logo

-- EDITORIAL || CULTURA || SPORT || PAGINA ELEVILOR || DINCOLO DE TISA || INTERVIU || DIASPORA SIGHETEANA || PSIHOLOGIE || CULINAR || EDITORIAL --


ULTIMELE STIRI
Vezi numele persoanelor ranite grav in exploziile din Sighetu Marmatiei PDF Imprimare Email
Luni, 20 Februarie 2012 22:59
Reprezentantii politiei au confirmat, in aceasta seara, faptul ca 21 de persoane au fost ranite in urma celor doua deflagratii produse la clubul Euphobia din Sighetu Maramatiei. Dupa primul incident sapte tinere cu varste intre 19 si 23 de ani au ajuns la Bucuresti, cu arsuri grave, in timp ce a doua explozie a facut ca opt persoane sa fie duse in capitala cu rani grave, iar alte cateva sa sufere leziuni ceva mai usoare. eMaramures va prezinta mai jos lista persoanelor care figureaza ca ranite dupa tragedia din Sighet. Mentionam ca mai multe dintre ele au fost mentionate pe reteaua de socializare Facebook, dar ca exista si sase nume confirmate deja de catre autoritati. 

Lista victimelor din prima explozie: 
Ultima actualizare Marţi, 21 Februarie 2012 02:29
Citeşte mai mult...
 
Scandal la conferinta de presa a sefului politiei romane in Sighetu Marmatiei PDF Imprimare Email
Luni, 20 Februarie 2012 22:24
Ultima actualizare Luni, 20 Februarie 2012 22:26
 
O victima a exploziei din Sighet are nevoie urgenta de sange B3 RH POZITIV PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Luni, 20 Februarie 2012 21:53
Darius Stefan Perhaita (34 de ani) este ofiter criminalist la IPJ Baia Mare si facea parte din echipa de ancheta la fata locului in momentul in care s-a produs cea de-a doua deflagratie din Sighet, echipa in care mai erau adjunctul sefului politiei din Sighet, inca un politist, un pompier, loctiitorul sefului Detasamentului de pompieri, directorul societatii Berg Gaz Sighet cu doi muncitori, plus patronul localului si proprietarul cladirii. Darius Stefan Perhaita (fiul fostului primar din Târlişua, jud. Bistrita Nasaud) - ofiter in cadrul IPJ Maramures, a fost ranit in cea de a doua explozie de la Sighetu Marmatiei. In momentul de fata el se afla internat la Bucuresti cu arsuri de gradul 1, 2 si 3. Acum mai mult ca niciodata el are nevoie URGENTA de sprijinul nostru. Pentru a rezista are nevoie de sange B3 RH POZITIV. Donatiile se pot face la spitalele din toata tara fiind nevoie doar sa specificati numele persoanei pentru care donati sangele: PERHAITA DARIUS STEFAN. Facem un apel la bunatatea voastra gandindu-ne ca oameni cu inima mare vor veni in sprijinul acestui tanar.
Sangele tau poate salva viata acestui om. 
Ultima actualizare Marţi, 21 Februarie 2012 02:11
 
VIDEO: Martorii exploziilor de la Sighet au descris scene ingrozitoare din zona calamitata PDF Imprimare Email
Luni, 20 Februarie 2012 21:18
Dupa ce au depasit starea de soc, martorii celor doua deflagratii care au zguduit imobilul de pe strada Corneliu Coposu, nr. 3B din Sighetu Marmatiei au inceput sa vorbeasca despre cele intamplate, iar relatarile lor sunt de-a dreptul socante. Unii au scapat ca prin minune din tragedie, altii si-au exprimat ingrijorarea pentru prietenii sau rudele ranite in deflagratie. 

Dupa producerea celor doua explozii, zeci de locuitori ai orasului s-au adunat in apropiere de cladirea langa care muncitorii firmei de distributie a gazului sapau pentru a inchide valvele de la conductele de gaz si pentru a crea orificii prin care sa permiat gazului acumulat sub carosabil sa iasa in atmosfera. Unii au auzit de incidente chiar de la televizor si au fost curiosi sa vada cu ochii lor locul. ”Am auzit ca a avut loc o explozie, dar nu stiu exact ce s-a intamplat. Despre cauza chiar nu pot sa spun care ar fi putut fi, ca nu ma pricep…”, a spus o femeie din Sighet, venita la locul expoziei sa vada ce s-a intamplat. 
Ultima actualizare Luni, 20 Februarie 2012 21:28
Citeşte mai mult...
 
EXPLOZIE SIGHET: Imobilul din Sighetu Marmatiei in care s-au produs exploziile va fi demolat PDF Imprimare Email
Luni, 20 Februarie 2012 13:40

ACTUALIZARE: Demolarea clădirii din Sighetu Marmaţiei, în care s-au produs două explozii soldate cu rănirea a 21 de persoane, este întârziată chiar de fratele proprietarului rănit în cea de-a doua deflagraţie. Acesta se opune dărâmării imobilului pe motiv că astfel vor fi distruse probe importante în anchetă, informează Mediafax.

Cladirea din Sighetu Marmatiei in care s-au produs cele doua deflagratii urmeaza sa fie demolata, o autorizatie in acest sens fiind eliberata azi, 20 februarie, de catre primarul municipiului, Eugenia Godja. Aceasta nu a putut sa precizeze daca imobilul va fi daramat in totalitate ori doar partial, insa a aratat ca structura de rezistenta a fost puternic afectata de explozie. Intr-o interventie in direct la Radio eMaramures, edilul sighetean a spus ca a fost in curtea interioara a casei, iar unul dintre pereti a fost distrus complet de sufluul exploziei.

Ultima actualizare Marţi, 21 Februarie 2012 00:18
Citeşte mai mult...
 
EXPLOZIE SIGHET - CRONOLOGIE - Anchete dupa deflagratiile in lant produse in clubul din Sighetu Marmatiei (VIDEO) PDF Imprimare Email
Luni, 20 Februarie 2012 13:21

La multe intrebari au de raspuns politistii si magistratii din Parchetul de pe langa Tribunalul Maramures, care au preluat ancheta in urma celor doua explozii care s-au produs duminica, 19 februarie, in decurs de noua ore, in clubul Euphobia din Sighetu Marmatiei. In prezent, se fac cercetari sub aspectul comiterii infractiunilor de vatamare corporala din culpa, distrugere si infractiuni la legea protectiei muncii, intr-un dosar in care figureaza numele a 21 de victime, din care 17 ranite si spitalizate. Investigatii fac si functionarii de la inspectia muncii, care trebuie sa lamureasca daca s-au incalcat normele de securitate si cum s-a ajuns, intr-un mod stupid, la producerea unui accident de munca soldat cu zece victime. Covarsitoare vor fi insa concluziile specialistilor in gaze, pentru ca ei pot sa precizeze cauza celor doua deflagratii care au facut praf imobilul de pe strada Corneliu Coposu, intersectie cu strada Gheorghe Sincai.

Ultima actualizare Luni, 20 Februarie 2012 13:38
Citeşte mai mult...
 
Actiune umanitara PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Vineri, 10 Februarie 2012 14:27
Personalul I.S.U. Maramureş continuă seria acţiunilor umanitare în folosul comunităţii, al celor aflaţi la nevoie. Cu ocazia zilei de 28 Februarie, Ziua Protecţiei Civile din România, cadrele inspectoratului vor participa la o acţiune umanitară de donare de sânge sub deviza „CU VIAŢA MEA APĂR VIAŢA”.
 
Acţiunea va începe luni 13.02.2012, ora 07.00 şi vor participa un număr de 87 cadre din Baia Mare, Sighetu Marmaţiei, Târgu Lăpuş şi Şomcuta Mare, care s-au înscris voluntar în această campanie. A deveni deja o tradiţie ca la zilele aniversare pompierii să doneze sânge în folosul celor care au nevoie.
Citeşte mai mult...
 
Temperaturi negative extreme prognozate la noapte în zonele depresionare din judeţ! PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Vineri, 10 Februarie 2012 09:46
Vremea a fost rece, geroasă noaptea şi dimineaţa. Cerul a fost mai mult noros. Vântul a suflat în general slab. Stratul de zăpadă măsura, ieri, 80 cm, la Cavnic. Temperaturile maxime au fost cuprinse între -7 grade Celsius şi 6 grade Celsius.
 
Circulaţia rutieră se desfăşoară în condiţii de iarnă pe toate sectoarele publice de drumuri publice din judeţ. Conducătorii întâlnesc zăpadă frământată cu grosimea de până la 1 cm pe DN18, în Pasul Prislop (între km 156 şi km 180). Celelalte sectoare de drumuri naţionale au carosabilul curat şi uscat. Angajaţii societăţii care asigură şi întreţin viabilitatea drumurilor judeţene a acţionat, pe DN18, în Pasul Prislop, cu un utilaj şi au împrăştiat 16 tone de material antiderapant, pentru a preveni formarea poleiului. Vizibilitatea în trafic este bună. Vântul suflă slab.Cerul este senin pe majoritatea drumurilor naţionale. Temperaturile scăzute, coroborate cu umiditatea râului şi curenţii de aer rece au favorizat formarea unor poleiului în zona podurilor, podeţurilor, pe DJ185, respectiv pe carosabilul situat în apropierea râului pe DJ184.
Citeşte mai mult...
 
Comitetul judeţean de iarnă recomandă locuitorilor să nu expună la frig şi să evite şederea îndelungată afară PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Joi, 09 Februarie 2012 09:30

Comitetul judeţean de iarnă recomandă locuitorilor să nu expună la frig şi să evite şederea îndelungată afară. Dacă sunt nevoiţi să o facă atunci trebuie să se îmbrace adecvat şi să nu iasă din casă fără mănuşi, căciula, fular şi şosete groase (din bumbac sau lână). Încălţămintea trebuie să aibă talpa groasă şi să fie bine căptuşită. O atenţie deosebită trebuie acordată copiilor şi persoanelor vârstnice care pot prezenta probleme de sănătate şi degerături ale mâinilor şi picioarelor în aceasta perioadă.

 

Persoanele cu afecţiuni cardio-respiratorii reprezintă o altă categorie care trebuie să se ferească de ger. Expunerea îndelungată la temperaturi extreme negative poate agrava aceste boli. Trecerea bruscă de la ger la căldura poate, de asemenea, favoriza apariţia şocului cardiac sau a accidentului vascular cerebral. Printre bolile provocate sau agravate de frig se mai numără bolile pulmonare şi reumatismul. Nu se recomandă transportarea copiilor pe distanţe lungi în vehicule fără încălzire şi nu trebuie să îi lăsaţi să aştepte sau să îi uitaţi în autovehicule parcate. Temperaturile negative extreme pot cauza persoanelor degerături, hipotermii sau boli respiratorii.

Citeşte mai mult...
 
Video:Turneul interzonal Cupa ''Plimob'' la baschet PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Marţi, 07 Februarie 2012 13:49

Turneul interzonal ”Cupa Plimob” la baschet... de SighetOnline
 
Pana miercuri, 8 februarie, vor fi ninsori si viscol in diferite regiuni ale tarii PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Sâmbătă, 04 Februarie 2012 18:29

Pana miercuri, 8 februarie, vor fi ninsori si viscol in diferite regiuni ale tarii, dupa cum s-a anuntat la videoconferinta cu prefectii convocata de premierul Emil Boc. Administratia Nationala de Meteorologie a emis o atentionare valabila pana maine, 5 februarie, ora 20.00, in care a anuntat ninsori abundente si viscol. Codul galben ar putea fi prelungit. Pana in 8 februarie, nu se arata insa schimbari majore care sa dea motive de panica pentru populatie, dupa cum au aratat specialistii in domeniu.

 

In Maramures, reprezentantii Guvernului nu au semnalat probleme legate de avarii la retelele de curent si gaz, insa au aratat ca toate drumurile judetului sunt acoperite de zapada. Prim-ministrul Emil Boc le-a cerut in repetate randuri prefectilor sa ramana in alerta pana miercuri la pranz, pentru a putea fi evitate situatiile dezastruose sau chiar pierderile de vieti omenesti. “Stiu ca sunteti obositi, pentru ca aceasta situatie nu e usoara, insa repet, pana miercuri la pranz, se pastreaza aceeasi situatie. Se impun masurile de urgenta, iar maine vom veni cu o actualizare privind avertizarile meteo. In ceea ce priveste drumurile, sa stiti ca nu sunt admise actiunile de haiducie rutiera”, a avertizat Emil Boc.

Citeşte mai mult...
 
Avertizare meteo pentru toata Romania: numeroase drumuri pot fi inchise din cauza zapezii PDF Imprimare Email
Vineri, 03 Februarie 2012 11:10

Romanii trebuie sa se astepte la un final de saptamana cu viscol si ninsori abundente. Specialistii Administratiei Nationale de Meteorologie au emis o noua atentionare cu cod galben, care e valabila pana in data de 5 februarie, la ora 20.00, si care atrage atentia ca vremea rea se va instala in intraga tara. Ninsorile vor incepe din zona de sud-vest a tarii si, treptat, vor cuprinde toate regiunile. Reprezentantii Politiei Romane au atras atentia ca pe numeroase artere rutiere, circulatia ar putea sa fie blocata avand in vedere ca in unele regiuni se asteapta ca stratul de zapada proaspata sa depaseasca 20 de centimetri.
Cel mai mult va ninge, potrivit meteorologilor, in zonele de deal si de munte, Maramuresul fiind si el pe lista regiunilor in care se asteapta ca vremea neprielnica sa dea batai de cap soferilor. Prognozele arata ca vantul va avea intensificari temporare de pana la 60 de kilometri pe ora in zonele de sud si sud-est ale Romaniei, in timp ce la munte va fi viscol, vantul urmand sa inregistreze peste 90 de kilometri la ora.
Politistii le recomanda soferilor sa nu porneasca la drum daca nu este absolut necesar iar daca sunt nevoiti sa calatoreasca, sa isi echipeze corespunzator autovehiculele pentru circulatia in conditii de iarna. Ei subliniaza ca trebuie luata in calcul posibilitatea intreruperii circulatiei pe unele drumuri, motiv pentru care, din masini nu trebuie sa le lipseasca haine groase, paturi, alimente, apa si unul sau mai multe telefoane mobile cu adaptor la priza auto.

Citeşte mai mult...
 
Intreruperi ale furnizarii de apa PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Joi, 02 Februarie 2012 09:00

SC VITAL SA Agentia Sighetu Marmatiei, va intrerupe furnizarea apeipotabile din cauza unei avarii la conducta pe strada:

 -Dobaies

 Lucrarile se vor efectua in intervalul orar 10.00 – 14.00

 Pe perioada executarii lucrarilor pot aparea disfunctionalitati in furnizarea apei: lipsa presiune, apa cu turbiditate ridicata. Societatea noastra solicita intelegere din partea utilizatorilor pentru disconfortul creat atat pe strada mai sus mentionata cat si pe cele invecinate cu acestea.

Pentru informatii suplimentare sau alte sesizari, utilizatorii pot suna la Dispeceratul SC VITAL SA Baia Mare tel: 0262 215150, 215151, 215152. Va multumim pentru intelegere.

Citeşte mai mult...
 
FOTO: Incendiu puternic azi dimineata la un restaurant-pensiune din Sighetu Marmatiei PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Miercuri, 01 Februarie 2012 07:56
Azi dimineata, un puternic incendiu a izbucnit la restaurantul-pensiune ''Flamingo'' din Sighetu-Marmatiei. Intregul acoperis al cladirii a fost distrus, la fel si tamplaria geamurilor si interiorul cladirii. Din informatii neoficiale inca se pare ca incediul ar fi pornit de la cosul de fum. Echipe ale ISU Maramures se afla si acum la fata locului, ancheta fiind in curs de desfasurare. Vom reveni cu declaratia oficiala in legatura cu acest incident.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Ultima actualizare Joi, 02 Februarie 2012 08:16
 
Circulatie in conditii de iarna pe drumurile din Maramures PDF Imprimare Email
Luni, 30 Ianuarie 2012 08:17

Circulatia rutiera se desfasoara in conditii de iarna pe toate drumurile publice din Maramures. Soferii intalnesc zapada framantata de pana la 1 cm grosime pe DN 18, in Pasul Prislop (intre km 156 si km 180). Celelalte sectoare de drumuri nationale din judet, inclusiv DN 18 la Borsa, au carosabilul curat si uscat. Drumarii au actionat preventiv pentru a impiedica formarea poleiului si au imprastiat 16 tone de material antiderapant in Pasul Prislop.

Temperaturile scazute si curentii de aer rece au favorizat formarea de gheata pe DJ 184, in zona montana a orasului Cavnic, dar si pe DJ 109F, sectorul din varful dealului si pana la canton. Angajatii societatii care intretin si asigura viabilitatea celor trei drumuri judetene au intervenit si imprastiat preventiv 12 tone de material antiderapant pentru a inlatura gheata de pe carosabil.

Pe celelalte sectoare de drumuri judetene, angajatii societatii judetene de drumuri si poduri au intervenit cu un utilaj si au raspandit patru tone de material antiderapant pentru combaterea poleiului.

Citeşte mai mult...
 
Autoritatile, obligate sa ia masuri de protectie in Maramures din cauza frigului extrem PDF Imprimare Email
Vineri, 27 Ianuarie 2012 15:24
Primarii maramureseni au fost atentionati astazi, 27 ianuarie, ca trebuie sa ia masuri speciale pentru a evita problemele care pot sa apara in acest final de saptamana, ca urmare a temperaturilor extrem de scazute care vor fi inregistrate in judet. Dispozitia a fost data in cadrul sedintei de bilant a Comitetului Judetean pentru Situatii de Urgenta, unde alesilor li s-a explicat ca, pana in jurul datei de 8 februarie, va fi ger napraznic in Maramures.
 
Prognozele pentru acest sfarsit de saptamana anunta temperaturi de –20 de grade Celsius in judet. Frigul va creste riscul degeraturilor si numarul complicatiilor de sanatate, motiv pentru care s-a recomandat ca varstnicii si copiii sa evite pe cat posibil iesirea din casa in aceasta perioada.
 
„Vremea se raceste in continuare. Temperaturile vor fi negative, vor ajunge extreme - ne referim la –14, –18 grade si vor putea atinge chiar – 20 de grade Celsius, in Tara Lapusului si pe Valea Izei.
Citeşte mai mult...
 
"Se mentin podurile de gheata formate pe raurile Iza, Mara si Botiza. " PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Vineri, 27 Ianuarie 2012 11:18
Nivelurile si cursurile de apa din judet au fost usor variabile in ultimele 24 de ore, dupa cum au anuntat hidrologii maramureseni. Potrivit acestora, nu au fost semnalate probleme deosebite si nici nu sunt asteptate modificari pe parcursul zilei de azi, 27 ianuarie. Gheata este prezenta pe malurile raurilor Tisa, Viseu, Vaser, Ruscova, Salaj, Lapus, Suciu, Cavnic, Baicu si Firiza.
 
In prezent, zapada inghetata curge pe raurile Ruscova, Viseu si Somes. Se mentin podurile de gheata formate pe raurile Iza, Mara si Botiza. Temperaturile negative au contribuit la formarea unui pod de gheata si pe raul Suciu. Apa curge pe sub podurile de gheata, dupa cum au mai precizat hidrologii. Exploatarea acumularii Stramtori-Firiza se realizeaza in conditii de siguranta. Coeficientul de umplere al lacului este de 84%. Hidrologii apreciaza ca, in urmatoarele 24 de ore, nivelurile si debitele cursurilor de apa vor fi usor variabile.
Citeşte mai mult...
 
« ÎnceputAnterior41424344454647484950UrmătorSfârşit »

Page 42 of 62

Dr.Max - Farmacie

Sustine Sighet-Online.ro

Amount: 


Banner
Banner
Banner
DICTIONAR ONLINE:

Vremea


.
.
.

©Copyright 2008 - 2013 Sighet-Online.ro    Termeni si conditii  |  Sitemap  |  RSS  |  Despre noi  |  Contact