logo

-- EDITORIAL || CULTURA || SPORT || PAGINA ELEVILOR || DINCOLO DE TISA || INTERVIU || DIASPORA SIGHETEANA || PSIHOLOGIE || CULINAR || EDITORIAL --


ULTIMELE STIRI
Meteorologii au prognozat şi pentru astăzi vreme rece în Maramureş. PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Marţi, 18 Octombrie 2011 07:51
Vremea a rămas deosebit de rece pentru această perioadă. Cerul a fost variabil, mai mult degajat în cursul serii şi al nopţii. Vântul în general slab. Temperaturile maxime au fost cuprinse între 9 grade Celsius la Ocna Şugatag şi 11 grade Celsius în Baia Mare. Local în cursul nopţii a fost semnalată bruma. Stratul de zăpadă existent în zona montană măsura valoarea de 4 cm la Iezer. Temperaturi negative înregistrate în această dimineaţă:
-10 grade Celsius la Târgu Lăpuş,
-6 grade Celsius la Iezer şi Sighetu Marmaţiei,
-5 grade Celsius la Borşa şi la Ocna Şugatag,
-4 grade Celsius la Dragomireşti,
-3 grade Celsius în Baia Mare şi la Săpânţa.
 
Ultima actualizare Marţi, 18 Octombrie 2011 09:53
Citeşte mai mult...
 
Vreme neobişnuit de rece prognozată pentru următoarele două zile în Maramureş PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Luni, 17 Octombrie 2011 10:35
Instituţia Prefectului a primit de la Centrul Centrul Meteorologic Regional Transilvania Nord o informare meteorologică care vizează pentru judeţul Maramureş o răcire accentuată a vremii, în intervalul 17 octombrie, ora 12.00 - 19 octombrie, ora 9.00. În adresă se menţionează că, în această perioadă, vremea se va menţine neobişnuit de rece, cu temperaturi mai scăzute decât normele climatologice specifice acestei perioade cu până la opt grade Celsius.
 
 
Prefectul Sandu Pocol, în calitate de preşedinte al Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, a solicitat informarea comitetelor locale pentru situaţii de urgenţă şi pregătirea echipelor de intervenţie. De asemenea, şi membrii grupurilor de suport tehnic din cadrul CJSU Maramureş au fost înştiinţaţi de prognoza meteorologică. Turiştii care se deplasează pe trasee montane li se indică să îşi anunţe prezenţa în zonă jandarmilor montani şi salvamontiştilor. Prefectul de Maramureş a precizat că, în această perioadă de temperaturi scăzute, pe timpul nopţii şi dimineţii, impune ca preşedinţii comitetelor locale pentru situaţii de urgenţă să ia măsuri pentru adăpostirea persoanelor fără locuinţe. Aceşti cetăţeni pot prezenta, datorită condiţiilor meteorlogice nefavorabile probleme de sănătate şi trebuie să îşi găsească pe timpul nopţii adăpost în centrele de primire de urgenţă sau la azilul de noapte.
Ultima actualizare Luni, 17 Octombrie 2011 10:41
Citeşte mai mult...
 
Răcire accentuată şi intensificări de vânt prognozate în perioada următoare pentru Maramureş PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Duminică, 16 Octombrie 2011 11:18
Instituţia Prefectului a primit de la Centrul Centrul Meteorologic Regional Transilvania Nord o informare meteorologică care vizează pentru judeţul Maramureş răcirea accentuată a vremii şi intensificări de vânt mai ales în zona montană. Avertizarea este valabilă în intervalul 15 octombrie, ora 06.00 - 17 octombrie, ora 12.00. În adresă se menţionează că, în această perioadă, vremea se va răci accentuat, iar valorile termice vor fi cu 6-8 grade Celsius mai scăzute decât cele climatologice ale perioadei. Vântul va prezenta intensificări temporare îndeosebi în zona montană În cursul zilei de sâmbătă voe cădea precipitaţii sub formă de ploaie, care izolat, spre seară, se pot transforma în lapoviţă şi ninsoare. La munte va ninge. Temperaturile maxime vor atinge valori cuprinse între 7-11 grade Celsius, iar cele minime între -6 grade Celsius şi -1 grad Celsius.
 
 
Subprefectul Gyongyike Bondi, în calitate de preşedinte al Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, a solicitat informarea comitetelor locale pentru situaţii de urgenţă şi pregătirea echipelor de intervenţie. De asemenea, şi membrii grupurilor de suport tehnic din cadrul CJSU Maramureş au fost înştiinţaţi de prognoza meteorologică. Având în vedere prognoza meteorologică pentru zona montană, ninsoare şi intensificări ale vântului, solicităm turiştilor care doresc să se aventureze pe trasee montane să renunţe la parcurgerea unor trasee dificile sau necunoscute pentru a nu fi puşi în situaţia de a fi expuşi unor pericole care să le pună în primejdie viaţa, iar dacă totuşi se deplasează pe munte este indicat să îşi anunţe prezenţa în zonă jandarmilor montani şi salvamontiştilor.
 
Ultima actualizare Duminică, 16 Octombrie 2011 11:23
Citeşte mai mult...
 
Spitalul Municipal Sighet scoate posturi la concurs PDF Imprimare Email
Scris de Apopi Mariana Diana   
Joi, 13 Octombrie 2011 13:28
Spitalul Municipal Sighetu Marmatiei a postat pe site-ul www.spitalsighet.ro, o serie de documente privind conditiile de inscriere si participare la concursul pentru urmatoarele posturi:
- asistent medical debutant Pediatrie;
- registrator medical CPU;
- asistent medical debutant Radiologie;
- asistent medical debutant la Cabinetul de Planificare Familiala;
- asistent medical debutant sectia Ortopedie- traumatologie;
- economist debutant la Serviciul Administrativ;
- fizician medical debutant Radiologie;
- merceolog I A la Serviciul Administrativ;
- muncitor necalificat la Serviciul Administrativ;
- registrator medical debutant pe perioada determinata la Serviciul Statistica si Evaluare medicala;
Ultima actualizare Joi, 13 Octombrie 2011 13:41
Citeşte mai mult...
 
Azi se intrerupe apa pe strada Dobaies PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Joi, 13 Octombrie 2011 07:47
Azi, SC VITAL SA Agentia Sighetu Marmatiei, va intrerupe furnizarea apei potabile din cauza unei avarii la reteaua de distributie pe strada Dobaies. 

Lucrarile se vor efectua in intervalul orar 09.00-14.00

Informam clientii societatii sa isi asigure, prin stocare, necesarul de apa pentru perioada mentionata.

Pe perioada executarii lucrarilor pot aparea disfunctionalitati in furnizarea apei: lipsa presiune, apa cu turbiditate ridicata. Societatea SC VITAL SA solicita intelegere din partea utilizatorilor pentru disconfortul creat atat pe strazile mai sus mentionate cat si pe cele invecinate cu acestea.
Ultima actualizare Joi, 13 Octombrie 2011 09:08
Citeşte mai mult...
 
Ion Diaconescu a incetat din viata ! PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Marţi, 11 Octombrie 2011 21:08
Conform mai multor site-uri de stiri, fostul presedinte al PNTCD a incetat din viata. Stirea este confirmata de catre realitatea.net, in continuare urmand sa apara detalii.
 
Fostul preşedinte al PNŢCD, Ion Diaconescu, a fost internat, vineri, 30 septembrie, la Institutul de Cardiologie Fundeni, unde a fost adus în urma unor tulburări de ritm cardiac. Preşedintele de onoare al ţărăniştilor a mai fost internat la Institutul Fundeni şi în 2007 din cauza unor suferinţe cardiace. Ion Diaconescu este cel care după Revoluţie a reînfiinţat alături de Corneliu Coposu, Partidul Naţional Ţărănesc. În timpul regimului comunist, Diaconescu a stat 17 ani în închisoare.
 
Ion Diaconescu a murit la 94 de ani.
Ultima actualizare Marţi, 11 Octombrie 2011 22:00
 
Ploi, vant si racire accentuata a vremii, incepand de vineri seara PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Vineri, 07 Octombrie 2011 14:00

Vine iarna in Maramures! Institutia Prefectului a primit  de la Centrul Centrul Meteorologic Regional Transilvania Nord si Ministerul Administratiei si Internelor o informare meteorologica care vizeaza o racirea accentuata a vremii, intensificari de vant si precipitatii insemnate cantitativ pentru zona montana. Avertizarea este valabila in intervalul 7 octombrie, ora 21:00 - 10 octombrie, ora 09:00.

Meteorologii spun ca, in aceasta perioada, vremea se va raci accentuat, iar valorile termice se vor situa sub cele climatologice, specifice lunii octombrie. Vantul va prezenta intensificari locale, iar in zona montana va sufla tare.  Va ploua pe arii extinse, mai insemnat cantitativ in zona montana. La altitudini mai mari de 1.800 metri, precipitatiile se vor transforma in lapovita si ninsoare. Cantitatile de precipitatii vor fi mai mici de 15 l/mp, iar aversele de ploaie vor fi insotite, izolat, si de descarcari electrice. Temperaturile minime vor avea valori cuprinse intre 2-6 grade Celsius, iar cele maxime intre 10-14 grade Celsius.

Ultima actualizare Vineri, 07 Octombrie 2011 14:36
Citeşte mai mult...
 
Politiile locale ar putea prelua activitatile de ordine publica si circulatie rutiera PDF Imprimare Email
Miercuri, 28 Septembrie 2011 07:00

Politiile locale din Baia Mare si Sighetu Marmatiei ar putea prelua de la Politia Nationala activitatile de ordine publica si circulatie rutiera, daca administratiile locale doresc acest lucru si daca obtin avizul de transfer al competentelor de la Consiliului Suprem de Aparare a Tarii (CSAT). Optiunea a devenit posibila dupa ce CSAT a aprobat descentralizarea serviciului politienesc in slujba cetateanului, prin transferul de personal si responsabilitati in coordonarea administratiilor locale.

Transferul de responsabilitati de la Politia Nationala catre politiile locale, in activitati de ordine publica si circulatie rutiera, se poate face cu girul autoritatilor locale din orasele cu peste 20.000 de locuitori, daca acestea obtin avizul CSAT in acest sens. In Maramures, ambele municipii, Baia Mare si Sighetu Marmatiei, se incadreaza in aceasta norma.

Varianta preluarii de catre autoritatile locale, prin politiile locale, a unor atributii care pana acum erau in responsabilitatea Politiei Nationale a devenit posibila dupa ce luni, 26 septembrie, CSAT a aprobat descentralizarea serviciului politienesc in slujba cetateanului, prin transferul de personal si responsabilitati in coordonarea administratiei locale.

Citeşte mai mult...
 
Video-arhiva: A murit Johnny Răducanu PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Luni, 19 Septembrie 2011 10:42

Cel mai cunoscut muzician de jazz din România s-a stins din viaţă dupa o lunga si grea suferinta, la varsta de 79 de ani. Decesul a survenit în timp ce artistul se afla acasă.
 
Conform Mediafax coordonatorul SMURD Bucureşti, Bogdan Opriţa, a declarat că un echipaj medical a fost solicitat luni, în jurul orei 10.00, la locuinţa din Capitală a lui Johnny Răducanu. Echipajul SMURD a constatat că Johnny Răducanu a suferit un stop cardio-respirator şi a început manevrele de resuscitare, însă fără rezultat, la ora 11.00 fiind declarat decesul. 
 
In ultimii ani, Johnny Raducanu si Ion Caramitru au sustinut impreuna spectacolul de poezie si muzica "Dialoguri si fantezii in jazz", care a trecut si prin Sighetu Marmatiei in urma cu cativa ani.  


Pe numele său real Răducanu Creţu, s-a născut pe 1 decembrie 1931, Brăila într-o familie de romi cu tradiţii muzicale de peste trei sute de ani, de pe timpul lăutarului Petre Creţu Solcanu. S-a remarcat ca un talentat interpret de jazz la contrabas, încă de la 19 ani. A făcut studii muzicale la Iaşi şi Cluj, apoi la Conservatorul „Ciprian Porumbescu” din Bucureşti (clasa contrabas, 1953-1956). Îndrumător activ al tinerei generaţii, Johnny Răducanu este considerat un veteran al muzicii româneşti de jazz . 
 
A studiat la Scoala medie de muzica din Cluj-Napoca (1949-1953) si la Conservatorul ''Ciprian Porumbescu'' din Bucuresti (clasa contrabas, 1953-1956). A fost membru al orchestrei Casei de discuri ''Electrecord'' (1957-1971). 
Ultima actualizare Luni, 19 Septembrie 2011 20:04
Citeşte mai mult...
 
Intreruperi ale furnizarii cu apa PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Vineri, 16 Septembrie 2011 08:12
Vineri, 16.09.2011 SC VITAL SA Agentia Sighetu Marmatiei, va intrerupe furnizarea apei potabile datorita unor lucrari de reabilitare intretinere pe strada:
- Balc Voda
 
Lucrarile se vor efectua in intervalul orar 10.00-13.00 Informam clientii societatii sa isi as igure, prin stocare, necesarul de apa pentru perioada mentionata. Pe perioada executarii lucrarilor pot aparea disfunctionalitati in furnizarea apei: lipsa presiune, apa cu turbiditate ridicata. Societatea noastra solicita intelegere din partea utilizatorilor pentru disconfortul creat atat pe strazile mai sus mentionate cat si pe cele invecinate cu acestea.
 
Pentru informatii suplimentare sau alte sesizari, utilizatorii pot suna la Dispeceratul SC VITAL SA Baia Mare tel: 0262 215150, 215151, 215152. Va multumim pentru intelegere.
Ultima actualizare Vineri, 16 Septembrie 2011 08:14
 
Avertizare de producere a fenomenelor meteorologice periculoase imediate PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Joi, 15 Septembrie 2011 08:25
Instituţia Prefectului-Judeţul Maramureş a primit de la Centrul Meteorologic Regional Transilvania Nord o avertizare de producere a fenomenelor meteorologice periculoase imediate. În adresă avertizarea cod galben, valabilă până la ora 10.00 se menţionează despre precipitaţii sub formă de averse, descărcări electrice şi intensificări ale vântului care pot lua aspect de vijelie Sistemul noros se depalsează de la vest la est, cu viteza de 35-40 km/h.
 
Subprefectul Sandu Pocol, în calitate de preşedinte al Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, a solicitat avertizarea comitetelor locale pentru situaţii de urgenţă şi pregătirea echipelor de intervenţie în sprijinul populaţiei, dacă situaţia o va impune. De asemenea, s-a cerut constituirea de echipe specializate ale societăţilor serviciilor de utilitate publică care să intervină prompt pentru remedierea eventualelor defecţiuni cauzate de fenomenele meteorologice periculoase.
Ultima actualizare Joi, 15 Septembrie 2011 08:28
Citeşte mai mult...
 
Intreruperi ale furnizarii cu apa PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Joi, 15 Septembrie 2011 07:50
SC VITAL SA Agentia Sighetu Marmatiei va intrerupe furnizarea apei potabile din cauza unei avarii in:
- cartier Alexandru Ivasiuc
Lucrarile se vor efectuai n intervalul orar 09.00-15.00
 
Informam clientii societatii sa isi as igure, prin stocare, necesarul de apa pentru perioada mentionata. Pe perioada executarii lucrarilor pot aparea disfunctionalitati in furnizarea apei: lipsa presiune, apa cu turbiditate ridicata. Societatea noastra solicita intelegere din partea utilizatorilor pentru disconfortul creat atat pe strazile mai sus mentionate cat si pe cele invecinate cu acestea. 
Ultima actualizare Joi, 15 Septembrie 2011 07:53
Citeşte mai mult...
 
Se cauta voluntar in Turcia! PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Marţi, 13 Septembrie 2011 12:01
Team for Youth Association Baia Mare cauta voluntari pentru 3 proiecte de voluntariat in Turcia (partea asiatica) Se cauta, asadar, tineri cu varsta intre 18-30, dornici sa participe la activitatile din cadrul proiectelor. Voluntar in Turcia pe termen lung:
 
Detalii:
- proiectul dureaza 9 luni si incepe la 1 octombrie 2011
- orasul gazda este Gaziantep, situat in sudul Turciei, aproape de granita cu Siria. Gaziantep este numele orasului si are o populatie de peste 2 milioane de locuitori. Religia oficiala si predominanta este islamul, asadar, cultura este adaptata regulilor specifice. Cu toate acestea, exista o comunitate mare de voluntari straini cu diferite obiceiuri
- activitatile cuprind diferite actiuni si campanii sociale de informare a comunitatii locale.
Descrierea completa precum si programul unei saptamani de lucru le gasitit la adresa:  http://ec.europa.eu/youth/evs/aod/hei_form_en.cfm?EID=76000452301
 
Se ofera:
- costurile de transport dus intors sunt acoperite in proportie de 100%
- cazarea si cheltuielile de intretinere de asemenea sunt acoperite de organizatia gazda pentru toata perioada
- participantul primeste 100 de euro bani de mancare lunar
- participantul primeste 85 de euro pe luna bani de buzunar.
- asigurarea medicala este acoperita integral pentru toata perioada de catre organizatia gazda.
- voluntarul primeste ore gratuite de limba turca.
 
Ultima actualizare Marţi, 13 Septembrie 2011 12:09
Citeşte mai mult...
 
FOTO: Rezultate finale la Cupa Fiesta Bacau 2011- Mini Maxi Dance Club, castigatoare ! PDF Imprimare Email
Scris de Apopi Mariana Diana   
Duminică, 04 Septembrie 2011 08:55
Revenim cu rezultatele finale la Campionatul National Formatii si Cupa Fiesta Bacau 2011
Mini Maxi Dance Club a fost prezent in aceste zile la Bacau unde s-a desfasurat Cupa Fiesta. Cei 24 de dansatori insotiti de catre profesorul coreg castigat numeroase premii, insa cele mai importante sunt:
 
Campionat National Formatii Latino:
Locul 1.- Mini Maxi- Remember Boney M
Locul 2.- Floris Bistrita- Bailad con nosotros
Locul 3.- Potaissa Turda- Fata morgana 
 
Campionat National Formatii Standard: 
Locul 1.- Floris Bistrita- Retro Project
Locul 2.- Hobby Dance Bucuresti- A tribute to Michael Jackson
Locul 3. -Mini Maxi- Balada
 
Cupa Fiesta Formatii Latino:
Locul 1.- Potaissa Turda- Fata Morgana
Locul 2.- Mini Maxi- Dancing Queen
Locul 3.- Akira Club Bucuresti- Latino Jungle
Ultima actualizare Luni, 05 Septembrie 2011 08:45
Citeşte mai mult...
 
De la 1 septembrie, becurile de 60 şi 75 wati - trecute pe lista neagră în întreaga Uniune Europeană PDF Imprimare Email
Joi, 01 Septembrie 2011 19:11
De la 1 septembrie, becurile de mai mult de 40 de wati vor dispărea de pe piaţă. Dar cine oare a zămislit această schimbare în viaţă noastră de zi cu zi, se întreabă Dagens Nyheter - citat joi de Presseurope -, care adaugă că în ţările din Cercul Arctic această măsură este destul de prost primită. Becurile de 60 şi 75 wati vor fi trecute pe lista neagră în Suedia şi în întreaga Uniune Europeană.
 
Utilizarea lor nu este interzisă, dar aceste becuri nu vor mai putea fi "puse pe piaţă", în jargonul birocraţiei. Rareori vreo decizie a Uniunii Europene va fi avut consecinţe atât de tangibile asupra vieţii cetăţenilor. În Suedia, ca şi în alte ţări apropiate de Cercul Arctic, impactul acesteia va fi resimţit mai ales atunci când serile vor fi şi mai stranii decât de obicei, sub lumina macabră a becurilor economice cu consum redus de energie.
Ultima actualizare Joi, 01 Septembrie 2011 19:15
Citeşte mai mult...
 
VIDEO: Trupa "CARGO" vine la Festivalul Antic si Medieval “Aeternus Maramorosiensis” Sighet ! PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Joi, 25 August 2011 19:11

 La Festivalul Antic si Medieval “Aeternus Maramorosiensis” va cocerta formatia “CARGO”, duminica, 4 septembrie 2011!

Trupa ia fiinţă la Timişoara în 1985, în formula: Carol Bleich (baterie), Octavian Iepan (chitară), Tibi Gajdo (chitară bass), Dinel Tollea (clape), Nae Ionel Tarnotzi (voce) şi Adrian Bărar (chitară).

Primul album semnat Cargo este lansat în anul 1992. "Povestiri din gară" conţine 9 piese, din care una instrumentală. Cargo îl cooptează pe Ramon Radosav la vioară şi îl pierd pe Dinel Tollea (care se stabileşte în Elveţia), în locul căruia vine Cristian Pup.

Ultima actualizare Joi, 25 August 2011 21:47
Citeşte mai mult...
 
Ieri, accident pe strada Nicolae Grigorescu PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Vineri, 19 August 2011 11:15


accident Nicolae Grigorescu de SighetOnline

Accidentul a avut loc pe strada Nicolae Grigorescu din Sighetu-Marmatiei, in jurul orei 16: 30. In masina se aflau doi tineri care din fericire nu au suferit rani grave. Masina implicata in accident a intrat in gardul unei case si in stalpul de electricitate, acestea fiind distruse intr-o proportie ridicata. Politia a ajuns la fata locului pentru a constata accidentul, iar investigatiile urmeaza sa fie facute.

Multumim pentru informatii si fotografii domnului Sorin Hotea.

 

 

Ultima actualizare Vineri, 19 August 2011 19:25
Vezi mai multe foto
 
« ÎnceputAnterior41424344454647484950UrmătorSfârşit »

Page 45 of 62

Dr.Max - Farmacie

Sustine Sighet-Online.ro

Amount: 


Banner
Banner
Banner
DICTIONAR ONLINE:

Vremea


.
.
.

©Copyright 2008 - 2013 Sighet-Online.ro    Termeni si conditii  |  Sitemap  |  RSS  |  Despre noi  |  Contact