logo

-- EDITORIAL || CULTURA || SPORT || PAGINA ELEVILOR || DINCOLO DE TISA || INTERVIU || DIASPORA SIGHETEANA || PSIHOLOGIE || CULINAR || EDITORIAL --


ULTIMELE STIRI
BEC ora 20:00: Traian Basescu - 32,43%, Mircea Geoana - 31,16%, Crin Antonescu - 20,02% PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Luni, 23 Noiembrie 2009 20:15

Traian Basescu a obtinut 32,43% din voturi, Mircea Geoana - 31,16%, iar Crin Antonescu - 20,02%, potrivit ultimelor rezultate partiale date publicitatii de Biroul Electoral Central luni, la ora 20:00, dupa centralizarea a 99,81% din sectiile de votare. Prezenta la vot a fost de 54,32%.

Scorurile celorlalti candidati la prezidentiale:

    * Corneliu Vadim Tudor - 5,55%.

    * Kelemen Hunor - 3,84%.

    * Sorin Oprescu - 3,18%.

    * George Becali - 1,91%.

Citeşte mai mult...
 
BEC - ora 14: Traian Basescu - 32,74%, Mircea Geoana - 30,16% , Crin Antonescu - 20,24% PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Luni, 23 Noiembrie 2009 14:13

Traian Basescu a obtinut 32,74% din voturi, Mircea Geoana - 30,16%, iar Crin Antonescu - 20,24%, potrivit ultimelor rezultate partiale date publicitatii de Biroul Electoral Central luni, la ora 14:00, dupa centralizarea a 85,88% din sectiile de votare. Prezenta la vot a fost de 54,15%.

Scorurile celorlalti candidati la prezidentiale:

Corneliu Vadim Tudor - 5,47%.

Kelemen Hunor - 4,33%.

Sorin Oprescu - 3,26%.

Citeşte mai mult...
 
Cum au votat sighetenii la alegerile prezidentiale PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Luni, 23 Noiembrie 2009 12:12

Potrivit unor surse neoficiale, situatia la nivelul municipiului Sighetu Marmatiei in ceea ce priveste distribuirea voturilor la alegerile prezidentiale din 22 noiembrie 2009 arata astfel:

Crin Antonescu - 3242 voturi - 20.74%
Mircea Geoana - 3953 voturi - 25.29%
Traian Basescu - 5.552 voturi - 35.52%
Kelemen Hunor - 1147 voturi - 7.34%

Ramaneti pe Sighet Online. Vom reveni cu amanunte.

 Autoritatile judetene au dat publicitatii o noua statistica privind rezultatele votului in primul tur de scrutin al alagerilor prezidentiale 2009. Astfel, la ora 11:00, in Maramures erau luate in eviedente procesele verbale din 466 de sectii de votare, indicand urmatorul clasament al candidatilor:

Ultima actualizare Luni, 23 Noiembrie 2009 12:23
Citeşte mai mult...
 
144 de ucraineni au murit din cauza gripei PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Luni, 09 Noiembrie 2009 20:14

În ultimele 24 de ore, din cauza epidemiei de gripă şi de afecţiuni respiratorii acute, în ţara vecină Ucraina au murit nouă persoane. Până la 7 noiembrie, numărul ucrainenilor decedaţi a crescut la 144 - informează Ministerul Sănătăţii din Ucraina. Potrivit aceleiaşi surse, 936.000 de ucraineni s-au îmbolnăvit de gripă şi de pneumonie. Aproximativ 66.000 de cazuri au fost depistate sâmbătă, 7 noiembrie. 4.478 de persoane au fost spitalizate în ultimele 24 de ore, iar, în total, de la apariţia epidemiei, au fost internaţi în spital 45.000 de ucraineni. Dintre aceştia, 345 se află la secţia de reanimare. Potrivit Agenţiei ucrainene de presă "Unian", din cauza epidemiei de gripă şi de afecţiuni respiratorii acute, 19 regiuni ale Ucrainei se află în carantină.

Ultima actualizare Luni, 09 Noiembrie 2009 20:22
Citeşte mai mult...
 
Alerta de calatorie pentru Ucraina PDF Imprimare Email
Marţi, 03 Noiembrie 2009 19:58

MAE a emis o alerta de calatorie pentru Ucraina, in care ii indeamna pe cetatenii romani sa evite deplasarile in regiunile din vestul tarii, unde au fost inregistrate cele mai multe decese din cauza virusului gripei porcine.

In acelasi timp, Ministerul roman de Externe le recomanda cetatenilor romani care se deplaseaza in Ucraina sa evite locurile aglomerate, cum ar fi pietele sau mijloacele de transport in comun, si sa foloseasca masti de protectie. In plus, cetatenii romani sunt indemnati sa se adreseze Ambasadei Romaniei in Ucraina, Consulatului General al Romaniei la Cernauti sau Consulatului General al Romaniei la Odesa, pentru a-si anunta prezenta in regiune si a solicita informatii de ultima ora in legatura cu evolutia situatiei, informeaza NewsIn.

MAE reaminteste ca Ministerul Sanatatii din Ucraina a anuntat o crestere a numarului de imbolnaviri cu virusul A(H1N1), precum si mai multe decese inregistrate in zona de vest a tarii, in urma complicatiilor generate de gripa sau pneumonie.

In acelasi timp, MAE precizeaza ca Organizatia Mondiala a Sanatatii a ridicat nivelul de alerta cu privire la virusul A(H1N1) la stadiul de pandemie si recomanda, pentru mai multe informatii, consulaterea site-ului OMS, la adresa: http://www.who.int/csr/disease/swineflu/en/index.html.
Ministerul roman de Externe le recomanda romanilor sa incheie asigurare medicala, de calatorie si de viata in cazul in care se deplaseaza in Ucraina.

Ultima actualizare Marţi, 03 Noiembrie 2009 20:03
Citeşte mai mult...
 
Dupa accident, modificari in circulatia trenurilor PDF Imprimare Email
Luni, 02 Noiembrie 2009 20:46

Din cauza incidentului feroviar care a avut loc astazi, 2 noiembrie 2009, intre statiile Fiad – Romuli, au intervenit urmatoarele modificari in circulatia trenurilor de calatori:

- trenul Personal 4132 este anulat pe relatia Dealu Stefanitei – Salva, iar calatorii sunt transbordati cu mijloace auto pe aceasta relatie.
- trenul Personal 4131 este anulat pe relatia Salva – Sighetu Marmatiei, iar calatorii sunt preluati de trenul accelerat 1943 Cluj Napoca – Sighetu Marmatiei.

- trenul Accelerat 1923 este anulat pe relatia Fiad – Dealu Stefanitei, iar calatorii sunt transbordati cu mijloace auto pe relatia Fiad – Dealu Stefanitei.
- trenul Accelerat 1644 este anulat pe relatia Dealu stefanitei – Telciu, iar calatorii sunt transbordati cu mijloace auto pe relatia Dealu Stefanitei – Telciu.

- trenul Accelerat 1924 este anulat pe relatia Dealu stefanitei – Telciu, iar calatorii sunt transbordati cu mijloace auto pe relatia Dealu Stefanitei – Telciu.
- trenul Personal 4652 este anulat pe relatia Sighetu Marmatiei – Viseu de Jos.

Citeşte mai mult...
 
Trenul accelerat Sighetul Marmaţiei -Timişoara a fost lovit de o locomotivă, în Bistriţa-Năsăud. Două persoane sunt grav rănite PDF Imprimare Email
Luni, 02 Noiembrie 2009 12:23

Un grav accident feroviar s-a petrecut în urmă cu puţin timp în localitatea Romuli, judeţul Bistriţa-Năsăud. Un tren accelerat care se deplasa pe ruta Sighetul Marmaţiei -Timişoara a fost lovit de o locomotivă. Două persoane au fost grav rănite în urma impactului dintre cele două locomotive. Traficul feroviar este blocat la această oră.

"Sunt două persoane grav rănite, este vorba de o femeie şi un bărbat. E foarte greu de ajuns la tren, e departe de şosea", a declarat Vasile Trifan de la ISU Bistriţa-Năsăud.

Aproximativ 10-15 persoane s-au lovit la cap. La faţa locului sunt şi două ambulanţe care acordă primul ajutor. Oamenii sunt impacientaţi.

"Locomotiva este sărită de pe şine, trenul, nu. Nu ştiu ce s-a putut întâmpla. Am găsit un bătrân lovit mai grav la cap, are o plangă de 6-7 centimentri, i-am dat noi primul ajutor, dar am înţeles că mai sunt încă trei persoane rănite. Le căutăm acum prin tren. Calea ferată e blocată, nu cred că se va putea debloca mai repede de trei-patru ore", a spus primarul din Romuli, Ion Moniţa.

Ultima actualizare Luni, 02 Noiembrie 2009 13:48
Citeşte mai mult...
 
Pasul Gutai blocat din cauza ninsorilor PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Joi, 15 Octombrie 2009 08:34

In aceasta dimineata, un copac s-a prabusit, din cauza greutatii zapezii, pe DN 18, in sensul de urcare dinspre orasul Baia Sprie spre Pasul Gutai. Circulatia rutiera a fost intrerupta. Politistii rutieri dirijeaza traficul pentru a permite angajatilor sectiei de drumuri nationale sa actioneze pentru taierea copacului si degajarea materialului lemnos de pe carosabil.

Serviciul Politiei Rutiere Maramures a instalat pe DN 18, la urcarea dinspre orasul Baia Sprie si satul Mara, filtre rutiere care nu permit accesul in Pasul Gutai a autovehiculelor echipate necorespunzator pentru trafic in conditii de iarna, cu lanturi si alte dispozitive antiderapante.

Ultima actualizare Joi, 15 Octombrie 2009 09:09
Citeşte mai mult...
 
Prima zapada a blocat circulatia in zona Muntilor Gutai PDF Imprimare Email
Marţi, 13 Octombrie 2009 17:13

Probleme rutiere pe Drumul National 18, ruta prin pasul Gutai, si pe drumul judetean care leaga Baia Sprie de Cavnic si Ocna Sugatag. Din cauza ninsorilor abundente cazute in aceasta dupa-amiaza mai multi copaci au cazut pe carosabil si au blocat circulatia pe primul dintre trasee, in timp ce pe a-l doilea masinile au ramas impotmolite in stratul gros de zapada cazut din senin.

Repezentantii Institutiei Prefectului au aratat ca in aceste momente stratul de nea masoara circa 10 centimetri pe Drumul National 18 si ca traficul rutier se desfasoara cu mare dificultate.

“Angajatii sectiei de Drumuri Nationale Baia Mare intervin pentru taierea copacilor prabusiti si degajarea carosabilului”, a mentionat purtatorul de cuvant al Comitetului Judetean pentru Situatii de Urgenta, Dan Buca.

Citeşte mai mult...
 
Batranul accidentat la Stramtura a decedat PDF Imprimare Email
Marţi, 13 Octombrie 2009 10:24

Un batran din Stramtura, care a fost accidentat in cursul saptamanii trecute in timp ce se deplasa cu sotia sa pe marginea carosabilului, a decedat in spital, in noaptea de 11 spre 12 octombrie, iar politistii i-au deschis dosar penal pentru ucidere din culpa soferului care l-a lovit.

Florea V., de 88 de ani, a decedat la Spitalul Judetean Baia Mare, unde a fost transferat la putina vreme de la producerea accidentului. El a fost victima unui accident rutier ce s-a produs în 8 octombrie, cand Danut C., de 36 de ani, din judetul Bistrita Nasaud a condus pe DJ 186 un autoturism.

Intr-o curba usoara la stanga, pe fondul vitezei neadaptate la conditiile de trafic, l-a surprins si accidentat grav pe Florea V. Barbatul se deplasa regulamentar pe marginea carosabilului, din sens opus. In urma impactului pietonul a fost internat la spital.

Citeşte mai mult...
 
Cod galben. Lapovita si ninsoare in Maramures PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Luni, 12 Octombrie 2009 14:18

Administratia Nationala de Meteorologie a remis in aceasta dupa-amiaza o atentionare de cod galben. Conform acesteia, in intervalul 13 octombrie, ora 06.00 - 15 octombrie ora 12.00, vremea se va raci accentuat, devenind deosebit de rece pentru aceasta perioada.

In regiunile centrale si vestice precipitatiile vor fi mixte, iar in nord-vest si la munte vor predomina ninsorile. Vantul va avea intensificari in toate regiunile, iar in zona montana inalta va sufla puternic, viscolind ninsoarea. In judetele din vestul, centrul si nordul tarii, cantitatile de apa, cumulate pe intreg intervalul, vor depasi pe arii extinse 25 l/mp si izolat 50 l/mp.

In judetul Maramures, vor cadea la inceput precipitatii sub forma de ploaie, iar mai apoi predominant sub forma de lapovita si ninsoare. In zona montana precipitatiile vor fi sub forma de ninsoare.

Citeşte mai mult...
 
Managerul Spitalului Municipal din Sighetu Marmatiei, dr. Vasile Stefanca a fost demis PDF Imprimare Email
Duminică, 04 Octombrie 2009 12:40

In locul sau va fi numit dr. Stef Gheorghe.

Guvernul format dupa demisia in bloc a ministrilor PSD si-a tinut promisiunea: dupa demiterea prefectilor si subprefectilor, urmeaza cea a directorilor de deconcentrate sustinuti de PSD. Printre acestia si medicul Vasile Stefanca, managerul Spitalului Municipal Sighet, care a acceptat schimbarea cu un calm imperturbabil. Noul director va fi numit fostul director medical, Stef Gheorghe.

“Asa cum am acceptat nominalizarea politica, accept si demiterea politica, chiar daca ea s-a facut fortat, la ceas de noapte. In aceste cateva luni, cat am condus spitalul, am avut o deviza: sa fac zilnic cel putin un lucru bun pentru spital, ceea ce am si indeplinit. Nu am absolut niciun regret, stiu ca tot ceea ce am facut am facut in interesul spitalului: am demarat o reforma, am pus pacientul in centrul atentiei si m-a preocupat foarte mult atitudinea personalului fata de pacient, proces care este de lunga durata si trebuie sa continue. Dar am incredere ca profesionistii spitalului vor medita la ceea ce am inceput si vor incerca sa faca acest lucru esential pentru bunul mers al spitalului si la starea de bine a pacientilor”, a declarat Vasile Stefanca.

Ultima actualizare Duminică, 04 Octombrie 2009 16:10
Citeşte mai mult...
 
Poliţia face apel cetăţenilor care astăzi, între orele 06.30 – 07.15, au trecut Muntele Gutâi pe DN 18 şi pot să ofere informaţii să sune la cea mai apropiată unitate de poliţie PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Marţi, 15 Septembrie 2009 19:29

Facem apel cetăţenilor care astăzi, între orele 06.30 – 07.15, au trecut Muntele Gutâi pe DN 18 şi pot să ofere informaţii care să ne conducă la identificarea într-un timp cât mai scurt a autorilor, să sune la cea mai apropiată unitate de poliţie sau la numărul de telefon 0262/207 604, Serviciul de Investigaţii Criminale Maramureş.

În urma evenimentului înregistrat în cursul acestei dimineţi pe DN 18, Vârful Gutâi, au fost instituite filtre pe toate căile de acces din zona producerii evenimentului şi din judeţ.

Primele filtre ale poliţiei au fost instalate la câteva minute după primirea sesizării, ulterior activitatea de căutare a suspecţilor fiind extinsă prin solicitarea şi a altor forţe din structurile MAI. În prezent, la activităţile de căutare participă poliţişti, jandarmi, poliţişti de frontieră iar pentru sporirea eficienţei acţiunilor a fost solicitat un elicopter de la Ministerul Administraţiei şi Internelor. Acest elicopter a ajuns deja în Baia Mare, urmând să survoleze zona muntoasă care nu a putut fi acoperită de acţiunile filtrelor deja instalate.

La faţa locului poliţiştii au găsit cei trei angajaţi ai societăţii de transport valori în autospecială şi i-au condus la sediul inspectoratului de poliţie unde se desfăşoară ancheta. Declaraţiile acestora pot oferii elemente suplimentare investigaţiei poliţieneşti.

În aceeaşi zona în care a fost abandonată autospeciala blindată, poliţiştii au găsit trei autoturisme folosite de către autorii infracţiunii. În urma verificării lor a rezultat că toate erau reclamate furate şi au fost examinate de specialiştii criminalişti.

Ultima actualizare Marţi, 15 Septembrie 2009 19:54
Citeşte mai mult...
 
O familie de maramureseni i-a vazut pe autorii jafului din Pasul Gutai PDF Imprimare Email
Marţi, 15 Septembrie 2009 17:27

O familie de maramureseni a trecut cu masina pe langa atacatori, dar i-a confundat cu niste politisti in misiune din cauza uniformelor specifice fortelor de interventie rapida. Potrivit declaratiilor martorilor, acestia erau in strada si opreau masinile din trafic. Se pare ca maramuresenii au trecut prin zona chiar inainte cu cateva secunde de a se produce jaful armat.

Maramuresenii au spus ca au venit spre Baia Mare si au observat mai multe persoane, care pareau sa fie politisti. Unul dintre ei a spus ca, dupa hainele pe care le purtau, pareau sa fie de la ”politia secreta”. Acesta a spus ca aveau caciuli si fulare si erau imbracati in haine inchise. ”Era o masina mica, aia era cu capota ridicata, iar in spatele ei erau un jeep. Am vazut in spatele meu o furgoneta, iar pe aia au oprit-o”, a spus el, precizand ca nu poate spune daca era asemanatoare cu blindata G4S atacata pentru ca nu a stat.

Un alt maramuresean care i-a vazut pe autorii jafului a spus ca in fata masinii in care era, cu numere de Spania, se aflau alte doua inmatriculate in Italia, dar niciuna nu a fost oprita. El a declarat ca mascatii au oprit insa o furgoneta. ”Bine ca nu ne-au oprit si pe noi, ca cine stie ce ni se intampla”, a spus barbatul.

Ultima actualizare Miercuri, 16 Septembrie 2009 08:33
Citeşte mai mult...
 
Filtre ale poliţiei pe toate drumurile din judeţ pentru prinderea jefuitorilor de pe Gutâi PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Marţi, 15 Septembrie 2009 16:52
În urma evenimentului înregistrat în cursul acestei dimineţi pe DN 18, Vârful Gutâi, au fost instituite filtre pe toate căile de acces din zona producerii evenimentului şi din judeţ.

Primele filtre ale poliţiei au fost instalate la câteva minute după primirea sesizării, ulterior activitatea de căutare a suspecţilor fiind extinsă prin solicitarea şi a altor forţe din structurile MAI. În prezent, la activităţile de căutare participă poliţişti, jandarmi, poliţişti de frontieră iar pentru sporirea eficienţei acţiunilor a fost solicitat un elicopter de la Ministerul Administraţiei şi Internelor. Acest elicopter a ajuns deja în Baia Mare, urmând să survoleze zona muntoasă care nu a putut fi acoperită de acţiunile filtrelor deja instalate.

La faţa locului poliţiştii au găsit cei trei angajaţi ai societăţii de transport valori în autospecială şi i-au condus la sediul inspectoratului de poliţie unde se desfăşoară ancheta. Declaraţiile acestora pot oferii elemente suplimentare investigaţiei poliţieneşti.

În aceeaşi zona în care a fost abandonată autospeciala blindată, poliţiştii au găsit trei autoturisme folosite de către autorii infracţiunii. În urma verificării lor a rezultat că toate erau reclamate furate şi au fost examinate de specialiştii criminalişti.

Citeşte mai mult...
 
A murit actorul Nicu Constantin PDF Imprimare Email
Marţi, 15 Septembrie 2009 16:33

Nicu Constantin (13.07.1939 - 15.09.2009Actorul Nicu Constantin a incetat din viata, marti, in jurul orei 16.45, in urma unui stop cardio-respirator, anunta NewsIn. Artistul in varsta de 70 de ani era internat, din luna mai, in Spitalul Clinic Militar de Urgenta din Capitala.

"Actorul a suferit un prim stop cardio-respirator in jurul orei 14.00, s-a reusit resuscitarea, insa, dupa mai putin de doua ore, a suferit un alt puseu, iar manevrele de resuscitare s-au incheiat dupa aproape o ora, fara niciun rezultat, din pacate", a declarat, pentru NewsIn, directorul Spitalului Militar din Capitala, Ioan Sarbu.

Citeşte mai mult...
 
Borseanul Nicoara Mihali Bandris risca pana la 25 de ani de inchisoare PDF Imprimare Email
Marţi, 15 Septembrie 2009 14:16

In aceasta dimineata borseanul pistolar Nicoara Mihali a fost prins de politistii maramureseni. Deocamdata nu se cunosc toata amanuntele acestei actiuni, pe care politia le va face publice in cel mai scurt timp.

UPDATE 1: In momentul prinderii, Mihali era inarmat

Activitatile de cautare ale celebrului interlop Nicoara Mihali,zis Bandris au fost incheiate cu success astazi, cand tanarul a fost prins de politisti intr-o locuinta din Borsa, apartinand se pare prietenei sale.

Urmaritul era inarmat, iar arma a fost ridicata de oamenii legii, urmand a fi expertizata. In cursul zilei de astazi Nicoara Mihali va fi prezentat instantei la Judecatoria Viseu de Sus, pentru confirmarea mandatului de arestare care a fost emis deja pe numele sau.

“Pentru prinderea acestuia am organizat o actiune ampla, ce a fost coordonata de catre conducerea Inspectoratului de Politie a Judetului (IPJ) Maramures. Am beneficiat de sprijin din partea Directiei Operatii Speciale din cadrul Inspectoratului General de Politie, din partea echipelor speciale SIAS, a jandarmilor si politistilor de frontiera, precum si a colegilor de la IPJ Suceava”, a declarat pentru citynews.ro purtatorul de cuvant al IPJ Maramures, Voichita Zehan.

Ultima actualizare Marţi, 15 Septembrie 2009 14:21
Citeşte mai mult...
 
« ÎnceputAnterior51525354555657585960UrmătorSfârşit »

Page 58 of 62

Dr.Max - Farmacie

Sustine Sighet-Online.ro

Amount: 


Banner
Banner
Banner
DICTIONAR ONLINE:

Vremea


.
.
.

©Copyright 2008 - 2013 Sighet-Online.ro    Termeni si conditii  |  Sitemap  |  RSS  |  Despre noi  |  Contact