. Atacatorii au furat armele celor care insoteau transportul si i-au inchis in masina.

La numarul de urgenta 112 un inspector al unei firme de transport valori al unei banci a sesizat marti dimineta ca au fost sustrase din masina mai multe valori care se cifreaza la circa un miliard de lei, a declarat purtatorul de cuvant la IGPR.

Se pare ca masina transporta circa 100 000 de lei pentru o banca importanta din Romania.

Ultima actualizare Marţi, 15 Septembrie 2009 14:12
Citeşte mai mult...
 
Poliţiştii refuză să mai lucreze în plus până când nu primesc banii pe orele suplimentare PDF Imprimare Email
Miercuri, 09 Septembrie 2009 09:00

Până şi la poliţie închide. Orele suplimentare sunt neplătite aşa că poliţiştii au program. Strict. Opt ore, după buget. Şi când se termină programul poliţiştii îşi vor închide telefoanele personale şi vor pleca spre casele lor în speranţa că nici hoţii nu îşi vor lua ore suplimentare.

Cele mai afectate sunt posturile de poliţie de la ţară. Peste 150 dintre ele au doar un singur agent încadrat. El este, evident, şef de post şi propriul său subaltern. La ora 16, după opt ore de muncă, poliţistul care lucrează la postul de poliţie din Clinceni a plecat acasă. Postul de poliţie este închis. Urgenţele aşteaptă până mâine.

Alţi poliţişti spun însă că deşi au multe ore suplimentare de recuperat nu pleacă acasă după opt ore pentru că s-ar bloca cercetările. Iar un blocaj al anchetelor l-ar rezolva tot ei.

La nivelul întregii ţări poliţiştii au de primit bani pentru 500.000 de ore suplimentare.

Citeşte mai mult...
 
Anunţ important din partea SC VITAL SA PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Marţi, 08 Septembrie 2009 15:54
Anunţ:

În vederea întocmirii contractului de furnizare/prestare a serviciului de alimentare cu apă şi canalizare, pentru locatarii acestui bloc, (NR: Acest anunţ se adresează celor care locuiesc la bloc si a fost postat în toate scările blocurilor din oraş unde nu există asociaţii) este necesar ca până la data de 30.09.2009 să se constituie Asociaţia de proprietari sau să fie delegată o persoană cu care să fie semnat acest contract.

În lipsa partenerilor de contract începând cu data de 01.10.2009 vi se va sista furnizarea apei potabile.

Conducerea SC Vital SA

Despre acest subiect mai puteti citi si in articolele:

Ultima actualizare Marţi, 08 Septembrie 2009 16:03
Citeşte mai mult...
 
Focuri de arma in orasul Borsa PDF Imprimare Email
Vineri, 04 Septembrie 2009 20:32

Potrivit unor informatii de ultima ora, linistea orasului Borsa a fost din nou tulburata in aceasta seara de bubuiturile unor focuri de arma. Nicoara Mihali - Bandris, unul dintre persoanele acuzate in dosarul "Excavatorul", disparut cu cateva saptamani in urma si dat in urmarire de autoritati, este suspectat ca ar fi tras asupra unor politisti aflati in misiune de patrulare. Voichita Zehan, purtatorul de cuvant al Inspectoratului de Politie al judetului Maramures, a declarat ca nu are date certe pana la aceasta ora despre un asemenea incident in orasul Borsa.

Citeşte mai mult...
 
Atentionare meteorologica - Cod galben de ploi si vijelii PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Vineri, 04 Septembrie 2009 14:14

In intervalul 05 septembrie, ora 00 - 06 septembrie, ora 18 instabilitatea atmosferica se va accentua in toate regiunile, incepand din cele nord-vestice.

In aceasta noapte si in cursul zilei de maine, in vestul, centrul si nordul tarii vor fi averse, frecvente descarcari electrice, intensificari ale vantului si cu aspect de vijelie si grindina, iar cantitatile de apa vor depasi local 25 l/mp si izolat 45...50 l/mp in Maramures, Transilvania, jumatatea nordica a Moldovei si la munte.

Din dupa-amiaza zilei de sambata 05 septembrie pana in seara zilei de duminica 06 septembrie vremea va deveni treptat instabila in Oltenia, Muntenia, Dobrogea si jumatatea de sud a Moldovei, unde vor fi averse, frecvente descarcari electrice, intensificari ale vantului si cu aspect de vijelie si grindina. Ploile vor avea si caracter torential, astfel incat cantitatile de apa vor depasi local 25 l/mp si izolat 55...60 l/mp.

Vremea se va raci accentuat, in cursul zilei de sambata in vestul, centrul si nordul tarii, iar duminica si in restul teritoriului.

Citeşte mai mult...
 
Politisti atacati si focuri de arma la Borsa PDF Imprimare Email
Miercuri, 05 August 2009 13:58

Stare de asediu in localitatea maramureseana Borsa. In aceasta dupa-amiaza, in cadrul unei noi razii care a avut loc pentru identificarea unor suspecti in celebrul dosar "Excavatorul", un autoturism al politiei a fost avariat de un tanar recalcitrant.

Borseanul se afla intr-o masina de teren fara numar de inmatriculare si, in momentul in care a dat de bariera politiei, a parut sa incetineasca. Dupa doar cateva momente el a accelerat si a lovit de trei ori autoturismul oamenilor legii, iar apoi a intors Jeep-ul si, in tromba, a acrosat inca trei masini aflate in zona.

Reprezentantii Inspectoratului Judetean al Politiei au aratat ca pentru oprirea tanarului au fost trase in aer mai multe focuri de arma, dar ca borseanul a reusit sa scape.

Surse oficiale au aratat ca tanarul dat in urmarire dupa incidentul din Borsa se numeste Nicoara Mihali si are 22 de ani. Indiciile trimit catre acelasi interlop care in vara anului trecut a fost implicat intr-un scandal-monstru soldat cu ranirea mai multor politisti, iar ulterior a fost acuzat de impuscarea unui tanar din localitate.

Citeşte mai mult...
 
Cod Galben de ploi şi vijelii in Maramures PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Marţi, 04 August 2009 08:51

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis o atenţionare Cod Galben de ploi şi vijelii pentru aproape toate judetele ţării.

Atenţionarea este valabilă în intervalul 04 august, ora 18:00 - 07 august, ora 09:00.

In intervalul  04 august, ora 18 - 07 august, ora 09 temporar instabilitatea atmosferica va fi accentuata in regiunile din vestul, sud-vestul, nordul si centrul tarii, precum si in zonele montane si se va caracteriza prin averse, descarcari electrice, intensificari ale vantului ce vor avea si aspect de vijelie si izolat caderi de grindina. Ploile vor avea si caracter torential, iar cantitatile de apa vor depasi local 25 l/mp si izolat 50...60 l/mp.  
Pe arii restranse, astfel de fenomene vor fi posibile si in restul teritoriului.

Citeşte mai mult...
 
Lista neagra: 26 de firme „tepare” in Maramures PDF Imprimare Email
Miercuri, 29 Iulie 2009 20:41

La nivel national a fost intocmita o baza de date a firmelor care au avut si au probleme cu legea si care ar trebui tratate cu mare atentie de eventualii parteneri de afaceri. Datele au fost stranse din evidentele Centralei Incidentelor de Plati si au fost facute publice pe site-ul www.antitepari.ro, care e gestionat de o echipa de specialisti din cadrul publicatiilor Financiarul si Iasi Invest. Din Maramures, pe aceasta lista neagra a „teparilor” figureaza in acest moment 26 de firme, pe care citynews.ro vi le prezinta in lista de mai jos.

 

„Radiografia contine informatii oficiale despre sediul societatii, obiect principal de activitate, capitalul social, actionarii sau asociatii firmei si cota din capitalul social detinuta de fiecare, administratorii firmei, rezultatele financiare inregistrate in anii 2007 si 2006 (cifra de afaceri, venituri totale, cheltuieli totale, profit net/pierdere, numar mediu de angajati), obligatii restante la bugetele de stat, istoricul incidentelor de plata majore inregistrate la plata cu cecuri si/sau la plata cu Bilete la Ordin (se precizeaza cand au fost inregistrate si suma totala aferenta instrumentelor refuzate la plata, precum si daca societatea se afla in interdictie bancara)”, arata administratorii antitepari.ro. Ei au subliniat ca baza de date e actualizata in permanenta si ca detaliile despre societatile "tepare" pot fi obtinute doar de abonatii site-ului.

 

Baza de date antitepari:

* ILS DISTRIBUTION SA Baia Mare
* EXCOMOB SRL Mocira
* ROREGAMA SRL Baia Mare
* BIROTEHNYC SERVICE SRL Baia Mare
* C.O.M.V. MOB SRL Sighetu Marmatiei

Citeşte mai mult...
 
9 maramureseni au fost arestati in cazul traficului de utilaje cercetat la Borsa-Viseu PDF Imprimare Email
Duminică, 19 Iulie 2009 10:09

Dupa audierile dure ce au avut loc in incinta sediului Inspectoratului Judetean de Politie Maramures, ce s-au intins de joi seara, pana vineri seara, a urmat firesca prezentare a suspectilor retinuti in fata magistratilor. Cei noua acuzati au fost adusi la Tribunalul Maramures cu dubele politiei, vineri seara, in jurul orei 20. Ei au fost insotiti de impresionante forte de politie, mascati si ofiteri de la Serviciul de Investigatii Criminale din cadrul IPJ Maramures, aflati sub comanda comisarului Dorin Coste. In tot acest timp, zeci de apartinatori asistau de pe gardurile tribunalului cum erau dusi in fata judecatorilor. Suspectii nu au dorit sa raspunda la nicio intrebare pe care jurnalistii le-au adresat-o. S-au rezumat la a-si acoperi fetele sau chiar a zambi ironic. Ajunsi in sala de judecata ei au cerut avocatilor ca jurnalistii sa iasa din sala. Sedinta a inceput in jurul orei 20.15 si s-a incheiat undeva i jurul orei 2 noaptea. “Cele noua persoane retinute in urma amplei actiuni desfasurate joi, in judetul Maramures au fost arestate preventiv pe 29 de zile”, a declarat comisar Voichita Zehan, purtator de cuvant al IPJ Maramures in jurul orei 3 a noptii de vineri spre sambata.

Citeşte mai mult...
 
Atentionare meteorologica - cod galben in Maramures PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Sâmbătă, 18 Iulie 2009 20:51

In intervalul 18 iulie, ora 18 - 19 iulie, ora 21 instabilitatea atmosferica va fi accentuata indeosebi in jumatatea de vest a tarii si in zona de munte. Vor fi intensificari ale vantului cu aspect de vijelie, frecvente descarcari electrice, cantitatile de apa vor depasi local 25 l/mp si izolat 50 l/mp, iar pe arii restranse se va semnala grindina. Avertizarea cuprinde si judetul Maramures.

In cursul dupa-amiezei zilei de duminica 19 iulie, temperaturile maxime vor mai atinge 35...36 de grade, iar indicele temperatura-umezeala (ITU) va depasi pragul critic de 80  in Baragan, sud-estul Moldovei si Dobrogea.

Citeşte mai mult...
 
AVERTIZARE: Cod galben pe raurile Viseu si Iza PDF Imprimare Email
Sâmbătă, 11 Iulie 2009 14:26

Institutia Prefectului a primit o atentionare hidrologica, de la Ministerul Mediului, valabila pentru intervalul 11 iulie, ora 18.00 - 13 iulie, ora 10.00, pentru bazinele hidrografice ale raurilor Viseu si Iza.
Fenomenele vizate sunt precipitatii sub forma de ploaie, cu caracter torential (25-30 l/mp si izolat 50 l/mp) si care pot produce scurgeri de pe versanti, torenti si paraie cu posibilitatea de formare a unor viituri rapide cu efect de inundatii locale si cresteri de niveluri si debite pe raurile mici si pe cele necontrolate hidrometric din bazinele hidrografice ale raurilor Viseu si Iza.
Au fost avertizate comitetele locale pentru situatii de urgenta din unitatile administrativ-teritoriale situate in cele doua bazine hidrografice pentru a monitorizarea situatiei hidrometeorologice. De asemenea, atentionarea meteorologica si cea hidrologica a impus masura instituirii serviciului de permanenta la toate cele 76 de primarii din judetul Maramures.

Citeşte mai mult...
 
Avertizare cod galben de ploi şi furtuni in judetul Maramures PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Vineri, 10 Iulie 2009 12:25

In intervalul 11 iulie, ora 12 - 12 iulie, ora 21 gradul de instabilitate atmosferica va fi accentuat in sudul, centrul si estul tarii si se va caracteriza prin averse, descarcari electrice, intensificari ale vantului ce vor avea si aspect de vijelie si izolat caderi de grindina. Ploile vor avea si caracter torential, iar cantitatile de apa vor depasi 25...30 l/mp si izolat 50 l/mp.

Avertizarea cuprinde aproape toata tara, exceptie fac judeţele Timiş, Arad, Bihor, Cluj, Sălaj şi Satu Mare. 

Citeşte mai mult...
 
Efectele vijeliei din aceasta dupa-amiaza PDF Imprimare Email
Joi, 25 Iunie 2009 21:03

Intensificarile de vant, insotite de precipitatii au avut efect de vijelie in unele localitati din judet. La Sighetu Marmatiei vantul a rupt o creanga de copac care a cazut pe un fir din reteaua de alimentare cu energie electrica. Nu a fost afectata reteaua si alimentare cu energie, insa angajatii Electrica au intervenit pentru indepartarea crengii de copac. Pe drumul judetean care leaga orasul Somcuta Mare de localitatea Ciolt, rafalele de vant au doborat un copac. Circulatia rutiera nu a fost afectata. Conform comunicatului semnat de Dan Buca, purtator de cuvant CJSU, firma care a castigat licitatia de intretinere a drumului judetean a efectuat lucrari de taiere a copacului si indepartare a materialului lemnos de pe carosabil. La iesirea din orasul Seini, pe drumul european E58,a cazut un copac, datorita vantului puternic. Circulatia rutiera s-a desfasurat pe un singur sens pana la interventia membrilor comitetului local pentru situatii de urgenta care au intervenit si au restabilit situatia.

Citeşte mai mult...
 
BOICOT: Doi presedinti de centre din Sighetu Marmatiei, absenti la bacalaureat PDF Imprimare Email
Luni, 22 Iunie 2009 11:52

Bacalaureatul a inceput cu probleme in Maramures. Asa cum era de asteptat, unii dascali au renuntat sa mai intre in salile de examen data fiind ca grila de plati prevazuta pentru derularea acestei activitati prevede cu 50% mai putini bani decat anul trecut.

Inaine de inceperea probei orale a bacalaureatului un numar de cinci presedinti de centre au fost inlocuiti, asa cum prevede metodologia, cu inspectori scolari sau directorii unitatilor respective, ca urmare a faptului ca nu s-au prezentat la examen.Este vorba despre colegiul Tehnic si colegiul CD Nenitescu din Baia Mare, de liceul Regele Ferdinand si Grupul Scolar de Industrie Mica si Servicii Sighetu Marmatiei, respectiv de liceul Petru Rares din Targu Lapus.

"Conform notei emise de Ministerul Educatiei si a metodologiei de examen, Inspectoratul Scolar i-a inlocuit chiar in aceasta dimineata pe cei cinci presedinti, astfel ca examenul a inceput la timp si se deruleaza conform orarului", a declarat pentru citynews.ro purtatorul de cuvant al institutiei, Pavel Filip. 

Citeşte mai mult...
 
Cod galben in Maramuresul Istoric PDF Imprimare Email
Luni, 22 Iunie 2009 11:37

Meteorologii au emis, luni, o avertizare de Cod portocaliu pentru cinci judeţe din ţară. Vizate suntjudeţele Caraş-Severin, Mehedinţi, Gorj, precum şi zona de munte a judeţelor Hunedoara şi Vâlcea.

Atenţionarea este valabilă pentru intervalul 22.06.2009, ora 16:00 - 23.06.2009, ora 09:00.

Potrivit Administraţiei Naţionale de Meteorologie, în această perioadă cantităţile de apă vor depăşi local 50 l/mp şi izolat 80 l/mp.

În această perioadă, gradul de instabilitate atmosferică se va accentua treptat în majoritatea regiunilor, începând cu zona vestică şi sud-vestică a ţării. Sunt aşteptate averse de ploaie, descărcări electrice şi intensificări ale vântului cu aspect de vijelie, dar şi căderi de grindină.

În Banat, Crişana, Oltenia, Muntenia şi zona de munte, ploile vor avea şi caracter torenţial, iar cantităţile de apă vor depăşi local 20 - 25 l/mp şi, izolat, 50 l/mp, în 24 de ore.

Codul Galben este valabil pentru judeţele Arad, Timiş, Hunedoara, Caraş Severin, Mehedinţi, Gorj, Vâlcea, Dolj, Olt, Argeş, Teleorman, Giurgiu, Prahova, Dâmboviţa, Ilfov, municipiul Bucureşti, dar şi pentru anumite regiuni din Maramures, Bihor, Cluj, Alba, Sibiu, Buzău şi Vrancea.

Citeşte mai mult...
 
Pericol de moarte langa sala de sport din Viseu de Sus PDF Imprimare Email
Vineri, 19 Iunie 2009 21:55

Trei bombe din cel de-al doilea razboi mondial au fost gasite in dupa-amiaza zilei de vineri, 19 iunie, in fata salii de sport din Viseu de Sus, iar daca explodau se putea intampla o adevarata tragedie in zona. Norocul a fost ca barbatul care manevra excavatorul in cupa caruia erau proiectilele o observat unul dintre ele si a oprit lucrarea inainte sa fie prea tarziu si sa se produca o deflagratie.
 
Muncitorul a dat alarma, iar la fata locului au venit reprezentanti de la Protectia Civila, de la Primaria Viseu de Sus si de la Politie, iar traficul in zona a fost restrictionat. Traficul rutier, dar si curiosii au fost indepartati de politie. S-a trecut la verificari mai amanuntite, iar in urma acestora au fost gasite trei proiectile.
 
Oliver Barany – viceprimarul din Viseu de Sus – a declarat ca se efectuau lucrari la o parcare, in fata salii noi de sport. ”Proiectilele erau printre materialele aduse din oras, adica erau in balast. Pericolul a fost mare. Excavarea se face cu utilaje cu cupa, iar prin forta sau lovirea lor putea sa se intample o catastrofa. Dupa ce a prins cu cupa proiectilul, muncitorul a zgariat usor focosul, dar atunci a si observat si s-a oprit din lucru”, a declarat viceprimarul.
Ultima actualizare Vineri, 19 Iunie 2009 22:28
Citeşte mai mult...
 
« ÎnceputAnterior51525354555657585960UrmătorSfârşit »

Page 59 of 62

Dr.Max - Farmacie

Sustine Sighet-Online.ro

Amount: 


Banner
Banner
Banner
DICTIONAR ONLINE:

Vremea


.
.
.

©Copyright 2008 - 2013 Sighet-Online.ro    Termeni si conditii  |  Sitemap  |  RSS  |  Despre noi  |  Contact