logo

-- EDITORIAL || CULTURA || SPORT || PAGINA ELEVILOR || DINCOLO DE TISA || INTERVIU || DIASPORA SIGHETEANA || PSIHOLOGIE || CULINAR || EDITORIAL --


ULTIMELE STIRI
Pensiile pentru conditii deosebite de munca vor fi majorate din 2014 PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Joi, 11 August 2011 21:16
Ministerul Muncii, Familiei si Protectiei Sociale (MMFPS) a facut precizari in ce priveste "politica in domeniul pensiilor" din strategia fiscala, aratand ca Guvernul a acordat, din 1 ianuarie 2011 o majorare a punctajelor anuale realizate de persoane care au desfasurat activitate in fostele grupe de muncaI si II, conform Legii 263/2010.
 
MMFPS aminteste ca din 1 aprilie 2001 aceste locuri de munca au fost incadrate la "activitati in conditii deosebite de munca", iar persoanele incadrate astfel dupa1 aprilie 2001, urmau sabeneficieze de o majorare a punctajului lunar incepand de anul viitor.
 
"Noua strategie fiscal bugetara pe perioada 2012 - 2014 prevede prorogarea acestui termen la 1 ianuarie 2014. Pentru sustenabilitatea sistemului public de pensii, principala preocupare a ministerului este sa plateasca toate pensiile, luna de luna, in ciuda dificultatilor economice pe plan international", precizeaza MMFPS.
Ultima actualizare Joi, 11 August 2011 21:22
Citeşte mai mult...
 
Perchezitii in trei localitati maramuresene pentru depistarea unor contrabandisti PDF Imprimare Email
Vineri, 05 August 2011 12:14
Autoritatile maramuresene au continuat descinderile la domiciliile unor maramureseni care sunt suspectati de implicare in activitati de contrabanda. Ieri, 4 august, echipe multiple au derulat perchezitii in zona Seini, dar si in locaitatile Viseu de Sus si Viseu de Jos, unde aveau informatii ca se desfasoara activitati ilegale cu tigari provenite din Ucraina. 

Autorizatiile de perchezitie au fost emise de Judecatoria Baia Mare si au vizat trei suspecti - Vasile A. (30 ani) si Ioan A. (28 ani) din Viseu de Jos, respectiv Cristian C. (29 ani) din Seini. 

Politistii au ridicat aproximativ 5.500 lei, suma obtinuta din activitati ilicite de trafic si comert cu tigarete, au indisponibilizat un autoturism care a servit la transportul ilegal si au confiscat 20.000 tigarete (circa 1.000 pachete), in valoare de aproximativ 8.000 lei. 
Citeşte mai mult...
 
Trafic întrerupt temporar în PTF Sighet pentru reabilitarea podului istoric PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Joi, 04 August 2011 15:48

Inspectoratul Județean al Poliției de Frontieră Maramureș vă aduce la cunoștință că Primăria Municipiului Sighetu Marmaţiei ne-a informat cu privire la faptul că începând cu data de 04 august 2011 - , în fiecare zi de joi între orele 08.00 - 12.00, timp de şase saptamâni, traficul prin punctul de trecere a frontierei Sighetu Marmației va fi întrerupt datorită lucrărilor efectuate la infrastructura podului de peste Tisa.

     Poliția de frontieră roagă participanții la traficul transfrontalier să mainfeste întelegere pentru situația creată, iar în momentul în care traficul va putea fi reluat, autoritățile de frontieră vor asigura desfășurarea în condiții optime și civilizate a controlului în punctul de trecere prin suplimentarea personalului.

     Pentru evitarea staționărilor, Inspectoratul Judeţean al Poliţiei de Frontieră Maramureș recomandă tranzitarea punctului de trecere a frontierei Halmeu din județul Satu Mare. 

Citeşte mai mult...
 
Percheziţii pentru reţinerea unor contrabandişti de ţigări PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Miercuri, 03 August 2011 11:37

În data de 03.08.2011 poliţiştii de frontieră maramureşeni, sub coordonarea procurorilor DIICOT – Serviciul Teritorial Cluj, au efectuat un număr de 20 percheziţii, în 8 localităţi de pe raza judeţului, pentru anihilarea unui grup infracţional ce se ocupa cu contrabanda de ţigări. Inca de la inceputul lunii mai a.c., politisti de frontiera din cadrul I.J.P.F. Maramures sub coordonarea D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Cluj, cu sprijinul de specialitate al S.R.I. – Maramures şi al D.G.I.P.I. - Maramureş, au monitorizat o amplă grupare infractională formata din peste 20 de persoane, cetateni romani si ucraineni, axata pe contrabanda cu tigari de provenienta ucraineana.

 Membrii gruparii care actionau pe teritoriul Romaniei erau coordonati de catre numitul I.R., in varsta de 28 ani, din jud. Maramures. In urma monitorizarii, s-a stabilit ca gruparea era foarte bine organizata, fiecare membru avand roluri precise in derularea activitatii infractionale, in ceea ce priveste trecerea tigarilor peste frontiera, transportul si depozitarea acestora la diferite locatii, comercializarea lor en-gros catre diferiti clienti si ulterior vanzarea cu amanuntul a marfii de contrabanda catre consumatori.

Ultima actualizare Miercuri, 03 August 2011 13:42
Citeşte mai mult...
 
Mascaţii fac 20 de percheziţii în Maramureş! PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Miercuri, 03 August 2011 10:07
Începând cu cu ora 6.00, la nivelul IJPF Maramureş s-a declansat o actiune de amploare, sub coordonarea DIICOT – Serviciul Teritorial Cluj, pentru anihilarea unei grupări infracţionale organizate axate pe contrabandă cu ţigări. În momentul de faţă se desfăşoară 20 de percheziţii în mai multe localităţi de pe raza judeţului Maramureş. Sunt vizate mai multe persoane care urmează a fi aduse pentru audieri.
 80 de poliţişti de frontieră maramureşeni, sub directa coordonare a procurorilor DIICOT Cluj, au descind în 8 localităţi din Maramureşul istoric şi au adus mai multe persoane la audieri. Acţiunea este în plină desfăşurare, iar la finalizarea acesteia vom reveni cu amanunte.   
Ultima actualizare Miercuri, 03 August 2011 10:11
Citeşte mai mult...
 
Percheziţii pentru reţinerea unor contrabandişti de ţigări PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Miercuri, 03 August 2011 08:00
Începând cu cu ora 06.00, la nivelul IJPF Maramureş s-a declansat o actiune de amploare, sub coordonarea DIICOT – Serviciul Teritorial Cluj, pentru anihilarea unei grupări infracţionale organizate axate pe contrabandă cu ţigări.

 În momentul de faţă se desfăşoară 20 de percheziţii în mai multe localităţi de pe raza judeţului Maramureş.

 Sunt vizate mai multe persoane care urmează a fi aduse pentru audieri.

 Acţiunea este în plină desfăşurare, iar la finalizarea acesteia vom reveni cu amanunte.
 
DN 18 Baia Mare-Sighetu Marmatiei ESTE INCHIS PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Sâmbătă, 30 Iulie 2011 08:38
Pe DN 18, care face legătura între Baia Mare şi Sighetu Marmaţiei, pământul a luat-o la vale, la un kilometru jumate de intersectia cu drumul care duce la Mogosa si Suior. Drumul national s-a prabusit pe o lungime de zece metri, pe o latime de patru metri si o adancime de un metru si jumatate. Mai mult, alunecarea de teren a antrenat si zidul de sprijin al drumului national. Incidentul s-a produs aseară, iar prefectul Sandu Pocol a dispus interzicerea totală a circulaţiei pe acest tronson. Purtătorul de cuvânt al CJSU MM, Dan Bucă, a afirmat că angajaţii Drumurilor Naţionale vor aduce la faţa locului, piatră concasată, pentru a lărgi drumul. Imediat ce piatra va fi turnată, pe tronsonul respectiv vor circula doar ambulanţa, pompierii şi Smurd-ul.

Experţii spun că drumul ar putea fi redeschis în circa trei săptămâni, deoarece există un crater de 30 m lungime, şi 2 m adâncime. Drumul s-a surpat din cauza infiltrării apei, iar reprezentanţii CJSU MM se aşteaptă ca situaţia să se înrăutăţească având în vedere că Maramureşul este sub avertizare hidro-meteorologică.
Ultima actualizare Sâmbătă, 30 Iulie 2011 15:03
Citeşte mai mult...
 
Vijelii si ploi torentiale asteptate maine in Maramures PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Joi, 28 Iulie 2011 12:38
Vijelii, grindina si ploi torentiale se vor abate asupra judetului Maramures in intervalul 29 iulie, ora 03.00-29 iulie, ora 21.00. O avertizare emisa de Centrul Meteorologic Regional Transilvania Nord informeaza ca vremea va deveni nefavorabila si se vor produce fenomene periculoase. 

Treptat, instabilitatea atmosferica se va accentua maine si vor cadea ploi cu caracter torential, asociate cu descarcari electrice, intensificari ale vantului care vor avea aspect de vijelie, iar izolat sunt conditii pentru favorizarea caderilor de grindina. Cantitatile de apa vor depasi local 25 l/mp, iar izolat 60 l/mp. 

Subprefectul Sandu Pocol, in calitate de presedinte al Comitetului Judetean pentru Situatii de Urgenta, a solicitat informarea comitetelor locale pentru situatii de urgenta si pregatirea echipelor de interventie in sprijinul populatiei, daca situatia o va impune. De asemenea, s-a cerut constituirea de echipe specializate ale societatilor serviciilor de utilitate publica care sa intervina prompt pentru remedierea eventualelor defectiuni cauzate de fenomenele meteorologice periculoase. 
Ultima actualizare Joi, 28 Iulie 2011 12:45
Citeşte mai mult...
 
Un francez si doi maramureseni, raniti dupa ce masina de teren in care se aflau s-a rasturnat intr-o rapa din Muntii Maramuresului PDF Imprimare Email
Marţi, 26 Iulie 2011 13:48
Un cercetator francez, un agent de teren al Parcului Natural Muntii Maramuresului si un sofer din Viseu de Sus au ajuns ieri, 25 iunie, la spital dupa ce masina de teren in care circulau s-a rasturnat intr-o rapa. Conducatorul auto a pierdut controlul volanului din cauza drumului forestier accidentat din Muntii Maramuresului.
 
Ieri, Politia Orasului Borsa a fost sesizata, in jurul orei 11,20, de catre un ranger la Parcul Natural Muntii Maramuresului, ca in zona Gura Baii s-a rasturnat un autoturism apartinand de RNP Romsilva – Administratia Parcului Natural Muntii Maramuresului si mai multe persoane s-au accidentat. In urma interventiei echipelor de cercetare, s-a contatat ca autoturismul de teren, apartinand de Administratia Parcului Natural Muntii Maramuresului, era condus de catre Gabriel C. (32 de ani), din Viseu de Sus, si se deplasa pe drumul forestier denumit Dealul Lucaceasa.
Ultima actualizare Marţi, 26 Iulie 2011 14:22
Citeşte mai mult...
 
In august incepe proiectarea pentru Drumul National 18 Baia Mare - Iacobeni via Sighetu Marmatiei PDF Imprimare Email
Marţi, 26 Iulie 2011 09:08

Proiectul de reabilitare a soselei Baia Mare - Iacobeni a trecut de faza de licitatie si, din august, intra in proiectare. Autoritatile judetene spun ca lucrarile de pe DN 18 vor fi suportate din fonduri imprumutate de la Banca Europeana de Investitii, prin Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri din Romania (CNADR) si ca ele ar putea incepe chiar la finalul acestui an.

Licitatia care a fost castigata de trei firme din Israel, Grecia si Romania nu a fost contestata, ceea ce a facut sa se poata trece la etapa de proiectare a lucrarilor. Investitia se va derula pe trei tronsoane Baia-Mare - Sighetu Marmatiei, Sighetu Marmatiei - Moisei si Moisei - Iacobeni.

“Sunt trei constructori diferiti pe tronsoanele respective, undeva la sfarsitul acestui an vor incepe primele lucrari pe aceste tronsoane”, a declarat pentru eMaramures presedintele Consiliului Judetean Maramures (CJ), Mircea Man.

Pentru tronsonul dintre Baia Mare si Sighetu Marmatiei, suma prevazuta este de 285,93 milioane de lei, pentru portiunea dintre Sighetu Marmatiei si Moisei investitia a fost estimata la 334 milioane de lei iar pentru tronsonul Moisei - Iacobeni, suma alocata va fi de circa 520 de milioane de lei.

Citeşte mai mult...
 
BUTE LA SIGHET - Campionul Mondial Lucian Bute a primit cheia orasului Sighet si titlul de cetatean de onoare PDF Imprimare Email
Duminică, 24 Iulie 2011 16:26
Sighetenii au luat cu asalt, astazi, stadionul din localitate pentru a-l vedea cu ochii lor pe campionul mondial Lucian Bute. Renumitul boxer care acum e stabilit in Canada a crescut pe strazile din Sighetu Marmatiei iar in aceasta dupa-amiaza s-a intors pe malul Tisei pentru a primi titlul de cetatean de onoare.
 
Ceremonialul s-a derulat in aplauzele si uralele localnicilor iar Bute a marturisit ca e extrem de fericit sa se intoarca acasa dupa atata vreme. "Maramuresul e o parte din sufletul meu", a spus el, punandu-si mandru in cap un clop de maramuresean. Campionul a primit nu numai hartia care atesta ca de acum inainte e cetatean de onoare al Sighetului, ci si cheia orasului. Emotionata, in momentul in care i-a inmanat aceste recunoasteri, primarita Eugenia Godja i-a spus lui Bute ca acum, ca are cheia municipiului, poate sa vina in zona si fara bodyguarzi, pentru ca usa ii va fi tot timpul deschisa. Printre cadourile pe care l-a primit pe scena de la Sighet s-a numarat si o traista traditonala, respectiv o sticla cu horinca de Maramures pe care sa o deguste impreuna cu prietenii.
Ultima actualizare Duminică, 24 Iulie 2011 16:32
Citeşte mai mult...
 
Hidrologii au prognozat producerea de inundaţii locale în Maramureş PDF Imprimare Email
Miercuri, 20 Iulie 2011 17:43

Hidrologii au emis o atenţionare, având în vedere situaţia hidrologică actuală, respectiv şi prognoza meteorologică de precipitaţii cu caracter torenţial, în bazinul hidrografic Someş-Tisa. În adresa primită de Instituţia Prefectului-Judeţul Maramureş se menţionează despre posibilitatea producerii, în următoarele 24-30 de ore, a unor scurgeri importante de pe versanţi, torenţi, pâraie şi pârâuri necadastrate care pot contribui la creşterea nivelului râurilor din bazinul hidrografic menţionat anterior, cu posibilitatea depăşirii cotelor de atenţie.

 

Atenţionarea hidrologică este valabilă în intervalul 20 iulie- 22 iulie, ora 9.00. Subprefectul Gyongyike Bondi a dispus avertizarea celor 76 de comitete locale pentru situaţii de urgenţă din unităţile administrativ-teritoriale ale judeţului nostru. Se impune monitorizarea evoluţiei hidrologice, în conformitate, cu Regulamentul privind gestionarea situaţiilor de urgenţă generate de inundaţii, accidente la construcţii hidrotehnice şi poluări accidentale. Angajaţii de la Dispeceratul Sistemului de Gospodărire a Apelor Maramureş şi pompierii militari din Centrul Operaţional pentru Situaţii de Urgenţă au primit dispoziţie de a monitoriza permanent cursurile râurilor din judeţ şi de a interveni operativ pentru limitarea pagubelor materiale ale persoanelor fizice şi juridice.

Citeşte mai mult...
 
FC Maramures Universitar va juca meciurile din Liga a II-a pe stadionul municipal din Sighetu Marmatiei PDF Imprimare Email
Luni, 18 Iulie 2011 12:22

Inca inainte ca echipa sa sa promoveze in Liga a doua, Dan Hotico, presedintele executiv al FC Maramures Universitar Baia Mare, a avertizat ca nu va sustine financiar singur echipa mai departe. Ecourile dinspre autoritatile locale si oamenii de afaceri ai urbei au intarziat sa apara, atat in sensul sprijinirii echipei, cat si in cel al asigurarii bazei sportive necesare pentru evolutia din Liga a doua. Absenta gardului imprejmuitor in zona peluzei dinspre han, dar si a gardului despartitor dintre aceeasi peluza si terenul de joc reprezinta impedimente clare in omologarea stadionului "Viorel Mateianu" pentru Liga a doua. Dan Hotico a mentionat ca a primit doar promisiuni de solutionare, nu si gesturi concrete. In consecinta, presedintele a marturisit pentru eMaramures ca e decis sa mute echipa la Sighet.

HOTICO: "Eu nu sunt cersetor, nu-mi place sa merg pe la usi"

Ultima actualizare Luni, 18 Iulie 2011 15:12
Citeşte mai mult...
 
A murit compozitorul Cornel Fugaru PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Miercuri, 13 Iulie 2011 13:48
S-a stins din viata compozitorul Cornel Fugaru. El a murit la Spitalul Elias. Acesta era internat în Spitalul Clinic de Urgenţă Elias din Bucureşti, având o suferinţă cronică gravă.
 
Cornel Fugaru s-a născut pe 2 decembrie 1940, la Bucureşti, şi este un cunoscut compozitor de muzică uşoară, cântăreţ şi instrumentist. Totodată, a fost liderul formaţiei rock româneşti Sincron, înfiinţată în 1964 şi destrămată în 1978. Formaţia a acompaniat cântăreţe celebre precum Anda Călugăreanu, Pompilia Stoian, Margareta Pâslaru, Corina Chiriac. Fugaru a făcut numeroase turnee în străinătate, a făcut parte din jurii naţionale de concursuri de muzică uşoară, a susţinut numeroase concerte şi recitaluri la televiziune, a apărut ca interpret în filme - "Opt minute de vis" (1966), regia Mihai Constantinescu; "Opt exerciţii de 625 de linii" (1967), film TV; "Împuşcături pe portativ" (1967), regia Cezar Grigoriu - şi a scris şi muzică de film pentru pelicule precum "Brezaia", "Cici", Cei 4 M", "Oacă şi Boacă" etc. A adaptat numeroase melodii populare româneşti, precum "Ducea rufele la râu", "Pe lângă plopii fără soţ", "Alunelul", "Jocul fetelor", "Sârba muntenească", "Hăulita de la Gorj".
Citeşte mai mult...
 
”Intreg sistemul de invatamant este perturbat cu venirea fiecarui ministru”prof Eugenia Godja PDF Imprimare Email
Scris de Apopi Mariana Diana   
Marţi, 12 Iulie 2011 21:41

Intalnirea din aceasta seara, pe unde radio intre redactorul coordonator Dorel Todea, doamna primar, prof. Eugenia Godja si domnul prof. Valeriu Oros a fost una ce a starnit atat interesul ascultatorilor, cat si a celor participanti la discutie. Problemele discutate au fost numeroase, dar cea mai arzatoare pare sa fie cea a absolventilor de liceu, proaspat admisi (putini cei drept) si resipinsi in urma participarii la examenul de bacalaureat. S-au discutat cauzele, s-au spus pareri pentru a putea identifica principalii responsabili de rezultatele slabe din acest an, iar ascultatorii au putut asista la aceasta discutie plina de semne de intrebare.

 

”Am o parere cam incalcita in privinta bacalaureatului din acest an. Am suferit enorm cand am aflat ce s-a intamplat si sunt cadru didactic- am slujit cu credinta ca ce dau ca dascal nu e mult cand vine vorba de pregatirea elevilor. Nu stiu cauzele acestei situatii, dar as putea spune ca intreg sistemul de invatamant este in primul rand vinovat. Cu venirea fiecarui ministru ce a inteles promovarea in felul sau, lucrurile au ajuns cum au ajuns sa fie. A fost una dintre cele mai nesigure situatii de acum, cand nimic nu a fost cert. E nevoie de o programa scolara ce sa raspunda cerintelor examenului, nu doar teoretic, ci si practic. In plus, nu mai exista motivare, nici din partea cadrului didactic si nici din partea elevului.”, a spus prof. Eugenia Godja.

Citeşte mai mult...
 
Cursuri gratuite de lucrator comercial si ingrijitoare batrani PDF Imprimare Email
Scris de Apopi Mariana Diana   
Luni, 11 Iulie 2011 18:37

Asociatia Indeco si Asociatia Consensual propune sighetenilor CURSURI GRATUITE de formare profesionala. Singura conditie pe care trebuie sa o aiba sighetenii este sa fie someri.

 

 In acest mod, sighetenii sunt asteptati sa se inscrie la unul din primele cursuri care vor avea loc la sfarsitul lunii iulie, cel de ingrijitoare de batrani si cel de lucrator comercial.

 

Cursurile vor avea o durata de minim 3 luni, cu un orar stabilit la formarea grupei de participanti (o data sau de doua ori pe saptamana). Diploma primita este acreditata de Ministerul Muncii, iar la finalul cursurilor se va primi o bursa in bani.

Citeşte mai mult...
 
Trenul accelerat Bucuresti – Sighetu Marmatiei a ramas blocat pe Valea Prahovei PDF Imprimare Email
Joi, 30 Iunie 2011 10:22
Circulatia feroviara este blocata, din aceasta dupa-amiaza (29..06.2011), pe Valea Prahovei, din cauza unei defectiuni la linia de contact, in jurul orei 18.00 stiri sase trenuri de calatori fiind oprite pe sine. Traficul este blocat de la ora 17:00, iar printre trenurile oprite in statii se afla si Acceleratul 1643 Bucuresti Nord - Sighetu Marmatiei, stationat in Comarnic de la ora 18.08. Echipele CFR lucreaza pentru remedierea defectiunii si spera ca circulatia feroviara sa fie reluata in cel mai scurt timp posibil, au anuntat responsabilii companiei. 
Citeşte mai mult...
 
« ÎnceputAnterior41424344454647484950UrmătorSfârşit »

Page 46 of 62

Dr.Max - Farmacie

Sustine Sighet-Online.ro

Amount: 


Banner
Banner
Banner
DICTIONAR ONLINE:

Vremea


.
.
.

©Copyright 2008 - 2013 Sighet-Online.ro    Termeni si conditii  |  Sitemap  |  RSS  |  Despre noi  |  Contact