logo

-- EDITORIAL || CULTURA || SPORT || PAGINA ELEVILOR || DINCOLO DE TISA || INTERVIU || DIASPORA SIGHETEANA || PSIHOLOGIE || CULINAR || EDITORIAL --


ULTIMELE STIRI
Centru de examinare pentru obtinerea permisului de conducere la Sighetu Marmatiei PDF Imprimare Email
Vineri, 05 Februarie 2010 23:54

Ministrul Administraţiei şi Internelor a emis recent Ordinul nr. 4/2010 prin care se instituie noi prevederi referitoare la obţinerea permisului de conducere. Astfel, toţi cei care vor să obţină permisul de conducere trebuie să treacă cu bine atât peste proba teoretică ce se susţine în sistem informatic, cât şi de proba practică. Ordinul MAI a fost publicat în Monitorul Oficial în 19 ianuarie a acestui an.

Potrivit actului normativ, proba teoretică presupune rezolvarea unui chestionar, prin utilizarea unui software pus la dispoziţie de Serviciul Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatriculări a Vehiculelor. Accesul la aplicaţia informatică se va realiza doar pe baza unui bon de ordine, lucru care în judeţul nostru este pus deja în practică. În ceea ce priveşte proba practică, aceasta va cuprinde testarea conducerii unui autovehicul în poligon sau în traseu, atât în localităţi, cât şi în afara acestora, inclusiv după lăsarea serii.

Citeşte mai mult...
 
Restrictii de circulatie pe DN 18, in pasul Gutai PDF Imprimare Email
Vineri, 29 Ianuarie 2010 08:27

Ninsorile din ultimele ore le dau de furca drumarilor, care muncesc non-stop pentru deszapezirea tronsoanelor de drumuri judetene si nationale din Maramures. Din nefericire, temperaturile scazute cauzeaza si ele probleme, avand in vedere ca efectul sarii folosite ca material antiderapant sunt extrem de scazute.


Noaptea trecuta a nins in cantitati mai mari in zonele inalte, stratul de zapada ajungand la 6-7 centimetri la Borsa si 9-10 centimetri in Pasul Gutai.

Ultima actualizare Vineri, 29 Ianuarie 2010 09:05
Citeşte mai mult...
 
Autorii jafului armat din Pasul Gutai au fost prinsi PDF Imprimare Email
Miercuri, 27 Ianuarie 2010 21:14

Informatii de ultima ora despre jaful istoric care a avut loc toamna aceasta pe muntele Gutai, in apropiere de Baia Mare. Surse neoficiale au precizat ca au fost retinuti doi suspecti in acest caz soldat cu disparitia unei sume foarte mari de bani (circa un milion de dolari) care ar fi trebuit sa ajunga la pensionarii din zona Maramuresului istoric.

 

UPDATE 1: Retinerea, fara a fi mentionat insa numarul persoanelor a fost confirmata ulterior si de catre purtatorul de cuvant al Inspectoratului Judetean de Politie, Voichita Zehan, care a precizat ca va reveni cu amanunte in momentul in care se va da unda verde din partea anchetatorilor.

Citeşte mai mult...
 
Atentionare hidrologica de inghet incepand de azi pe Viseu, Iza si Mara PDF Imprimare Email
Miercuri, 27 Ianuarie 2010 11:50

Institutul National de Hidrologie si Gospodarire a Apelor a emis o atentionare hodrologica de inghet, valabila o saptamana, avertizand asupra blocajelor de gheturi formate pe mai multe rauri din tara, printre care si cele din Maramures. Hidrologii au aratat ca se vor mentine blocajele de gheturi formate anterior pe Iza aval de statia hidrologica Sacel, dar au aratat ca se pot forma blocaje de gheturi pe unele sectoare de rau indeosebi pe Mara, Sieu, si Somes.

Citeşte mai mult...
 
Cod galben de îngheţ in Maramures PDF Imprimare Email
Joi, 21 Ianuarie 2010 11:16

Până în 27 ianuarie, judeţul Maramureş se află sub cod galben. Avertizarea hidrologică a fost primită de prefectură din partea  Institutului Naţional de Hidrologie şi Gospodărirea Apelor.

În următoarea perioadă, se preconizează o scădere a temperaturilor, iar acest lucru va duce la intensificarea fenomenelor de îngheţ pe majoritatea râurilor. Există riscul formării de poduri de gheaţă pe râurile Vişeu şi Iza sau de blocaje de gheţuri pe sectoarele râurilor Iza, Mara şi Şieu. Autorităţile au luat măsuri de monitorizare a cursurilor de apă din judeţ şi de pregătire a echipelor de intervenţie.

Citeşte mai mult...
 
DN 19, pe ruta Orasu Nou – Sighet, blocat de un grav accident rutier PDF Imprimare Email
Joi, 14 Ianuarie 2010 13:50

Un grav accident rutier s-a produs pe drumul national 19 Livada (judetul Satu Mare) – Sighetu Marmatiei (judet Maramures), intre localitatile Orasu Nou si Vama din judetul vecin. Trei persoane au fost grav ranite, dintre care doua sunt incarcerate. Alte trei persoane au suferit leziuni minore.

Pompierii militari din Negresti-Oas si echipajele SMURD actioneaza, in acest moment, pentru descarcerarea victimelor accidentului. Din primele informatii furnizate de purtatorul de cuvant al IPJ Satu Mare, Ana Malaescu, teribilul accident s-a produs din cauza efectuarii unei manevre neregulamentare de depasire a unui autoturism Dacia Logan. Aceasta s-a izbit frontal de un Mitsubishi, una dintre masini luand foc.

Cei care vor sa ajunga la Sighetu Marmatiei pe ruta Baia Mare – Seini – Orasu Nou – Negresti Oas sunt rugati sa respecte indicatiile politistilor rutieri, mai ales ca in aceste momente traficul este intrerupt pe ambele sensuri.

Ultima actualizare Joi, 14 Ianuarie 2010 15:57
Citeşte mai mult...
 
Accident cu 9 victime in Cavnic. Microbuzul a plecat din Sighetu Marmatiei spre Italia PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Vineri, 08 Ianuarie 2010 15:11
Personalul S.M.U.R.D. Maramureş a primit astăzi “botezul focului”, încă din primele clipe de funcţionare a serviciului. În jurul orei 11, dispeceratul I.S.U. Maramureş a primit un apel de urgenţă care semnala un accident rutier în apropiere de localitatea Cavnic.

La faţa locului s-au deplasat imediat echipajul de descarcerare din cadrul Detaşamentului de pompieri Baia Mare, 7 ambulanţe din cadrul Serviciul de Ambulanţă şi, la ordinul domnului subsecretar de stat Raed Arafat, s-au deplasat şi 2 echipaje de la S.M.U.R.D Baia Mare, unul de terapie intensivă şi unul de prim ajutor. Ambulanţele SMURD au plecat direct de la ceremonia de inaugurare a serviciului, care urma să înceapă pe platoul din faţa Palatului Administrativ.

Ajunşi la faţa locului, pompierii, medicii si paramedicii au constatat că este vorba despre un microbuz de transport persoane, care a ieşit în decor într-o curbă periculoasă. În microbuz se aflau 9 persoane din care 2 au fost încarcerate. Acestea au fost scoase din resturile maşinii de către militarii de la descarcerare.

Ultima actualizare Vineri, 08 Ianuarie 2010 15:37
Citeşte mai mult...
 
Poliţiştii maramureşeni informează că în această perioadă traficul se desfăşoară cu dificultate, în condiţii de ceaţă densă PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Vineri, 08 Ianuarie 2010 12:48
Poliţiştii maramureşeni informează conducătorii auto că în această perioadă traficul se desfăşoară cu dificultate, în condiţii de ceaţă densă pe mai multe drumuri din ţară.

Ceaţa impune din partea celor aflaţi la volan, dar şi a celorlalte categorii de participanţi la traficul rutier, o conduită preventivă pe toată durata deplasării pe drumurile publice. Este necesar să se ruleze cu viteză redusă, adaptată permanent condiţiilor de drum, iar fiecare manevră în trafic să se facă numai după o temeinică asigurare. Pentru aceasta, oglinzile retrovizoare trebuie să fie reglate corespunzător.

Poliţiştii rutieri recomandă ca luminile de întâlnire ale autovehiculelor să fie aprinse ziua pe toate categoriile de drumuri, nu doar pe cele pe care există obligativitatea instituită prin lege. În condiţii de ceaţă densă, trebuie folosite şi luminile de ceaţă.

Citeşte mai mult...
 
Cod galben in Maramures de ploi, vant si polei PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Marţi, 05 Ianuarie 2010 12:03

Administratia Nationala de Meteorologie a emis o avertizare cu cod galben pentru perioada 5 ianuarie, ora 22.00 - 6 ianuarie, ora 24.00. Fenomene vizate: cantitati de apa insemnate, intensificari ale vantului, polei.

In intervalul 5 ianuarie ora 22 - 6 ianuarie ora 24, in vestul si sud-vestul tarii vor fi precipitatii mixte (la noapte predominant ninsori, iar maine mai ales ploi), ce vor cumula local 20...25 l/mp si izolat - in sudul Banatului, vestul si nordul Olteniei, Carpatii Occidentali, vestul Carpatilor Meridionali si nordul Carpatilor Orientali - 35...40 l/mp. Local se va produce polei.
In Banat vantul va prezenta unele intensificari, iar la munte va sufla tare viscolind ninsoarea.

Ultima actualizare Marţi, 05 Ianuarie 2010 16:10
Citeşte mai mult...
 
Cod Galben de inundaţii pe râurile Iza si Vişeu PDF Imprimare Email
Miercuri, 30 Decembrie 2009 19:02

Hidrologii au emis, miercuri, o avertizare Cod Galben de inundaţii care vizează 13 judeţe din vestul ţării. Avertizarea este valabilă începând din această noapte şi până pe 1 ianuarie, ora 14:00.

Bazinele hidrografice afectate sunt Vişeu si Iza in jud. Maramureş, precizează Institutul Naţional de Hidrologie.

Fenomenele vizate sunt creşteri de debite şi niveluri cu depăşiri ale cotelor de atenţie.

Totodată, hidrologii atrag atenţia asupra riscului ca aceste fenomene să se producă şi pe afluenţi de grad inferior ai râurilor respective.

PROGNOZA METEO PENTRU JOI, 31 DECEMBRIE:

Citeşte mai mult...
 
Cadavru carbonizat gasit intr-un vagon distrus de flacari in Gara Sighet PDF Imprimare Email
Marţi, 29 Decembrie 2009 09:46

In urma cu cateva minute, echipajele de pompieri din Sighetu Marmatiei au fost alertate, prin Serviciul 112, ca in Gara CFR Sighetu Marmatiei a izbucnit un violent incendiu la doua vagoane de calatori, garate pe o linie secundara. Echipajele de interventie sunt la fata locului si intervin pentru stingerea flacarilor. Intr-unul dintre vagoane pompierii militari au facut o descoperire macabra: corpul carbonizat al unei persoane necunoscute. Au fost chemati politistii, dar si criminalistii din cadrul Politiei municipale Sighet.

Deocamdata, nu se stie daca este vorba despre un barbat sau despre o femeie, deoarece cadavrul este complet ars. Nu se cunosc nici cauzele izbucnirii focului, acestea urmand a fi stabilite.

Citeşte mai mult...
 
Curentul se scumpeste, gazul mai asteapta PDF Imprimare Email
Marţi, 29 Decembrie 2009 07:54

Pretul energiei electrice va fi majorat, de la 1 ianuarie 2010, cu 3,5-4%, conform declaratiilor lui Petru Lificiu, presedintele Autoritatii Nationale de Reglementare in domeniul Energiei Electrice (ANRE), citat de hotnews.ro.

Lificiu a precizat si ca preturile la gaze vor ramane neschimbate. Astfel, in prima parte a anului, preturile nu vor suferi modificari spectaculoase in ciuda faptului ca EON Romania a cerut ANRE scumpirea gazelor cu 15% si a electricitatii cu 12%, pentru populatie, motivand ca trebuie sa recupereze pierderile.

"La sfarsitul fiecarui an, operatorii cer ajustarea preturilor. Din costurile prezentate de EON, intr-adevar, au de recuperat pierderi din anii trecuti.

Citeşte mai mult...
 
Cod galben de inundatii in 12 judete PDF Imprimare Email
Vineri, 25 Decembrie 2009 12:41

Institutul National de Hidrologie a instituit cod galben de inundatii valabil in perioada 24 decembrie, ora 20:00 - 27 decembrie, ora 16:00. Hidrologii anunta cresteri de debite si niveluri cu depasiri ale cotelor de atentie.

Codul galben vizeaza raurile: Viseu, Iza (jud. Maramures), Tur (jud. Satu Mare), Lapus (jud. Maramures), Crasna (jud. Salaj si Satu Mare), Barcau (jud. Salaj si Bihor), afluentii Somesului Mic (jud. Cluj), Crisul Alb (jud.Hunedoara si Arad), Crisul Negru (jud. Bihor si Arad), Crisul Repede (jud. Bihor si Cluj), Aries (jud.Alba si Cluj), Bega, Timis, Barzava, Moravita, Caras, Nera, Cerna (jud. Caras-Severin si Timis), Jiu superior si Motru ( jud. Hunedoara, Gorj si Mehedinti).

Hidrologii anunta, de asemenea, ca formatiunile de gheata vor fi in diminuare si restrangere si pot determina in evolutia lor blocaje de gheturi si cresteri artificiale de niveluri pe unele sectoare de rau.

Ultima actualizare Vineri, 25 Decembrie 2009 13:07
Citeşte mai mult...
 
ATENTIONARE METEOROLOGICA: Cod galben in Maramures PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Luni, 14 Decembrie 2009 15:26

Fenomene vizate: ninsori si intensificari ale vantului in intervalul 15 decembrie, ora 12 - 17 decembrie, ora 12.

In intervalul mentionat va ninge in toate regiunile, urmand ca treptat sa se depuna strat de zapada in cea mai mare parte a teritoriului, iar vremea sa ia aspect de iarna.

In sudul si estul tarii, precum si la munte cantitatile de precipitatii vor depasi local 20...25 l/mp, iar vantul va prezenta intensificari sustinute viscolind si troienind zapada.

Citeşte mai mult...
 
In jaful armat din Pasul Gutai s-a furat aproape un milion de dolari PDF Imprimare Email
Miercuri, 09 Decembrie 2009 19:49

Au trecut trei luni de la cel mai spectaculos jaf armat care a avut loc vreodata in Maramures. Pe 15 septembrie, o masina a firmei G4S care transporta valori a fost oprita pe DN 18, aproape de intrare in satul Mara, de oameni mascati si inarmati. Sub amenitarea armelor, cei doi angajati ai firmei care efectua transportul au fost legati si inchisi in compartimentul de valori ai autospecialei, dupa care atacatorii au disparut cu patru saci plini cu bani. Un caz deosebit de complicat care este cercetat in continuare, dar, se pare, nu prea apar piste noi care sa duca la identificarea infractorilor. Primul care a rupt tacerea de la inceperea anchetei a fost Ioan Petran, procuror sef Sectia Penal din cadrul Parchetului de pe langa Tribunalul Maramures. Acesta a declarat, in cursul diminetii de joi, pentru jurnalistul Vasile Dale de la emaramures.ro, urmatoarele: “Firma G4S ne-a comunicat oficial faptul ca in momentul incidentului, in masina de transport valori era suma de 2,63 milioane lei si 2.000 euro”. Asta inseamna cam 930.000 de dolari si 2.000 euro. Va reamintim ca la vremea producerii atacului, Politia si  Posta Romana (beneficiara transportului) vorbeau de suma de 280.000 lei.

Citeşte mai mult...
 
UE interzice bocetele la înmormântări, iar persoana decedată trebuie să poarte haine biodegradabile PDF Imprimare Email
Vineri, 27 Noiembrie 2009 22:24

Fără sicriu deschis, bocete la căpătâiul decedatului sau cortegiu funerar până la cimitir. Normele europene, adoptate prin lege de senatori, anulează tradiţiile populare şi fac loc unor reglementări stricte cu privire la înmormântări.

Transportul defunctului până la cimitir nu se va mai putea face cu dricul, ci cu maşini speciale. Sicriul va trebui să aibă o grosime cuprinsă între trei si cinci centimetri, iar persoana decedată va trebui să fie îmbracată în haine biodegradabile. Preoţii băcăuani cred că noua lege este aberantă.

Cimitirele trebuie să aibă capelă cu o cameră frigorifică şi o perdea de arbori de jur împrejur. Doar o singură capelă din Bacău îndeplineşte condiţiile impuse.

"Părerea mea este că noua lege nu are cum să se aplice în Biserica Ortodoxă românească, în primul rând din motive financiare, deoarece niciun cimitir nu are fonduri pentru asemenea cheltuieli, iar în al doilea rând, datorită bunului simţ românesc care se exprimă şi prin plâns şi prin alaiul care se creează la o sjujbă de înmormântare.

Citeşte mai mult...
 
PROPUNERE SLIMM – Tichete-cadou pentru profesori, in schimbul concediului fortat PDF Imprimare Email
Miercuri, 25 Noiembrie 2009 18:19

Ca sa evite perioada de vacanta fortata a elevilor si  a concediului (obligatoriu) fara plata al personalului din invatamant, reprezentantii Sindicatului Liber din Invatamant Maramures (SLIMM) au propus varianta brasoveana a tichetelor-cadou acordate dascalilor, care ar putea fi aplicata si la nivelul judetului Maramures.

In Brasov, autoritatile par sa fi gasit o cale de a se renunta la concediul fortat al angajatilor din invatamant. Astfel, ei vor primi, prin administratiile locale, tichete compensatorii in schimbul zilelor libere neplatite. Conditia este, insa, ca profesorii sa se prezinte la cursuri, in acest fel evitandu-se recuperarea ulterioara a orelor.

Reprezentantii SLIMM au propus aceasta varianta si Inspectoratului Scolar Judetean (ISJ). “Am purtat o serie de discutii cu cei de la ISJ, dar si cu reprezentanti ai Consiliului Judetean. Am dorit sa evitam in acest fel obligativitatea cadrelor didactice de a intra in concediu fortat fara plata, insa pana la acest moment nu am primit niciun raspuns”, declara Liviu Marian Pop, presedintele SLIMM.

Citeşte mai mult...
 
« ÎnceputAnterior51525354555657585960UrmătorSfârşit »

Page 57 of 62

Dr.Max - Farmacie

Sustine Sighet-Online.ro

Amount: 


Banner
Banner
Banner
DICTIONAR ONLINE:

Vremea


.
.
.

©Copyright 2008 - 2013 Sighet-Online.ro    Termeni si conditii  |  Sitemap  |  RSS  |  Despre noi  |  Contact